Stacje benzynowe - gdzie lejecie?
Re: Stacje benzynowe - gdzie lejecie?
To podziel się może jakimiś szczegółami z tej branży, które mogłyby nas uspokoić....Kubik1 pisze:Ja tankuję na BP u syna
albo wręcz przeciwnie.

Nie znam sie na tym ale wiem że każda dostawa jest poddana kontroli . Jak będę się z nim widział to zapytam o szczegóły jak to się odbywa . Albo moge ci dac namiary na stację którą on kieruje w Warszawie
Kubik1, to zapytaj się go o stacje w Jeleniej Gorze 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Wiem już więcej .
Paliwa w kraju są z ORLENU, ale te blisko Niemiec sa dostarczane z Frankfurtu . Cysterna zabiera w czterech komorach 4 różne paliwa . Kontrola jakości odbywa się podczas tankowania cysterny na ORLENIE i kontroli dokonuje pracownik BP a nie ORLENU . Pracownik stacji sprawdza tylko plomby na komorze cysterny .
Paliwa w kraju są z ORLENU, ale te blisko Niemiec sa dostarczane z Frankfurtu . Cysterna zabiera w czterech komorach 4 różne paliwa . Kontrola jakości odbywa się podczas tankowania cysterny na ORLENIE i kontroli dokonuje pracownik BP a nie ORLENU . Pracownik stacji sprawdza tylko plomby na komorze cysterny .
On jest tylko kierownikiem stacji .KamilP pisze:Kubik1, daj namiary na stacje i jakas karte rabatowa!
Nawet nie wiem czy są jakieś flotowe rabaty . Tak serio to on sam nie ma rabatu na paliwo . Poza tym wiedzcie że kierownicy wszystkich sieci dostaja dodatki na dojazdy do kontroli konkurencyjnych sieci . Muszę kontrolować ceny aby swoje dostosować . Jak wyglada walka między nimi to by tu dużo można pisać . Gdyby ktos dowiedział sie że jakiś kierownik udziela podobnych info, to natychmiast wylatuje z pracy

Kubik,
od wielu lat tankuję na BP, bo tam wyrobiłem karty Routex do bezgotówkowe tankowania aut.
Routex jest również pomocny na polskich autostradach, bo można bezgotówkowo i błyskawicznie (szybciej niz innymi kartami) płacić na bramkach.
Już wczesniej przekonałem się, że jakość paliw jest na BP taka sama jak na stacjach Orlenu.
Poparłbym rodzimego dystrybutora, ale dla Orleny byłem za małym konsumetem aby mi wyrobili kartę Flota.
Shell oferował mi wówczas podobną kartę, ale miał jeszcze słabe pokrycie terenu stacjami.
No to zostałem stałym klientem BP.
Jakość paliw mnie nie zachwyca.
Ostatniej zimy zaskoczyły ich mrozy i nie zdążyli z ropą o obniżonej temeraturze gęstnienia.
Benzyna 98 Ultimate też jest taka sobie.
Ale kawa u nich jest OK, więc w sumie ich lubię.

od wielu lat tankuję na BP, bo tam wyrobiłem karty Routex do bezgotówkowe tankowania aut.
Routex jest również pomocny na polskich autostradach, bo można bezgotówkowo i błyskawicznie (szybciej niz innymi kartami) płacić na bramkach.
Już wczesniej przekonałem się, że jakość paliw jest na BP taka sama jak na stacjach Orlenu.
Poparłbym rodzimego dystrybutora, ale dla Orleny byłem za małym konsumetem aby mi wyrobili kartę Flota.
Shell oferował mi wówczas podobną kartę, ale miał jeszcze słabe pokrycie terenu stacjami.
Ostatniej zimy zaskoczyły ich mrozy i nie zdążyli z ropą o obniżonej temeraturze gęstnienia.

Jeśli chodzi o paliwa, to oni pilnują aby były zgodne z normami i to im wystarcza .Лукашэнка pisze:Kubik,
Gdyby brać pod uwagę inne usługi, to są średnio na wyższym poziomi niż inne sieci . Mają prawie zawsze czyste łazienki i dobrze wyszkolona obsługę . Mnie nalewanie przez pracownika na ORLENIE wcale nie przekonuje - potrafie sam . BP to gwarancja solidności i jakości co nie oznacza że wszyscy muszą być zadowoleni . Trzeba pamietać że znaczek BP wcale nie musi oznaczać że to stacja BP . Może to być prywatna stacja partnerska albo jakas tam inna forma co nie wiem o co chodzi . Mają trzy formy sieci

