COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........

Post 3 wrz 2012, o 23:18

WRC fan pisze:Tak w temacie ;-)
Ciekawy przypadek.

Napisali, że dresiarz poszedł na rok do paki za straszenie ormowca gazrurką.

Ech, szkoda, że u nas dresiarze nie mogą liczyć na podobne względy. :-/

Zbigniewie Ziobro
- wróćże.
;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 4 wrz 2012, o 08:37

Лукашэнка pisze:
WRC fan pisze:Tak w temacie ;-)
Ciekawy przypadek.

Napisali, że dresiarz poszedł na rok do paki za straszenie ormowca gazrurką.

Ech, szkoda, że u nas dresiarze nie mogą liczyć na podobne względy. :-/

Zbigniewie Ziobro
- wróćże.
;-)
chyba tu kolega lekko odleciał
nie musi Ziobro wracać mamy Tuska i jego prawo :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 4 wrz 2012, o 10:25

Лукашэнка pisze: Ech, szkoda, że u nas dresiarze nie mogą liczyć na podobne względy.

Zbigniewie Ziobro
- wróćże.
Chciałbyś żyć w takim kraju , gdzie jakiś koleś wyciąga gana i mierzy do jakiegoś pojeba w dresie :?: Bo ja nie .
A widziałeś na ulicy w Polsce takie sytuacje :idea: Chyba nie,

Więc brachu nie szalej, bo za czasów Ziobry to i po ciebie mogli by przyjść w 5 rano bo , ktoś tam coś widział, albo i nie ale jednak , brałeś łapówki , tak się komuś wydawało - choć wcale ich nie brałeś ale to nie ma znaczenia , show musi być , jakie to Państwo jest wspaniałe i broni biednych obywateli :evil:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 4 wrz 2012, o 10:44

Gootek
6 gwiazdek

Post 4 wrz 2012, o 10:56

Piter 35 pisze:Chciałbyś żyć w takim kraju , gdzie jakiś koleś wyciąga gana i mierzy do jakiegoś pojeba w dresie :?:
Jeśli to policjant po cywilnemu, to niech mierzy.
Nawet bym mu nie miał za złe, gdyby niechcący tamtego postrzelił.
Piter 35 pisze:Bo ja nie .
A widziałeś na ulicy w Polsce takie sytuacje :idea: Chyba nie
No niestety nie. A akcentem na: niestety.
A Ty jak byś proponował poztępować z dresiarzami uzbrojonymi w niebiezpieczne narzędzia?
Przeprowadzać z nimi pogadanki wychowawcze?
Piter 35 pisze:Więc brachu nie szalej, bo za czasów Ziobry to i po ciebie mogli by przyjść w 5 rano bo , ktoś tam coś widział, albo i nie ale jednak , brałeś łapówki , tak się komuś wydawało - choć wcale ich nie brałeś ale to nie ma znaczenia , show musi być , jakie to Państwo jest wspaniałe i broni biednych obywateli :evil:
Coś jakby za bardzo uległeś propagandzie uprawianej przez różnych łajdaków.

Funkcjonariusze policji albo ABW niech sobie do mnie przychodzą nawet w środku nocy, jeśli mieliby taką potrzebę.
Niestety teraz w mojej okolicy wróciła inna plaga, znana z przed wielu lat: zorganizowane grupy przestępcze, które okradaja domy. Jednemu z sąsiadów wpuścili gaz usypiający do domu i pokradli różne cenne rzeczy. Innemu w środku nocy wyprowadzili samochód z przydomowego garażu, a przy okazji napełnili go co cenniejszymi fantami jakie znaleźli w garażu i pomieszczeniach gospodarczych. Ktoś jeszcze inny został okradziony w środku dnia, gdy wyjechał z domu, Nie pomógł monitoring. Fachowa robota.
Takie mamy widzisz teraz Państwo strzegące obywateli i ich dorobku.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 4 wrz 2012, o 11:23

Piter 35 pisze: Więc brachu nie szalej, bo za czasów Ziobry to i po ciebie mogli by przyjść w 5 rano bo , ktoś tam coś widział, albo i nie ale jednak , brałeś łapówki , tak się komuś wydawało - choć wcale ich nie brałeś ale to nie ma znaczenia , show musi być , jakie to Państwo jest wspaniałe i broni biednych obywateli :evil:
Może czas się wyleczyć z tej antypisowskiej propagandy, teraz może to umawiają się na 10 aby wszyscy podejrzani mogli się wyspać. To że PR medialny ma inne priorytety to wcale nie znaczy że mamy mu ulegać.
FUX pisze: No to sobie przeczytajcie...
skoro wiadomo od dawna jak ta zakopianka ma być docelowo zbudowana to ja się pytam gdzie plan zagospodarowania - jakby był dobrze zrobiony to by takie kwiatki nie miały miejsca. a za to odpowiadają konkretni ludzie którzy oczywiście nic nie mają sobie do zarzucenia.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 4 wrz 2012, o 11:59

Piter na kolesia z Amber Gold potrzebowano 2 tygodni i nie wleciano do niego o 6.00 z kamerami wsi24 - a mogli :mrgreen:
tylko jak powiedział kierownik tvn-u - z PO się w tej stacji nie śmiejemy
a może takie aresztowanie było by mało medialne ?

Piter 35
6 gwiazdek

Post 4 wrz 2012, o 12:23

Chłopacy :!: , czy w mojej wypowiedzi jest jakieś słowo pochwalne PO :idea: , nie :!: :!: :!: , więc nie pisać mi tu o antypisowskiej propagandzie której rzekomo uległem :wall: .
Uważam tylko ,że skrajności, które reprezentował Pis były złe i naganne . podobnie jest z PO , nic nie robiąc lub nie wiele , nie zyskują we mnie wyborcy :evil:
Лукашэнка pisze: Jeśli to policjant po cywilnemu, to niech mierzy.
Nawet bym mu nie miał za złe, gdyby niechcący tamtego postrzelił
A jak to nie był Policjant , tylko jakiś koleś , co ma nie legalnie broń lub ma duże znajomości i se załatwił . Nie chciał bym takiego gościa spotkać , jak by jechał wqurwiony lub napity . A wiadomo co mu by odbiło :idea:
Лукашэнка pisze: A Ty jak byś proponował poztępować z dresiarzami uzbrojonymi w niebiezpieczne narzędzia?
A bardzo prosto i wręcz naturalnie ( wcześniej zmiana prawa - o szczegółach nie piszę bo się na tym nie znam ). Odpowiednie oddziały policji powinny bez subtelności i delikatności aresztować takich kolesi . Szybko ich osądzić i wymierzyć karę :idea:
Лукашэнка pisze: Coś jakby za bardzo uległeś propagandzie uprawianej przez różnych łajdaków.
Nie kochanieńki , nigdy mi się takie postępowanie nie podobało , w imię swoich racji byli zdolni spalić pół Polski .
Podobnie nie podoba mi się teraz co się dzieje :evil:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda
Polubione posty: 0

Post 4 wrz 2012, o 13:23

Piter 35 pisze:A jak to nie był Policjant , tylko jakiś koleś , co ma nie legalnie broń lub ma duże znajomości i se załatwił . Nie chciał bym takiego gościa spotkać , jak by jechał wqurwiony lub napity . A wiadomo co mu by odbiło :idea:
Ale noże, metalowe pałki czy inne kastety można sobie kupić bez pozwolenia. Czy te narzędzia są naprawdę tak dużo bardziej bezpieczne niż spluwa?

a skoro już tu jesteśmy to to też w sumie też jest śmieszne... albo i nie.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=pGWNnFnQ ... r_embedded
czarne jest piękne...

bojar
6 gwiazdek
Auto: forester 2,5XT,Q5
Polubił: 84 razy
Polubione posty: 234 razy

Post 4 wrz 2012, o 16:04

Лукашэнка pisze: Funkcjonariusze policji albo ABW niech sobie do mnie przychodzą nawet w środku nocy, jeśli mieliby taką potrzebę.
.
Co ty pieprzysz? Czy wiesz jak to się odbywa?Czy myślisz, że oni zapukają i pytają czy to pan Kowalski? Jak zapukają to wylatują drzwi.Wchodzą razem z oknami.
Wiem coś o tym bo przeżyłem taka akcję.Minęło kilka lat i do tej pory nie dostałem kasy za powybijane szyby.Miałem fart,bo u sąsiadki rozwalili drzwi za 6tyś.I wyobraź sobie ,że też nie dostała do tej pory kasy.Jak myślisz co czuje człowiek wyrwany ze snu i rzucony na podłogę.Na pytanie o co chodzi słyszysz leż kurwo bo Cię odstrzelę.Więc nie pierdol ,że mogą Cie odwiedzać.Jak nie wiesz jak to pachnie to się nie wypowiadaj.
P.S. O zwrot kasy za szyby powiedzieli mi ,żebym założył sprawę.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 4 wrz 2012, o 16:19

Piter 35 pisze:
A jak to nie był Policjant , tylko jakiś koleś , co ma nie legalnie broń lub ma duże znajomości i se załatwił . Nie chciał bym takiego gościa spotkać , jak by jechał wqurwiony lub napity . A wiadomo co mu by odbiło :idea:
na to nie masz wpływu i teraz ci co chcą mieć broń ją mają ,nawet więcej niż by się mogło wydawać.

bojar, a czemu do ciebie wpadli :?: :?:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

leinad
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: impreza wrx,legacy diesel

Post 4 wrz 2012, o 17:29

Funkcjonariusze policji albo ABW niech sobie do mnie przychodzą nawet w środku nocy, jeśli mieliby taką potrzebę.
bojar moim zdaniem źle zrozumiałeś Лукашэнка ale niech się lepiej sam wypowie.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 wrz 2012, o 17:57

Przecież te typy z tych ABW są bardziej na tych akcjach zestresowani, niż "domownicy" których odwiedzają...
Zamiast ostrej amunicji, powinni mieć ślepaki.
Zaraz mi przed oczami staje, jak nieudolni policaje w Poznaniu chłopaka na jakimś przejeździe rozstrzelali, bo im się pomyliło.

