Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 238 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple

Post 20 wrz 2012, o 14:20

Może nie ten guzik na klawiaturze wcisnąłeś... ;-)

Azrael
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 3 razy

Post 20 wrz 2012, o 14:21

Z serwisem HP miałem parę razy do czynienia i było rewelacyjnie. Ale gwarancyjnie drukarki nie reklamowałem bo mi się nigdy nie zepsuła.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 312 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 20 wrz 2012, o 14:24

Arno, kupione w T-Mobile. Naprawiane w Regenersis

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 20 wrz 2012, o 14:43

no cóż, to ni jest serwis apple'a tylko jakiś ogólno-rozwojowy
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 20 wrz 2012, o 14:45

So What! pisze: Naprawiane w Regenersis
:-d :-d :-d :-d :-d

moje ukochane regenersis, psia ich mać. Ciekawe czy zeszli z moim modelem czas naprawy poniżej dwóch miesięcy, bo chciałbym im już wysłać :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2012, o 14:49

So What! pisze:Arno, kupione w T-Mobile. Naprawiane w Regenersis
http://www.cortland.pl/oferta.html

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 20 wrz 2012, o 14:58

Arno pisze:no cóż, to ni jest serwis apple'a tylko jakiś ogólno-rozwojowy
A co jest do wszystkiego to jest.... :whistle: :giggle:
Marcin

-_-

KamilP
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00

Post 20 wrz 2012, o 15:26

Alan, Alan, Alan! pisze:
So What! pisze: Naprawiane w Regenersis
:-d :-d :-d :-d :-d

moje ukochane regenersis, psia ich mać. Ciekawe czy zeszli z moim modelem czas naprawy poniżej dwóch miesięcy, bo chciałbym im już wysłać :mrgreen:
kiedys tam oddalem htc hd2, ktore od nowosci mialo skaze na wyswietlaczu. Trzymali mi telefon ponad miesiac..
Bylem zadowolony, bo wymienili wyswietlacz, ale slyszalem historie, ze potrafili specjalnie zalac telefon (najczejsciej apple'a, bo maja czujniki wilgoci), zeby pozniej zrzucic wine na klienta i odrzucic reklamacje.. :-|
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2012, o 16:17 przez KamilP, łącznie zmieniany 1 raz.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 312 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 20 wrz 2012, o 15:32

Za informacją na stronie internetowej
Naprawiamy telefony Apple iPhone, zakupione poza Polską, ale na terenie UE oraz telefony Apple iPhone zakupione w Apple Store On-Line.
:->

W T-Mobile otrzymałem informację, że Regenersis to jedyny autoryzowany serwis iPhone w Polsce.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2012, o 15:44

Mi z powodu rzekomego zalania nokii E52, także nie naprawili. So What!, nie doczytałem. Miałem u nich japko kupione w RP, ale nie w iStorze i było ok.
Później okazało się, że krzaczył dysk zewnętrzny na kopie zapasowe.
Kupiłem TC i od tego czasu jest miodzio.

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 20 wrz 2012, o 16:34

Arno pisze:Mamy 3 komputery kupione w USA, zero problemów gwarancyjnych. idziesz, sprawdzają numer i naprawiają. W takich białych pękała obudowa i wymieniali bez słowa
OK, nie wiedziałem, że w Apple mają tak globalnie rozwiązany serwis.

Jeśli chodzi o Lenovo, to używamy ich laptopów od ponad 10 lat. Wymieniamy co około 3 lata. Tyle trwa gwarancja.
Ja osobiście mam teraz już czwartą maszynę Lenovo z serii T.
Jednak jak działa serwis nie wiem, bo przez ten okres ponad 10 lat nigdy nikomu z mojego zespołu nie zdarzyło się aby się popsuł komputer w okresie 3-letniej gwarancji;
pomijając kilka awarii baterii, ale ona jest objęta tylko roczną gwarancją, a jeśli awaria wydarzy się po roku to trzeba kupić nową (najlepiej tani chiński zamiennik, skoro komputer jest chińskiej marki ;-) )

Jak teraz rozumiem, MacBooki wprawdzie się psują, ale jest przyjazny serwis.
Też dobrze.

