Subaru Impreza 2.0 R SPORT
-
MarcinSendi80
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Subaru Impreza 2.0 R SPORT
Witam mam pytanie odnośnie waszych opinii i spostrzeżeń na temat Subaru Impreza 2.0 R SPORT. Przyznam ,że impreza od dawien dawna spędzała mi sen z oczu i najchętniej kupiłbym wrx albo sti niestety w uk za ubezpieczenie tych wersji trzeba płacić spoooro, a więc chciałbym spytać wyjadaczy tematu subaru bo wiem że tak owych nie brakuje ile wersja 2.0 r ma wspólnego z subaru dodam że chodzi mi o 2006rok, dla zainteresowanych mogę wysłać fotki, dzięki za pomoc bo jestem lekko w kropce kupić czy nie
Re: Subaru Impreza 2.0 R SPORT
No ciężko powiedzieć co ma wspólnego bo jest to Subaru. Ja jeżdżę 2.0R MY2007. Nie jest to praktyczne ani sensowne auto, objawia swoje zalety raczej tylko na dziurach i w zimie, ale i tak je lubię. Oczywiście w codziennej eksploatacji, kosztach itp. na pewno przegrywa ze Skodą czy czymkolwiek takim.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Wszystko.MarcinSendi80 pisze:ile wersja 2.0 r ma wspólnego z subaru
Bo to...... Subaru.

Jeżeli pytasz, jak się ma do WRX (o STi już nie wspominam) to odpowiedź jest - nijak. Nie bardzo jest co porównywać, zupełnie inne auto.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nie wiem. klimę używam góra parę razy do roku i to głownie na parkingu żeby schłodzić nagrzane auto.
PS
Gdybyś Cię jej brak 2 lata temu nie wkurzył i nie skłonił do jej naprawy, pewnie do tej pory by nie działała.

PS
Gdybyś Cię jej brak 2 lata temu nie wkurzył i nie skłonił do jej naprawy, pewnie do tej pory by nie działała.

-
MarcinSendi80
- 0 gwiazdek
no widzę panowie że mnie ostro przekonywujecie
zastanawiałem sie 407coupe3.0v6 na ale znalazłem impreze i wszystko chu.... strzelił

jarmaj, nie musisz mi aż na forum dziękować
Ja może jestem skrzywiony ale mam teraz w domu klimę i jestem o wiele szczęśliwszym człowiekiem.

Ja może jestem skrzywiony ale mam teraz w domu klimę i jestem o wiele szczęśliwszym człowiekiem.
-
MarcinSendi80
- 0 gwiazdek
MarcinSendi80, w porównaniu z zaturbiałymi modelami to nie ma osiągów. Ale jakoś tam się przemieszcza, na codzień nie narzekam, w trasie przy większych prędkościach trochę mogłoby być lepiej. Najgorsze jest kosmiczne zużycie paliwa w porównaniu do osiągów.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Azrael, a jak budyniowe taxi E 220 CDI nam kiedyś odjechało to prawie gryzłeś kierownicę 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
MarcinSendi80
- 0 gwiazdek
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Azrael, kolega jest z GB, co oznacza, że jazda autostradowa z zamknietym budzikiem trafi mu się rzadko - a jesli już, to zużycie paliwa zapewne nie będzie największym kosztem
A serio - to sam brałem bardzo poważnie pod uwagę zakup wolnossącej Imprezy tej generacji. Nie zdecydowałem się z nastepujących powodów:
- taniej mogłem kupić (i kupiłem) niewiele starszego Forestera turbo (te wolne ssaki na kontynencie bardzo trzymają cenę - nie wiem, jak za kanalem);
- Impreza jest subiektywnie ciaśniejsza od Forestera, obiektywnie niżej zawieszona (a dziur, kolein i krawężników w okolicy sporo);
- dynamiki Forestera turbo i wolnossącej Imprezy nawet nie ma co porównywać, a zuzycie paliwa w realu wychodzi dość podobnie (tzn. można przyjąć około 13-14 w ruchu miejskim i 10-11 na "zwykłej" trasie, bez szaleństw, acz sprawnie - myk polega na tym, że we w miarę gęstym ruchu słabszy silnik trzeba znacznie brutalniej kręcić dla uzyskania podobnej prędkości średniej).
Ale powyższe nie oznacza bynajmniej, że wolnossąca Impreza 2.0 jest złym autem. Przeciwnie. Tyle, że (jak dla mnie) Forester 2.0 turbo jest o niebo lepszy
PS.

