Byc może ale akurat nie czytam.Alan, Alan, Alan! pisze: a najbardziej Ci powinno zalecieć gazeta.pl![]()
Bo to Polska... nie elegancja Francja
Re: Bo to Polska... nie elegancja Francja
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Nie za bardzo rozumiem o co się sprzeczacie, drogie dziewczęta, ale moim zdaniem:
- każdy powinien mieć prawo zaplanowania swojego geszeftu tak, jak mu się podoba - a narzucanie przez państwo/prawo kogo ma obsługiwać i jak, to jest patologia;
- ja z kolei mam prawo zostawiać swoje pieniądze wyłącznie u tych, których pomysł na geszeft mi się podoba - a innych niech szlag trafi;
- stacje benzynowe powinny być do tankowania paliwa, przydrożne sklepy do robienia zakupów w podrózy, przydrożne knajki do jedzenia, kible przy nich (albo przydrożne lasy
) do sikania - łączenie tych funkcji w jedno do niczego dobrego nie prowadzi 
- każdy powinien mieć prawo zaplanowania swojego geszeftu tak, jak mu się podoba - a narzucanie przez państwo/prawo kogo ma obsługiwać i jak, to jest patologia;
- ja z kolei mam prawo zostawiać swoje pieniądze wyłącznie u tych, których pomysł na geszeft mi się podoba - a innych niech szlag trafi;
- stacje benzynowe powinny być do tankowania paliwa, przydrożne sklepy do robienia zakupów w podrózy, przydrożne knajki do jedzenia, kible przy nich (albo przydrożne lasy

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
tak se gadamyWiS pisze: Nie za bardzo rozumiem o co się sprzeczacie

Alan, Alan, Alan!, trafiłeś z tym przykładem, jak kulą w płotAlan, Alan, Alan! pisze:
ze względu na cokolwiek do końcaNp. prawnik. Obrońca. Oferuje usługi przecież. Musi wziąć każdą sprawę? np. bezdyskusyjnego seryjnego?

Każdy człowiek ma prawo do obrony i adwokat musi przyjąć każdą sprawę. Na szczęście, dla innych, mafia opłaca swoich, wyspecjalizowanych prawników i do pierwszego z brzegu nie przychodzi

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Oczami wyobraźni widzę euforię Małgosi, gdy przy niekorzystnych warunkach atmosferycznych wysyłasz ją do lasuWiS pisze: (...) przydrożne lasy) do sikania

Zgadzam się, bo mnie osobiście krew zalewa, gdy chcę zapłacić za paliwo, a stoję w długiej kolejce czekających na kawę i hot dogaWiS pisze: łączenie tych funkcji w jedno do niczego dobrego nie prowadzi

Niestety od pewnego czasu stacje benzynowe próbują zarobić na wszystkim, przez co wykluczają z rynku wyspecjalizowane geszefty. Totalnym nieporozumieniem jest integracja stacji BP z działem spożywczym Carrefoura

Ostatnio zmieniony 16 lip 2012, o 21:02 przez rrosiak, łącznie zmieniany 2 razy.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Akurat nie musiDido pisze: adwokat musi przyjąć każdą sprawę.

- WiS
- 6 gwiazdek
No co, w ramach sprzeciwu wobec totalnej integracji funkcji i światopogladów postanowiłem zaprezentować totalnie indywidualny, męski punkt widzeniarrosiak pisze: Oczami wyobraźni widzę euforię Małgosi, gdy przy niekorzystnych warunkach atmosferycznych wysyłasz ją do lasu

Ostatnio trafiłem na autokar szkolnej szarańczy, która akurat na Statoilu postanowiła się wysikać, nabyć zapasy cukierków, soczków, gum i lizaczków, zeżreć hotdogi oraz ogólnie zablokować stację na poł godzinyrrosiak pisze: mnie osobiście krew zalewa, gdy chcę zapłacić za paliwo, a stoję w długiej kolejce czekających na kawę i hot doga

Powinni tego zabronić

Ja ostatnio stałem w kolejce płacących za paliwo z lodem-rożkiem i też się wkurzałem... ;P
I mówi to stary belferWiS pisze: Ostatnio trafiłem na autokar szkolnej szarańczy, która akurat na Statoilu postanowiła się wysikać, nabyć zapasy cukierków, soczków, gum i lizaczków, zeżreć hotdogi oraz ogólnie zablokować stację na poł godzinyNiestety, przy dystrybutorze nie bylo ostrzeżenia o tym kataklizmie, więc nieopatrznie najpierw wlałem... a potem już nie było rady, trzeba było odcierpieć w kolejce, w towarzystwie tłumu rozwrzeszczanych i niezdecydowanych zakupowo 10-latków
Powinni tego zabronić![]()

