[K] Legacy 2.0 kupie tylko czy...

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
wilq
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Legacy IV 2.0, Impreza MY17 2.0 NA
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[K] Legacy 2.0 kupie tylko czy...

Post 20 wrz 2012, o 15:21

No właśnie.
Tak mnie zbiera na przesiadkę na coś większego z mojej Hondziny, i chyba wybór padnie na Legacy z większą budą tylko nurtuje mnie kilka kwestii.

Jako że kryzys za pasem to ukierunkowałem się na wersję 2.0 165KM MT - tutaj pierwsze pytanie, jak to jeździ w takiej budzie ? Wiem wiem.. naprościej siąść i się przejechać tylko za bardzo nie ma gdzie i u kogo. A chciałbym uniknąć rozczarowania, bo teoretycznie w Acco mam 2.0 i 147KM które z początku cieszyło ale teraz wydaje się mułowate... Z kolei trochę więcej mocy, kombiak... da się tym jakoś polatać ? :-)

Zakres cen i roczników - 2004-2006, za powiedzmy 30K-35K, przebiegi powyżej 100K - jest realna szansa znaleść w miare rozsądny egzemplarz ? Powyżej 100K dlatego że chciałbym uniknąć na wstępie kosztów w postaci rozrządu - mając nadzieję na dostanie czegoś z książką serwisową i potwierdzoną wymianą tego. Ale na jakie niespodzianki mogę liczyć przy przebiegach z rzędu 110-150 km ?

Wersja kryzysowa - LPG... 2.0 da się zagazować czy już sama ta myśl jest przestępstwem ? :lol:

No i na co generalnie zwracać szczególną uwagę, czego unikać ?

Dzięki za podpowiedzi...

przymar
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy IV
Polubione posty: 1 raz

Re: [K] Legacy 2.0 kupie tylko czy...

Post 27 wrz 2012, o 09:47

Kombiaka w tych cenach to raczej bliżej 150 tys. przebiegu niż 100. Główna kwestia to czy wymineiono dwumasę na jednomas. LPG jak najbardziej się da zagazować. 165 KM były chyba od 2005 - końcówka przed FL. Mozna poszukać wersji z reduktorem (fajna rzecz) i na pewno w polskim klimacie unikać wersji TRE (najuboższej - bez grzanych siedzeń i piór wycieraczek).
Poza tym szukać zagazowanego z pewnego źródła lub samemu zagazować.
Jak jeździ? Uważam, że daje radę. Trzeba czasami dojść do 6 tys. przy wyprzedzaniu ale wtedy dozania dźwiękowe rekompensują spalanie. Raczej unikaj AT - chyba że do toczenia się po mieście. Tutaj jednak jest mułowato.

wilq
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 27 wrz 2012, o 12:01

Dzięki przymar za info,
Takie przemyślenia mi się jeszcze nasunęły, jako że wczoraj oglądałem całkiem inną markę i były podstawione dwie wersje - kombi i sedan - co mnie zdziwiło, sedan też miał kawał bagażnika który by mi wystarczył.
W accordzie który gabarytowo jest tez spory mam jeden duży minus, nawet po złożeniu siedzeń tej przestrzeni jest mało ze względu na gródź między bagażnikiem a siedzeniami - narty można tam wcisnąć ewentualnie... ale nic większego. W Legacy też taki element występuje ? Nie mogę znaleźć nigdzie zdjęć bagażnika Legacy w sedanie ze złożonymi siedzeniami.. cementu tym woził nie będę, ale raz na jakiś czas chociażby rower chciałbym wrzucić w auto... w acco to niewykonalne jest. :wall:

O dwumasie co nieco poczytałem - zakładam na to jakiś bufor gotówki
Dochodzenie do 6 tyś to akurat lubimy :-d AT odpada z góry.

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05

Post 27 wrz 2012, o 12:10

Mam w domu takie auto od 7 lat, ale wziąłbym automat.

Ten samochód i tak nie przyspiesza, więc po co się mordowac? Tym bardziej, że ostatnio się zdarzył remont skrzyni + dwumasa, itd... :cofee:
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 27 wrz 2012, o 12:44

Weź sobie i-CTDi 160kkm w cztery lata bez żadnej usterki.
I bagażnik na hak.

wilq
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 27 wrz 2012, o 13:38

owoc666 -> 379KM @ 589Nm no porównując do tego z Twojej stopki to nie przyśpiesza, ale nie taki też cel tego jest. Chodzi o sprawne poruszanie się po trasie i generalnie ogarnięcie tego co daje 4x4 gdzieś na śniegu, jakaś namiastka przynajmniej na początek.

FUX, i-CTDi raczej nie... chyba zmienię po latach Hondę na coś innego japońskiego...

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05

Post 27 wrz 2012, o 15:10

Zebys mnie zle nie zrozumial, to jest bardzo fajny samochod, tylko naprawde wolny i nie jest to kwestia porownania do EVO.

Czego bys nie zrobil, jak bys tych biegow nie zmienial - rakieta to nie bedzie ;) Inna sprawa, ze nigdy mi nie przyszlo do glowy zeby go krecic do odciecia :mrgreen: .

Duzym minusem sa bardzo slabe hamulce.
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

wilq
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 28 wrz 2012, o 09:25

Ehhh chyba żeby wyrobić sobie własne zdanie to najlepiej będzie zasiąść i się przejechać tym.

Może ktoś z okolic Krakowa udostępni przynajmniej lewy fotel na pół godzinki w zamian za jakąś rekompensatę finansową oczywiście ? :-d

MaciekD
0 gwiazdek
Auto: Saab 9000 2.0T

Post 25 gru 2012, o 13:22

podłączam się pod wątek :) rozglądam się za identyko modelem 2.0 165 kombi , pewnie 2006 i pewnie do gazu.

czy ktoś w Łodzi, okolicach takim podróżuje ?

roberto
0 gwiazdek
Auto: Legaś

Post 26 gru 2012, o 11:23

Mam Legacy o jakim piszecie. 2006/2007 140kkm bez gazu, polski salon.
Auto było wozem demonstracyjnym w DaWoju, później przez kilka lat woziło tyłek jednego z dyrektorów w dużej polskiej firmie, po czym zostało przez niego odkupione i sprzedane mi.
Kupiłem je niedawno, jednak w związku z pewnymi b.trudnymi okolicznościami rozważam jego sprzedaż w cenie, w jakiej go kupiłem tj.27000pln.
Żeby nie było zbyt różowo, dwa słowa skąd taka niska cena:
- nie działa poziomowanie xenonów
- nie działa tempomat
- do wymiany świece (auto przerywa w dolnym zakresie obrotów)
- odprysk od kamienia na przedniej szybie
- w 2009 r. miało przygodę - był uszkodzony prawy tył - jest to naprawione

Biorąc pod uwagę ww usterki to cena jest chyba dobra.

Auto stoi w Warszawie. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to niech pisze na PW.

Jeszcze nie ma żadnego ogłoszenia - jeżeli się pojawi to po Nowym Roku.

alcyone
2 gwiazdki
Auto: B13,M/T,138KM,KOMBI,MY05,

Post 18 kwie 2013, o 13:19

ja swoje mogę sprzedać, bo myślę o tribeca

ODPOWIEDZ