A serio - to sam brałem bardzo poważnie pod uwagę zakup wolnossącej Imprezy tej generacji. Nie zdecydowałem się z nastepujących powodów:
- taniej mogłem kupić (i kupiłem) niewiele starszego Forestera turbo (te wolne ssaki na kontynencie bardzo trzymają cenę - nie wiem, jak za kanalem);
- Impreza jest subiektywnie ciaśniejsza od Forestera, obiektywnie niżej zawieszona (a dziur, kolein i krawężników w okolicy sporo);
- dynamiki Forestera turbo i wolnossącej Imprezy nawet nie ma co porównywać, a zuzycie paliwa w realu wychodzi dość podobnie (tzn. można przyjąć około 13-14 w ruchu miejskim i 10-11 na "zwykłej" trasie, bez szaleństw, acz sprawnie - myk polega na tym, że we w miarę gęstym ruchu słabszy silnik trzeba znacznie brutalniej kręcić dla uzyskania podobnej prędkości średniej).
Ale powyższe nie oznacza bynajmniej, że wolnossąca Impreza 2.0 jest złym autem. Przeciwnie. Tyle, że (jak dla mnie) Forester 2.0 turbo jest o niebo lepszy

PS.
Cięzki silnik, napęd na przód i komfortowe zawieszenie - idealna mieszanka pozwalająca wygodnie jechać na wprost i skutecznie utrudniająca skręcanie. Dokładnie odwrotnie, niż w ImprezieMarcinSendi80 pisze: zastanawiałem sie 407coupe3.0v6

-
MarcinSendi80
- 0 gwiazdek
WiS moze i masz racje ale lepszy performance wyposazenie cholernie lepsze, ale nie impreza ja chce wrx ale moja zone strasznie wqrwia spojler z tylu bo jest to wersja prodrive, a ja za cholere nie wiem jak ja ulozyc na moja strone. Panowie a jak spalanie wrx bo AZREAL mnie troche rozwalil z tymi 17litrami czasem jade do Polski autem ale z takim spalaniem to ulala.
Dobrze napisałeś czasem , więc jak wydasz o 200 zł więcej to nic się nie stanie. Pewnie WRX będzie trochę więcej palił , ale frajda jestMarcinSendi80 pisze: czasem jade do Polski autem ale z takim spalaniem to ulala.

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
tylko na długie trasy załóż inny tłumik, bo po jednej wyprawie do kraju i nazad łeb Ci odpadnie
a jak myślisz że znajdziesz Subaru spalające 6 litrów w trasie i góra 10 na mieście - to chyba nie to forum wybrałeś

a jak myślisz że znajdziesz Subaru spalające 6 litrów w trasie i góra 10 na mieście - to chyba nie to forum wybrałeś

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
WRX ma podobne zużycie paliwa, w pewnych warunkach moż ebyć trochę lepszy, w pewnych trochę gorszy, przy V-maks oczywiście dużo więcej :)
Po Warszawie zużywam koło 14/100, w trasie zdarzyło mi się zejść do 8,5, ale to jazda za TIRem przez cały bak na drodze w przebudowie.
Po Warszawie zużywam koło 14/100, w trasie zdarzyło mi się zejść do 8,5, ale to jazda za TIRem przez cały bak na drodze w przebudowie.
MarcinSendi80 pisze: ja chce wrx ale moja zone strasznie wqrwia spojler z tylu bo jest to wersja prodrive, a ja za cholere nie wiem jak ja ulozyc na moja strone.
a co za problem zmienić klapę na wariant akceptowany przez żonę: klapa bez spoilera, klapa z cienkim spoilerem, niskim, wysokim... Do wyboru, do koloru ;)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
busik, seryjny wydech w WRX/STi milutko popierduje i wcale nie urywa głowy.
Dokładnie , tragediaChloru pisze: seryjny wydech w WRX/STi milutko popierduje i wcale nie urywa głowy

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Chloru, powiedziałbym nawet że w 2.5T jest na tyle długa skrzynia, że wydech nie stanowi w ogóle problemu w trasie, znacznie mniej niż w wolnossaku.
Na pewno nie można powiedzieć, że jest to wolny samochód. Ale też nie ma co porównywać tego do wrx'a. Moim zdaniem świetny wybór na rozpoczęcie przygody z Subaru. Ale wszytko zależy od tego czego czego oczekujesz po tym aucie.
+ dobre hamulce.WiS pisze:Cięzki silnik, napęd na przód i komfortowe zawieszenie - idealna mieszanka pozwalająca wygodnie jechać na wprost i skutecznie utrudniająca skręcanie. Dokładnie odwrotnie, niż w ImprezieMarcinSendi80 pisze: zastanawiałem sie 407coupe3.0v6
- Chloru
- 6 gwiazdek
WRC fan, zupełnie odwrotnie jak w Imprezie