Jaka wersja imprezy pod rally sprinty?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Jaka wersja imprezy pod rally sprinty?
Witam,
Panowie przymierzam się trochę do zakupu pierwszej wersji imprezy której przeznaczeniem będą rajdy, głównie KJS lub jakieś Rally Sprinty. I właśnie moje pytanie jaką wersję wybrać bo z tego co słyszałem GTek odpada ze względu na słabą skrzynię no za bardzo nie wiem jak z tymi podzespołami jest w japońskich wersjach WRX czy Sti. Ostatnio natknałem się na piękną wersję V-Limited http://otomoto.pl/subaru-impreza-v-limi ... 98749.html ale zbyt wiele mi to nie mówi. Auto może być z kierownicą po prawej stronie, to nie ma znaczenia kwestia tylko tego żeby odpowiadało charakterystyką pod te dość krótkie odcinki. Co polecacie w rozsądnych pieniądzach bo nie uśmiecha mi się kupować wersji Type R po 30 tysia ;)
Panowie przymierzam się trochę do zakupu pierwszej wersji imprezy której przeznaczeniem będą rajdy, głównie KJS lub jakieś Rally Sprinty. I właśnie moje pytanie jaką wersję wybrać bo z tego co słyszałem GTek odpada ze względu na słabą skrzynię no za bardzo nie wiem jak z tymi podzespołami jest w japońskich wersjach WRX czy Sti. Ostatnio natknałem się na piękną wersję V-Limited http://otomoto.pl/subaru-impreza-v-limi ... 98749.html ale zbyt wiele mi to nie mówi. Auto może być z kierownicą po prawej stronie, to nie ma znaczenia kwestia tylko tego żeby odpowiadało charakterystyką pod te dość krótkie odcinki. Co polecacie w rozsądnych pieniądzach bo nie uśmiecha mi się kupować wersji Type R po 30 tysia ;)
Re: Jaka wersja imprezy pod rally sprinty?
goralsim, tu masz fajna furę do zakupu
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=21&t=8162
Swojej nie proponuje bo to zwykłe GT
ale Cygana jak znalazł 

Swojej nie proponuje bo to zwykłe GT

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35
powiem ci ,że w takim budżecie musisz liczyć się z jakimiś fackupami i to będzie drogo ,a im bardziej "egzotyczny" egzemplarz tym będzie jeszcze drożej i musisz być tego świadom. Nie mówimy tu o kosztach rzędu 1tyś czy 2 tylko znacznie więcej. Musisz wiedzieć ,że autka są już wiekowe a przy takim upalaniu jak KJS`y łatwo coś zarżnąć
goralsim pisze: nie uśmiecha mi się kupować wersji Type R po 30 tysia ;)

powiem ci ,że w takim budżecie musisz liczyć się z jakimiś fackupami i to będzie drogo ,a im bardziej "egzotyczny" egzemplarz tym będzie jeszcze drożej i musisz być tego świadom. Nie mówimy tu o kosztach rzędu 1tyś czy 2 tylko znacznie więcej. Musisz wiedzieć ,że autka są już wiekowe a przy takim upalaniu jak KJS`y łatwo coś zarżnąć
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

burat, liczę na rozsądek Kolegi goralsim, 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, takie auto jak cyqana szkoda by było do obtłukiwania po pachołkolandii
,już lepiej jakiś angol 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Właśnie Panowie dlatego interesuje mnie bardzo ten egzemplarz http://otomoto.pl/subaru-impreza-v-limi ... 98749.html. Nie duże pieniądze wygląda przepięknie tylko co to w ogóle jest? Jakie nąpędy, hamulce, silnik, skrzynia? Nie mam pojęcia co tam siedzi bo jak podkrecony mocowo gtek to nie ma sensu....
Subaru jak subaru. Zwiesniaczone brzydkim wlotem na masce.
WRX, model rocznikowy 97 (albo 96 jednak - jesli "dziub" przerobiony), wiec pewnie dwutloczkowy zacisk na przodzie - hamowac za bardzo nie bedzie.
Silnik bedzie ok tak dlugo, jak dlugo bedzie ok. :)
Skrzynia biegow tez szalu nie robi, kiedys sie pewnie skonczy.
W gruncie rzeczy to jest taki "podkrecony mocowo gtek" - tyle, ze troche bardziej fabrycznie.
WRX, model rocznikowy 97 (albo 96 jednak - jesli "dziub" przerobiony), wiec pewnie dwutloczkowy zacisk na przodzie - hamowac za bardzo nie bedzie.
Silnik bedzie ok tak dlugo, jak dlugo bedzie ok. :)
Skrzynia biegow tez szalu nie robi, kiedys sie pewnie skonczy.
W gruncie rzeczy to jest taki "podkrecony mocowo gtek" - tyle, ze troche bardziej fabrycznie.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2012, o 22:50 przez AMI, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacek "AMI" Rudowski
właśnie chciałem o to zapytać bo tez tak mi się wydawało :P ciekawe bity czy ktoś miał taki kaprys:PTERZO pisze:lampy maskę i grill ma z roczników 99-00
Maska jak maska - nie widze w niej nic nadzwyczajnego prawde mowiac. No, chyba, ze to faktycznie my96, a nie 97, jak sobie "wymyslilem" w pierwszym momencie. VIN by pomogl. Albo chociaz fotka spod maski :)TERZO pisze:lampy maskę i grill ma z roczników 99-00
Co do grilla - mozliwe, wczesniej nie byl chyba taki "wystajacy". A lampy, tak, zalozone "krysztaly", jak w 99-00
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2012, o 22:56 przez AMI, łącznie zmieniany 3 razy.
Jacek "AMI" Rudowski
w sumie to nie jest ważne, najważniejsze są podroby :D a szczególnie skrzynia czy nie wióry z gtka
goralsim pisze: ciekawe bity czy
W życiu

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2012, o 22:56 przez Piter 35, łącznie zmieniany 1 raz.
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35 pisze: to bież
Gdzie ma bieżyć? :)
Jacek "AMI" Rudowski
Wszystkie skrzynie 5mt w tych rocznikach z wytrzymalosci nie slynely.goralsim pisze:w sumie to nie jest ważne, najważniejsze są podroby :D a szczególnie skrzynia czy nie wióry z gtka
Jedne zyja dluzej, inne krocej - zalezy jak traktowane. Tak czy inaczej trzeba sie liczyc z mozliwa awaria.
Jacek "AMI" Rudowski
Ech, dobreAMI pisze: Gdzie ma bieżyć? :)

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35 pisze: to kupuj ()
Cwaniakujemy :P
Jacek "AMI" Rudowski
6 biegowe mają dopiero STI od new age ?AMI pisze:Wszystkie skrzynie 5mt w tych rocznikach z wytrzymalosci nie slynely.goralsim pisze:w sumie to nie jest ważne, najważniejsze są podroby :D a szczególnie skrzynia czy nie wióry z gtka
Jedne zyja dluzej, inne krocej - zalezy jak traktowane. Tak czy inaczej trzeba sie liczyc z mozliwa awaria.
goralsim pisze: 6 biegowe mają dopiero STI od new age ?
Tak.
Jacek "AMI" Rudowski
Gdzież bym śmiałAMI pisze: Cwaniakujemy :P

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Duzo zalezy od budzetu - moze po prostu wziac niedrogo jakies auto, w ktorym jest, owszem, troche do zrobienia, ale zrobic to po swojemu, przygotowujac auto do imprez?
Jacek "AMI" Rudowski
Można kupić New Age Sti ale oprócz wstawienia kubłów na nic więcej nie starczy :D tylko ono jest prawie 200kg cieższe od starego modelu.... więc nie wiem czy jest sens
goralsim, to poszukaj zdrowej budy nawet nie koniecznie turbo GC i wstaw tam graty z NEW AGE to najlepsze rozwiązanie do tego co chcesz zrobić 

słyszałem, że to dopiero jest niezły wydatek...burat pisze:goralsim, to poszukaj zdrowej budy nawet nie koniecznie turbo GC i wstaw tam graty z NEW AGE to najlepsze rozwiązanie do tego co chcesz zrobić
Ale za to mocniejsza skrzynia, chyba tez troche jednak sztywniejsze/wytrzymalsze nadwozie.goralsim pisze:Można kupić New Age Sti ale oprócz wstawienia kubłów na nic więcej nie starczy :D tylko ono jest prawie 200kg cieższe od starego modelu.... więc nie wiem czy jest sens
Silnik tez nienajgorszy.
gc8 sa bardzo fajne i przy mniejszej mocy sa juz raczej szybkimi autami - ale musisz pamietac o tym, ze moga byc tez dosc awaryjne, bo wiekowe. Nie ma gwarancji, ze "zaoszczedzonej" kasy nie wpuscisz w remont silnika, zakup nowej skrzyni itp.
Ale jesli wkalkulujesz to sobie w plan i wiesz, ze chcesz gc8, to na pewno sa to bardzo fajne auta. Tylko czasem (jak, z drugiej strony, przy kazdym aucie), trzeba troche przy nich porobic.
Jacek "AMI" Rudowski
Obawiam sie, ze jesli chcesz sie bawic w motorsport, to z wydatkami musisz sie liczyc. I to niemalymi.goralsim pisze:słyszałem, że to dopiero jest niezły wydatek...burat pisze:goralsim, to poszukaj zdrowej budy nawet nie koniecznie turbo GC i wstaw tam graty z NEW AGE to najlepsze rozwiązanie do tego co chcesz zrobić
Jacek "AMI" Rudowski