Nop ale Devlin se grzebał w systemie, co?Azrael pisze: Teraz nie pamiętam, raz coś kliknąłem i raz jakiś plik chyba otwierałem. Nie było kernel panic tylko zwisł na sztywno, jak kiedyś często Windy lubiły. Widziałem teraz raz jak Devlinowi zwisło ;)
Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
Re: Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Na obu jest zdaje się taka sama karta NVIDIA GeForce GT 650M, tyle, że w Sony więcej RAM, więc nie wiem jakie dwie generacje wstecz...Konto usunięte pisze:Co mi po tym ramie na karcie graficznej, skoro to model dwie generacje wstecz. Wsadź 16 GB ram do Celerona i porównaj z 4 GB na i7, zobaczymy co szybsze będzie.

Dla mnie może nawet bardziej niż 9:1.Konto usunięte pisze:Lżejszy, owszem. Ale co, dalej 9:1?
Tyle, że częściowo z powodów subiektywnych, jak software, którego używam, itd...
Czyli dla Ciebie może nie być 9:1, tylko nawet remis 1:1. OK.
Jednak nadal pozostanie ta "drobna" różnica w cenie, jeśli to ma jakieś znaczenie.

pamietajcie misiepysie, ze nie pisali byscie teraz swoich wypocin z sofy, tylko siedzieli byscie pod lampka, bez podswietlanej klawiatury ;) lampka IBM byla marna strasznie... ;)
gregski, ja pisze ze stacjonarnego przy biurku, ale w HPeku mam lampkę fajną, podświetlanej klawiatury nie lubię (mam taką do stacjonarki, ale nie lubię).
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
że jak?gregski pisze: pamietajcie misiepysie, ze nie pisali byscie teraz swoich wypocin z sofy, tylko siedzieli byscie pod lampka, bez podswietlanej klawiatury ;) lampka IBM byla marna strasznie... ;)

oprócz dwóch monitorów, mam wzrokiem ogarniać klawiaturę? Co Ty Killer...?
na sofie najlepszy jest sprzet dla pedałó∑, nie obciąża brzucha. Nie grzeje się.gregski pisze:pamietajcie misiepysie, ze nie pisali byscie teraz swoich wypocin z sofy, tylko siedzieli byscie pod lampka, bez podswietlanej klawiatury ;) lampka IBM byla marna strasznie... ;)
leciusińki.... nie zawiesza się≤ bateria na długo, odpala się w 10 sekund na oko.
Ma wadę, jak upada na trotuar to mu się wygina aluminium, znam dwa przypadki.
Na mojego maka obsunął mi się sej i wgniótł go. I co, no nic.
Genialny wątek, bo oparty na prymordialnych, wdrukowanych na amen wierzeniach. Prawdopodobnie łatwiej przejść na anabaptyzm reformowany niż z Peceta na Appla.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
niemniej widać jedno. Wystarczy pobrechtać z Apple i zaraz się robi dyskusja na kilka stron o wyższości Apple 

Alan, Alan, Alan! pisze: Co Ty Killer...?
no wlasnie, pieknie naswietliles sprawe

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
smuteczekgregski pisze: podwojna zlosliwosc ze strony admina

no dobrze, chetnie sie dowiem, kiedy bedzie mozna streamowac wideo i muze w jakies dobrej rozdzielczosci ...
muze juz gram w airplay z wiekszosci urzadzen pod reka (nawet moj NAS to potrafi), teraz bym chetnie wyswietlil na zywo obraz z kompa na rzutniku i muze wrzucil na audio rownoczesnie .. wszystko bez kabla..
z airtiv to smiga, ale film jest najpierw buforowany... moze w windowsie jest jakis lepszy patent? tylko nie mowcie, ze to jest ograniczone wifi, bo to jasne.. - to sa problemy typowego usera

muze juz gram w airplay z wiekszosci urzadzen pod reka (nawet moj NAS to potrafi), teraz bym chetnie wyswietlil na zywo obraz z kompa na rzutniku i muze wrzucil na audio rownoczesnie .. wszystko bez kabla..
z airtiv to smiga, ale film jest najpierw buforowany... moze w windowsie jest jakis lepszy patent? tylko nie mowcie, ze to jest ograniczone wifi, bo to jasne.. - to sa problemy typowego usera

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Arno pisze: Nop ale Devlin se grzebał w systemie, co?
Znając Devlina, wykluczyć nie można.
Лукашэнка pisze: Na obu jest zdaje się taka sama karta NVIDIA GeForce GT 650M
W tym Vaio co podałeś, jest 640. Taktowanie rdzenia graficznego 625 MHz do 900 na 650, wypełnianie 20 miliardów do 27.2, przepustowość 64 do 80. Co mi da ten dodatkowy RAM?
Лукашэнка pisze: Jednak nadal pozostanie ta "drobna" różnica w cenie, jeśli to ma jakieś znaczenie.
Dla mnie nie ma. Wolę dopłacić za dobry sprzęt. Tak samo jak Ty, biorąc znowu Forka 2.5 XT zamiast Juke'a

