Budujemy dom - miłośnicy subaru ;)
Budujemy dom - miłośnicy subaru ;)
Witam was serdecznie ;)
Planujemy z mężem budowę domu, oboje jesteśmy zagorzałymi fanami subaru. Mąż ma subaru legacy z 2011 roku, a ja śmigam
Imprezą WRX STI z 2007r. Wybieramy właśnie projekt domu, szukamy czegoś nowoczesnego z garażem dwustanowiskowym.
Ciekawa jestem opinii miłośników subaru takich jak my ;) Mi podoba się taki dom http://img651.imageshack.us/img651/6730/lk944.jpg
natomiast mąż jest za tym: http://img593.imageshack.us/img593/8082/temida2.jpg
Powiem wam szczerze, że nie możemy dojść do porozumienia ;) Który dom podoba wam sie bardziej ?? ;)
Pozdrawiam serdecznie was wszystkich ;)
Planujemy z mężem budowę domu, oboje jesteśmy zagorzałymi fanami subaru. Mąż ma subaru legacy z 2011 roku, a ja śmigam
Imprezą WRX STI z 2007r. Wybieramy właśnie projekt domu, szukamy czegoś nowoczesnego z garażem dwustanowiskowym.
Ciekawa jestem opinii miłośników subaru takich jak my ;) Mi podoba się taki dom http://img651.imageshack.us/img651/6730/lk944.jpg
natomiast mąż jest za tym: http://img593.imageshack.us/img593/8082/temida2.jpg
Powiem wam szczerze, że nie możemy dojść do porozumienia ;) Który dom podoba wam sie bardziej ?? ;)
Pozdrawiam serdecznie was wszystkich ;)
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Budujemy dom - miłośnicy subaru ;)
Spoko Majeczka, pochwalisz się estiajem w stosownym wątku (fotki mile widziane - subaraka też
), poznamy Cię lepiej, poudzielasz się w różnych merytorycznych wątkach, poznamy lepiej Twoje i Męża potrzeby i preferencje... wtedy coś doradzimy.
Bo wiesz - obcym ludziom, to jakoś tak głupio.
No i strasznie tu jestesmy ostrożni z klikaniem w linki, które wkleja ktoś, kto dopiero-co wpadł na forum
Ciekawe, czemu

Bo wiesz - obcym ludziom, to jakoś tak głupio.
No i strasznie tu jestesmy ostrożni z klikaniem w linki, które wkleja ktoś, kto dopiero-co wpadł na forum

Ciekawe, czemu

-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
za dużo tych uśmiechów
wydają się nieszczere...
i atak linków w 3. poście...
wydają się nieszczere...
i atak linków w 3. poście...
Przepraszam, nie wiedziałam o tych linkach ;( Po prostu te domki mi się podobają...
Podobają mi się domy w bardzo nowoczesnym stylu, duże przeszklone powierzchnie, prosta bryła. Mąż natomiast chce
zostać w pewnym stopniu przy tradycyjnym wyglądzie domu. Bardzo podoba mi się dom i jego wnętrze z filmu Autor widmo,
poszukam zdjęć i wam pokażę
zostać w pewnym stopniu przy tradycyjnym wyglądzie domu. Bardzo podoba mi się dom i jego wnętrze z filmu Autor widmo,
poszukam zdjęć i wam pokażę
Znalazłam ;) Zdjęcia wnętrza z tego filmu - swoją drogą polecam - warto obejrzeć, właśnie w takim stylu chcę wykończyć wnętrze ;)
majkaSTI, a czym zajmujesz się na co dzień?
Zdajesz sobie z budżetu?
Zdajesz sobie z budżetu?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Jak to czym, pracuje w podlinkowanej firmie.FUX pisze:majkaSTI, a czym zajmujesz się na co dzień?