:->

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2012, o 16:58

Lenovo, u nas w biurze, często się serwisuje. często klawiatury.
U nas w domu: padlły dyski w applach. ( ale one są generyczne, takie same jak w innych sprzętach, może z powodu bardzo delikatnego traktowania sprzętu przez całą rodzinę.
No i w białych obudowa. Poza tym nic.
W pracowym - dysk. No i ciekawostka - ponieważ bez przerwy wkładam wtyczkę słuchawkową, to gniazdo padało. A że było na stałe wlutowane chyba w płytę główna.... HA HA.
A mimo to, wolę Maki. Najlepsze z pieczonym łososiem i filadefią. Ale inne też wchłaniam.

Obawiam, się, że tak jak ze wszystkim - każdy sprzęt dziś siada. jedne trochę mniej inne trochę więcej... nie ma co rwć włosów z głowy, tylko backupy robić.
Bo to jest najgorsze, utrata urobku. Każdy pewnie miał takie doświadczenia.

Czy ktoś z was ma ten zewnętrzy dysk Appla na wifi co sam back up robi i jest routerem wifi jednocześnie?

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 20 wrz 2012, o 17:05

Arno pisze:Czy ktoś z was ma ten zewnętrzy dysk Appla na wifi co sam back up robi i jest routerem wifi jednocześnie?
Bilex?
czarne jest piękne...

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 20 wrz 2012, o 17:11

Лукашэнка, nie gadaj, ze nie wiesz ;) ja mialem sporo problemow z IBMami thinkpad.. dwa padniete chipy karty graficznej, jakies wygrzewania itp byly potrzebne.. tasma ekranu przerwana w drugim roku, wieczne problemy z wifi i gryzacym sie z softem ibm windowskem xp.. ja lubie maczka za drobiazgi: ze nie splonal jak mi zona swieczke na stole postawila, a ja przysunalem do niej kompa i tak kilkadziesiat sekund stal ekranem w plomieniu - az zobaczylem plame od przodu - na szczescie zostal tylko lekki slad na ekranie, na obudowie zupelnie nic, za wygodny w zwijaniu zasilacz, za super wtyk pradowy co nie niszczy plyty glownej jak ktos kabel noga zahaczy, za nieporownywalny z windoza czas startu lub wyjscia z wstrzymania, za dobre klawiatury, super gladzik - w fujitsu mam debilnie chropowaty ktory sciera naskorek po dluzszym uzytkowaniu, za wszystkie gesty przewijania i obslugi softu ktore mozna na nim robic, za mozliwosc sprawdzenia stanu naladowania bateri bez wlaczania kompa, nawet wyjetej z kompa - szczegolnie jak sie spiesze i lapie go w reke wychodzac, za to, ze wszystkie ustawienia sa w jednym miejscu nie w piecdziesieciu rozych oknach, za guzikifunkcyjne ktore maja jakas funkcje od razu, a nie w kombinacji przyciskow, za dobry pilot zdalnego sterowania przy odtwarzaniu multimediow, oraz genialna kompatybilnosc z softem sterujacym na ipodzie czy iphonie, za to, ze siec dobrze dziala i latwo sie ja konfoguruje z NASem, za airplay i granie muzy na aplowskim airportexpresie z wyjsciem cyfrowym do wierzy ktory sie nie tnie czy zawiesza, za tysiac innych malych szczegolikow ktore robia roznice jak sie przesiadam z maczka na windowsa sluzbowego.. a najbardziej chyba za to, ze on od razu dziala, nic sie nie musi najpierw zapdejtowac i nojstartowac i po otwarciu klapy on po prostu sprawnie dziala nawet bez restartu tygodniami..
dlatego powtarzam, w calej tej dyskusji jest 1% uzytkownikow za ktorzy znaja maki bo je maja, znaja win bo go mieli i prawdopodobnie kupia kolejne i 99% nieuzytkownikow przeciw..swiadomie pomijam fakt finansowy bo wiadomo, ze sie cenia, szczegolnie vs. nasze pensje, dyskusja mi nadal przypomina przekonywanie wlasciciela outbacka w fullwypasie wlascicieli vw polo cross na forum vw polo cross, ze co by to fajnie dzialalo, to napis cross nie wystarcza, potrzebny jest jeszcze naped na cztery lapy.. dobry naped na cztery lapy nie stary haldex ktorego nawet vw polo cross nie maja ;)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2012, o 17:22

