Białe leci z nieba!!!
Re: Białe leci z nieba!!!
burat, Będzie trzeba ale jak jechałem to za duży ruch aby bardziej poszaleć. Ale nie omieszkam przetestować. 

Klema, jak będziesz chciał gdzieś polatać to to jest podstawa stary tylko nie włączaj jak będziesz jechał szybciej albo jak gdzieś koła będą się ślizgać 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
U nas też spore, regularne i monotonne, odgórne dostawy wody.jarmaj pisze: tu równomiernie leje. Jak to w nocy zamarznie,
Wyjechałem z roboty około 19., na termometrze samochodowym równe zero - w mieście na jezdniach mokro i bez szklanki (widać asfalt jeszcze się nie wychłodził), ale słynny wiadukcik nad drogą szybkiego ruchu, tuż przed moim instytutem, był boski

Trzeba tylko było na ślimakach sprytnie omijać szkło i jakieś resztki zderzaków rozsiane tu i ówdzie

U mnie rano opady śniegu, potem trochę deszczyku, wieczorem znowu snieg.
Temperatura około zera.
Miejscami się roztapia, miejscami przymarza, najcześciej około 5 cm błota śnieżnego na szosach.
Jazda Foresterem na letnich oponach - kiepska (nie hamuje, nie skręca, myszkuje)
Jazda S-Maxem na oponach zimowych - przyjemna i bezstresowa.

Temperatura około zera.
Miejscami się roztapia, miejscami przymarza, najcześciej około 5 cm błota śnieżnego na szosach.
Jazda Foresterem na letnich oponach - kiepska (nie hamuje, nie skręca, myszkuje)
Jazda S-Maxem na oponach zimowych - przyjemna i bezstresowa.

WiS, pamiętaj że 4x4 hamuje tak samo jak ośkiWiS pisze: ale słynny wiadukcik nad drogą szybkiego ruchu, tuż przed moim instytutem, był boski

Лукашэнка pisze: Jazda S-Maxem na oponach zimowych - przyjemna i bezstresowa.

Лукашэнка, jestes niemożliwy

Ależ to tylko moja dzisiejsza obiektywna obserwacja.esilon pisze:Лукашэнка, jestes niemożliwy

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
W porównaiu z Yarkiem, to Yeti w ogóle nie hamuje, bez względu na nawierzchnięesilon pisze: WiS, pamiętaj że 4x4 hamuje tak samo jak ośki

Toteż dziś na wiadukcie nie hamowałem.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Лукашэнка pisze: Jazda Foresterem na letnich oponach - kiepska (nie hamuje, nie skręca, myszkuje)
Oj potwierdzam. U nas zima na całego, auta w rowach, na drodze mokry śnieg po kostki. Jutro zakładam zimówki, nie daje się jeździć forkiem na letnich w takim śniegu.
Oczywiście, ale proporcja jest na moje oko jak 80:20. Czyli obrazowo rzecz ujmując letnie->->->->->->->->wielozesonowe->->zimoweArno pisze:a geolandery do zimowek.Konto usunięte pisze: Stwierdzam, że letnie opony nie umywają się do wielosezonowych Geolandarów w takich warunkach
Tak to wygląda.Konto usunięte pisze:Oczywiście, ale proporcja jest na moje oko jak 80:20. Czyli obrazowo rzecz ujmując letnie->->->->->->->->wielozesonowe->->zimowe
Na oponach wielosezonowych da się przejeździć całą zimę. Dla doświadczonego kierowcy to nie powinien być wielki problem.
Na oponach letnich (szególnie takich przeznaczonych do mocniejszych aut) jazda w takich warunkach jakie są dzisiaj to porażka.
I paradoksalnie jeszcze gorzej jeśli to jest taki napęd jak w Foresterze.
Bo ośka (bez szpery) po prostu by nie chciała ruszyć z miejsca i sprawa byłaby jasna.

A Forester rusza... ale to co sie dzieje potem...

Powstaje pytanie CO ROBIĆ PANIE PREMIERZE.
Raz zmieniłem na letnei ( prawie slicki, i holeta na jeden dzień spadł śnieg. Jechałem do domu 30km/h. żona mnie wyprzedziła! Koniec świata.
Raz zmieniłem na letnei ( prawie slicki, i holeta na jeden dzień spadł śnieg. Jechałem do domu 30km/h. żona mnie wyprzedziła! Koniec świata.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
czy przypadkiem obrazowo rzecz ujmując nie pisałeś coś kiedyś o zwiedzaniu krajobrazu?Konto usunięte pisze: Oczywiście, ale proporcja jest na moje oko jak 80:20. Czyli obrazowo rzecz ujmując letnie->->->->->->->->wielozesonowe->->zimowe

