Forester 2010 - alarm powyżej 120 km/h
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Forester 2010 - alarm powyżej 120 km/h
Kuzynka nabyła forestera rocznik 2010, z pochodzenia japończyk ale z emiratów. Przy prędkości powyżej 120 km/h załącza się alarm który gra ciągle aż do zwolnienia.
Drogie bravo, czy coś z tym można zrobić samemu wiedząc jak czy potrzeba wizyty w serwisie, ASO Łomianki nie wiedziało jak.
Drogie bravo, czy coś z tym można zrobić samemu wiedząc jak czy potrzeba wizyty w serwisie, ASO Łomianki nie wiedziało jak.
Ostatnio zmieniony 4 lis 2012, o 17:54 przez inquiz, łącznie zmieniany 1 raz.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Re: Forester 2010 - alarm powyżej 120 km/s
Może Harvester będzie coś wiedział? Miał chyba OBK z tamtych rejonów...
Powinno być to ustawiane w komputerze , poszperaj w opcjach. :)
W bmw miałem taką opcję że dało się ustawić takiego gonga który dyndał po przekroczeniu wklepanej mu tam prędkości, sadze że to będzie to.
W bmw miałem taką opcję że dało się ustawić takiego gonga który dyndał po przekroczeniu wklepanej mu tam prędkości, sadze że to będzie to.
Ja sobie zmieniam z kierownicy prędkość, przy któej jest delikatny dźwięk, wq... na autobanie.
Mam ustawione licznikowe 130; można zmienić na 50...

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
FUX, inquiz pytał o forestera, inne padła go nie interesują jak sądzę w tym względzie 

Forester 2010 - alarm powyżej 120 km/s
??? Po co to zrobili u Ciebie??? Nie da sie wylaczyc?FUX pisze:Ja sobie zmieniam z kierownicy prędkość, przy któej jest delikatny dźwięk, wq... na autobanie.
W audi jest alarm ustawialny od 30 do 250 kmh, oczywiscie wylaczalny. Mam go ustawionego na 240 kmh i jak je przekraczam to piszczy oraz pokazuje sie ikona na fisie speed warning. U mnie chodzi o predkosc max opon zimowych - by nie przeginac z jazda powyzej ...
Pozy tym to chyba dla tych ktorzy maja za duzo punktow uzbieranych i ciagle sie zapominaja...
Gregski,gregski pisze:Mam go ustawionego na 240 kmh i jak je przekraczam to piszczy oraz pokazuje sie ikona na fisie speed warning. U mnie chodzi o predkosc max opon zimowych - by nie przeginac z jazda powyzej ...
Pozy tym to chyba dla tych ktorzy maja za duzo punktow uzbieranych i ciagle sie zapominaja...
to trzeba było sobie sprawić opony z indeksem prędkości Y.
Ustawiłbyś sobie wtedy ostrzeżenie dopiero przy 300 km/h...
i miałbyś więcej spokoju.

Fuck , Golonkagregski pisze: Mam go ustawionego na 240 kmh i jak je przekraczam to piszczy oraz pokazuje sie ikona na fisie speed warning. U mnie chodzi o predkosc max opon zimowych - by nie przeginac z jazda powyzej ...

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Może ma tak jak w Veyronie, przy max prędkości wytrzymują mniej niż 60 km.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
ja mam takie w wiśni. Dokładność +/- 1kmh, od 0 do 260kmh. Niestety nie da się wyłączyć, choć kompletnie nie przeszkadza. Super, bo w każdej chwili mogę zerknąć z jaką prędkością jadę.
Zresztą po tylu latach obserwacji prędkościomierza, potrafię już bez patrzanki i napieprzanki określać prędkość

Zresztą po tylu latach obserwacji prędkościomierza, potrafię już bez patrzanki i napieprzanki określać prędkość

kamienica ma takie Cx, że przy 150km/h występuje grom jak w myśliwcach w okolicach bariery dźwięku. A jeżeli diesel to dodatkowo obłok Prandtla-Glauertagregski pisze: Ja sobie zmieniam z kierownicy prędkość, przy któej jest delikatny dźwięk, wq... na autobanie.
??? Po co to zrobili u Ciebie??? Nie da sie wylaczyc?

gregski, ale mi nie piszczy non stop, tylko powiadamia dostojnym, arystokratycznym gongiem...

-
sixkiller
- 0 gwiazdek
- Auto: Legacy III Kombi 2.0 N/A
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
miałem do czynienia z Outlanderem także z Emiratów - gong przy 120kmh też występował i drażnił... Niestety w przypadku tamtego auta - przeprogramowanie komputera przez serwis...
niedobrze, zwłaszcza że ASO tego nie zrobiło więc trzeba będzie poszukać gdzie indziej.sixkiller pisze: Niestety w przypadku tamtego auta - przeprogramowanie komputera przez serwis...
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
sixkiller
- 0 gwiazdek
- Auto: Legacy III Kombi 2.0 N/A
to może jakiś niezależny serwis? Poczekajmy, może Azrael się wypowie czy są w stanie to przeprogramować.
P.S.
w przypadku tamtego auta, ASO twierdziło także że taka wersja nie była produkowana - a była tylko niedostępna w Europie
P.S.
w przypadku tamtego auta, ASO twierdziło także że taka wersja nie była produkowana - a była tylko niedostępna w Europie
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
W poniedziałek odstawiam swojego Legasia do mechanika, to podpytam.
- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
Alan, Alan, Alan! pisze: kamienica ma takie Cx, że przy 150km/h występuje grom jak w myśliwcach w okolicach bariery dźwięku. A jeżeli diesel to dodatkowo obłok Prandtla-Glauerta![]()
Mistrz

nie to, żebym się czepiał
ale po uważnym przeczytaniu tytułu tego wątku uważam, że:
1. włączanie alarmu przy tytułowej prędkości nie jest jakąś wielką przesadą
2.

ale po uważnym przeczytaniu tytułu tego wątku uważam, że:
1. włączanie alarmu przy tytułowej prędkości nie jest jakąś wielką przesadą
2.
gdzieś w początkowej fazie rozpędzania jest jak najbardziej na miejscuAlan, Alan, Alan! pisze:obłok Prandtla-Glauerta

Re: Forester 2010 - alarm powyżej 120 km/h
no wcale niedamaz pisze: nie to, żebym się czepiał![]()

czekam, może tutaj zajrzy.sixkiller pisze: może Azrael się wypowie czy są w stanie to przeprogramować.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!