Zabezpieczenie antykorozyjne W-Wa
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
fedex
- 2 gwiazdki
- Auto: WRX STI '06 było '15 Mustang GT jest
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Zabezpieczenie antykorozyjne W-Wa
Dobry warsztat w Warszawie robiący solidnie zabezpieczenie antykorozyjne.Czy możecie coś polecić ?
Ostatnio zmieniony 28 paź 2012, o 15:47 przez fedex, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Zabeapieczenie antykorozyjne W-Wa
A po co Ci te zabezpieczenie?
Jeżeli ruda juz działa, to będzie żreć dalej; jeżeli nie, to nie pożre szybko...
Potrzymasz furę z 1-3 lat i sprzedasz, to po co chcesz generować koszty.
Jeżeli ruda juz działa, to będzie żreć dalej; jeżeli nie, to nie pożre szybko...
Potrzymasz furę z 1-3 lat i sprzedasz, to po co chcesz generować koszty.
-
fedex
- 2 gwiazdki
Re: Zabezpieczenie antykorozyjne W-Wa
Auto jest w dobrym stanie, ale może zostanie w domu na dłużej.Ja czekam na nowe STI [ 2014 r.]
SW, bo fure czyma sie ze 3-5 lat, więc wydana kasa i tak jest w stosunku do zabezpieczenia nieadekwatna.
Jeżeli fura ma +10 lat to i tak jej żaden bitex i fluidol nie pomoże, bo ruda już wpierdziela stal.
Ocynk jest ocynk. Jeżeli było bite, spawane, klepane z przystanku. No!
Jeżeli fura ma +10 lat to i tak jej żaden bitex i fluidol nie pomoże, bo ruda już wpierdziela stal.
Ocynk jest ocynk. Jeżeli było bite, spawane, klepane z przystanku. No!
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Producenci powoli zmniejszają ilość ocynkowanych blach używanych do produkcji. Coraz częściej już nie wszystkie elementy mają ocynk z dwóch stron. Część może nie mieć z żadnej.FUX pisze:Ocynk jest ocynk.
-
fedex
- 2 gwiazdki
Sti nie jest wzorowo zabezpieczone,a ilość soli sypana na drogi przez naszych drogowców pozwala nieżle egzystować kilku kopalniom.
Może jednak znacie jakieś firmy ,które zrobią wszystko porządnie,a nie tylko ochlapią spód jakąś smołą.
Może jednak znacie jakieś firmy ,które zrobią wszystko porządnie,a nie tylko ochlapią spód jakąś smołą.
Mogę Ci polecić świetny serwis, gdzie ja oddałem wóz do konserwacji, ale to będzie cię trochę kosztowało, dokładnie 1200 zł (tu masz pełną ofertę) :) Jak jesteś zainteresowany, to uderzaj do nich, bo fuszerki nie odwalą, a dodatkowo dostajesz 5 lat gwarancji i darmowe uzupełnienie ubytków po roku.fedex pisze:Dobry warsztat w Warszawie robiący solidnie zabezpieczenie antykorozyjne.Czy możecie coś polecić ?
A w Łodzi/okolicach? Z tym że chodzi o mocno, ale to bardzo mocno zardzewiałe podwozie 13-latka, więc najpierw solidne odrdzewienie (piaskowanie?), a potem zabezpieczenie.