- WiS
- 6 gwiazdek
Ale, mam nadzieję, przy kasie nie zmieniłeś zdania i nie próbowałeś zmienić malinowo-waniliowego na kakaowo-orzechowy, z opcją na czekoladowo-wiśniowy?Azrael pisze: stałem w kolejce płacących za paliwo z lodem-rożkiem

No przepraszam, ale po pierwsze nie taki stary (uprawnienia pedagogiczne z 2005, po podjęciu pierwszej w życiu pracy związanej z nauczaniem), po drugie moi uczniowie na stacji benzynowej przynajmniej kupują wódkę i piwo, a nie lody i żelki, po trzecie i tak mam dość młodziezy przez 10 miesięcy roku akademickiego, w wakacje wolę samotność, a w ostateczności cichych staruszkówKruszyn pisze: mówi to stary belfer

Z NiemiecWiS pisze: cichych staruszków

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Z tymi kiblami to lekka paranoja. Przybytki które zarabiają na mnie przy tankowaniu, piciu czy żarciu a przy okazji chcą jeszcze tego zeta za kibel staram się omijać (tak jak markety nie dające reklamówek) dla zasady. Nie chcą moich pieniędzy z kieszeni to niech je wyciągają z kibla.
Druga strona medalu jest taka, że po takiej wycieczce zazwyczaj całość trzeba sprzątać bo wystarczy paru co się nie umie zachować. Nawet u mnie w robocie jest jakiś delikwent który nie zna przeznaczenia szczoty od kibla. No i do tego sprzątania trzeba oderwać pracownika od obsługi klienta.
Wybór powinien należeć do przedsiębiorcy i tutaj AAA ma rację. A klienci też mają wybór i jakoś to działa, jest to bardziej sprawa kultury niż przepisów.
A zdarza się na stacjach że kibel jest darmowy ale nie dla wycieczek o czym informuje stosowna wycieczka.
Druga strona medalu jest taka, że po takiej wycieczce zazwyczaj całość trzeba sprzątać bo wystarczy paru co się nie umie zachować. Nawet u mnie w robocie jest jakiś delikwent który nie zna przeznaczenia szczoty od kibla. No i do tego sprzątania trzeba oderwać pracownika od obsługi klienta.
Wybór powinien należeć do przedsiębiorcy i tutaj AAA ma rację. A klienci też mają wybór i jakoś to działa, jest to bardziej sprawa kultury niż przepisów.
A zdarza się na stacjach że kibel jest darmowy ale nie dla wycieczek o czym informuje stosowna wycieczka.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
inquiz ok, tylko tak jak napisałem wcześniej, "niech to jasno określą zanim do nich trafię". Skoro na 10 stacjach z logo tej samej firmy mogę skorzystać z kibelka, to zakładam, że na jedenastej będzie tak samo.inquiz pisze: Wybór powinien należeć do przedsiębiorcy i tutaj AAA ma rację.
Taki tok myślenia wydaje się słuszny, bo po dzisiejszej interwencji telefonicznej u niedorzeczniczki (lub innej persony) z Shella okazało się, że firma nie reglamentuje dostępu do toalety i jest zdziwiona oraz niemile zaskoczona takim incydentem oraz postawą swojego pracownika. Kwas tym większy, że akurat kancelaria jest ich klientem i korzysta z kart paliwowych

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

albo ściemniają albo ajent dostanie burę. ale obstawiam to pierwsze bo przy trasach wycieczkowych to bardzo częste.rrosiak pisze: firma nie reglamentuje dostępu do toalety i jest zdziwiona oraz niemile zaskoczona takim incydentem oraz postawą swojego pracownika
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Asia mówiła, że nie ma prawa odmówić nikomu, może np. podać zaporową cenę za usługę lub inaczej zniechęcić ale jeśli gość się uprze i przyjmie jej warunki, to mogiła. Coś przekręciłam?So What! pisze:Akurat nie musiDido pisze: adwokat musi przyjąć każdą sprawę.

