Subaru legacy 2.0 diesel 150KM 2008r -opinia
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Subaru legacy 2.0 diesel 150KM 2008r -opinia
koledzy pozwola ze ponownie zasiegne opinii fachowcow, mianowicie wyszukalem kolejne autko, tym razem dieselek z przebiegiem 144000.
Czego zatem moge sie spodziewac po takim przebiegu? kolo dwumasowe do wymiany? inne przypadlosci? ile pali ? jakie osiagi ?
tu link
http://gruchel.otomoto.pl/subaru-legacy ... 19143.html
Czego zatem moge sie spodziewac po takim przebiegu? kolo dwumasowe do wymiany? inne przypadlosci? ile pali ? jakie osiagi ?
tu link
Re: Subaru legacy 2.0 diesel 150KM 2008r -opinia
Tego nie wie nikt.
Spodziewaj się samych najgorszych przypadłości; dwumas, sprzęgło, dpf.
Naście kpln powinoo styknąć.
Spodziewaj się samych najgorszych przypadłości; dwumas, sprzęgło, dpf.
Naście kpln powinoo styknąć.
mysle ze wiedza takie rzeczy te osoby ktore takie auto mialy lub maja,
jak mnie ktos zapyta o przypadlosci aut ktore ja uzywalem , bede w stanie podac z czym sie zmagalem.
jak mnie ktos zapyta o przypadlosci aut ktore ja uzywalem , bede w stanie podac z czym sie zmagalem.
Tutaj rechotem rodem subaru nikt nie jeździ, więc miarodajnej odpowiedzi nie dostaniesz.
Nawet ci, którzy mają wiedzę, a chcą sprzedać/pozbyć się, to także jej nie zdradzą.
To jest nowa konstrukcja subaru i pewnie nadal w beta testach, znaczy testowana przez użyszkodników, do których SIP ma odpowiedni-negatywny stosunek.
Temat stary z dieslami, jak świat. Rogalski zwala wszelkie problemy z tym silnikiem na ownerów.
Taki lajf. RP i jeden dealer bez konkurencji.
Zachowaj proletariacka czujność.
Nawet ci, którzy mają wiedzę, a chcą sprzedać/pozbyć się, to także jej nie zdradzą.
To jest nowa konstrukcja subaru i pewnie nadal w beta testach, znaczy testowana przez użyszkodników, do których SIP ma odpowiedni-negatywny stosunek.
Temat stary z dieslami, jak świat. Rogalski zwala wszelkie problemy z tym silnikiem na ownerów.
Taki lajf. RP i jeden dealer bez konkurencji.
Zachowaj proletariacka czujność.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
FUX pisze: Tutaj rechotem rodem subaru nikt nie jeździ
danikl jeździ i nie narzeka

Tutaj trochę w temacie.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

jma, powiem Ci tak , kocham subaru ale subaraki na gnojówkę są słabe , lepiej odpuść ( remonty tego silnika są drogie- jak cholera ) ) .
Jak mało jeździsz, to kup benzynę i będziesz miał spokój . A jak trochę więcej, to cyklon B i będzie Pan zadowolony
Jak mało jeździsz, to kup benzynę i będziesz miał spokój . A jak trochę więcej, to cyklon B i będzie Pan zadowolony

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Danikl to zakupił nówkę salonówkęrrosiak pisze: danikl jeździ i nie narzeka

