Wrocławskie spociki
Re: Wrocławskie spociki
Ja wam powiem tak, na luzno mam takie przemyslenia. Pierwszy raz mi sie dobrze jezdzilo i setup samochodu jest fajny poza klockami ale to nie wazne. Najwazniejsze jest to, ze kurcze dluga droga przede mna jesli chodzi o kierowanie efektywne bo to co robie za kierownica czasem to tragedia... I juz nawet nie chodzi o czasy ale o plynnosc. Tym samym obiecuje sobie i wam, ze jak tylko finanse pozwola to trzeba na jakis kurs sie zapisac zeby profi ktos pokazal jak to sie robi. Nastepnym razem tez przydalby sie film z zewnatrz 

Pavel pisze: Tym samym obiecuje sobie i wam, ze jak tylko finanse pozwola to trzeba na jakis kurs sie zapisac zeby profi ktos pokazal jak to sie robi.

bardzo dobra myśl.. Tylko nie idź na rakietową na szkolenie, tylko leć do kielc

Jak chcesz, to następnym razem mogę się z Tobą karnąć i co nieco po amatorsku podpowiedzieć

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
A jakby tak właśnie we Wrocku zorganizować jakieś małe forumowe szkolenie? 

Marcin
-_-
-_-
wiem, że do wrocka wpada od czasu AL, więc to jest pomysł, który wg mnie jest jak najbardziej realny. Chłopaki z SJSu raczej nie za bardzo do nas wpadają.. Tylko trzeba zaznaczyć jedno, że ten nasz tor trochę taki lichawy i wąskawy jest 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, ostatnia proba WLTA jak ogladam filmiki bardzo mi sie podobala - szczegolnie ze trasa nie wymagala wbijania 1 i bylo szybko. Mozna wtedy auto prowadzic na granicy i to jest fajne. Moze jakby sie taka trase ustawilo to Rakietowa choc troche by przypominala "tor"... I moze czegos moznaby sie nauczyc...
Pavel, jak byś nie zauważył, to ostatnie WLTA to była w 85-90% nasza trasa z treningu
Wrzucę filmik niebawem, bo z krzyśkiem startowaliśmy 

zależy, co masz na myśli.. Właśnie dlatego, że to nie jest typowy tor, to trasę trzeba układać... Ja na różnych różniastych zawodach przećwiczyłem łącznie kilkanaście różnych wersji + kilka na różnych treningach.. Wszystkie były toremPavel pisze: Moze jakby sie taka trase ustawilo to Rakietowa choc troche by przypominala "tor"

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 523 razy
Panowie,
Info dla Was a właściwie to dla wszystkich. Rozmawiałem ostatnio z ALem. Gdybyśmy chcieli zrobić szkolenie w Rudnikach (dojazd z Wrocka całkiem niezły) to potrzeba 7-8 osób. Nie wiem ile osób musielibyście zebrać, żeby robić szkolenie we Wro. Zapewne zależy to od kosztu wynajmu toru.
Info dla Was a właściwie to dla wszystkich. Rozmawiałem ostatnio z ALem. Gdybyśmy chcieli zrobić szkolenie w Rudnikach (dojazd z Wrocka całkiem niezły) to potrzeba 7-8 osób. Nie wiem ile osób musielibyście zebrać, żeby robić szkolenie we Wro. Zapewne zależy to od kosztu wynajmu toru.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
eMTi, wiesz chcialoby sie polatac na wiekszej szerokosci - tylko tyle. Takie Kielce lub Poznan. Ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma 