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
10 lutego 2010 miałeś wrażenie, że tył pcha Cię jak dziki i walisz bączki jak Sebastian - nie Chlor. 12 lutego był delikatny krajobraz. 
Tak mi się przypomniało, że wtedy też wielosezonówki, choć nie twierdzę, że na zimówce się nie da. Powiem nawet więcej da się

Tak mi się przypomniało, że wtedy też wielosezonówki, choć nie twierdzę, że na zimówce się nie da. Powiem nawet więcej da się

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan!, była taka historia, a Dido się zsunęła nawet do rowu w czasie dużych opadów śniegu. To były geolandary po 3 pełnych sezonach (lato-zima). To jednak nie zmienia jakoś szczególnie tego stosunku powyżej, o którym napisałem, że wielosezonowe są dostrzegalnie gorsze w zimie od zimówek, ale Zasadniczo lepsze od letnich. Dziś to właściwie nie dało się jechać forkiem.
Z poniższym się całkowicie zgadzam mimo owego rowu.
Z poniższym się całkowicie zgadzam mimo owego rowu.
Лукашэнка pisze: Na oponach wielosezonowych da się przejeździć całą zimę.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
ja też się zgadzam, podobnie jak z tym, że da się i na letnichKonto usunięte pisze: Z poniższym się całkowicie zgadzam mimo owego rowu.

Zresztą kiedyś pisałem, że w takiej wawce można na wielosezonowych.
Niemniej, nigdy nie zgadzałem się ze zbytnim wychwalaniem wielosezonowych. A trochę mnie zdezorientował Twój grafik pokazujący dość małą różnicę pomiędzy wielosezonowymi, a zimowymi. Może to dlatego, że ja z gór jestem

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Nie uważam się za ponadprzeciętnie dobrego kierowcę, więc jako bardziej sprawny driver możesz sobie przesunąć mój obrazowy grafik gdzie tam uważasz 

- hemi112
- 5 gwiazdek
- Auto: Były: Justy, szutrowy killer GF, jest perełeczka GC
- Polubił: 0
- Polubione posty: 13 razy
u nas jak zaczęło padać w nocy tak padało cały dzień i z dobre 15cm napadało,już przed południem można było sobie co nieco boczurem po mieście polatać
Niestety mam jeszcze letniaki więc większego pałowania nie było (szkoda wpakować się w jakiś krawęznik i zniszczyć Wieprzowinę),ale grunt,że troszkę się tam polatało po mieście
Fota tez taka sobie,na szybkiego machnięta,na jakieś sesje przyjdzie czas

Niestety mam jeszcze letniaki więc większego pałowania nie było (szkoda wpakować się w jakiś krawęznik i zniszczyć Wieprzowinę),ale grunt,że troszkę się tam polatało po mieście

Fota tez taka sobie,na szybkiego machnięta,na jakieś sesje przyjdzie czas

kiedy człowiek naprawdę chce żyć,to medycyna jest bezsilna:)
- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- Polubione posty: 0
No powiedziałam, że w sobotę będzie padać śnieg - iiii się spełniło

Ostatnio zmieniony 17 lis 2013, o 16:33 przez subarka665, łącznie zmieniany 1 raz.
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...
Think. Feel. Drive. Subaru
turbina...
Trawa zielona, asfalt czarny, nie wiem o czym piszecie. 

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- subarka665
- 5 gwiazdek
No nie do końca, a asfalt jest mokry i trochę później zrobiła się na nim taka chlapa, a jeżeli chodzi o te białe to zobacz na auta i nawet na zdjęciu widać, że leci śniegleon pisze:Trawa zielona

turbina...
turbina...
subarka665 pisze: zobacz na auta
Wyglądam przez okno, wszystkie suchutkie. Słońce ładnie zachodzi, 5 na plusie, idealnie na spacer.

Mieszkacie w jakiejś dziczy, że w październiku śnieg pada, phi.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- subarka665
- 5 gwiazdek
Trzea było zobaczyć na fotkę którą umieściłam (o to mi w sumie chodziło) - to raz, a dwa mnie się wydaje, że nikt nie mieszka w jakiejś dziczy tylko normalnych miastach/miasteczkachleon pisze:Mieszkacie w jakiejś dziczy, że w październiku śnieg pada, phi.subarka665 pisze: zobacz na auta

turbina...
turbina...
Zima to rano była na polach na porannym spacerze. Cosik z tym upalaniem konfabulujecie...
- subarka665
- 5 gwiazdek
Nie tylko na polach...FUX pisze:Zima to rano była na polach na porannym spacerze.
turbina...
turbina...