- KamilP
- 4 gwiazdki
- Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
mozesz to rozwinac?Kubik1 pisze:BP to gwarancja solidności i jakości co nie oznacza że wszyscy muszą być zadowoleni . Trzeba pamietać że znaczek BP wcale nie musi oznaczać że to stacja BP . Może to być prywatna stacja partnerska albo jakas tam inna forma co nie wiem o co chodzi . Mają trzy formy sieci
KamilP, Nie wiem o którą częś tekstu się rozchodzi
Jeśli chodzi o solidność to maja standardy i tego pilnują i naprawdę pilnują . Starają sie nie sprzedawać badziewia albo nie świeżych produktów . Obsługa jest stale szkolona i na tyle dobrze zarabia że nie odchodzą z pracy . Przy dużej rotacji pracowników jest większa szansa na złego pracownika . Poziom czystości na całej stacji jest wzorem dla innych sieci .
Jeśli chodzi o stacje zależność stacji od BP to wiem że są trzy formy tzn. BP; jakieś tam i prywatne . Nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale wiem że dostawcą wszystkiego do każdej ze stacji jest logistyka BP . Jako przykład podam że stacja na obwodnicy Grójca była prywatna a teraz została przejeta przez BP . Nie wiem czy wykupili czy coś tam ale zmieniła właściciela . Obok stacji jest motel, restauracja i McDonalds . Przejęli tylko stację, bo pozostała część należy do drugiego z braci .

Jeśli chodzi o solidność to maja standardy i tego pilnują i naprawdę pilnują . Starają sie nie sprzedawać badziewia albo nie świeżych produktów . Obsługa jest stale szkolona i na tyle dobrze zarabia że nie odchodzą z pracy . Przy dużej rotacji pracowników jest większa szansa na złego pracownika . Poziom czystości na całej stacji jest wzorem dla innych sieci .
Jeśli chodzi o stacje zależność stacji od BP to wiem że są trzy formy tzn. BP; jakieś tam i prywatne . Nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale wiem że dostawcą wszystkiego do każdej ze stacji jest logistyka BP . Jako przykład podam że stacja na obwodnicy Grójca była prywatna a teraz została przejeta przez BP . Nie wiem czy wykupili czy coś tam ale zmieniła właściciela . Obok stacji jest motel, restauracja i McDonalds . Przejęli tylko stację, bo pozostała część należy do drugiego z braci .
- KamilP
- 4 gwiazdki
barbara_2cby, dobrze jakby ta niska cena szla w parze z jakoscia..
Kubik1, chodzilo mi oczywiscie o "Trzeba pamietać że znaczek BP wcale nie musi oznaczać że to stacja BP..."
Jakies nieporozumienie..
Kubik1, chodzilo mi oczywiscie o "Trzeba pamietać że znaczek BP wcale nie musi oznaczać że to stacja BP..."
Jakies nieporozumienie..

Jeśli Ci bardzo zależy to dopytam syna jak w piątek pójdziemy na podryw .KamilP pisze: Kubik1, chodzilo mi oczywiscie o "Trzeba pamietać że znaczek BP wcale nie musi oznaczać że to stacja BP..."
Jakies nieporozumienie..![]()
- KamilP
- 4 gwiazdki
przynajmniej jak odroznic takiego prywaciarza od "oryginalu".. 

KamilP pisze:przynajmniej jak odroznic takiego prywaciarza od "oryginalu"..
To proste. Prywaciaż chodzi w czerwonym berecie .

W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.
- KamilP
- 4 gwiazdki
i pyta: panie kierowniku, do pelna lec, nie??Jacky X pisze:KamilP pisze:przynajmniej jak odroznic takiego prywaciarza od "oryginalu"..
To proste. Prywaciaż chodzi w czerwonym berecie .
Niektórzy nie mają wyboruArno pisze: Nie brać droższych benzyn np 98

Kiedyś prawie zawsze Neste na zmianę z LUKOIL, teraz większa różnorodność, bo mimo karty w Neste, ceny nie zawsze są już najniższe.
Czasem Makro ze zniżką 3gr, trzy razy trafiłem na Orlenie (chyba) zniżkę weekendową -10gr/l przy płatności gotówką.
Różnicy nie widzę. A lać trzeba sporo :)
Czasem Makro ze zniżką 3gr, trzy razy trafiłem na Orlenie (chyba) zniżkę weekendową -10gr/l przy płatności gotówką.
Różnicy nie widzę. A lać trzeba sporo :)
OBK 3.0, 2006, dziś 120kkm
- KamilP
- 4 gwiazdki
adorin pisze: na Orlenie (chyba) zniżkę weekendową -10gr/l przy płatności gotówką.
na Bliskiej. Promocji juz nie ma i do konca roku tez nie bedzie :)
Ale za to są jakieś kupony ze zniżką 0,15PLN/litrze przy tankowaniu powyżej 30l i płatności gotówką.
- KamilP
- 4 gwiazdki
hmm, to dobra oferta! bede przejezdzal dzis obok Bliskiej to zajrze.WRC fan pisze:Ale za to są jakieś kupony ze zniżką 0,15PLN/litrze przy tankowaniu powyżej 30l i płatności gotówką.
Nie wiem czy to na Bliskiej działa. Na Orlenie kupuje się ich gazetkę za bodajże 5PLN i w środku jest 6 czy 8 kuponów do wykorzystania do końca października.
karolinas, no co nie powiesz, po bardzo pomocne było.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.