NASCARWRC fan pisze:
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... DLmohcd9JI
Pamiętasz że ten gościu nie wytrzymywał 2 tygodniowych przerw między wyścigami F1 i musiał "dojeżdżać" w rajdach? To tym bardziej nie wystartuje w jednym może dwu wyścigach w roku, spędzając większość czasu na pracy testowej. Chyba, że mówimy o jakiejś całorocznej serii LeMansTERZO pisze:Le Mans?
no tylko bez przeklinania mi tu proszębusik pisze: NASCAR?
tak myślałem, tylko nie wiem czy LeMans Series są serią odpowiadającą jego ambicji. Czy jest to seria w której zdobycie mistrzostwa świata jest tak samo oceniane jak choćby WTCC czy DTM?burat pisze:busik, istnieje takie coś jak "Le Mans Series"
ależesz gdzieszzzzzz bym śmiał... sięeMTi pisze:no tylko bez przeklinania mi tu proszębusik pisze: NASCAR?
Teoretycznie to DTM stoi niżej niż WTCC i WEC, bo to seria krajowa. Jeśli chodzi o kwestie "prestiżowe", ja postawiłbym upadające na ten moment WTCC niżej niż DTM i WEC.busik pisze: tak myślałem, tylko nie wiem czy LeMans Series są serią odpowiadającą jego ambicji. Czy jest to seria w której zdobycie mistrzostwa świata jest tak samo oceniane jak choćby WTCC czy DTM?
Ok, to rozumiemWRC fan pisze: Teoretycznie to DTM stoi niżej niż WTCC i WEC, bo to seria krajowa. Jeśli chodzi o kwestie "prestiżowe", ja postawiłbym upadające na ten moment WTCC niżej niże DTM i WEC.
busik pisze: dalej nie widzę serii wyścigów, którą mógłby mieć na myśli tak kręcąc, że WTCC i DTM to za niskie progi dla niego (tak odebrałem jego ton wypowiedzi)
Chcesz powiedzieć, że 5 wyścigów rocznie (w sumie to 5 weekendów wyścigowych) dla niego to atrakcja?Azrael pisze: Ja bym raczej podejrzewał że mierzy w coś w rodzaju Le Mans series, tam jest paru kierowców na jego poziomie.
Jako przerywnik w czymś co będzie robił regularnie to rozumiem, ale zwróć uwagę, że sam organizator tych serii mówi o:Each of the five race meetings will be held over two days, with practice on Friday and qualifying a 3-hour race on Saturday, and will be held alongside another high profile championship or series.
tzn że są lepsze serie w te same weekendy organizowanealongside another high profile championship or series
...ugryzę się w język i nie skomentujęAzrael pisze:'High profile' - nie 'higher profile', więc "wraz z innymi wysokiej rangi zawodami".