Zdaję sobie sprawę z budżetu, choć mąż mnie często stopuje ;) ale chyba tak jest w każdym małżeństwie ;)
majkaSTI, tej wielkości "domek" to się buduje projektem indywidualnym. Masz pole do własnej inwencji, płacisz dokładnie za to co chcesz. Dobry architekt wpasuje dom w otoczenie, nie wyjdzie osiodłana świnia
Przy takiej typówce koszty adaptacji będą większe, jak samego projektu. Moi znajomi architekci nie robią adaptacji, nie chcą podpisywać się pod obcą robotą, często najeżoną błędami. Największym hitem typówki był słup nośny w łazience, na wizualizacji była tam wanna.
Kwestii różnic zdań w małżeństwie nie załatwi grupowa terapia na forum. Sami musicie dojść do porozumienia. Ja np. jestem uparty, 3. rok mieszkam bez elewacji, bo małżonka ma inną wizję.

Kwestii różnic zdań w małżeństwie nie załatwi grupowa terapia na forum. Sami musicie dojść do porozumienia. Ja np. jestem uparty, 3. rok mieszkam bez elewacji, bo małżonka ma inną wizję.
majkaSTI kiepsko was tam szkolą w tym marketingu, spamem pachnie na kilometr 

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Tylko koszt zaprojektowania od podstaw takiego domu jest bardzo duży, moim zdaniem za adaptację gotowego projektu zapłacimy znacznie mniej.
Sprawdzę to jeszcze
Sprawdzę to jeszcze
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Ale za to jak zawzięta/ty jest!inquiz pisze:majkaSTI kiepsko was tam szkolą w tym marketingu, spamem pachnie na kilometr
i tak i nie, kwotowo faktycznie dużo ale procentowo w stosunku do kosztów samej budowy to raczej mało*majkaSTI pisze: koszt zaprojektowania od podstaw takiego domu jest bardzo duży
*mało pod jednym warunkiem: że projektu nie traktuje sie wyłącznie jako załącznika do wniosku o pozwolenie na budowe lecz jak instrukcję wydawania grubych setek tysięcy złotych

fajne projekty domów parterowych i nie tylko :

Uczciwie dziewczyna/dziewczyn chce zarobićjarmaj pisze:Ale za to jak zawzięta/ty jest!inquiz pisze:majkaSTI kiepsko was tam szkolą w tym marketingu, spamem pachnie na kilometr

Niestety z każdą chwilą mniej wiarygodna. W pierwszym poście podoba się jeden dom, mężowi drugi. W drugim poście podobają się oba, potem środki na realizację ma, a chwilę później oszczędzać chce już na projekcie...
BiP, chce sprzedać projekt i od razu kredyt 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Tak, reklamując się łżąc, że jest klientem. To od uczciwości dzielą galaktyki.BiP pisze:Uczciwie dziewczyna/dziewczyn chce zarobić![]()
Taka firma dla mnie jest dnem pod kilometrem mułu. Grosza bym oszustom zarobić nie dał na sobie.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2012, o 19:00 przez jarmaj, łącznie zmieniany 3 razy.

Ach ten internet.

Jeszcze trochę wcześnie, ale co tam, proponuję do kawy podłączyć trochę prądu, w końcu idzie zima

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
I to będzie właściwy test szczerości intencjiBergen pisze:Pozamiatane.

W Polsce lepszy spadzisty dach ze wzgledu na snieg, tyle ci powiem. chyba ze lubisz chodzic po ślizskim dachu i zgarniac
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
BiP pisze: środki na realizację ma, a chwilę później oszczędzać chce już na projekcie...

Nooo, to teraz, gdy reklamowe (?) linki już zniknęły, możemy spokojnie poczekać na zdjęcia Subaraka, Majki w szpilkach (lub bez), na jej posty o motoryzacji... a potem, kto wie, nawet być może podyskutujemy o przewagach dachu spadzistego nad płaskim, Adama Smitha nad Maynardem Keynesem, Kanta nad Nietzschem oraz grzybowej nad fasolowąBergen pisze: Pozamiatane.

Majka, nie wymiękaj, dawaj

WiS pisze: podyskutujemy o przewagach dachu spadzistego nad płaskim
Spadzisty jest lepszy dla narciarzy, plaski dla łyżwiarzy.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Majka zara CI napisze... Day, ut ia pobrusa, a ti pociwaj 

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski