Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
Re: Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
No nie, jeszcze na dodatek jakiś fanboy Armagnaca a nie Metaxy. No ludzie świat do góry nogami stoi.
Same pedały co macairy mają i prawnicy co armagnacki chleją.
Ja, gdyby mi we firmie pozwolili, to bym bez pytania wziął 13 macaira ze względu na wagę. A nie MacPro. Co prawda protoolsy mógłbym se wsadzić...
Ale to że MacAira żony mogę jak Kindla trzymać między kciukiem i palcem wskazującym... I nie bolą plecy na lotnisku...
No i jednak Maki się nie zawieszają. W każdym razie nie zauważam.
Same pedały co macairy mają i prawnicy co armagnacki chleją.
Ja, gdyby mi we firmie pozwolili, to bym bez pytania wziął 13 macaira ze względu na wagę. A nie MacPro. Co prawda protoolsy mógłbym se wsadzić...
Ale to że MacAira żony mogę jak Kindla trzymać między kciukiem i palcem wskazującym... I nie bolą plecy na lotnisku...
No i jednak Maki się nie zawieszają. W każdym razie nie zauważam.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno, teraz trochę zachowujesz się jakbyś kupił Forda na stalówkach i miał pretensje do producenta bo przecież Subaru sa tylko na alufelgach. Kupiłeś komputer bez systemu (tańszy z tego powodu) i tyle.
Odwracając temat to ja mógłbym się wściekac że Appla nie można kupić bez systemu bo mi się podoba, a mam na nim ochotę postawić MS DOS bo mam taką fantazję.
Odwracając temat to ja mógłbym się wściekac że Appla nie można kupić bez systemu bo mi się podoba, a mam na nim ochotę postawić MS DOS bo mam taką fantazję.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Konto usunięte, taaa....
To jak było z tymi rowerami na Placu Czerwonym?
Arno... there is no such thing as free lunch. Taki stary wyga jak Ty powinien to wiedzieć. Jak dalej nie wierzysz to zobacz co mówi licencja na OSX na temat instalowania tegoż OSX na niekoszernym sprzęcie.
Arno pisze: I nie jest napisane wołami - UWAGA ACHTUNG, bo kurde nie ma offica,
To jak było z tymi rowerami na Placu Czerwonym?

Arno... there is no such thing as free lunch. Taki stary wyga jak Ty powinien to wiedzieć. Jak dalej nie wierzysz to zobacz co mówi licencja na OSX na temat instalowania tegoż OSX na niekoszernym sprzęcie.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Nie, w życiu bym nie kupił bez systemu jakbym wiedział. Ale nie napisali WOŁAMI dla kretynów, bo przecież każdy od peceta takie rzcezy wie od kołyski. No to jakaś kpina z tytymi pcetami jest. a A fantazja fajna rzecz.Azrael pisze:Arno, teraz trochę zachowujesz się jakbyś kupił Forda na stalówkach i miał pretensje do producenta bo przecież Subaru sa tylko na alufelgach. Kupiłeś komputer bez systemu (tańszy z tego powodu) i tyle.
Arno pisze: Gregski, oni dostosowują teorię do praktyki.
oj nie wszyscy, glownie gutek ;)
imho apple sprzedaje luksusowy produkt dla klienta indywidualnego w konkurencyjnej cenie.
ktos zaprzeczy? chyba tylko znajacy ich zabawki z obrazka...
dla mnie bardzo, bardzo wysokiej, ale imho warto tj jestem w stanie zaplacic wysoka cene.
gdybym pracowal w lodzi to bylo by to nieosiagalne... http://sredniaplaca.pl
Znanem mi maki domowe a jest ich w rodzinie śtuk 5 się nie wieszają, jak był IMB to się wieszał (lenowo się znaczy).Azrael pisze:Arno pisze: No i jednak Maki się nie zawieszają.
https://www.google.com/search?hl=pl&q=my+mac+hangs
To że gdzieś się coś komuś zawiesiło i są do tego linki, może nie być statystycznie zauważalne, a zresztą babola i tak każdy co jakiś czas se wypuści. najwyżej go zje , jak kierowca.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Mi na OSX zrobił raz panic kernel na 10 lat użytkowania.Azrael pisze:Arno pisze: No i jednak Maki się nie zawieszają.
https://www.google.com/search?hl=pl&q=my+mac+hangs
Za to jak wstał to miałem dokument w Wordzie odtworzony do ostatniego słowa.
No ja zawiesiłem Maca 2x na w sumie może 10h użytkowania w życiu, ale ja mam szczęście do awarii komputerowych ;)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Azrael pisze: Odwracając temat to ja mógłbym się wściekac że Appla nie można kupić bez systemu bo mi się podoba, a mam na nim ochotę postawić MS DOS bo mam taką fantazję.
To kup z systemem, wywal i postaw sobie nawet Be.
gregski pisze: imho apple sprzedaje luksusowy produkt dla klienta indywidualnego w konkurencyjnej cenie.
1916% racji