kielce akurat są dosyć ciasne, zwłaszcza tzw mały tor, czyli tor gokartowy.. Ale oczywiście są szersze od rakietowej tak z 2x
Natomiast Poznań... jak się ma kasę, żeby do ceny polatania i benzyny dorzucić komplet klocków, to można 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 523 razy
eMTi, i tak wychodzi taniej niż Ułęż bo tam dodatkowo trzeba doliczyć opony 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Pavel zbierzmy jeszcze kilka osób i uderzajmy wspólnie do Kielc potrenowaćPavel pisze:Ja wam powiem tak, na luzno mam takie przemyslenia. Pierwszy raz mi sie dobrze jezdzilo i setup samochodu jest fajny poza klockami ale to nie wazne. Najwazniejsze jest to, ze kurcze dluga droga przede mna jesli chodzi o kierowanie efektywne bo to co robie za kierownica czasem to tragedia... I juz nawet nie chodzi o czasy ale o plynnosc. Tym samym obiecuje sobie i wam, ze jak tylko finanse pozwola to trzeba na jakis kurs sie zapisac zeby profi ktos pokazal jak to sie robi. Nastepnym razem tez przydalby sie film z zewnatrz

tak oto przeżywala co-drive jedna z ochotniczek
Link: http://www.youtube.com/watch?v=_QN7jMzWvac&hd=1
Pavel, tu masz trasę z mojej perspektywy:
Link: http://www.youtube.com/watch?v=oq80pfENBDU&hd=1

Link: http://www.youtube.com/watch?v=_QN7jMzWvac&hd=1
Pavel, tu masz trasę z mojej perspektywy:
Link: http://www.youtube.com/watch?v=oq80pfENBDU&hd=1
eMTi pisze: Pavel, tu masz trasę z mojej perspektywy:
Fajna, dynamiczna, następnym razem zamawiamy coś podobnego

A koleżankę fajnie wgniotło w fotel na starcie

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
w sensie? Co chcesz zamawiać?ryjeks pisze: zamawiamy coś podobnego

eMTi, koleżanka koleżanką, ale Twoja mina jest bezbłędna przez większość przejazdu
A w drugim filmiku gdzie zamontowałeś kamerę? Bardzo fajny efekt - czuć w końcu prędkość

A w drugim filmiku gdzie zamontowałeś kamerę? Bardzo fajny efekt - czuć w końcu prędkość

bo w końcu ręczny puściłem
co do kamery, to znalazłem złoty środek.. czy też raczej wysokość
ustawiałem już ją nisko nad ziemią, ale wg mnie wrażenie jest wtedy gorsze - obiektyw był w linii górnej krawędzi grilla, na samym przodzie maski

Pierwszy filmik - miny obojga
ale pewnie wyglądam podobnie jak z tobą jadę na prawym
... i nawet mój szaberek się nagrał
drugi zaś... NFS mi się przypomniał
To co? kiedy kolejny spocik?

... i nawet mój szaberek się nagrał

drugi zaś... NFS mi się przypomniał

To co? kiedy kolejny spocik?
Marcin
-_-
-_-
eMTi pisze: w sensie? Co chcesz zamawiać?
W sensie na kolejnym spocie, taką trasę bez zakrętów 90*

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
eMTi, no i zajebista jest!
Film super moja mina jak jechalem z Toba byla podobna...
Film super moja mina jak jechalem z Toba byla podobna...

o tototo właśnie :)ryjeks pisze:eMTi pisze: w sensie? Co chcesz zamawiać?
W sensie na kolejnym spocie, taką trasę bez zakrętów 90*![]()
![]()
eMTi fajne filmiki (a pod względem min podejrzewam że bym Ciebie przebił o lata świetlne a podobno jeszcze robię coś jeszcze

Panowie znata kogoś w Łodzi kto obejrzałby i ocenił dla mnie auto ?? Oszczędziłoby mi to zbędnego wyjazdu prawie 600 km...
Ostatnio zmieniony 16 paź 2012, o 22:11 przez Krysztal, łącznie zmieniany 1 raz.
Krysztal pisze: a pod względem min podejrzewam że bym Ciebie przebił o lata świetlne a podobno jeszcze robię coś jeszcze wydaję stękająco syczące dźwięki przy niektórych zmianach biegów )
Aż muszę siebie nagrać następnym razem

Qrcze można się pogubić na tym torze 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa