Arno pisze: Ofiary losu takie jak ja, nie mające zielonego pojęcia, co siedzi w komputerze wolą Apple'a, bo tam niczego ustawiać nie trzeba.Na przykłąd.
Ta różnica jest też coraz mniejsza.
Arno pisze: Ofiary losu takie jak ja, nie mające zielonego pojęcia, co siedzi w komputerze wolą Apple'a, bo tam niczego ustawiać nie trzeba.Na przykłąd.
Chloru pisze: eMTi, ja miałem tak samo i wiesz co ... od czasów XP nie dłubałem w rejestrach
Arno pisze: To prawda, ale ja muszę mięc ProToolsy i dziękuję.
A próbowałeś włączyć TRIM dla dysku SSD? Przez chwilę nie mogłem uwierzyć, że z takiej pierdoły (bo OS X w końcu wspiera TRIM) można zrobić taki problem (stworzyć sztuczny problem).eMTi pisze:ja zawsze grzebałem mocno w kompach, zarówno w hardwarze jak i softwarze.. Po świeżej instalce windowsa od razu zaczynałem optymalizować system, instalowałem tweaki, grzebałem w rejestrze, konfigurowałem usługi itp itd... I co? I od kiedy mam maca mam to wszystko gdzieś... It just works.. i się nie muszę tym wszystkim w ogóle przejmować.. wash and go.. Tylko trzeba zmienić nastawienie... Jak ktoś usilnie będzie próbował przenieść na maca wszystkie swoje pctowe zwyczaje i robić wszystko tak samo, jak na pc, to go szybko szlag trafi. Trzeba zmienić podejście do tematu i się nagle okazuje, że można prościej, lepiej, wygodniej. A że mają chore ceny, politykę i piorą mózgi gawiedzi, hodując sobie armię fanatycznych, zaślepionych wyznawców, to już co innego..
Arno pisze:Np dźwięk cała branża hula na Macach. Co prawda są tacy, którzy twierdzą, że można nagrywać na ProTolsach na PCetach, ale ja tego jeszcze nie widział.Azrael pisze:Arno pisze: Ale są też takie zawody, w których bez Applea nie pojadziesz.
Jakie?
Starania w celu ograniczenia bledow usera tworza duzo takich dziwnych sztucznych problemow... Nie tylko w OSX.citan pisze:A próbowałeś włączyć TRIM dla dysku SSD? Przez chwilę nie mogłem uwierzyć, że z takiej pierdoły (bo OS X w końcu wspiera TRIM) można zrobić taki problem (stworzyć sztuczny problem).
orazeMTi pisze: piorą mózgi gawiedzi, hodując sobie armię fanatycznych, zaślepionych wyznawców, to już co innego..
citan pisze: Wg mnie Samsung złamał kilka patentów Apple. Na pewno ten dotyczący telefonu ze szklanym frontem i czarną ramką na około. Na pewno ten z telefonem o zaokrąglonych rogach i z jednym guzikiem na panelu. Na pewno ten z wyszukiwarką w telefonie. Na pewno ten, mówiący o tym, że jak się kliknie na odnośnik np. z numerem telefonu, to telefon tam zadzwoni. Na pewno ten z pudełkiem ze zdjęciem telefonu na wierzchu i małym napisem z nazwą. Na pewno ten mówiący o tym, że po otwarciu pudełka naszym oczom ukaże się telefon.
ale to mówisz o czasach sprzed X, Później wyszedł X i już nie było tak źle, chociaż w zasadzie jedyne co na Macach można było robić (pracowac) to grafika i coś tam jeszcze. Myślę, że śmiało można powiedzieć że gdyby nie Adobe to Apple by nie było. Ponoć fotoszop działał lepiej czy coś, chociaż jak podczas 3 lat pracy na MacOS9, OSX i 2000/XP nie stwierdziłem znaczących różnicgruby pisze: Wielu ucieklo od MacPro, bo byly zacofane
Alan, Alan, Alan! pisze:ale to mówisz o czasach sprzed X, Później wyszedł X i już nie było tak źle, chociaż w zasadzie jedyne co na Macach można było robić (pracowac) to grafika i coś tam jeszcze. Myślę, że śmiało można powiedzieć że gdyby nie Adobe to Apple by nie było. Ponoć fotoszop działał lepiej czy coś, chociaż jak podczas 3 lat pracy na MacOS9, OSX i 2000/XP nie stwierdziłem znaczących różnicgruby pisze: Wielu ucieklo od MacPro, bo byly zacofane
Apple nie istnieje w obszarze sieci i w obszarze serwerowym (chyba, że o czymś nie wiemAzrael pisze:WiFi to się nadaje do grzebania po stronach www, a nie do czegoś sensownego, a już na pewno nie do budowy dużych profesjonalnych sieci.
Jeśli chodzi o Huawai, to nie widziałem w aktualnych ofertach sklepów żadnych aparatów z klawiaturą Qwerty.Barthol pisze:Лукашэнка, Huawei ma w ofercie kilka modeli z klawiaturą Qwerty
Znajoma ma telefon tego producenta i jest zadowolona (nie grzebie w nim, nie instaluje aplikacji itd). Jedyna wada to czas pracy na baterii
Fido_, kiedyś, ze trzy lata temu widziałem, o ile pamiętam, na żywo jakieś applowskie serwery.Konto usunięte pisze:Apple nie istnieje w obszarze sieci i w obszarze serwerowym (chyba, że o czymś nie wiemAzrael pisze:WiFi to się nadaje do grzebania po stronach www, a nie do czegoś sensownego, a już na pewno nie do budowy dużych profesjonalnych sieci.). Należy go IMHO jedynie rozpatrywać jako dostawcę rozwiązań klienckich.
Arno pisze: Fido_, kiedyś, ze trzy lata temu widziałem, o ile pamiętam, na żywo jakieś applowskie serwery.
już to widzę, ihttp na :313, imysql na :654, ipop3 na :259Konto usunięte pisze: Z aktualnej oferty jest jedynie Mac Pro, który, jak sam Apple się przyznaje jest mocną stacją roboczą. Segment serwerów jest przez Apple nieobstawiony i dobrze.
Ceny ceny ceny, to jest rynek, nie chcą, niech nie kupują. To chyba oczywiste. Tak samo jak SUbaru w PL kosztuje o wiele więcej niż w USA, nieprawdaż li?Konto usunięte pisze:Arno pisze: Fido_, kiedyś, ze trzy lata temu widziałem, o ile pamiętam, na żywo jakieś applowskie serwery.
Z aktualnej oferty jest jedynie Mac Pro, który, jak sam Apple się przyznaje jest mocną stacją roboczą. Segment serwerów jest przez Apple nieobstawiony i dobrze. Niech robią to co potrafią najlepiej, byle w rozsądnych cenach.
Alan, Alan, Alan! pisze: już to widzę, ihttp na :313, imysql na :654, ipop3 na :259hardcoded do not touch.
Arno pisze: Ceny ceny ceny, to jest rynek, nie chcą, niech nie kupują. To chyba oczywiste. Tak samo jak SUbaru w PL kosztuje o wiele więcej niż w USA, nieprawdaż li?