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Dido, są takie sytuacje, gdy adwokat ma obowiązek odmówić prowadzenia sprawy. W sprawach z urzędu pole manewru istnieje (jak np. konflikt interesów), ale jest niewielkie. W sprawach z wyboru jest już trochę lepiej - wspomniane przez Ciebie instrumenty przynoszą najczęściej pożądany efekt. Bardziej chodziło mi o to, że nie jest to zerojedynkowe 
Przykłady masz w § 22: http://www.nra.pl/nra.php?id=249

Przykłady masz w § 22: http://www.nra.pl/nra.php?id=249
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
WiS pisze: Ostatnio trafiłem na autokar szkolnej szarańczy, która akurat na Statoilu postanowiła się wysikać, nabyć zapasy cukierków, soczków, gum i lizaczków, zeżreć hotdogi oraz ogólnie zablokować stację na poł godzinyNiestety, przy dystrybutorze nie bylo ostrzeżenia o tym kataklizmie, więc nieopatrznie najpierw wlałem... a potem już nie było rady, trzeba było odcierpieć w kolejce, w towarzystwie tłumu rozwrzeszczanych i niezdecydowanych zakupowo 10-latków
Powinni tego zabronić![]()
Z punktu widzenia biznesowego takie wycieczki powinny być wręcz mile widziane na stacji. Reszta to kwestia organizacji. Gdyby dystrybutory miały szparkę na kartę kredytową, wtedy mało kto chodziłby do sprzedawcy po coś innego niż guma i cola. Cała akcja z zamkniętym kibelkiem jest przedziwna. Wydawać by się mogło, że to właśnie o to chodzi, żeby wpadła wycieczka i zostawiła po 2zł za toaletę i po 7zł za kawę. A tu taka niespodziankarrosiak pisze: Zgadzam się, bo mnie osobiście krew zalewa, gdy chcę zapłacić za paliwo, a stoję w długiej kolejce czekających na kawę i hot doga
Niestety od pewnego czasu stacje benzynowe próbują zarobić na wszystkim, przez co wykluczają z rynku wyspecjalizowane geszefty. Totalnym nieporozumieniem jest integracja stacji BP z działem spożywczym Carrefoura![]()

Tak naprawdę to pewnie chodzi o to, że pracownicy tej czy innej stacji nie mają motywacji do tego, żeby cieszyć się na przyjazd wycieczki. I już.
Modlin wybrał taxówki a inne korporacje nie mogą podjechać pod halę odlotów

- Rozstrzygnięty został przetarg na korporacje taksówkarskie, które będą mogły dowozić pasażerów pod sam terminal na lotnisku Warszawa – Modlin. Umowa zostanie podpisana z Ele Taxi i Sawa Taxi - mówi Magdalena Bojarska z zespołu prasowego lotniska.
Samochodom zwycięskich firm będą udostępnione również miejsca parkingowe w odległości 500 metrów od terminalu.
- Inne korporacje będą mogły wysadzać pasażerów tylko na drodze dojazdowej do płatnego parkingu - precyzuje Bojarska.
Już ja bym dał , wysadzenie mnie na jakimś zadupiu przed lotniskiemKruszyn pisze: Modlin wybrał taxówki a inne korporacje nie mogą podjechać pod halę odlotów

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Fakt faktem, że chłopaczek z takim repertuarem pewnie nie zdobył by sławy na naszej scenie rozrywkowej, ale komentarze światowego jury też lotne nie były. Zamiast powiedzieć "Dziękujemy, ładnie/nieładnie było, ale szukamy czegoś innego". To poszła fala drwin i gorzkich słów na temat "że dzisiaj nie wypada być patriotą". 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Oglądałem to kiedyś w TV. Śpiewający gość pomylił programy i chyba poważnie przecenił swój talent. Jego manifest na koniec, hmmm... no był dość żałosną próbą uzasadnienia swojego beztalencia patriotyczną treścią
Ale to akurat jest ostatnio modne 
Ja mu wróżę karierę w spotach wyborczych

Ja mu wróżę karierę w spotach wyborczych

Kto by wtedy oglądał takie programy?Klema pisze: amiast powiedzieć "Dziękujemy, ładnie/nieładnie było, ale szukamy czegoś innego"
Hmmm... jak bede mial wiencej czasu, to bede musial w tym wontku troche dopisac. ;)
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.
scrmnwrx, pisz pisz, na pewno masz sporo nowych doświadczeń. No i przyda się spojrzenie kogoś, kto chyba jeszcze się nie przyzwyczaił, że to nie Francja elegancja.