Chodź na obiad albo wynieś śmieci
Re: Chodź na obiad albo wynieś śmieci
Bea, ale kolejny fakultet robisz na wlasna prosbe w celu zaspokojenia swojego rozdetego ( tu zakladam to jedynie i nie pomawiam< ale po co tyle tych fakulteotow w koncu) ego. Po drugie, wyjscie z psami kwalifikuje sie do przyjemnosci ze wzgledu na obdarzanie ich miloscia.
Po trzecie w stajnia rowniez kwalifikuje sie do przyjemnosci ze wzgledu na stajennych lub zapach.
Czyli - z pieciu czynnosci trzy sa porownywalne z meskim siedzeniem na forum i pojezdzawkami. Co wiecej sama tu siedzisz ergo z szesciu czynnosci cztery sa porownywalne.
Przyganiala kotlica garnkom.
Po trzecie w stajnia rowniez kwalifikuje sie do przyjemnosci ze wzgledu na stajennych lub zapach.
Czyli - z pieciu czynnosci trzy sa porownywalne z meskim siedzeniem na forum i pojezdzawkami. Co wiecej sama tu siedzisz ergo z szesciu czynnosci cztery sa porownywalne.
Przyganiala kotlica garnkom.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Bea
- 2 gwiazdki
- Auto: Volvo XC 90/Ford Mondeo Ghia
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Trafiłeś w 10-tkę , kolejne dwa fakultety robie w celu zaspokojenia swojego rozdętęgo ego i ego MF bo inaczej nie uzyskam licencji a jej brak uniemożliwi mi prowadzenie własnej działalności oraz wpisu na liste doradców podatkowych .
Reszta, masz rację , to czysta przyjemność , szczególnie beznadziejny stajenny. Na szczęscie jeżdzę popracować z koniem i nie musze rozmawiać ze stajennym. A obecnośc na forum - cóż pozwala mi uwierzyć w siebie :)
Dobranoc.
Reszta, masz rację , to czysta przyjemność , szczególnie beznadziejny stajenny. Na szczęscie jeżdzę popracować z koniem i nie musze rozmawiać ze stajennym. A obecnośc na forum - cóż pozwala mi uwierzyć w siebie :)
Dobranoc.
Kłamstwo zdąży obiec pół świata zanim prawda włoży buty...
Arno pisze: Po trzecie w stajnia rowniez kwalifikuje sie do przyjemnosci ze wzgledu na stajennych
he, he - nie znam takiej
Arno, damy przestały dyskutować chyba trochę dlatego, że te które mają swoje zdanie na w/w temat i nie chcą na siłę nikogo do swoich racji przekonać nie czują po prostu potrzeby narażenia się:Arno pisze:Zauważyli Panowie, że damy przestały nagle dyskutować?
1. w przypadku trzymania się opcji "feministycznej" - Panom (atak zmasowany, ale mało zacięty

2. w przypadku trzymania się opcji "szowinistycznej" - Paniom (tu atak jest mniej zmasowany, ale za to bardziej żarliwy

Ja osobiście uważam, że Ty i kilku innych Panów (Gal, WiS, devlin) macie cholernie dużo racji w tym co piszecie i z pewnością o wiele więcej doświadczenia ode mnie, miło się czyta. A ponieważ nie ma czegoś takiego jak równouprawnienie, to kompromis jest najlepszą z możliwych opcji. Przytoczone wyżej przykłady w stylu, że ona zapieprza w firmie, zajmuje się domem i jeszcze wychowuje dzieci do mnie zupełnie nie przemawiają, choć niewątpliwie i takie historie życie napisało. Napisało też zupełnie inne, mnie osobiście znane, że ona chodzi do pracy i wraca późno do domu bo zarabia kasę, a on siedzi na wychowawczym, sprząta w domu i zajmuje się dwójką dzieci.
No dobra odważyłam się - zdecydowanie bliższe mi jest zdanie bardziej doświadczonych ode mnie Panów w tej dyskusji

Normalnie szykuję się na feministyczny lincz...