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
jma,jma pisze:koledzy pozwola ze ponownie zasiegne opinii fachowcow, mianowicie wyszukalem kolejne autko, tym razem dieselek z przebiegiem 144000.
tu link
nawet o tym nie myśl.
Tak jak pisze Piter 35, co innego gdybyś brał nowe auto z salonu z gwarancją.
Ale przy przebiegu 144.000, ten silnik może Ci już sprawić naprawdę przykrą niespodziankę.
A jak będziesz miał odrobinę pecha, to nie jedną.
Chcesz dobrej rady?
Lepsze auto za mniej pieniędzy?
To się pospiesz i bierz tego legasia zanim Ci go ktoś sprzątnie sprzed nosa:
http://otomoto.pl/subaru-legacy-salon-p ... 70159.html
Stoi w Warszawie w najlepszym ASO Mitsubishi, więc możesz go sprawdzić na miejscu. Albo podjechać nim w tym celu do pobliskiego 4TURBO w Mysiadle.
Moim zdaniem, jeśli rozmowa na miejscu i kontrola stanu technicznego potwierdzą, że wszystko OK, to jest naprawdę auto, które warto kupić.
dzieki za info, faktycznie , benzynowe wyglada zedecydowanie atrakcyjniej.
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- Jaszczur.j (15 paź 2024, o 14:38)
Dwa lata jeździłem autem z takiem silnikiem.jma pisze:dzieki za info, faktycznie , benzynowe wyglada zedecydowanie atrakcyjniej.
Bardzo elastyczny i dość oszczędny.
Jeśli chcesz robić duże przebiegi i jeszcze więcej zaoszczędzić to dokup instalację LPG.
Ta automatyczna skrzynia jest super niezawodna.
No i nigdy nie wydasz grosza na żadne sprzęgła, dwumasy itp...
Warto.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2012, o 22:14 przez Gootek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sławek
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
- Polubił: 2 razy
- Polubione posty: 0
Faktycznie benzynka ma mniejszy przebieg, niższą cenę, konstrukcja silnika sprawdzona to ja bym się nigdy nie zastanawiał i brał tą benzynkę. No ale ropniaczki mniej palą no nie
To forum radzi Ci benzynkę - posłuchaj życzliwych ludzi.

To forum radzi Ci benzynkę - posłuchaj życzliwych ludzi.

diesel nie jest celem, jestem inzynierem w japonskiej fabryce diesli 1,7 ( Tychy plant) , zatem znam bolesci wspolczesnych konstrukcji "ropnych", chcialem po prostu zasiegnac opinii, co do tej konstrukcji, ale ..widze ze pietno dwumasowego kola, i filtra czastek stalych dotknelo wszystkich producentow.
Po prostu sie troche glupio sie ludzilem ze powiecie " bierz bo jest cool "
Po prostu sie troche glupio sie ludzilem ze powiecie " bierz bo jest cool "
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- Jaszczur.j (15 paź 2024, o 14:38)
a...i bron boze z tym gazem, nie po to kupuje sie tygrysa...co by go trawa karmic, uwazam ze to barbarzynstwo , dotyczy wszystkich silnikow , nie tylko tych ze sportowym duchem jak Subaru
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Piter 35 pisze:Danikl to zakupił nówkę salonówkęrrosiak pisze: danikl jeździ i nie narzekaz gwarancją i zerowym przebiegiem . A używane chmm ...
Nie narzeka to fakt. Zrobiłem na razie 75k i do tej pory nie było żadnej usterki. Kłopot z dieslem Subaru jest taki, że nie bardzo wiadomo jak będą się zachowywać przy przebiegach w okolicach 200k bo na razie takich samochodów za dużo nie ma. Większość tych z początku produkcji ma podobny przebieg do tego z ogłoszenia i nie bardzo da się wysnuwać jakieś wnioski co do żywotności tego silnika. Jeśli chodzi o samo użytkowanie to porównując do 2.0 benzynowego (jeździłem przez kilka dni) diesel wydaje mi się bardziej przyjazny zwłaszcza na trasie.
W związku z tym przy zakupie nowego poleciłbym diesla, ale jeśli używany z przebiegiem 150k to raczej sprawdzony benzyniak.
Nie, to nie chodzi tylko o dwumasę i filtr.jma pisze:widze ze pietno dwumasowego kola, i filtra czastek stalych dotknelo wszystkich producentow.
Chodzi o sam silnik, którego konstrukcja niekoniecznie jest w stanie osiągnąć bezawaryjnie jakieś wielkie przebiegi.
A remont?
http://allegro.pl/naprawa-remont-silnik ... 48205.html
tu: 4000zł za robociznę plus koszt części.
Czy w związku z tym warto podejmować ryzyko?
Ale pojenie tygrysa gnojówką jest OK?jma pisze:a...i bron boze z tym gazem, nie po to kupuje sie tygrysa...co by go trawa karmic, uwazam ze to barbarzynstwo , dotyczy wszystkich silnikow , nie tylko tych ze sportowym duchem jak Subaru

