Telefony, telefony...
Re: Telefony, telefony...
Fakt dość dziwne. Mój Sony Xperia Neo sprawuje się jak dotąd wzorowo. Z baterią też nie mam większych problemów. Może masz cały czas włączony gps i wifi :P ?
Bawiłem się ustawieniami przez dłuższy czas, telefon sporo świecił a ekran ( ściemniony ) to 54 % zużycia baterii.Klema pisze: Z baterią też nie mam większych problemów. Może masz cały czas włączony gps i wifi
Wywaliłem dane mobilne, GPS'a, bluetooth'a, i wifi ale bez tego to już nie jest smartphon'e ... Zobaczymy, może bateria się ułoży po kilku ładowaniach.
Life is a Joke !
Dostałem ofertę z pomarańczy
Zaproponowali GPS aktualizujacy się co trzy miesiace cycuś . Pokazuje nie tylko drogi ale i zakorkowane odcinki i proponuje szybszy objazd . Pani telefonistka zaproponowała aplikację do testowania i twierdziła że sama taka ma i działa znakomicie .
Testował ktoś tę technikę kosmiczną ?
Zaproponowali GPS aktualizujacy się co trzy miesiace cycuś . Pokazuje nie tylko drogi ale i zakorkowane odcinki i proponuje szybszy objazd . Pani telefonistka zaproponowała aplikację do testowania i twierdziła że sama taka ma i działa znakomicie .
Tydzień temu kiedy byłem w Poznaniu zbiesiła mi się AutoMapa (nie łapała sygnału gps), więc mój kolega pomógł mi właśnie tą pomarańczową aplikacją.Kubik1 pisze:Dostałem ofertę z pomarańczy
Działało.
Denerwujące było jednak:
- słabe zsynchronizowanie czasowe zapowiedzi głosowych z tym gdzie się faktycznie znajdowałem na drodze w tym momencie,
- ciągłe powtarzanie tych samych komunikatów (gęba się pani nie zamyka ;) ), nie wiem czy to mozna jakoś inaczej ustawić;
- brak asystenta pasa (czyli komunikat typu: skręć łagodnie w lewo, choć i z lewego i prawego pasa można było skręcić w lewo, tyle, że z każdego trochę inaczej ;) ).
Jak dla mnie, minusem jest cena 150,68 zł za roczny abonament oraz to, że ta usługa dotyczy tylko Polski, a ja od czasu do czasu planuję trasy za granicę.
Plusem, ze działa w różnych systemach operacyjnych i najprawdopodobniej nie wiesza się z byle powodu jak AM.
Лукашэнка, Ja za zachodnią granicę prawie nie jeżdżę ale do Skandynawii często i robię dużo kilometrów robię . N Szwecję mam GARMINA . W Garminie mam wszystkie fotoradary z odległościa do niego z sygnałem dźwiękowym i kierunkiem ustawienia fotoradaru
Nigdy nie zostałem złapany za prędkość w Szwecji . W telefonie mam AM więc nie wiem czy warto sie pisać na ten wynalazek bo każą płacić 23 zł+VAT czy jakoś tak . W każdej chwili mogę zrezygnować, bo nie ma na to umowy 

- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Mam zainstalowane na telefonie takie cuś
http://adyno.net/
Pliki są zapisane w formacie GPX. Jak to odtworzyć na kompie. czy potrzebny jest do tego jakiś konwerter. Ktoś ma pomysł co z tym zrobić?
http://adyno.net/
Pliki są zapisane w formacie GPX. Jak to odtworzyć na kompie. czy potrzebny jest do tego jakiś konwerter. Ktoś ma pomysł co z tym zrobić?
danikl, do Alana się odezwij on coś w ten deseń chyba testował 