Przypominam, ze jedynie teoretyzuje na temat rozdetego ego.Bea pisze: Trafiłeś w 10-tkę , kolejne dwa fakultety robie w celu zaspokojenia swojego rozdętęgo ego i ego MF bo inaczej nie uzyskam licencji a jej brak uniemożliwi mi prowadzenie własnej działalności oraz wpisu na liste doradców podatkowych .
Ale z tego co piszesz, wynika, ze twoj partner jest osobnikiem podobnym do mnie - to znaczy bidulek zdominowany.
Ty robisz co chcesz, psy, konie, motory, rozwoj, kariera........ A on bidny co?
Szanowny Panie, jesli Pana tu wpuszcza ;) ja nosze sie z zamiarem zalozenia nowej partii PUM - Patria Umeczonych Mezczyzn. Juz od roku, grupa zalozycielska mysli o tej kopncepcji.
Jsli chcesz sie pan przylaczyc zapraszamy.
PUM - 50% elektoratu gwarantowane. Panowie, przylaczcie sie. Kobiety rowniez moga sie zapisywac. U podwalin naszego ruchu lezy homminizm - jako przeciwwaga dla feminizmu bojowego.
Wszystie Zoski sa madre ZOFIJA, tak ze spokojnie.zofija pisze:
Normalnie szykuję się na feministyczny lincz...![]()
Arno, ja bardzo chętnie zapiszę się do Twojej partii, tylko muszę poprosić żonę o pozwolenie.Arno pisze:ja nosze sie z zamiarem zalozenia nowej partii PUM - Patria Umeczonych Mezczyzn. Juz od roku, grupa zalozycielska mysli o tej kopncepcji.

czarne jest piękne...
moja zona pozwala mi ZAŁOŻYĆ!
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
FUX pisze: ANKIETA.
(K-M)

Ja. Około 14. Ale za to później wyszedłem. Około 13.FUX pisze:-Kto był dzisiaj pierwszy w domu 0-1

Nikt. Obiady tuczą. I trzeba potem zmywać - brrrr.FUX pisze:-Kto ugotowal obiad 0-1
Razem. W zeszłym tygodniu. A, ja dokupiłem dziś piwo, a ona szpilki. Co kto lubi.FUX pisze:-Kto zrobil zakupy 0-1
Nie pierzemy. Jeszcze coś tam w szafach jest.FUX pisze:-Kto wyprał 1-0
Jak się nie pierze, to i prasować nie trzeba.FUX pisze:-Kto wyprasowal 1-0
Nikt. A niby po co? Królowa angielska się na dziś nie zapowiadała, a dla mniej dostojnych gości widok niezaścielonego łóżka, ciuchów na oparciach krzeseł ani papierów i książek rozwłóczonych po podłodze nie powinien być szokujący. Ludzkie to przecież, a jako takie nie powinno być nikomu obce, nie?FUX pisze:-Kto ogarnął chałupę 1-1
Też nikt. Nie mamy zmywarki. Nie żartuję.FUX pisze:-Kto włączył zmywarkę żartowałem....
Mało brudzimy garów, a jak już się nam zdarzy (np. po zrobienu szpinaku wg Gala - pycha!) zmywamy razem ręcznie. To bardzo cementuje związek - serio.

Wygrałem coś...?
- WiS
- 6 gwiazdek
Moja czasami niby też, ale odkąd przytyłem po rzuceniu palenia... niestety, w najlepsze kiecki się nie mieszczęArno pisze: moja zona pozwala mi ZAŁOŻYĆ!

Arno pisze: nosze sie z zamiarem zalozenia nowej partii PUM - Patria Umeczonych Mezczyzn.
To ja dla odmiany proponuję USzM - Unię Szczęśliwych Mężczyzn. Taki homminizm liberalny. Możemy zawrzeć koalicję w Sejmie, albo jeszcze lepiej - w Europarlamencie.
Chodzi o DIETY
Dzięki Arno za dobre słowo, lincz przyjmę z godnością i zdania nie zmienię.Arno pisze: Wszystie Zoski sa madre ZOFIJA, tak ze spokojnie.
Bo chociaż każdy/każda z nas patrzy na sprawę nie pod kątem z kim, kiedy, itp, tylko przez pryzmat własnych doświadczeń, nie oznacza to, że wszyscy inni muszą mieć takie same (dobre/złe) doświadczenia i nie powinniśmy się wzajemnie do swoich racji na siłę przekonywać, a nawet przekładać własnych dotychczasowych doświadczeń na naszą własną przyszłość. Gdybym parę lat temu zawzięła się w sobie i cytując za "Seksmisją" krzewiła zasadę "samiec, twój wróg", to dziś raczej nie byłabym szczęśliwa, tak jak jestem obecnie, bo nie wszyscy faceci są tak samo źli. Siedziałabym za to samotnie i pewnie przystąpiłabym do jakiejś feministycznej bojówki, a może nawet została lesbą

Wyszło inaczej - jestem gejem, wolę facetów

Z przyjemnością dołączęArno pisze:... ja nosze sie z zamiarem zalozenia nowej partii PUM - Patria Umeczonych Mezczyzn... Kobiety rowniez moga sie zapisywac. U podwalin naszego ruchu lezy homminizm - jako przeciwwaga dla feminizmu bojowego.

lincz? ale za co? bo ja powodów nie widzę :)zofija pisze:
Normalnie szykuję się na feministyczny lincz...
if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
zagatka, uważaj, stąpasz po cienkim lodzie, więc i Tobie cię może oberwać, bo przecież jest pranie, prasowanie, zakupy i inne duperele 

to mi się oberwiezofija pisze:zagatka, uważaj, stąpasz po cienkim lodzie, więc i Tobie cię może oberwać, bo przecież jest pranie, prasowanie, zakupy i inne duperele

if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
Ach te kobiełki...
Strasznie długo żyjecie. Facet po osiągnięciu wieku emerytalnego żyje ok. 8 lat (statystycznie), kobieta 20.
Zrównają w końcu wiek emerytalny (65 lat), kasy w ZUSie coraz mniej.
A pracujemy przecież tak samo.

Strasznie długo żyjecie. Facet po osiągnięciu wieku emerytalnego żyje ok. 8 lat (statystycznie), kobieta 20.

Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
Hogi, przecież równouprawnienie nie było, nie ma i nigdy nie będzie, bo wtedy faceci musieliby rodzić dzieci i karmić je własną piersią, a kobity, hmmm... nauczyły by się sikać na stojąco?
A poza tym albo musiały by się oduczyć narzekać bo nie było by na co, co raczej jest mało możliwe, albo faceci musieliby tę sztukę opanować do perfekcji, co byłoby nie do zniesienia.
Cały czas uczę się rozumieć kobiety i cały czas wiedza ta jest mi obca, to chyba dlatego, że miałam być chłopcem - na szczęście nie jestem, bo lubię swoją kobiecość, ale nieskomplikowana logika "męska" mi pozostała, czego sama sobie i Wam Panowie zadroszczę

A poza tym albo musiały by się oduczyć narzekać bo nie było by na co, co raczej jest mało możliwe, albo faceci musieliby tę sztukę opanować do perfekcji, co byłoby nie do zniesienia.
Cały czas uczę się rozumieć kobiety i cały czas wiedza ta jest mi obca, to chyba dlatego, że miałam być chłopcem - na szczęście nie jestem, bo lubię swoją kobiecość, ale nieskomplikowana logika "męska" mi pozostała, czego sama sobie i Wam Panowie zadroszczę

Zamienię okres na golenie...zofija pisze: bo wtedy faceci musieliby rodzić dzieci i karmić je własną piersią, a kobity, hmmm... nauczyły by się sikać na stojąco?![]()

