Lampy wyciąganie pomarańczowych plastików

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
skokus_2006
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza Outback Sport 2,5 2006 , Mazda Mx-5 1,6
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Lampy wyciąganie pomarańczowych plastików

Post 24 lis 2012, o 22:11

Czy ktoś rozbierał lampy w Impreza (USA 2006) i wie czy się da wyciągnąć pomarańczowe plastiki? Chodzi mi o górne rogi lamp przednich. Europejskie nie mają tego badziewia. W wersji USA świecą pięknym, pomarańczowym światłem :evil: Raczej nie w moim guście. Tak wiem, można wykręcić żarówki, ale chodzi mi o wygląd, ten pomarańcz mi zupełnie nie pasuje.

mbmastermx
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: SLK200K i WRX 2.5 US

Re: Lampy wyciąganie pomarańczowych plastików

Post 25 lis 2012, o 13:04

Lampa do piekarnika na 10 min w 80 stopniach. Są jeszcze 4 śruby na korpusie lampy. Weź płaski śrubokręt i np nóż rozchylaj zatrzaski i delikatnie rozczepiaj lampę. Po rozłożeniu na elemencie przeźroczystym jest chyba 5 srebrnych śrubek. Odkręcasz je i możesz wyjąć jakby oprawę lampy. Element pomarańczowy trzyma się na 1 śrubie i zatrzasku. Odkręcasz i demontujesz element. Skręcasz ponownie wkładasz do piekarnika i sklejasz, skręcasz i montujesz na auto.
Powiem Ci, że więcej problemu miałem żeby zdemontować lampy z auta niż przy rozbieraniu ich na części pierwsze.

Ten link Ci z pewnością pomoże

http://bbs.scoobynet.com/lighting-and-o ... ation.html

skokus_2006
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza Outback Sport 2,5 2006 , Mazda Mx-5 1,6

Re: Lampy wyciąganie pomarańczowych plastików

Post 29 lis 2012, o 12:41

Pięknie dziękuję :-)

ODPOWIEDZ