Arno pisze: Czy ktoś z was ma ten zewnętrzy dysk Appla na wifi co sam back up robi i jest routerem wifi jednocześnie?
Ma i sobie chwali... ;-)

gregski, :thumb:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubione posty: 200 razy

Post 20 wrz 2012, o 18:00

gregski pisze: za nieporownywalny z windoza czas startu lub wyjscia z wstrzymania
No tak, W7 uruchamia się znacznie szybciej :razz:

gregski wymieniasz wiele rzeczy, które ma również każdy lepiej wykonany notebook innej firmy (bo Apple to też od dawna "zwykły" PC w solidnej obudowie).
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 20 wrz 2012, o 18:03

to się gregski wziął zdenerwował i popełnił posta, którego miał w głowie już dawno.. :giggle:
każdy sprzęt się sypie.. ale przegięciem było wg mnie to, że u nas w firmie w 2 spasionych ultramobilnych vaio, za kilkanaście tysi każdy, padły matryce - albo pojawiał się zielony pasek w pionie na całą szerokość, albo jakieś dziwniejsze cuda niewidy.. Powodem jest błędnie zaprojektowanie prowadzenie tasmy w zawiasie ekranu... I co na to serwis (w trakcie gwarancji)? Że to jest wina użytkownika i tak się stało od otwierania i zamykania klapy komputera :wall: :wall: No żesz #$%@#%$%#@%#@%5 :!: :!: :!: Bez jaj, ale to nie jest podejście do klienta..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 254 razy
Polubione posty: 533 razy

Post 20 wrz 2012, o 18:08

rrosiak, w jakiej solidnej? Arno pisze, że pękały! :giggle:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

gregski
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2012, o 18:16

rrosiak pisze: W7 uruchamia się znacznie szybciej

od macos? zartujesz chyba :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

gregski
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2012, o 18:18

Alan, Alan, Alan!, super :lol:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2012, o 18:22

CHLORU, pękały białe, pastikowe,
jak napisałem wyżej na mój MacPro upadł rogiem 50kg sejf. I jest lekki wgniecenie.
I pekały tylko w jednym miejscu i wy ieniali sami bez słowa.
A tak obudowa istotnie jest solidna. MacAir padł z mych rąk szlachetnych na kafelki, tak, wigiął się lekko, ale działa, nie pękł. Nic mu nie jest. Znam rugi taki egzemplarz.
A jak mi Tpshiba upadła i to w torbie, to się z nią pożegnałem.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubione posty: 200 razy

Post 20 wrz 2012, o 18:25

gregski pisze: od macos?
Z uśpienia wychodzi praktycznie natychmiast. Zimny start (w moim 3-letnim Acerze z dyskiem SSD) od zera do pełnej gotowości trwa ok 35s.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2012, o 18:25

Tak, co do uruchamiania, MacAir 10 sekund i chodzi.
Firmowy, ponieważ software jest "poprawiony" przez firmę no oczywiście że dłużej, ale gdzie mu tam do firmowego Lenovo - dochodziło do 5 minut.

Chloru, zobacz, ja się nie wyśmiewam za pomocą ikonek z PCtów i grzecznie piszę jakie są wady Appla. trochę obiektywności sugeruję a nie zaślepienie nienawiścią. w jakim celu. Nieznanego nie należy aż tak nieznosić, to dośc polskie, stąd u nas murzynow biją.

gregski
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2012, o 18:32

rrosiak, pelnej gotowosci do zalogowania sie? :mrgreen: macpro z 2006, ssd write 50 read 100 MBs z odpytaniem napedow o patrycje startowa i zalogowaniem sie 18 sekund :cofee: wylaczenie kompa 4 sekundy
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2012, o 18:41 przez gregski, łącznie zmieniany 4 razy.

ODPOWIEDZ