Skoro zachowania sa takie w kwestii drzwi, czy okien, to żyjemy w burdelu, ops. przepraszam burdel, a nie państwie prawa.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 4 wrz 2012, o 18:05

bojar, wszyscy wiemy jak takie akcje się odbywają. i odbywają się od zawsze i za każdej kadencji. to że przy jednych zrobiono kilka pokazówek nie znaczy że są niepotrzebne. a że przekładasz uraz osobisty i brak odszkodowania na ogół to inna kwestia którą by warto oddzielić.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 wrz 2012, o 18:16

znam osobiście jednego AT który między innymi brał udział w akcji w sądzie w Jeleniej Górze. Dużo rozmawialiśmy i wiem jedno ,oni się nie mylą. Mają proste zadanie wejść ,złapać i przeżyć ,a jak ktoś źle ich nakieruje to już nie ich wina. Na wiele akcji wpadek było niewiele.
Jedna moja rada , jeśli ktokolwiek będzie miał nieprzyjemność z nimi obcować ,nie dyskutować (o bronieniu się nawet nie wspominam) , tylko wykonywać dokładnie to co mówią będzie mniej bolało na pewno.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 4 wrz 2012, o 18:36

burat pisze: teraz ci co chcą mieć broń ją mają ,nawet więcej niż by się mogło wydawać.
Racja Brachu , ale jakoś się nie widuje by nawet banditierka szalała po ulicach w Polsce z bronią :idea:
FUX pisze: Przecież te typy z tych ABW są bardziej na tych akcjach zestresowani, niż "domownicy" których odwiedzają...
Dziwisz się :idea: , można stracić życie :idea:
bojar pisze: P.S. O zwrot kasy za szyby powiedzieli mi ,żebym założył sprawę
I trzeba walczyć o swoje , założyć sprawę i tyle , na pewno do wygrania :idea:
FUX pisze: Zamiast ostrej amunicji, powinni mieć ślepaki.
Andrzej proszę Cie , bandyci nie mają ślepaków :evil: Chłopaki ginęli by jak muchy :evil:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 wrz 2012, o 19:07

burat, Piter 35, podstawa, to jest rozpoznanie.
Jeżeli spałowali, wybili zęby, ZABILI niewinnych ludzi, to powinni beknąć za takie rzeczy.
Ja nie mówię o zatrzymywaniu groźnych przestępców, ale pierd.... się o piętra, mieszkania, domy, samochody to juz lekka przeginka.

To nie jest II WŚ, kiedy Amerykanie najpierw strzelali, a potem zastanawiali się, do kogo.
Technika i Świat poszedł trochę do przodu przez te 60 lat z okładem...
Znam kilku normalnych klawiszy, policjantów, ale czubów kilku także mógłbym wskazać.
O napierdalaniu z broni ostrej na wiwat na wieczorze kawalerskim nie będę wspominał.
Oczywiście wszystko rozeszło sie po kościach.
Jazda na kilku gazach, pod warunkiem, że nie wypierdoli sie suka na bok, także uchodzi... :evil:
Resort to resort.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 4 wrz 2012, o 19:24

albo i nie........
FUX pisze: Zaraz mi przed oczami staje, jak nieudolni policaje w Poznaniu chłopaka na jakimś przejeździe rozstrzelali, bo im się pomyliło.
Chodzi Ci pewnie o to http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/10 ... ,id,t.html
ale poczytaj jak się sprawa zakończyła :wall: :wall: :wall:
a tu świeża sprawa z zeszłego tygodnia
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001, ... latka.html

takie miasto :wall: statystyki trzeba nabijać w każdej korporacji, jakkolwiek się nazywa Coca-Cola*, P&G*, TP SA*, Kościół Katolicki*, Policja*
(* niepotrzebne skreślić)
A sprzątanie po swoich kolegach jak w sprawie tego zastrzelonego nastolatka - to też w korporacjach normalne - jak się nie obrócisz - dupa z tyłu do kopania
"Zdarzenie miało miejsce w późnych godzinach wieczornych na peryferiach miasta. Nie zwalniało to jednak funkcjonariuszy policji, przybyłego prokuratora, innych służb od tego, by miejsce zabezpieczyć w sposób perfekcyjny. Każdy, włos, kamyk, drobina piasku powinny być zabezpieczona. Nie przeprowadzono wielu czynności, których przeprowadzić później już nie było można. Uznaję to za błąd postępowania, którego naprawić nie można i którym nie można obciążać oskarżonych" - powiedział.
ale dlaczego tym obciążać poszkodowanych?
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 wrz 2012, o 19:27

FUX, mylisz trochę pojęcia ,AT się nie myli oni mają precyzyjne zazwyczaj dane które piętro , samochód ,samolot. Dostają te namiary od kogoś co daną akcję rozpoznawał i przygotowywał i tam jest błąd zazwyczaj. Oni nie mają czasu napytanie czy tu mieszka Saszka co był dwa razy w Awganie i kieruje grupą zabójców na zlecenie czy może Zdzich co ma BMW lubi siłownię ,a na co dzień prowadzi kiosk z warzywami. Oni nie są od tego.

Co do tego ,że zawsze znajdzie się debil w każdym gronie to jest oczywiste , jednak coraz mniej jest już takich akcji jak kiedyś z piciem i wybrykami które się tuszowało lecz zostaje w głowie że tak było. We współczesnym świecie coraz więcej jest ,że jeden drugiego utopił by w szklance wody za stanowisko i jest to powszechne wszędzie ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 4 wrz 2012, o 19:36

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 wrz 2012, o 19:40

burat, AT=action task, czy jakiś inny skrót?
burat pisze: We współczesnym świecie coraz więcej jest ,że jeden drugiego utopił by w szklance wody za stanowisko i jest to powszechne wszędzie

Ja Cię rozumiem, ale wolę z jednym 100kpln stracić/nie zarobić, aby później razem cieszyć się kwotą wielokrotnie wyższą...
Kwestia filozofii życiowej. ;-)
No i dochodzi kwestia „stanowiska", prestiżu, władzy.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 4 wrz 2012, o 20:27

FUX pisze:burat, AT=action task, czy jakiś inny skrót?

Oj. Nie wszystko musi być takie światowe. Może wystarczy zwykły polski AntyTerrorysta. :-)
czarne jest piękne...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 wrz 2012, o 20:44

Boguś, to wszystko przez to, że ja zza światów... :oops:

;-(

No i jeszcze to...
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/sl ... omosc.html

:-/

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 4 wrz 2012, o 21:52

burat pisze: AT się nie myli
Indywidualne doświadczenie nie stanowi reguły, ale powyższe stwierdzenie wywołało u mnie żywiołową radość :mrgreen:
AT zglebiło moją matkę (onczas lat 73) wychodzącą nakarmić kota o 08:00. Rzucili ją na ziemię, przystawili jej shotguna do twarzy, bo im się drzwi w domu pomyliły.
Byli o 08:00 a nie o 06:00, bo przez dwie godziny krążyli po okolicy szukając adresu. Mieli nieaktualne mapy, a nikt przedtem nie sprawdził.
I nie, nie było to za Kaczorów.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Gootek
6 gwiazdek

Post 4 wrz 2012, o 21:55

bojar pisze:
Лукашэнка pisze: Funkcjonariusze policji albo ABW niech sobie do mnie przychodzą nawet w środku nocy, jeśli mieliby taką potrzebę.
.
Co ty pieprzysz? Czy wiesz jak to się odbywa?Czy myślisz, że oni zapukają i pytają czy to pan Kowalski? Jak zapukają to wylatują drzwi.Wchodzą razem z oknami.
Wiem coś o tym bo przeżyłem taka akcję.
A przeżyłeś kiedyś napad gangsterów, bo nie chciałeś płacić haraczu?
Może porwali Ci kiedyś dziecko dla okupu?

Umiesz odróżniać działanie celowe od pomyłki?
Każdy człowiek może się pomylić czasem w swojej pracy (nawet saper, chociaż on tylko raz).
Czy po prostu uważasz, że służby należy zlikwidować...
tak żeby bandyci ( a przy okazji również uczciwy obywatel Bojar) mogli spać spokojnie?

bojar pisze:Minęło kilka lat i do tej pory nie dostałem kasy za powybijane szyby.
No cóż, wychodzi na to, żeś pierdoła.
;-)

[quote="Fux""]To nie jest II WŚ, kiedy Amerykanie najpierw strzelali, a potem zastanawiali się, do kogo.
Technika i Świat poszedł trochę do przodu przez te 60 lat z okładem...[/quote]Na pewno?
To poczytaj jak wyglądała ta akcja: najpierw postrzelili, następnie dobili bezbronnego człowieka, po czym zaczęli ustalać kto to jest:
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/swiat/d ... omosc.html
:cofee:

ODPOWIEDZ