Piękny dzień dziś mamy
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Piękny dzień dziś mamy
Paredziesiąt nieprzespanych nocy. Pilotowe uruchomienie systemu rezerwacji. Z pewnością jest jeszcze kilka błędów, ale najgorsze za mną. Jest 4:30 rano, czas przeciąć wstęgę 
Przy okazji przepraszam wszystkich tych, którym nie udało się dodzwonić. Nadrobimy
A to moja zabawka, którą z pewnością będę jeszcze ulepszać. Back-end (czyli panel admina) to jest dopiero zabaweczka
http://rezerwacje.squash.opole.pl/
<reklama>BTW właścicielem kortów jest subarowicz i nie obrazi się jak wpadniecie. Ma również korty we wrocku :)</reklama>

Przy okazji przepraszam wszystkich tych, którym nie udało się dodzwonić. Nadrobimy

A to moja zabawka, którą z pewnością będę jeszcze ulepszać. Back-end (czyli panel admina) to jest dopiero zabaweczka

<reklama>BTW właścicielem kortów jest subarowicz i nie obrazi się jak wpadniecie. Ma również korty we wrocku :)</reklama>
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Wygląda jak outlookAlan, Alan, Alan! pisze:Paredziesiąt nieprzespanych nocy. Pilotowe uruchomienie systemu rezerwacji. Z pewnością jest jeszcze kilka błędów, ale najgorsze za mną. Jest 4:30 rano, czas przeciąć wstęgę

Gratulacje, gratulacje

No ślicznie...
tylko u mnie na dole z lewej strony pokazują się jakieś dwa nawiasy kwadratowe.
tylko u mnie na dole z lewej strony pokazują się jakieś dwa nawiasy kwadratowe.
czarne jest piękne...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
A na IE9 nie wyskakuje okienko logowania po kliknięciu w wolny termi. 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
nie można też zarezerwować (albo nie wiem jak to zrobić) od np. 17:30 do 19, albo na 2 godziny (bez klikania dwa razy)
hasło w jawnej postaci przychodzi mailem (strach się bać)
hasło w jawnej postaci przychodzi mailem (strach się bać)

Konto usunięte, też uważam, że hasło do serwisu rezerwacji kortów, powinien przywozić do domu uzbrojony konwój. 

czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
vibowit, haha bardzo śmieszne
Dobra praktyka jest IMHO taka, że wiem jakie hasło właśnie sobie ustaliłem i nie ma potrzeby mi go przesyłać mailem. A jak go zapomnę, to nie przysyłają mi go mailem, tylko resetują hasło na losowe (to hasło można przesłać mailem) i wtedy przy pierwszym logowaniu należy ustawić nowe hasło.
Dobra, już nie szukam dziury w całym, nie znam się

Dobra praktyka jest IMHO taka, że wiem jakie hasło właśnie sobie ustaliłem i nie ma potrzeby mi go przesyłać mailem. A jak go zapomnę, to nie przysyłają mi go mailem, tylko resetują hasło na losowe (to hasło można przesłać mailem) i wtedy przy pierwszym logowaniu należy ustawić nowe hasło.
Informacja, że hasło jest zaszyfrowane jest mało pocieszająca, skoro właśnie przyszło do mnie mailem.Po aktywacji możesz się zalogować:
Login: Konto usunięte
Hasło*: dupa
*Twoje hasło przechowywane jest w systemie w postaci zaszyfrowanej.
Dobra, już nie szukam dziury w całym, nie znam się

Konto usunięte, ja wiem jaka jest dobra praktyka.
Tyle, że mnie zawsze uczyli, że zabezpieczenia powinny być adekwatne to zabezpieczanej zawartości.
Rezerwacja kortów - no proszę Cię.
Tyle, że mnie zawsze uczyli, że zabezpieczenia powinny być adekwatne to zabezpieczanej zawartości.
Rezerwacja kortów - no proszę Cię.
czarne jest piękne...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
17:30 nie jest możliwa, bo ... nie :DKonto usunięte pisze: nie można też zarezerwować (albo nie wiem jak to zrobić) od np. 17:30 do 19, albo na 2 godziny (bez klikania dwa razy)
tzn. w systemie jest, ale w klubie nie. Takie obiekty działają w oparciu o sztywne okienka.
2h można, w opcjach zaawansowanych. Okienko musi być uproszczone, bo korzystają z niego laicy. W wersji podstawowej wystarczą dwa kliki do rezerwacji. Takie tam kompromisy

Wiem co mówi dobra praktyka. Niemniej takie systemy nie robi się dla cyborgów takich jak my. Nie można także z systemu zrobić przelewu wszystkich oszczędnościKonto usunięte pisze: hasło w jawnej postaci przychodzi mailem (strach się bać)

Na forum kilka razy w tygodniu ręcznie 'resetuję' hasło użytkownikom mimo, że taka możliwość jest.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Ja tam się nie znam, ale oczywiście jako laik nie mający pojęcia ani o komputerach, ani tym bardziej o robieniu stron, mam największe prawo krytykować
Jak zmieniam miesiące, czy klikam dni, pojawia się okno "wczytano pomyślnie". Irytujące.

