Kubica - rajdowa reaktywacja
Re: Kubica - rajdowa reaktywacja
ciekawe ile będzie gadania ,że Freddy jechał starszym modelem WRC 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Stao sie coś, albo livetiming nie wytrzymał transferu do pl...
Marcin
-_-
-_-
Niezłe sprzęty tam jadą, ciekawe czy to pomyłka:
Mitsubishi Lancer Evo 1
-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
du Var w 2011
La Môle
1 5 SARRAZIN Stéphane
Peugeot 307 WRC 5:16:6
2 18 BOUFFIER Bryan
Peugeot 207 S2000 +0:00:7
+0:00:7
3 1 LATVALA Jari-Matti
Ford Fiesta WRC +0:01:9
+0:01:2
a RK w tym roku 5:09:3
jeśli to dokładnie ta sama trasa to
La Môle
1 5 SARRAZIN Stéphane
Peugeot 307 WRC 5:16:6
2 18 BOUFFIER Bryan
Peugeot 207 S2000 +0:00:7
+0:00:7
3 1 LATVALA Jari-Matti
Ford Fiesta WRC +0:01:9
+0:01:2
a RK w tym roku 5:09:3
jeśli to dokładnie ta sama trasa to

czy nikt mu nie mówił, że ma jechać ostrożnie i nie obcierać fury?

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
zino, nie ponoć tylko 7 km jak to określił Robert pokrywa się z odcinkami jakie on jechał ,a na drugim odcinku kolejne 13,7 sek. sklepał Freddy`ego

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

odcinek nr.3 i kolejne 21.8 sek dostał Freddy 

no już 45 sekund... a 6 miejsce traci 2:10s... po 3 OeSach...
a tutaj przepiękna wypowiedź przed rajdem, zwłaszcza od 1:14 dotycząca Freddiego
Link: http://www.youtube.com/watch?v=NZrYAyUyVjk

a tutaj przepiękna wypowiedź przed rajdem, zwłaszcza od 1:14 dotycząca Freddiego

Link: http://www.youtube.com/watch?v=NZrYAyUyVjk
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
to chyba jeszcze większy numer (w świetle wyników jakie osiągaeMTi pisze: dotycząca Freddiego![]()

i ostatni odcinek lepiej o 39,5 sek koniec dnia z przewagą +1.25,0min nad Loix`em
to jest normalny ufok

Słuchanie wywiadu z Robertem to sama przyjemność , rzeczowo konkretnie bez bajerowania .
Jedzie jak szalony
Jedzie jak szalony
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
to się robi po prostu niesmaczne
Freddy będzie się chyba musiał przeprowadzić nad jakąś prostą lub autostradę
Ale spoko, wiemy skąd te wyniki.. nie ściga się przecież, tylko przechodzi rehabilitację, więc nie ciśnie
Ja się tylko zastanawiam, czy jego jazda na krawędzi i na żyletki nie skończy się jakimś kapciem czy obcierką, albo czy nie zabije hamulców 

A mnie ciekawi kiedy Robert zacznie ostro ćwiczyć szutry 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Tak, tylko Kubica poprzednio jechał w 2010 roku, a zino wrzucił wyniki z zeszłego roku.burat pisze: zino, nie ponoć tylko 7 km jak to określił Robert pokrywa się z odcinkami jakie on jechał ,a na drugim odcinku kolejne 13,7 sek. sklepał Freddy`ego![]()
![]()
ja tam nie wiem, ale patrząc na te czasy zapominamy, że on ma nie do końca sprawną łapę
Aż mi się wierzyć nie chce, że w pełni sprawności miałby te czasy jeszcze lepsze...
Biorąc pod uwagę to, co wyczyniał dzisiaj, to jeśli nie będzie żadnej awarii czy przygody, to wygraną ma już zagwarantowaną... 

Porównanie Kubica/Loix na tej samej partii zakrętów:
Gołym okiem widać
Gołym okiem widać

nie chce mi się wierzyć że Ferdek tak się ociąga - fakt, że auto ma deczko starsze (WRCowo), więc to może trochę wyjaśniać sprawę
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Równie starym autem Kubica w du Var 2010 dojechał na 4 miejscu (przypominam S1600 wśród S2000 i WRC), w tym wyprzedził m.in. Ogiera w DS3.
komentarz na SokolimOkiem (żeby eMTi znowu nie marudził
)

donvito napisał:
23.11.2012 o 19:11
Jeden z pierwszych komentarzy Kubicy na koniec dzisiejszego dnia:
“Jest bardzo ślisko. Wolę jechać ostrożnie. Ważne jest aby uniknąć przebicia opony. Dzisiejszy dzień był dla mnie bardzo dobrą lekcją rajdów.”
jw napisał:
23.11.2012 o 17:47
jutro najpóźniej na siódmym OSie Kubica będzie dublował Loixa![]()

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
trzeba pamiętać, że Loix jedzie tutaj po wicemistrza (albo drugiego wicemistrza, już nie pamiętam) Francji, więc zależy mu na tym, żeby łapać punkty, choć może jechać przez to nie na 100%, żeby niepotrzebnie nie ryzykować.. Ktoś wie, jaka jest tam sytuacja punktowa?busik pisze: nie chce mi się wierzyć że Ferdek tak się ociąga
A tutaj jak zwykle piękny komentarz... Zwłaszcza odnośnie ostatniego OeSu, na którego sklepał Freddiego 40s:
Ostatni OeS jest podchwytliwy (...) Pojechaliśmy go dobrze, chociaż też nie ryzykując

Link: http://www.youtube.com/watch?v=FcpGFKfFCNY
No a dzisiaj niespodzianka, chyba się nie wyspał, że klepnął tylko 1s... A całość zaczęła się godzinę później.. Może za duża mgła?