[K] Lanos 1.6, Cinquecento Sporting lub inne tanie do KJS

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
Krysztal
4 gwiazdki
Auto: rajdowe i cywilne
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[K] Lanos 1.6, Cinquecento Sporting lub inne tanie do KJS

Post 13 paź 2012, o 23:11

Witam, jakby komuś zalegał jakiś Lanos 1.6 w stanie mechanicznym nienagannym (stan blach z zewnątrz mało istotny) i chciałby się go tanio pozbyć to służę pomocą. Może być zniszczony w środku, właściciel palący, bez poduszek, klimy i wszystkiego co i tak wyleci :D

wymagania:
- niska cena
- 1.6 16V
- wspomaganie
Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, o 20:03 przez Krysztal, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

ECU Master DET3 - montaż, strojenie'

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Re: [K] Lanos 1.6 - Daewoo nie Subaru :P

Post 13 paź 2012, o 23:21

Krysztal, czyli jednak ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

pas_ti
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza 2.0GL + "złomek" vel grzechotnik

Post 13 paź 2012, o 23:47

czyżby kolejna "wydmuszka" miała powstać gdzieś w garażowym zaciszu w Świdnicy ?? :whistle:

Krysztal
4 gwiazdki

Post 14 paź 2012, o 18:19

burat pisze:Krysztal, czyli jednak ;-)
:mrgreen: mimo Twoich bardzo konkretnych argumentów jednak spróbuję w tym kierunku (mocny wpływ na to ma także zaplecze w części mimo wszystko), najwyżej na kolejny rok jak Lanos ulegnie biodegradacji uderzę w inny projekt (jak oczywiście $$$ pozwolą)
pas_ti pisze:czyżby kolejna "wydmuszka" miała powstać gdzieś w garażowym zaciszu w Świdnicy ?? :whistle:
nieeee :P
poza autem będę musiał jeszcze znaleźć pilota ze stalowymi nerwami :mrgreen:
Obrazek

Krysztal
4 gwiazdki

Post 23 paź 2012, o 20:03

Jakby jakiś Fiat CC Sporting komuś zalegał to też dajcie znać :P
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Re: [K] Lanos 1.6, Cinquecento Sporting lub inne tanie do KJS

Post 23 paź 2012, o 20:37

gdzieś na kropce ktoś miał Nexię do pogonki właśnie robioną na KJS`ów więc może to ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Krysztal
4 gwiazdki

Post 23 paź 2012, o 20:59

zainteresowała mnie ta Astra:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2713793998
muszę jutro przedzwonić i obadać co i jak... daleko nie mam więc i podjechać warto
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 paź 2012, o 21:11

fiu fiu no ale niezły budżet to nie lepiej coś swojego poskładać w takiej kasie niż kupować coś co może być już mocno zmęczone :?: :cofee:

Krysztal
4 gwiazdki

Post 23 paź 2012, o 21:17

jak patrzę na ceny cywili u nas w okolicy to średnio to wychodzi... chyba że moje liczenie coś nie teges... ale zestaw podstawowych modów z klatką, kubłami, pasami itd itp. to z min 6k wyjdzie więc jeżeli gotowiec będzie w stanie odpowiednim to czemu nie...

Ja zawsze mam problem z tym że chcę coś najpierw tanio a później kończy się na wydaniu fortuny... WRXa chciałem za ok 30 tyś wydałem o połowę więcej, rajdówę chciałem po taniości to też pewnie skończy się dużo drożej ale WRXa nie żałuję a że moja kobita mnie chyba zabije a ja wydam znowu wszystko co mam na auto to no cóż :whistle: Raz się żyje i póki jeszcze względnie można to trzeba się pobawić.
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 paź 2012, o 21:38

No podstawowy problem przy decyzji o rajdówce ,kupujemy zbudowaną ,czy budujemy ;-)
Co do liczenia budżetu musisz sobie powiedzieć co chcesz tym autem zrobić i gdzie startować. Jeśli myślisz o KJS`ach i "Kamionkach" to budżet na pasy ,fotele i klatkę źle liczysz jak PPZmot to też chyba źle ale w drugą stronę
Fotele nowe bez homologacji ale porządne Bimarco czy Mirco to jakiś 1 tyś. klatka koło 2 tysi pasy ,kaski to jest jakiś tysiak spokojnie do zmieszczenia więc to jest jakieś +- 4 tysie tak na szybciora licząc ,a można czasami wyrwać coś używanego za mniejszą kasę ,chyba ,że się jest niewymiarowym i trzeba fotel nowy zamawiać bo nie ma takich używek :razz:
Pas_ti grzechotnika z klatką niewyspawaną wprawdzie ale dociętą zapłacił coś kole 5 tysi z kubłem już kierownicą i innymi modami jak widziałeś pewnie.
Mnie Poldon do tej pory ze wszystkim kosztował jakieś 6 tysi :cofee:

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 24 paź 2012, o 00:58

Krysztal, a może taka "Hąda" (auta nie zman), pojawiło się ogłoszenie na forum hothatchowym z ceną 10k...

http://forum.hothatch.org/viewtopic.php?t=9637

Obrazek
Obrazek
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Krysztal
4 gwiazdki

Post 24 paź 2012, o 18:28

Barthol chyba jednak z ceną i takimi wózkami wyluzuję bo coś mój instynkt samozachowawczy się odzywa... a pewien człowiek z kropki ma dość fajną Felicję 1.3 także zdecydowanie "bezpieczniejszy" wariant, zdecydowanie tani w utrzymaniu a dość dobry w swojej klasie.
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 paź 2012, o 19:36

O i felka to dobry pomysł , pepiki niedaleko więc i dostęp do jakichś sportowych części będzie dobry :thumb:

Krysztal
4 gwiazdki

Re:

Post 24 paź 2012, o 20:01

burat pisze:O i felka to dobry pomysł , pepiki niedaleko więc i dostęp do jakichś sportowych części będzie dobry :thumb:
Burat popiera to dobry znak :D Tym autem może uda mi się nie zabić :) zaplecze w części jest, jakoś już względnie to jeździ, w klasie można powalczyć więc chyba się zdecyduję jak będzie z nią wszystko ok także zobaczymy w przyszłym tyg. czy będziemy razem się w przyszłym sezonie bawić :)
i jeszcze PW mam do Ciebie
Obrazek

ODPOWIEDZ