Jak zmieniam miesiące, czy klikam dni, pojawia się okno "wczytano pomyślnie". Irytujące.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Jak ramki w drzwiach w Oplachjarmaj pisze: Irytujące.

PS. Dzięki mnie, znajomy niedawno zauważył, że ma takowe w Astrze. I naprawdę zaczęly mu przeszkadzać. Mogę go podeslać do fabryki, celem urżnięcia...?

rozypuje mi sie seryjny tłumik środkowy, cosik w środku brzęczeć zaczęło
to chyba dobre miejsce na takie info
to chyba dobre miejsce na takie info

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
esilon pisze: rozypuje mi sie seryjny tłumik (...) to chyba dobre miejsce na takie info

I za to kochamy to forum

Znaczy, mogę już nie kupować płyt z muzyką, bo niedlugo i tak w całym mieście będzie słychać tylko jeden utwór, pt. "Jedzie esi, jedzie"...?
WiS pisze: mogę już nie kupować płyt z muzyką
może tak źle nie będzie , na tył idzie prodrive, ponoć "cichy"

mam tylko nadzieje że istniejące kompleksowe wyklejenie matami wygłuszającymi bagaznika będzie wystarczające ( dla uszu małzonki:) )przy dłuższych podróżach

Montuj montuj
, bo jestem ciekawy głośności 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Bezsensowne kilogramyesilon pisze: kompleksowe wyklejenie matami wygłuszającymi bagaznika

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
tenks :) Ulepszyłeś świat. Komunikat miał sens jak było zielono i nie było widać czy przeładowało.jarmaj pisze: Jak zmieniam miesiące, czy klikam dni, pojawia się okno "wczytano pomyślnie". Irytujące.
Prawdziwy test będzie przy wdrożeniu docelowym za ~tydzień. Tam jest sajgon. Wiem, bo te korty od 2 lat działają na moich zabawkach (tylko bardzo prostych w porównaniu).
Cieszy mnie to, bo wreszcie coś w tej robocie 'buduję' konkretnego.

Jeśli tak lubisz tą robotę, to miałbym dla Ciebie kolejne zadanie.Alan, Alan, Alan! pisze:Cieszy mnie to, bo wreszcie coś w tej robocie 'buduję' konkretnego.
Zajmij się proszę tym: http://www.lot.com
Obecnie system rezewacji lotów działa u nich tak fatalnie, że ostatnio kupiłem bilet na alternatywny lot Lufthansą, bo nie mogłem poradzić sobie z zakupem online w LOT.

Лукашэнка, lot niestety nie gada z takimi jak my. Robi wielkie przetargi, kupuje systemy za grube dziesiątki-setki tysięcy i wierzy że zrobili biznes stulecia 

barbie, a jaki macie problem z wystartowaniem w przetargu? potrzebujecie pomocy?
małe firmy coraz częściej właśnie wygrywają duże przetargi i mam nadzieję, że dają radę z dostarczeniem
- właśnie przegrałem jeden przetarg na dostawę netu z małą firmą z Częstochowy, przy ofercie na ok 120 tys zł, przegrałem o 2 tysiące
jedyny problem jaki mogę widzieć w Waszym przypadku, brak referencji na odpowiednią wartość PLN. A zaletę macie taką, że macie niższe koszty operacyjne co może obniżyć cenę oferty - a to ma ogromne znaczenie
PZP to fajna zabawa, tylko nie można się go bać i kalkulować możliwe ryzyka - składać oferty które się opłacają, a jak się wygra, to tylko zakasać rękawy i kasować

małe firmy coraz częściej właśnie wygrywają duże przetargi i mam nadzieję, że dają radę z dostarczeniem

jedyny problem jaki mogę widzieć w Waszym przypadku, brak referencji na odpowiednią wartość PLN. A zaletę macie taką, że macie niższe koszty operacyjne co może obniżyć cenę oferty - a to ma ogromne znaczenie
PZP to fajna zabawa, tylko nie można się go bać i kalkulować możliwe ryzyka - składać oferty które się opłacają, a jak się wygra, to tylko zakasać rękawy i kasować

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
o kurwa jeszcze bardziej?busik pisze: , to tylko zakasać rękawy i kasować

panie majster ja tych gwoździ to już nawet nogamy przybija.

Alan, Alan, Alan! pisze:o kurwa jeszcze bardziej?busik pisze: , to tylko zakasać rękawy i kasować![]()
panie majster ja tych gwoździ to już nawet nogamy przybija.

remi - jeden przetarg ustawia Cię na długi czas
ja osobiście wyznaję zasadę mniejszymi porcjami jeść ale regularnie, niż raz się nażreć do porzygania - nie wiem tylko czy w Twojej branży, obsługa wielu małych projektów jest mniej pracochłonna niż jednego większego
czy czasem suma sumarum nie wyjdzie taki sam nakład pracy
to już Ty się na tym znasz

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
a przede wszystkim przy takich przetargach wygrywają ci co mielibarbie pisze: Robi wielkie przetargi, kupuje systemy za grube dziesiątki-setki tysięcy i wierzy że zrobili biznes stulecia

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!