- Widziałem na Youtube zdjęcia z rajdu, w którym uczestniczył Robert Kubica, i po tym co zobaczyłem - zwłaszcza jeśli chodzi o jego prawe ramię i dłoń - wydaje mi się, że jego powrót do F1 jest praktycznie niemożliwy - mówi dziennikarz "El Paris", Oriol Puigdemont.
Robert Kubica wygrał w niedzielę włoski rajd Ronde Gomitolo di Landa. Wydawać by się mogło, że jest to dobry prognostyk, który pozwala wierzyć w powrót Polaka do wyścigów F1. Jednak są i tacy, których widok Polaka utwierdził w przekonaniu, że jest zupełnie na odwrót.
Oriol Puigdemont z hiszpańskiego "El Pais" uważa, że Kubicy w F1 już raczej nie zobaczymy, a przynajmniej nie za kierownicą bolidu.
- Widziałem na Youtube zdjęcia z rajdu, w którym uczestniczył Robert Kubica, i po tym co zobaczyłem - zwłaszcza jeśli chodzi o jego prawe ramię i dłoń - wydaje mi się, że jego powrót do F1 jest praktycznie niemożliwy.
- W F1 są dość skomplikowane mechanizmy, trzeba błyskawicznie reagować, naciskać wiele przycisków naraz, wymagana jest ogromna precyzja. Rajdy to już inna sprawa, ponieważ tam nie potrzebna jest aż taka dokładność - mówi Puigdemont cytowany przez "Magazyn Sportowy".
- Nie wiem, jaki margines poprawy ma jeszcze Kubica, czy może być sprawniejszy, ale mimo wszystko bardzo trudno będzie mu wrócić do F1 jako kierowca. A jeśli wróci, to na pewno nie będzie już tym samym Kubicą, co przed wypadkiem - dodaje Francuz.
Przypomnijmy, ze o ograniczeniach ruchu ręką u Kubicy pisały po weekendowym rajdzie brazylijskie media. Podkreślały, że są one bardzo poważne. Polak był w stanie kierować autem obiema rękami, ale zwycięskie trofeum a później szampana trzymał tylko w lewej dłoni.
Myślałem ,że w Polsce jest pełno idiotów ale okazuje się ,że we Francji także,jakiś palant chce się wypromować wycierając sobie mordę ...
1) Widziałem na youtube film- no wnikliwy badacz
2)Ślepy w dodatku bo ja widziałem,że Kubek zap...
3)Dziennikarz obawia się szczególnie o ramie i dłoń . Rozumiem o prostatę jest spokojny
4)O i o F1 wie bardzo dużo.Że przycisków jest dużo , chociaż zgaduję nie wia ani jeden konkretnie do czego służy. Ale wie lepiej od Kubicy co można a co nie można.
5)W rajdach dokładność nie jest potrzebna. Acha. No ja bym jednak wolał aby kierowcy byli dokładni. Co za burak.
6) No i na koniec najlepsze. NAwet jak Kubuica wróci to i tak nie będzie sobią. O szlak , to kim będzie ?
Co za jełop to aż ręce opadają.
W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.