Subaru Legacy 3.0. Jakie typowe wady?

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Boombastic
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Subaru Legacy 3.0. Jakie typowe wady?

Post 21 wrz 2012, o 08:35

adorin pisze: PS1. Oczywiście opodatkowanie bandyckie, no ale to już wykorzystaj przy głosowaniu (albo skreśleniu wszystkich :) w najbliższych i kolejnych wyborach.

Po pierwsze to protestuję przeciwko upolitycznianiu forum, to nie jest Onet.pl
A po drugie to nie zapominaj że jesteśmy w unii celnej i nie mamy prawa decydować samodzielnie o cle, podatku VAT równiez nie przeskoczysz, a jedyne co rzeczywiście boli to mało sprawiedliwa akcyza. Ale sa kraje w Unii które mają zdecydowanie gorzej pod tym względem (Dania).
A co do Szwajcarii to ja już wolę zapłacić ten vat, cło, akcyzę i być bandytą drogowym w Polsce niż snuć się 120 km/h po szwajcarskich autostradach.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 22 wrz 2012, o 08:33

Nawiązując do tytułu wątku oraz podsumowując osatnią fazę dyskusji, stwierdzam, że główną wadą legacy H6 jest to, iż nas na niego nie stać (przynajmniej niektórych ;-)).
Boombastic pisze: wolę zapłacić ten vat, cło, akcyzę i być bandytą drogowym w Polsce niż snuć się 120 km/h po szwajcarskich autostradach.
Spox, już niedługo u nas pokozaczysz.
Za dwa-trzy lata będzie jak w Szwajcarii; niestety, tylko pod względem skuteczności aparatu fotoradarowo-represyjnego.

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 22 wrz 2012, o 14:12

WiS pisze: Za dwa-trzy lata będzie jak w Szwajcarii; niestety, tylko pod względem skuteczności aparatu fotoradarowo-represyjnego.

Myślę że 5-6. W Szwajcarii naprawdę aparat przygniata.

Boombastic
4 gwiazdki

Post 22 wrz 2012, o 17:37

WiS pisze: Spox, już niedługo u nas pokozaczysz.

Kozaczenie to przekraczanie prędkości raptem o 20-30 km/h. Z tym byciem bandytą drogowym to był oczywiście żart. Objeździłem już bardzo wiele krajów na świecie i jak na razie to tylko w Polsce mogę w pełni bezkarnie przekraczać prędkość znając typowe miejscówki policji, przejeżdżać na czerwonym (nagminne w Warszawie), łamać inne przepisy. W innych krajach albo nie ma dróg, albo aparat policyjny jest tak rozbudowany że wyłapią kierowcę bardzo szybko przez m.in. kamery (króluje Szwajcaria) lub przez interwencje społeczne na policji (króluje Skandynawia). Chociaż Islandczycy podchodzą do tematu dosyć liberalnie jak na Skandynawów.
A najśmieszniejsze jest to, że w takiej restrykcyjnej Szwajcarii średnia moc silnika wynosi ok. 150 KM. I pewnie dlatego nastepne moje auto będzie pewnie już w wersji spacerowej, bo nie ważne czy masz 100 KM czy 300 KM i tak będziesz się snuć w szeregu.
Myślę że jeszcze upłynie wiele wody w Wiśle nim u nas się to zmieni.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 22 wrz 2012, o 20:50

Taaa. Szwajcarzy.
Zaobserwowane za granicami RP z miesiąc temu. Dawno tak popie... kierowców nie widziałem. Na autobanach A, SLO, CRO dwie paki nie były rzadkością.
U siebie se nie polatają, a mandaty przyjdą pocztą...
A ilu CZechów u siebie kozaczy>>> :o :roll:
Pewnie ceny mandatów im obniżyli.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 23 wrz 2012, o 10:42

FUX pisze: Taaa. Szwajcarzy.
Zaobserwowane za granicami RP z miesiąc temu. Dawno tak popie... kierowców nie widziałem. Na autobanach A, SLO, CRO dwie paki nie były rzadkością.
U siebie se nie polatają, a mandaty przyjdą pocztą...
Też to zauważyłem, zarówno teraz jak i rok temu. Jak ktoś zapieprza na chorwackiej autostradzie, to na 99% Szwajcar. Oczywiście wszystkie fury w topowych specyfikacjach.

Boombastic
4 gwiazdki

Post 23 wrz 2012, o 11:10

Godlik pisze: Też to zauważyłem, zarówno teraz jak i rok temu. Jak ktoś zapieprza na chorwackiej autostradzie, to na 99% Szwajcar. Oczywiście wszystkie fury w topowych specyfikacjach.

A dziwisz się? Ja z nudów mało się nie pochlastałem na szwajcarskich autostradach. Snuję sie prawym pasem, obok mnie snuje sie Ferrari wyprzedzające mnie z prędkością o 1 km/h więcej. A jak remont autostrady to 80 km/h. Dopiero jeźdżąc po takich krajach załapałem po co jest tempomat: nie po to by ulżyć kierowcy i ułatwić mu życie tylko po to by się nie wchrzanić na jakąś kamerę czy fotoradar, bo wystarczy się się noga omsknie i już jestem bandytą drogowym. W Polsce ludzie narzekają na liczbę fotoradarów, ale jak przejeżdżałem z Austrii do Szwajcarii to myślałem że mi nawigacja zwariowała, bo w miastach non stop ostrzeżenia o radarach.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 23 wrz 2012, o 11:32

Taaa. W Wiedniu podobnie. Wszyscy/większość, grzecznie 80 lub wg wskazań tablic zmiennej treści.
Nawet na odcinkowych pomiarach prędkości w kierunku Graz. :mrgreen:

A!
Jest wyjątek. Ruskie i Ukraina ma to wszystko w d... :giggle:
+ niektórzy Rodacy i Czesi.

ODPOWIEDZ