Witam,
Od paru miesięcy jestem posiadaczem Imprezy GT 99(wersja lekka) i mam problem z doborem zawieszenia, liczę na waszą pomoc:
Kupiłem auto z zawieszeniem gwintowanym (twarde jak cholera) i już nie mogę wytrzymać. Autem poruszam się na co dzień, do pracy itp.
Sprawdzałem koszt modyfikacji amortyzatora(wraz z regeneracją) - 150-200pln szt żeby zmniejszyć siłę tłumienia ale jak tu podać wartość do zmiany jak w zasadzie przód
ugina się trochę a tył prawie w cale z racji wagi, mogę się kompletnie pomylić tzn (dalej bedzie twarde jak cholera lub zrobić coś gorszego od serii). Oczywiście wymiana zawieszenia na zawieszenie
gwintowane z regulacja była by super ale to już wydatek 5000-6000PLN. Myślałem o wymianie na amortyzatory Kayaba AGX lub SR( czy AGX przy ustawieniu maxymalnie na "soft" jest zbliżona do serii? a jaki jest max? a jak to się ma do serii SR) Auto jest po remapie, ma większą moc, ma być twarde ale bez przesady. Teraz przy większych prędkościach jest super ale jak poruszam się po mieście to zero komfortu. Modyfikacja aktualnych amortyzatorów jest najtańszym rozwiązaniem, ale nie wiem jak to sie sprawdzi z wąskimi sprężynami. Poradźcie coś w rozsądnych pieniążkach.
konfiguracja zawieszenia GT
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
fester1986
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza GT 555
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Re: konfiguracja zawieszenia GT
jak chcesz to dam Ci namiary na firme w czechach co robi zawiechy na zamówienieKonto usunięte pisze: chętnie usłyszę co mają do pow. mądrzy w tym temacie

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
tez zgłebialem temat, zdecydowanie najczesciej sie przewija Eibach pro kit + Kayaba AGX. Ultra SR to ponoć agx bez regulacji, nie wiem tylko z jakim ustawiniem AGX mozna go porównac,też chetnie poczytanm opinie użytkowników.
Z kolei na amerykanskich forach najlepsza sprezyną jest okrzyknieta "Pink Sti v4"
Z kolei na amerykanskich forach najlepsza sprezyną jest okrzyknieta "Pink Sti v4"

- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Wprawdzie jakoś specjalnie mądry nie jestem, ale ja śmigam na zestawie AGX + spręzyny Eibach i jestem zadowolony (Taki zestaw do auta codziennego ze sporadycznym upalaniem polecili mi w 4turbo). Kiedy trzeba dupsko wozić jest wystarczająco miękko i do upalania też się nadaje przy maksymalnym ustawieniu.Konto usunięte pisze:chętnie usłyszę co mają do pow. mądrzy w tym temacie