Alan, Alan, Alan!,

Prawda, że te wspólczesne laptopy Sony są równie damskie jak Apple.gregski pisze:to sony przeciez udaje maka nawet z wygladu, przypomnij sobie jak wygladaly kilka lat temu ich lapy ;)
No ale to sprzęt żony, jak pisałem.
Dla mnie mógły być nawet jakiś no-name...
w końcu przez prawie dekadę uzywałem no-nejmowych komórek z Ery (nikt wtedy nie kojarzył tej chińskiej firemki hct, która to montowała ;) )
A ja dalej "się męczę" z ThinkPadami... choć ostatnio rozmyślam, żeby wrócić do ulubionej marki sprzed lat - czyli Toshiby.gregski pisze:nawet jesli ktos by mi zaproponowal zamiast maca w podobnej cenie IBMa thinkpada jak za dawnych czasow to i tak wybral bym dzis Macos bo jest duzo latwiejszy, ladniejszy i wygodniejszy niz windoza ktorej interface ciagle goni wygoda uzytkowania makowy..
Taka mała Toshiba Portege R830 byłaby dla mnie w sam raz.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Лукашэнка, Toshiba to kiedyś była firma. Teraz chyba nie bardzo.
Toshiba Portege R830 (który?) też kosztuje. W tej cenie to ja bym Aira kupił, no ale ja się nie znam
Toshiba Portege R830 (który?) też kosztuje. W tej cenie to ja bym Aira kupił, no ale ja się nie znam

E tam, w forku po prostu bagażnik jest pojemniejszy...Konto usunięte pisze:Dla mnie nie ma. Wolę dopłacić za dobry sprzęt. Tak samo jak Ty, biorąc znowu Forka 2.5 XT zamiast Juke'a![]()
i to przeważylo nad zaletami Juke'a.

Jeśli zapłacić miałby krwiopijca (tzn pracodawca), to oczywiście brałbym najlepszą specyfikację jaką bym wydębił.Konto usunięte pisze:Toshiba Portege R830 (który?) też kosztuje.

A jesli z własnej kieszeni - to chyba bym się samoograniczył do Z830.

No widzisz. A ja bym żadnego Aira nie kupił. Bo się najwyraźniej nie znam.Konto usunięte pisze:W tej cenie to ja bym Aira kupił, no ale ja się nie znam

A ja takiego bym teraz chciał ;)
http://www8.hp.com/pl/pl/products/lapto ... id=5212912
To jak już się tak chwalimy co się komu podoba ;)
http://www8.hp.com/pl/pl/products/lapto ... id=5212912
To jak już się tak chwalimy co się komu podoba ;)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Лукашэнка pisze:
Konto usunięte napisał(a):W tej cenie to ja bym Aira kupił, no ale ja się nie znam
No widzisz. A ja bym żadnego Aira nie kupił. Bo się najwyraźniej nie znam.
No to jak się obaj nie znamy, to bierzmy co się komu podoba

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Arno pisze: Daje OS za darmo.
Eeee to całkowicie zmienia postać rzeczy.

Ostatnio zmieniony 19 wrz 2012, o 06:33 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Azrael, no ale to też z i7 prawie 8 klocków kosztuje. Wniosek - dobry sprzęt musi kosztować, niezależnie od marki.
Konto usunięte, jak zobaczysz moje posty to ja nigdzie do cen Appla nie piłem.
Ja mam poprzedni model, też kosztował 8k około, mega intensywnie użytkowany, dużo przeżył i jestem zadowolony.
Będę koło gwiazdki potrzebował tableta dla mamy na prezent, wypatruję czegoś z Win 8 :)
Ja mam poprzedni model, też kosztował 8k około, mega intensywnie użytkowany, dużo przeżył i jestem zadowolony.
Będę koło gwiazdki potrzebował tableta dla mamy na prezent, wypatruję czegoś z Win 8 :)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Kuba, ale wniosek taki ogólny był - dobry sprzęt musi kosztować, bez podtekstów.
Powodzenia. Ten Win8 to w ogóle już jest w sprzedaży? Ballmer strasznie się nim ekscytuje.
Azrael pisze: Będę koło gwiazdki potrzebował tableta dla mamy na prezent, wypatruję czegoś z Win 8 :)
Powodzenia. Ten Win8 to w ogóle już jest w sprzedaży? Ballmer strasznie się nim ekscytuje.
Konto usunięte pisze: Powodzenia. Ten Win8 to w ogóle już jest w sprzedaży? Ballmer strasznie się nim ekscytuje.
Nie, w październiku wchodzi.
Do normalnych komputerów na ten moment wydaje mi się idiotyzmem, ale tabletowo może być fajny. HP już zapowiedziało tablet z normalnym stacjonarnym Win 8 - czyli normalne wejścia, porty, jakiś dock pozwalający używać tego jako pseudo-laptopa na wyjeździe, można odpalać normalne programy.
Konto usunięte,Konto usunięte pisze:Kuba, ale wniosek taki ogólny był - dobry sprzęt musi kosztować, bez podtekstów.
również bez podtekstów - jaki odsetek z kupujących naprawdę potrzebuje w tym momencie bardzo topowej specyfikacji technicznej?
W naszym konkretnym przypadku wydałem ponad 4 KPLN bo testując różne laptopy w salonach spzedaży naprawdę urzekł mnie ten konkretny wyświetlacz. Nie tylko bardzo wysoka rozdzielczość, ale też bardzo dobra jasność, bardzo szerokie kąty patrzenia i nieodblaskowy.
To było ważne bo czasem używamy laptopa na zewnątrz czy w samochodzie (filmy dla znudzonych jazdą dzieci).
Gdyby nie to, to mógłbym kupić na przykład taki model za 2,5 KPLN:
http://www.komputronik.pl/product/16135 ... bialy.html
A gdyby nie to, że żona chciała białą obudowę, to od biedy może i taki model za 1,5 KPLN dałby radę z tymi zadaniami:
http://www.komputronik.pl/product/15601 ... _4_GB.html
Czyli precyzujnie określając rzeczywiste potrzeby można by wydać np. 1,5 KPLN, a zaoszczędzone pieniądze przekazać choćby na pomoc głodującym dzieciom.
Tymczasem, ile kosztuje teraz najtańszy laptop Apple z 15" ekranem?