Na wojnach też byście walczyły?
Doradca Finansowy
No właśnie, nie - co pokazał przykład amii amerykańskiej. Kobiety walczyły niczym wygłodniałe lwy o równouprawnienie w tym możliwość wstąpienia do armii na tych samych zasadach co faceci - udało się, super. A potem przyszło wezwanie, odprawa i nagle się okazuje, że mają jechać na wojnę. No to lament i płacz, że my nie możemy na wojnę, bo my jesteśmy kobietami, mamy rodziny i dzieci i w ogóle. No to co to jest za równouprawnienie się pytam i po co - dla zadowolenia swojego ego i pokazania "kto tu rządzi"?
Z resztą generalnie równouprawnienie to mit, o który walczą głownie kobiety - ciekawe czemu mężczyźni w to się tak nie angażują? Bo może wiedzą, że to bez sensu i do niczego nie prowadzi, a tym walczącym kobietom służy to umartwiania się nad swoim losem i utwierdzana w przekonaniu, że martyrologia stanowi sens ich życia. Nie wiem, ale fajnie jest być kobietą świadomą swojej kobiecości i świadomą tego, że mężczyźni się od nas różnią nie tylko fizycznie i że tak właśnie ma wyglądać świat, bo inny nie znaczy gorszy.
Tym optymistycznym akcentem - dobranoc
Z resztą generalnie równouprawnienie to mit, o który walczą głownie kobiety - ciekawe czemu mężczyźni w to się tak nie angażują? Bo może wiedzą, że to bez sensu i do niczego nie prowadzi, a tym walczącym kobietom służy to umartwiania się nad swoim losem i utwierdzana w przekonaniu, że martyrologia stanowi sens ich życia. Nie wiem, ale fajnie jest być kobietą świadomą swojej kobiecości i świadomą tego, że mężczyźni się od nas różnią nie tylko fizycznie i że tak właśnie ma wyglądać świat, bo inny nie znaczy gorszy.
Tym optymistycznym akcentem - dobranoc

Bea pisze:potrzebujesz adresu do dobrego weta to zadzwon, pomoge
Nie %#$#@$@&*. Nie ma takich.
g.
zofija, ty jestes facetem w przebraniu czy co?
ak ciekawe z tym ze facet zyje po emeryturze 8 a kobita 20.
Ale to na pewno dlatego, ze faceci chelja i sa glupi. Bo jakby wnosili smiecie, to by troche ruchu mieli, przecieZ!
ak ciekawe z tym ze facet zyje po emeryturze 8 a kobita 20.
Ale to na pewno dlatego, ze faceci chelja i sa glupi. Bo jakby wnosili smiecie, to by troche ruchu mieli, przecieZ!
hogi pisze:Ach te kobiełki...![]()
Teoretycznie... Bo statystyczna kobitka pracuje na dwa lub trzy etaty - praca zawodowa, dom i często jeszcze studia.
Moja mama tak funkcjonowała przez 5 lat. Podziwiam ją za to, naprawdę, dzielna z niej niewiasta. Ale mimo wszystko nie chcę powielić tego modelu.
Całe szczęście, że w obecnych czasach mam wybór i że "żona" nie jest już podstawową funkcją kobiety w społeczeństwie.
Nie jestem przeciw zawieraniu małżeństw. Jestem za możliwością decydowania o sobie i własnym życiu, bez presji społecznej.
Czy chcesz mieć zawsze rację, czy wolisz być szczęśliwy?
H. Jackson Brown, Jr
H. Jackson Brown, Jr
- WiS
- 6 gwiazdek
Zapuść brodę.hogi pisze: Zamienię okres na golenie.
W Izraelu walczą od zawsze, w innych armiach też coraz częściej w linii... Co ciekawe, w bezpośredniej konfrontacji wykazują znacznie większe skłonności do okrucieństwa i bardziej emocjonalny stosunek do przeciwnika (mniej rycersko-sportwoych odruchów).hogi pisze: Na wojnach też byście walczyły?
Nie, jest jeszcze "sekretarka"vero pisze: "żona" nie jest już podstawową funkcją kobiety w społeczeństwie