Czyj to Forek? ;]

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: Czyj to Forek? ;]

Post 14 wrz 2012, o 11:03

Kruszyn,
dla rosłego chłopa to jednak obecna generacja Forestera byłaby dużo wygodniejsza.

A tutaj jest taki wypasiony Forek w naprawdę rozsądnej cenie, jeśli porównać z innymi w tej chwili oferowanymi na giełdzie:

http://otomoto.pl/subaru-forester-xt-ab ... 60954.html

Obrazek

Obrazek

:cofee:

Zed
0 gwiazdek
Auto: Forek 2,5XT
Polubione posty: 0

Post 20 wrz 2012, o 20:59

Oferty? hmm ;) Jeszcze się nie nacieszyłem ;) Na razie wstawiłem nowe blachy (ale nie było czasu naklejki na szybie zmienić).
Ze zmian w najbliższym czasie - radio na takie z BT i chyba szyby trzeba przyciemnić, bo strasznie widno w środku od tej jasnej skóry ;)
No i gdyby znalazł się gdzieś estijajowy zderzak... ;]
Jeśli zaś chodzi o wrażenia z jazdy - to w porównaniu z Legacem '08 zawieszenie na nasze dziurawe drogi o niebo lepsze, a i fotele wygodniejsze.
No i ładnie burczy ;] A, i ciepło w kabinie się robi po 300m, a nie po 30km jak w dieslu ;)
Лукашэнка, czy czarny prowadzi się równie dobrze, jak srebrny? ;) I tak na dobrą sprawę to zastanawiam się nad zasadnością montowania automatu. Ten silnik jest tak elastyczny, że równie dobrze można używać tylko biegów nr 1 i 5 ;]
Wrzuć jakieś fotki, ciekaw jestem co to za cudo ;)

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 20 wrz 2012, o 21:18

Zed pisze:Лукашэнка, czy czarny prowadzi się równie dobrze, jak srebrny? ;) I tak na dobrą sprawę to zastanawiam się nad zasadnością montowania automatu. Ten silnik jest tak elastyczny, że równie dobrze można używać tylko biegów nr 1 i 5 ;]
Wrzuć jakieś fotki, ciekaw jestem co to za cudo ;)
Cieszę się bardzo z Twoich pozytywnych wrażeń. :thumb:

Jeśli chodzi o czarnego, to:
1. Ma bardzo cichy wydech. Tak bardzo cichy, że po kilku dniach użytkowania Kasia sama zagadała do mnie, czy dałoby się jakoś zrobić, żeby było bardziej tak jak przedtem...
2. Z powodu automatycznej skrzyni inaczej odbywa się rozdział napędu na przód i tył. Jadąc w deszczu autostradą A2 jakiś byłem mniej pewny zachowania się tego auta... albo po prostu jeszcze nieprzyzwyczajony jestem do nowego.
3. Zrywność jest niezła, mimo, że czuję się brak kilkudziesięciu koni. Szczególnie zaskakujący na początku był wsteczny - dajesz leciutko gaz a auto rwie do tyłu jakby dostało jakiejś extra mocy - trzeba wyczuć bo można w coś przydzwonić.
4. Zamontowanie automatu do wersji Forestera ze skrzynią manualną to zdaje się nie jest tak całkiem banalna operacja, ale dopytaj się w serwisie. Niestety czy manual czy automat, brakuje jeszcze jednego wyższego biegu na autostradę. Pod tym względem wymiana skrzyni nic nie zmieni.

Fotki wkleję na kilka dni, bo już zamówiłem lotkę na klapę bagażnika. Na razie trochę głupio wygląda z gołym tyłkiem bez spojlera.
;-)

Zed
0 gwiazdek
Auto: Forek 2,5XT
Polubione posty: 0

Post 21 wrz 2012, o 11:45

Hehe, nie miałem na myśli chęci wymiany skrzyni - chciałem tylko wyrazić podziw dla elaastyczności układu ;)
Fakt. Burczenie uzależnia ;)

ODPOWIEDZ