Chloru pisze: Jak dalej nie wierzysz to zobacz co mówi licencja na OSX na temat instalowania tegoż OSX na niekoszernym sprzęcie.
No ale ludzie przecież tak robią. http://forum.osx86.org.pl/ Jak chcesz, to licencją się nie przejmujesz? Bo inaczej udział rynkowy Windowsa spadłby w Polsce do 30% gdyby odsiać piraty

A mi to nie przeszkadza, bo lubię osx na maku. Co prawda, wolałem System, ale świat idzie do przodu niestety. Już nie da się odpalić CAŁEGO MS Office'a na 1 MB RAMu.
- Sony ma czytnik kart pamięci (Memory Stick, MS-Pro, SD, SDHC, SDXC) Apple też tyle czyta?Konto usunięte pisze: Sony i5, Apple i7. Apple szybsza pamięć (1600 MHz vs 1333). Sony nie ma czytnika kart pamięci. Nie ma Thunderbolta. Nie ma FireWire. Nie ma wejścia liniowego i mikrofonu na kartę dźwiękową. Nie kosztuje połowy, tylko 56% (czyli jakby bliżej 60). Ma matowy ekran (co też ma wpływ na cenę, ale ogólnie fanem błyszczących ekranów nie jestem). W ogóle dziwna jakaś ta specyfikacja Appla - nie ma wymienionej kamery, a przecież każdy Apple ma bo jest potrzebna do Face Time'a. Sony ma większy dysk twardy i tyle, co widzę z plusów, no dobra, jeszcze jest większa rozdzielczość, chociaż ten model MP ma możliwość wyświetlania obrazu w rozdzielczości maksymalnej 2560 na 1600 pikseli na ekranie zewnętrznym i tu bije Soniaka na głowę.
Vaio to jest generalnie dobry sprzęt, ale mówienie że wygrywa 9:1 to nadużycie. Ja tu widzę odwrotny stosunek.
- ma wyjścia grafiki D-Sub, HDMI; Apple też?
- ma wejście mikrofonu;
- ma ekran matowy, co dla mnie nie jest wadą tylko ogromną zaletą - jedną z najwazniejszych;
- ekran FullHD w technologii IPS - proponuję, żebyś zobaczył na żywo;
- 1024MB vs 512MB w Apple na karcie graficznej;
- pół kilo lżejszy
to tak żeby sprostować kilka punktów.

Ostatnio zmieniony 18 wrz 2012, o 22:58 przez Gootek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Azrael, zależy co robiłeś. Ja w Terminalu nie grzebię, bo się nie znam. Z psychoanalityka lubię czasem skorzystać. 

to już prowokacjaЛукашэнка pisze: SD, SDHC, SDXC

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
1:4 jest bez sensu, ale 1:1 od około 300ppi (podejrzewam powyżej 250ppi) robi dużą różnicę, do tego stopnia, że można swobodnie na 4.3" odczytać każdy tekst na głównej gazeta.pl bez powiększania i machania paluchami. Ikonki to kij, renderownanie tekstu jest imho dużo ważniejsze.Chloru pisze: eMTi, jak często siadasz z lupą przed monitorem? Jeżeli jeden punkt na ekranie jest wyświetlany przez 4 pixele matrycy to dokładnie taki sam efekt uzyskałbyś wsadzając matrycę 1440x900 i pracują w natywnej rozdzielczości. To, że ikony są tej samej wielkości to nie jest żaden argument.
Konto usunięte pisze: To kup z systemem, wywal i postaw sobie nawet Be.
TO muszę kupić coś czego nie chcę. W Sony (którego też nie lubię) mogę zrobić jak zrobił Arno i kupić bez - zależnie od tego co potrzebuję. Może np. mam już system bo kupiłem z poprzednim komputerem który się zepsuł, albo kupiłem jako upgrade do starszego kompa itd.
Konto usunięte pisze: Azrael, zależy co robiłeś. Ja w Terminalu nie grzebię, bo się nie znam. Z psychoanalityka lubię czasem skorzystać.
Teraz nie pamiętam, raz coś kliknąłem i raz jakiś plik chyba otwierałem. Nie było kernel panic tylko zwisł na sztywno, jak kiedyś często Windy lubiły. Widziałem teraz raz jak Devlinowi zwisło ;)
BTW: ja nie twierdzę że to zły sprzęt jest czy soft, nie lubię tej firmy ale jak np. Arno czy Ty jesteście zadowoleni to doskonale, znaczy że dobry produkt dla was.
No trochę jak stawianie wyżej i7 nad i5 bez podania dokładnych oznaczen tych procesorów.eMTi pisze:to już prowokacjaЛукашэнка pisze: SD, SDHC, SDXC

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
czytałem gdzieś, że żeby zobaczyć natywną rozdzielczość na retinie przed poprawką OSX, chłopaki instalowali sobie Win7 (które obsługugiwał wyższe rozdzielczości)Konto usunięte pisze: chociaż ten model MP ma możliwość wyświetlania obrazu w rozdzielczości maksymalnej 2560 na 1600 pikseli na ekranie zewnętrznym i tu bije Soniaka na głowę.

A wogle to nie wiem o co chodzi. Można kupić co się chce, przynajmjiej dopóki nie wprowadzą komuny. Jest fajnie, a te sprzęty tak naprawdę są zupełnie porównywalne. Mac droższy i dobrze. Jest designerski, fajoski, cool to niech będzie droższy. Zupełnie jak gacie od versejsa i z targu.
Tylko te wszystkie fajboje.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Лукашэнка pisze: - Sony ma czytnik kart pamięci (Memory Stick, MS-Pro, SD, SDHC, SDXC) Apple też tyle czyta?
- ma wyjścia grafiki D-Sub, HDMI; Apple też?
- ma wejście mikrofonu;
- ma ekran matowy, co dla mnie nie jest wadą tylko ogromną zaletą - jedną z najwazniejszych;
- ekran FullHD w technologii IPS - proponuję, żebyś zobaczył na żywo;
- 1024MB, a nie 512MB na karcie graficznej;
- pół kilo lżejszy
to tak żeby sprostować kilka punktów.
Memory Stick to format Sony, nikt poza nimi tego nie używa.
Appel ma HDMI, D-sub przez DVI.
Wejście mikrofonu Sony ma, ale nie na kartę dźwiękową.
Co do ekranu napisałem że się zgadzam.
Co mi po tym ramie na karcie graficznej, skoro to model dwie generacje wstecz. Wsadź 16 GB ram do Celerona i porównaj z 4 GB na i7, zobaczymy co szybsze będzie.
Lżejszy, owszem. Ale co, dalej 9:1?
Jak już napisałem, Vaio to dobry sprzęt, ale nie przeginajmy w drugą stronę.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Azrael pisze: Teraz nie pamiętam, raz coś kliknąłem i raz jakiś plik chyba otwierałem. Nie było kernel panic tylko zwisł na sztywno, jak kiedyś często Windy lubiły. Widziałem teraz raz jak Devlinowi zwisło ;)
Czasami programy chodzące pod Rosetta się zawieszały, bo emulator procesora nie wyrabiał

