Po mojemu to nie RS, tylko replika RS na bazie ST, a więc żaden cymes.
Będzie trudno
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Będzie trudno
OBK H6, albo ST albo RS.... to coś patrząc na cenę to raczej tylko ST. Poza tym propozycja RSa już padła. 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
co za dwie pierdoły

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
OBK H6, jeden to pierdółka 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Chloru pisze: albo ST albo RS
I tak to ciągle tylko Ford.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
leon, a Megane RS to tylko Renault. Takich aut nie kupuje się dla znaczka albo prestiżu marki 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
te nowe vw odcinają gaz jak dotkniesz hamulca. Bezczelne to. W normalnych autach, ewentualnie hebel dostaje niedotlenienia jak kilka razy klepniesz lewą pod rząd. No ale wtedy łatwo. Ma to coś wspólnego z fizyką, co jest kolejnym dowodem na to, że fizyka przeszkadza w życiu. A w prowadzeniu auta już z pewnością.citan pisze: O co tu się rozchodzi mianowicie? To normalnie nie ma hamulca?
Jakieś BMW wysprzęgla jak otworzysz drzwi, co jest wyjątkowo głupie, zważywszy że to moje sprzęgło i moje drzwi. Lubię akurat je otwierać w długich slajdach pod paczkę

Świat wychodzi mi na przeciw i wskazuje światełkiem drogę w ciemnym lesie. Jak pieprzona lokomotywa.

PoważnieAlan, Alan, Alan! pisze:te nowe vw odcinają gaz jak dotkniesz hamulca. Bezczelne to. W normalnych autach, ewentualnie hebel dostaje niedotlenienia jak kilka razy klepniesz lewą pod rząd. No ale wtedy łatwo. Ma to coś wspólnego z fizyką, co jest kolejnym dowodem na to, że fizyka przeszkadza w życiu. A w prowadzeniu auta już z pewnością.citan pisze: O co tu się rozchodzi mianowicie? To normalnie nie ma hamulca?

l_ewy mi nawet tłumaczył dlaczego wspomaganie się sypie przy lekkim gazie, ale nie pamiętam. Chyba coś ze znikającym podciśnieniem. W każdym razie paranoja jakaś - przecież to zmniejsza bezpieczeństwo, zamiast je zwiększać.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
A jak ktoś chciałby idealnie równo zaparkowaćAlan, Alan, Alan! pisze: Jakieś BMW wysprzęgla jak otworzysz drzwi, co jest wyjątkowo głupie, zważywszy że to moje sprzęgło i moje drzwi. Lubię akurat je otwierać w długich slajdach pod paczkę![]()

Kto wymyśla takie idiotyzmy

- Chloru
- 6 gwiazdek
So What!, to w nowym aucie wciska przycisk i auto parkuje za niego
citan, hamowanie lewą nogą zwiększa bezpieczeństwo! Podoba mi się

citan, hamowanie lewą nogą zwiększa bezpieczeństwo! Podoba mi się

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Jesteś niepoprawny!So What! pisze:Kto wymyśla takie idiotyzmy
Nie chcesz żeby otaczający nas świat był przyjazny nawet dla największego durnia?

Trzeba równać w dół. Nie jest się kretynem? To trzeba się nim stać, bo inaczej niepotrzebne nerwy.

- Chloru
- 6 gwiazdek
jarmaj, Ty np. od dawna jesteś osłem, nie?

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
powyżej paru kmh wysprzęgla. Co nie zmniejsza debilizmu tego typu dziwactw. Dziwi mnie, że ktoś się tym w ogóle ma czas zajmować.So What! pisze: A jak ktoś chciałby idealnie równo zaparkować
Gorsze jest jeszcze automatyczne zaciąganie ręcznego. Wyobraź sobie, że merol na którego odkładałeś ostatnie 10 lat doprowadza Cię do szału. Parkujesz nad przepaścią, zostawiasz na luzie wychodzisz i chcesz zepchnąć...

Więc wsiadasz z powrotem, wbijasz bieg i ruszasz powoli, żeby się toczył. Otwierasz szybko drzwi, żeby wyskoczyć. Sprzęgło. Ręczny....

To jak wyroby czekoladopodobne w PRL.
Chloru, ale teraz się ze mnie nabijasz, czy co? 4 lata hamuję tylko lewą nogą, w automacie i tak do niczego innego się nie przydaje.Chloru pisze: citan, hamowanie lewą nogą zwiększa bezpieczeństwo! Podoba mi się
- Chloru
- 6 gwiazdek
citan, nie nabijam sie. Po prostu dokonałem subiektywnej analizy Twojej wypowiedzi i doszedłem do pozytywnych dla mnie wniosków 

No i wciąż nie mam pewności.Chloru pisze:citan, nie nabijam sie. Po prostu dokonałem subiektywnej analizy Twojej wypowiedzi i doszedłem do pozytywnych dla mnie wniosków

No i kilka razy wyratowałem się z sytuacji, gdy ktoś przede mną ruszał z podporządkowanej w stylu "chciałabym a boję się", ruszał, patrzę, że wolne, on jedzie, ruszam razem z him, patrzę czy jeszcze się zmieszczę - wolne, a w międzyczasie jednak poprzedzający kierowca uznał, że się zatrzyma i dla pewności sprawdzi jeszcze raz - klepnięcie lewą w hamulec (która już na nim jest) jest jednak dużo szybsze niż przekładanie. Przerabialiście to? Na pewno.
To w obronie hamowania lewą. Niekoniecznie związane z tematem jednoczesnego używania gazu i hamulca.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Tylko że z tymi VW to chodziło o opcję jazdy sportowej czyli w zakręcie jednocześnie gaz i hamulec. Fabrycznie jest to zablokowane, bo i mało potrzebne 99,99% kierowców - jak naciskasz hamulec to po prostu gaz jest elektronicznie "zablokowany". W normalnej jeździe zupełnie to nie przeszkadza i nawet najbardziej sportowe modele grupy jak R8 też tak działają. Szczerze mówiąc to rzadko kto umie korzystać z hamowania lewą i lepiej niech się nie uczą na drodze. A jak ktoś umie i czuje potrzebę to nie ma problemu ze zdjęciem tego elektronicznego ograniczenia.citan pisze: 4 lata hamuję tylko lewą nogą, w automacie i tak do niczego innego się nie przydaje.
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD