Karting Tor WRC we Wrocławiu.
- TomekSliwa
- 4 gwiazdki
- Auto: Subaru "Masakrathor" STi, Outback H6
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Karting Tor WRC we Wrocławiu.
Ktoś chętny na Subarowe spotkanie i przy okazji pojeżdżenie gokartem?
Jestem tam co tydzień w poniedziałki więc może ktoś chciałby się dołączyć?
Poniedziałek 26.11.2012 godzina 18.30 Tor WRC ul. Buforowa 2 (teren Chemii, trasa wylotowa z Wrocka na Strzelin, za wiaduktem kolejowym w lewo) http://tinyurl.com/dy85n38
10 min. jazdy gokartem 35 zł
Mogę zrobić klasyfikację Time Atack i może z czasem coś większego z tego wyjdzie.
A jeśli macie dzieci w wieku 7-17 lat to o 18.00 mogą wziąć udział w Lidze Kartingowej, którą prowadzę.
Jestem tam co tydzień w poniedziałki więc może ktoś chciałby się dołączyć?
Poniedziałek 26.11.2012 godzina 18.30 Tor WRC ul. Buforowa 2 (teren Chemii, trasa wylotowa z Wrocka na Strzelin, za wiaduktem kolejowym w lewo) http://tinyurl.com/dy85n38
10 min. jazdy gokartem 35 zł
Mogę zrobić klasyfikację Time Atack i może z czasem coś większego z tego wyjdzie.
A jeśli macie dzieci w wieku 7-17 lat to o 18.00 mogą wziąć udział w Lidze Kartingowej, którą prowadzę.
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
Re: Karting Tor WRC we Wrocławiu.
Tomek, na czym polega liga dla dzieciaczków?
Mój ma 6,5 roku - załapałby się już? Nigdy nie jeździł. Chciałem mu kupić na Mikołaja lekcję na MM (45 min. z instruktorem za 90 zł)
Mój ma 6,5 roku - załapałby się już? Nigdy nie jeździł. Chciałem mu kupić na Mikołaja lekcję na MM (45 min. z instruktorem za 90 zł)
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

- TomekSliwa
- 4 gwiazdki
pawlaswrc, o całej lidze kartingowej możesz przeczytać tu:
http://www.RWTrophy.pl
klasa młodzik czyli 7-9 lat to klasa gdzie dzieciaki jadą ze mną w specjalnym dwuosobowym tandemie (gokart dwumiejscowy). Tak więc jest to bardzo bezpieczne i mogę mówić co i jak na "gorąco". Potem robię zestawienie czasów i powstaje klasyfikacja.
Z czasem Tor WRC otworzy szkółkę dla dzieciaków więc będzie można nie tylko brać udział w zawodach ale uczyć się wszystkiego krok po kroku. Ale potrzebują na to jeszcze trochę czasu, ja skupiłem się na lidze.
Powoli się to rozwija ale cholernie mi się podoba i daje ogrom satysfakcji :)
http://www.RWTrophy.pl
klasa młodzik czyli 7-9 lat to klasa gdzie dzieciaki jadą ze mną w specjalnym dwuosobowym tandemie (gokart dwumiejscowy). Tak więc jest to bardzo bezpieczne i mogę mówić co i jak na "gorąco". Potem robię zestawienie czasów i powstaje klasyfikacja.
Z czasem Tor WRC otworzy szkółkę dla dzieciaków więc będzie można nie tylko brać udział w zawodach ale uczyć się wszystkiego krok po kroku. Ale potrzebują na to jeszcze trochę czasu, ja skupiłem się na lidze.
Powoli się to rozwija ale cholernie mi się podoba i daje ogrom satysfakcji :)
TomekSliwa, no właśnie a w jakim wieku można szkodnika zacząć "przyzwyczajać" do kółka i czy są jakieś takie małe gokarty. Mój młodszy nie ma jeszcze trzech lat ale widzę po nim ,że ma smykałkę dużą (w przeciwieństwie do starszego którego to nie interesuje) i zamiast jakiegoś wynalazku na baterie typu Jepp, co mnie żona molestuje wolał bym jakiś jeździdło z silnikiem
do wrocka mam kawałek ale jak by młody coś tam w tym temacie się garną to mógł bym go wozić czasami ,ale na początek koło domu miał by gdzie trenować i się bawić na początku