Azrael pisze: BTW: ja nie twierdzę że to zły sprzęt jest czy soft, nie lubię tej firmy ale jak np. Arno czy Ty jesteście zadowoleni to doskonale, znaczy że dobry produkt dla was.
Ale ja dokładnie z tego założenia wychodzę, co komu pasuje to oki.
Alan, Alan, Alan! pisze: Jest fajnie, a te sprzęty tak naprawdę są zupełnie porównywalne.
W tej chwili graty są identyczne, ale naprawdę windowsowe laptopy w specyfikacji Appla nie są tańsze. Po prostu są tańsze konfiguracje.
Alan, Alan, Alan! pisze: Tylko te wszystkie fajboje.
Każdy produkt ma swoich bezkrytycznych wyznawców, i się od tego nie ucieknie.
eMTi pisze: SD, SDHC, SDXC
to już prowokacja
rotfl :)
Gucio, przeciez jest pierdyliard innych konfiguracji ktore moga byc dla CIebie istotniejsze ;)
mi pasuje prosty OS sprawnie dzialajacy na dobrym jakosciowo i dobrze przetestowanym hardware
to sony przeciez udaje maka nawet z wygladu, przypomnij sobie jak wygladaly kilka lat temu ich lapy ;)
nawet jesli ktos by mi zaproponowal zamiast maca w podobnej cenie IBMa thinkpada jak za dawnych czasow to i tak wybral bym dzis Macos bo jest duzo latwiejszy, ladniejszy i wygodniejszy niz windoza ktorej interface ciagle goni wygoda uzytkowania makowy..
u mnie w firmie wlasnie przesiadlem sie z XP na Win7. tyle lat zajelo firmie przetestowanie, zkastomowanie i zapewnienie, ze windoza bedzie dzialala sprawnie na wielu kompach i ew. awarie nie pograza firmy w czelusci niemocy ktora nastapila by gdyby kompy dzis nie dzialaly sprawnie .. dostalem nowego fujitsu ktory z win7 odpala sie jeszcze dluzej od XP :) pomijamy fakt, ze tysiace ludzi moglo pracowac duuzo szybciej wiele lat np korzystajac z dobrego searcha korespondencji mailowej z indeksowaniem, zamiast tracic czas na katalogowanie kazdego maila w setkach folderow pliku pst, bo po miesiacu nie mozna juz wsrod tysiecy maili niczego znalezc... duzo rzeczy w windowsie sie zmienia na plus, ale nadal sporo latwiej pracuje mi sie na macos i nie wierze, ze windoza jest popularna bo jest lepsza.. jest lepsza bo jest popularna i tyle.
oj tez sie wlasnie dalem wkrecic :), juz stad spadam ;)
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
ale po co uciekać, to jedna z bardziej zabawnych społeczności w necie.Konto usunięte pisze: się od tego nie ucieknie.

I nie mówię o właścicielach takich jak Ty.
będzie wojna

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Może był tam windows zainstalowanyAzrael pisze:No ja zawiesiłem Maca 2x na w sumie może 10h użytkowania w życiu, ale ja mam szczęście do awarii komputerowych ;)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Aha, mogę coś jeszcze napisać o ile nie wyjdę na fanboja.
W pracy serwer stoi na Microsofcie. Znalezienie zasobów sieciowych na Win7 to jest pewne wyzwanie. Nie widać np pewnych katalogów i trzeba poszperać (np wejść w alias sieciowy, przejść poziom wyżej i wtedy się magicznie pokazują). A teoretycznie produkty MS powinny być przygotowane do pracy z sobą.
Ja wpinam kabel sieciowy, rozwija mi się lista serwerów i jadę. Bez bólu. Chociaż mam szajsowego, przepłaconego Apla.
W pracy serwer stoi na Microsofcie. Znalezienie zasobów sieciowych na Win7 to jest pewne wyzwanie. Nie widać np pewnych katalogów i trzeba poszperać (np wejść w alias sieciowy, przejść poziom wyżej i wtedy się magicznie pokazują). A teoretycznie produkty MS powinny być przygotowane do pracy z sobą.
Ja wpinam kabel sieciowy, rozwija mi się lista serwerów i jadę. Bez bólu. Chociaż mam szajsowego, przepłaconego Apla.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
eMTi pisze: będzie wojna
co to za stare badziewie. Gdzie jest 6 rząd ikon! Tym samym George Lucas naruszył patent.eMTi pisze: a tutaj zestawienie home screenów z obu iphonów... myślę, że więcej komentować nie trzeba.