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
danikl, *.gps to pewnie sam ślad - poczytaj tutaj http://en.wikipedia.org/wiki/GPS_eXchange_Format
Mi ten ALapRecorderHD się zupełnie wywala (Android 4.0.4).
Mi ten ALapRecorderHD się zupełnie wywala (Android 4.0.4).
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Na Mac'u sa programy do odtwarzania tego, na PC-zło pewnie też.
Zaznaczasz dwa ( albo trzy , zależy jakie dane Ci zapisuje ) elementy - np. .mp4 + .gpx i odtwarzasz wspólnie.
Bede przy komputerze w pracy to dopiszę nazwy programów.
Zaznaczasz dwa ( albo trzy , zależy jakie dane Ci zapisuje ) elementy - np. .mp4 + .gpx i odtwarzasz wspólnie.
Bede przy komputerze w pracy to dopiszę nazwy programów.
Life is a Joke !
- danikl
- 6 gwiazdek
Chloru, czytałem wcześniej trochę i faktycznie z tego co zrozumiałem to sam ślad,ale skądś to się wzięło
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 4nitZh58tE
@lbert jak cos znajdziesz to wrzucaj, Alan też coś miał pokombinować
Będę wdzięczny
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 4nitZh58tE
@lbert jak cos znajdziesz to wrzucaj, Alan też coś miał pokombinować
Będę wdzięczny

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
to co widzisz (zakładam, że chodzi o rpm etc) pochodzi z OBDII z bluetooth. Można mieć dużo różnych parametrów, doładowanie, jakieś temperatury pewno. Są takie gówienka, nawet niedrogie.danikl pisze: czytałem wcześniej trochę i faktycznie z tego co zrozumiałem to sam ślad,ale skądś to się wzięło
Najfajniejsze w aLap jest że rozpoznaje automatycznie okrążenia, czy też OSy i potrafi porównywać. Niestety nie miałem okazji porządnie tego przetestować.
Soft uważam bardzo ok.
danikl,
Do odtwarzania na Mac'a mam MPlayerX. Najprostszy, najtańszy i daje radę.
Do nagrywania:
Na androidzie jest DailyRoad Recorder, który może uploadować pliki na server i później ściągasz plik z nadpisanymi danymi ( upload z telefonu kosztuje ). Słabo nagrywa.
Na Symbiana miałem SymDVR - był rewelacyjny, ładnie nagrywał ale telefon upadł mi na drzwi...
Tak jak Alan, Alan, Alan!, pisał, to co na ekranie to już wyższa liga, no i trezba mieć OBDII
Do odtwarzania na Mac'a mam MPlayerX. Najprostszy, najtańszy i daje radę.
Do nagrywania:
Na androidzie jest DailyRoad Recorder, który może uploadować pliki na server i później ściągasz plik z nadpisanymi danymi ( upload z telefonu kosztuje ). Słabo nagrywa.
Na Symbiana miałem SymDVR - był rewelacyjny, ładnie nagrywał ale telefon upadł mi na drzwi...
Tak jak Alan, Alan, Alan!, pisał, to co na ekranie to już wyższa liga, no i trezba mieć OBDII

Life is a Joke !
- danikl
- 6 gwiazdek
Dzięki. Na telefonie mam osobno pliki video i jakieś screeny i trzeba to posklejać w jakimś programie (podobno ten będzie dobry http://www.adobe.com/pl/products/premie ... 4963453114.
Zobaczymy
Zobaczymy
danikl,
mam to, na Mac'u śmiga. Nie mam pewności czy poskłada pliki video i logi ( .gpx ) ...
mam to, na Mac'u śmiga. Nie mam pewności czy poskłada pliki video i logi ( .gpx ) ...
Life is a Joke !
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
dokupiłem takie obd2 i wczoraj się trochę pobawiłem z tym https://play.google.com/store/apps/deta ... demo&hl=enAlan, Alan, Alan! pisze: to co widzisz (zakładam, że chodzi o rpm etc) pochodzi z OBDII z bluetooth
Nawet fajne, chociaż nie widzę zastosowania na codzień.
Można ustawiać różne alarmy, np na obrotach. Co oczywiście sprowokowało mnie do wystrzału ze świateł, bo fajnie wyglądało

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Też tak myślałem, ale po kilku minutach załadował się w końcu obrazekvicu pisze:vibowit, dosyć spójna wypowiedź.

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Rozumiem, że próbowałeś poprosić telefon, by Ci tę wypowiedź wyświetlił.vicu pisze:vibowit, dosyć spójna wypowiedź.

czarne jest piękne...
Ktoś mi wyjaśni , o co chodzi ??
Na trzecim urządzeniu próbuję i nic nie widzę...
Na trzecim urządzeniu próbuję i nic nie widzę...
Life is a Joke !
Dobra, dałem sobie "cytuj", pojawił się link, który skopiowałem...
Life is a Joke !
FUX,
Jak pisałeś post'a, to w tym samym momencie na to wpadłem...
Jak pisałeś post'a, to w tym samym momencie na to wpadłem...

Life is a Joke !