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- TomekSliwa
- 4 gwiazdki
burat, Tor WRC ma w ofercie 2 specjalne karty dla małych szkrabów ale to od 4 lat, a uczyć można już teraz
Taki filmik znalazłem, czyli nawet od takiego małego można :)
Dobrą rzeczą jest też tandem, Ty prowadzisz ale mały już zaczyna się przyzwyczajać do prędkości i przeciążeń itd.
Niestety co gdzie i za ile to jeszcze nie wiem bo dopiero ogarniam temat. Ale jak widać się da :)
Taki filmik znalazłem, czyli nawet od takiego małego można :)
Dobrą rzeczą jest też tandem, Ty prowadzisz ale mały już zaczyna się przyzwyczajać do prędkości i przeciążeń itd.
Niestety co gdzie i za ile to jeszcze nie wiem bo dopiero ogarniam temat. Ale jak widać się da :)
TomekSliwa, no widzisz taki kart jak na tym filmie był by ekstra będę musiał coś poszukać na wiosnę a ten tandem to jak wygląda 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- TomekSliwa
- 4 gwiazdki
- TomekSliwa
- 4 gwiazdki
Dzisiaj na gokartach TERZO zepchnął mnie z podium
Ale i tak fajnie było
Tutaj wyniki (myśmy byli Goście):
https://docs.google.com/file/d/0B3d2FYm ... 1CaVE/edit
Galeria:
https://picasaweb.google.com/1042825773 ... hy26112012
Za tydzień znowu leci Liga więc ponownie będzie sposobność polatać. Gdyby był ktoś chętny to zapraszam.

Ale i tak fajnie było

Tutaj wyniki (myśmy byli Goście):
https://docs.google.com/file/d/0B3d2FYm ... 1CaVE/edit
Galeria:
https://picasaweb.google.com/1042825773 ... hy26112012
Za tydzień znowu leci Liga więc ponownie będzie sposobność polatać. Gdyby był ktoś chętny to zapraszam.
Ja jak zwykle TERZO ;). Było super, ale
tor uczy pokory... Polecam i ja chyba będę częstym gościem
Pozytywnie napisał by więcej dobrego ale właśni , wracam z rynku i długa droga przede mną .
Pozdro
P. S. Będą jakieś rabaty? :p

Pozdro
P. S. Będą jakieś rabaty? :p
Marcin
-_-
-_-
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Byłem kilka dni temu na imprezie firmowej na torze w W-wie przy Jagiellońskiej. Jestem pod dużym wrażeniem, wyglądało to podobnie jak na Waszych zdjęciach, pomiar elektroniczny czasów (imienny), łączność radiowa z gokartami umożliwiająca redukcję mocy, albo nawet wyłączenie. Wszystko na najwyższym poziomie. No i niesamowita frajda 
W dobrym kierunku to idzie.

W dobrym kierunku to idzie.
- TomekSliwa
- 4 gwiazdki
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Moje dziecię dziś odebrało prezent mikołajkowy - pierwszą w życiu samodzielną jazdę gokartem właśnie na WRC we Wrocławiu, pod okiem Tomka. Kurczak ma 6 lat i jest jeszcze minimalnie za mały, ale kilka rund po torze już zrobił. Zaraz po wyjściu z karta był w lekkim szoku i chyba trochę zmieszany, ale potem chciałby jeszcze, więc.... zadziałało
.
Tomek - wielkie dzięki
Jeszcze się wybierzemy na pewno, tylko muszę go trochę dokarmić, co by przede wszystkim urósł z kilka centymetrów, to nie będzie miał kierownicy na wysokości brody
.
Zadziwiające są postępy - pierwsze kółko dość nieśmiało i trochę po omacku, każde następne już było płynniejsze. Dwa parkowania w oponach tez zaliczył, ale jak na pierwszy raz jest dobrze. Udało się fajnie, bo mieliśmy tor właściwie tylko dla siebie, więc nie było strachu o kolizyjne sytuacje.
Jak ogarnę aparat w wolnej chwili, to wrzucę jakieś zdjęcia.
Tomek, jeszcze raz dzięki

Tomek - wielkie dzięki

Jeszcze się wybierzemy na pewno, tylko muszę go trochę dokarmić, co by przede wszystkim urósł z kilka centymetrów, to nie będzie miał kierownicy na wysokości brody

Zadziwiające są postępy - pierwsze kółko dość nieśmiało i trochę po omacku, każde następne już było płynniejsze. Dwa parkowania w oponach tez zaliczył, ale jak na pierwszy raz jest dobrze. Udało się fajnie, bo mieliśmy tor właściwie tylko dla siebie, więc nie było strachu o kolizyjne sytuacje.
Jak ogarnę aparat w wolnej chwili, to wrzucę jakieś zdjęcia.
Tomek, jeszcze raz dzięki

- TomekSliwa
- 4 gwiazdki
pawlaswrc, za każdym razem jestem Mega zaskoczony jak dzieciaki robią przeogromne postępy. Na początku rzeczywiście było po omacku ale szczena mi opadła jak zobaczyłem jak płynnie jedzie już na drugim kółku
! Po prostu szok.
Trzeba powalczyć z tymi siedzeniami aby jeszcze mógł wygodnie siedzieć. Super tak zacząć w wieku 6 lat.
Cieszę się ogromnie że się udało :)
Dla mnie to ogromna motywacja i radość jak widzę jakie postępy robią dzieciaki. Wtedy wiem że to na prawdę ma sens.
Zapraszam ponownie, zdjęcia będę miał dzisiaj, klip z ujęciami się robi :)
W najbliższy poniedziałek rusza Liga też dla dorosłych, walka z czasem, rywalizacja, punkty, nagrody, wywiady - jednym słowem Sława ;) Zapraszam chętnych!

Trzeba powalczyć z tymi siedzeniami aby jeszcze mógł wygodnie siedzieć. Super tak zacząć w wieku 6 lat.
Cieszę się ogromnie że się udało :)
Dla mnie to ogromna motywacja i radość jak widzę jakie postępy robią dzieciaki. Wtedy wiem że to na prawdę ma sens.
Zapraszam ponownie, zdjęcia będę miał dzisiaj, klip z ujęciami się robi :)
W najbliższy poniedziałek rusza Liga też dla dorosłych, walka z czasem, rywalizacja, punkty, nagrody, wywiady - jednym słowem Sława ;) Zapraszam chętnych!
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
W drugiej połowie filmiku moje dziecię w akcji, a za nim ja - obserwator
Link: http://www.youtube.com/watch?v=Xs8ska2Wy4s

Link: http://www.youtube.com/watch?v=Xs8ska2Wy4s

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Jeszcze kilka fotek
:

pawlaswrc, brawo tylko kask mu musisz teraz odpowiedni sprawić

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
So What!, ale że co, że wszyscy lajkują
??? Ja na szczęście nie używam twarzoksiążki 

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
burat, kask to chyba by był najmniejszy problem, bo pewnie można dostać. Muszę zacząć poszukiwania wkładki do fotela, bo nawet te dziecięce fotele są za duże. Widziałem gdzieś takie "piankowe", ale problem polega na kompatybilności z fotelem, bo trzeba to jakoś umocować. Rozmawialiśmy z Tomkiem z jednym z gości z obsługi toru i niestety nie jest to takie proste do zrobienia
. Jedyna rada - dobrze karmić, co w przypadku mojego Kurczaka jest delikatnie ujmując "mało realne" 

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
O zdjęcia rodziny, psa, kota, świnki morskiej, ulubionego pająka itp.pawlaswrc pisze:So What!, ale że co, że wszyscy lajkują??? Ja na szczęście nie używam twarzoksiążki

pawlaswrc, kilka pojemników pianki poliuretanowej załatwiłoby sprawę
A tak na poważnie to myślę, że tapicer mógłby zrobić taką wkładkę z twardej pianki tapicerskiej... Sam też myślałem o tym dla siebie

A tak na poważnie to myślę, że tapicer mógłby zrobić taką wkładkę z twardej pianki tapicerskiej... Sam też myślałem o tym dla siebie

Marcin
-_-
-_-
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
So What!, wiesz, normalnie to pewnie bym o rodzinie nie pisał, ale temat jest ściśle związany z naszą pasją, którą w dodatku udaje mi się zarazić moje dziecię, więc jest OK.
Ogólnie jakoś drażni mnie facebook, nie ma mnie tam, więc nie mam tam "rodziny", tu się czuję wśród swoich, czyli wszystko pasuje
TERZO, pewnie tak, tylko pozostaje problem bezpiecznego mocowania do fotela w karcie.
Ogólnie jakoś drażni mnie facebook, nie ma mnie tam, więc nie mam tam "rodziny", tu się czuję wśród swoich, czyli wszystko pasuje

TERZO, pewnie tak, tylko pozostaje problem bezpiecznego mocowania do fotela w karcie.

Biorąc pod uwagę, że zima nas nie rozpieszcza... To kiedy jakaś ustawka na gokarty ?