nie nazywalbym ropy gnojowka, to tez polska przypadlosc, zreszta nie bez powodu, biorac pod uwage matactwa.
fabrycznie silniki testujemy na paliwie "ropie" referencyjnej, ropa pochodzi z Austrii, bowiem nie ufamy krajowym dostawcom.
A cena ..nie pytajcie:)) ale za to jak sie ja wleje zamiast owej gnojowki..to czuc moc w aucie :)))
fabrycznie silniki testujemy na paliwie "ropie" referencyjnej, ropa pochodzi z Austrii, bowiem nie ufamy krajowym dostawcom.
A cena ..nie pytajcie:)) ale za to jak sie ja wleje zamiast owej gnojowki..to czuc moc w aucie :)))
- danikl
- 6 gwiazdek
Skąd wiesz, że nie jest w stanie?Лукашэнка pisze:
Chodzi o sam silnik, którego konstrukcja niekoniecznie jest w stanie osiągnąć bezawaryjnie jakieś wielkie przebiegi.
mysle....zreszta jestem pewien, jesli samochod kupiles w salonie , czyli zaden domorosly majster nie majstrwoal oraz nie napotkasz na wade , nazwijmy ja, fabryczna, bo zdaza sie, ale i to nalezy wykluczyc , bo zrobiles 75k , to mysle ze bedziesz dlugo jezdzil.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Z tego co czytałem, to za robociznę z częściami trzeba dodać jedno zeroЛукашэнка pisze: tu: 4000zł za robociznę plus koszt części.

jma,jma pisze:nie nazywalbym ropy gnojowka, to tez polska przypadlosc, zreszta nie bez powodu, biorac pod uwage matactwa.
niektóre słowniki podaja takie znaczenie słowa "gnojówka":
http://4x4.czest.pl/forum/viewtopic.php?t=1257

danikl,
nadinterpretujesz moją wypowiedź.
Nie napisałem, "że nie jest w stanie".
Napisałem jedynie, że "niekoniecznie jest w stanie".

- danikl
- 6 gwiazdek
jma to było pytanie do Лукашэнкajma pisze:mysle....zreszta jestem pewien, jesli samochod kupiles w salonie , czyli zaden domorosly majster nie majstrwoal oraz nie napotkasz na wade , nazwijmy ja, fabryczna, bo zdaza sie, ale i to nalezy wykluczyc , bo zrobiles 75k , to mysle ze bedziesz dlugo jezdzil.

Nie jestem piewcą wspaniałych zalet diesla, jedynie przekazuje swoje odczucia i doświadczenie związane z posiadaniem takiego auta i tak jak wcześniej pisałem nie wiem jak będzie się zachowywał przy większych przebiegach. Jeżeli się niedługo rozkraczy to sam będę słał gromy (delikatnie mówiąc

No, zejdźmy do 30 tysiSo What! pisze: Z tego co czytałem, to za robociznę z częściami trzeba dodać jedno zero

Dobra riposta dyktatorzeЛукашэнка pisze: Ale pojenie tygrysa gnojówką jest OK?

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- danikl
- 6 gwiazdek
Лукашэнка pisze:
danikl,
nadinterpretujesz moją wypowiedź.
Nie napisałem, "że nie jest w stanie".
Napisałem jedynie, że "niekoniecznie jest w stanie".
Лукашэнкa powinieneś zastanowić się nad karierą polityka, masz duży potencjał

Jak coś powiedzieć, żeby nic nie powiedzieć, ale jednak coś powiedzieć

Twoje stwierdzenie można odnieść do każdego silnika produkowanego na świecie i będzie prawdziwe, ale jakoś nie napisałeś tego o 2,5 T które sam użytkujesz (też ma duży potencjał do dużego przebiegu)

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Na kropce czytałem, Marek się bodajże wypowiadał, że remont SBD to ok 40 kzłPiter 35 pisze: No, zejdźmy do 30 tysi![]()