Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Re: Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki
Barthol, popłakałem się 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Barthol, świetne ujęcie
nasz domowy potwór w owczej skórze wygląda teraz tak :

nasz domowy potwór w owczej skórze wygląda teraz tak :
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Z zazdrości, ze Esi ma na działce tyle śniegu...?rrosiak pisze: Barthol, popłakałem się

Yorka udaje, skubaniecesilon pisze: potwór w owczej skórze wygląda teraz tak

WiS pisze: York
bez takich mi tu proszę

a czasem rzeczywiście udaje ......................... że jest grzeczny

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
no co, yorki to są ogólnie bardzo fajne i odważne psy - nie sztuka być dobermanem ani mastiffem, gdy wszyscy na twój widok podkulają ogon, żyć na tym świecie jako york, i zachować godnośc, oto jest wyzwanieesilon pisze: bez takich mi tu proszę

Polemizowałbym.WiS pisze:no co, yorki to są ogólnie bardzo fajne i odważne psy - nie sztuka być dobermanem ani mastiffem, gdy wszyscy na twój widok podkulają ogon, żyć na tym świecie jako york, i zachować godnośc, oto jest wyzwanieesilon pisze: bez takich mi tu proszę
Swego czasu wystawiałem swoje teriery i z racji tej samej grupy III FCI naoglądałem się trochę obrazków z sąsiedztwa. Bardzo często zdarzają się elementy reagujące agresją na wszystko co nieznane - sytuacje, ludzie, przedmioty. Szczególnie te traktowane przez właścicieli jak gadżecik. Bo trzeba szybko na ręce wziąść, bo ten wielki (9kg) pies przewróci, bo córunia za ogon psa na wstecznym prowadza, pańcia łachmany na siłę naciąga... Jazgotliwość na rękach tuszuje zazwyczaj frustrację i przerażenie.
To są normalne psy, muszą się przywitać poznać otoczenie swoim nosem. To że człiowek je zminiaturyzował, im najmniej przeszkadza. (polecam zdjęcia sprzed 80-ciu lat, zobaczycie, ile zmalały) Jak pies się uszarga, to jest szczęśliwy, miał zajęcie, coś się działo. Do tego był stworzony YT. No ale z taką fryzurą to tylko do grupy IX się nadaje - psy ozdobne i do towarzystwa.
Pytam kiedyś sędziny, czy nie boi się że kiedyś bullowaty ugryzie? Nie, do tej pory 2x yorkom się zdarzyło.
o, problem gryzienia ,wystepuje właściwie od początku, ledwo łaził a już lubił palca dziabnąć, wtedy nie bolało teraz róznie z tym jest
wszelkie humanitarne behawiorystyczne metody wychowacze ma skubaniec w głębokim poważaniu, klikera nawet nie kupuje bo za sprytny
ma kolegę z sąsiedztwa, wiejskiego obytego 2 latka , bał sie go jak ognia........... teraz sytuacja się odwraca,
jedyna pociecha dobrze rokująca na przyszłość z tej nadmiernej rezolutności taka że wkurwia go pianie koguta
pochodzenie nieznane ale wyglada mi coraz bardziej na idealnego psa podwórkowego, takiego do budy

wszelkie humanitarne behawiorystyczne metody wychowacze ma skubaniec w głębokim poważaniu, klikera nawet nie kupuje bo za sprytny

ma kolegę z sąsiedztwa, wiejskiego obytego 2 latka , bał sie go jak ognia........... teraz sytuacja się odwraca,
jedyna pociecha dobrze rokująca na przyszłość z tej nadmiernej rezolutności taka że wkurwia go pianie koguta

pochodzenie nieznane ale wyglada mi coraz bardziej na idealnego psa podwórkowego, takiego do budy

Bo najpierw to się nauczyciel musi nauczyć uczyć, a potem może uczyć czworonoga.esilon pisze:wszelkie humanitarne behawiorystyczne metody wychowacze ma skubaniec w głębokim poważaniu, klikera nawet nie kupuje bo za sprytny![]()

czarne jest piękne...
vibowit pisze: najpierw to się nauczyciel musi nauczyć uczyć, a potem może uczyć czworonoga
toż to oczywista oczywistosć

Bo to są wielkie psy w małej skórzeBiP pisze:WiS pisze:no co, yorki to są ogólnie bardzo fajne i odważne psy - nie sztuka być dobermanem ani mastiffem, gdy wszyscy na twój widok podkulają ogon, żyć na tym świecie jako york, i zachować godnośc, oto jest wyzwanieesilon pisze: bez takich mi tu proszę
Pytam kiedyś sędziny, czy nie boi się że kiedyś bullowaty ugryzie? Nie, do tej pory 2x yorkom się zdarzyło.

A poza tym przecież to terier!

Coś ściemniasz. Mi to wygląda na cały czas to samo miejsce:esilon pisze:z dzisiejszego polowania na zająca

czarne jest piękne...
świta delikatnie pomysł na przygarnięcie drugiego psa
ale dwa psy w jednym domu hmm...................ma ktos doświadczenie w tym temacie ?
ale dwa psy w jednym domu hmm...................ma ktos doświadczenie w tym temacie ?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Nie popełniaj tego błęduesilon pisze:świta delikatnie pomysł na przygarnięcie drugiego psa

z sierścią dramatu nie ma, może dlatego że Tofik ma włosy
a zastanawiam się bardziej czy to dobry pomysł dla psów niz dla "Państwa" 

Proponowałbym wysterylizowaną dziewczynkę. Dwie pary jajec pod jednym dachem to kiepski pomysł. Nawet jeśli będzie dobrze, to jak pojawi się w zasięgu węchu chętna sucz, może dojść do zęboczynów.esilon pisze:świta delikatnie pomysł na przygarnięcie drugiego psa
Koleżanka ogarnia trzy samce dość temperamentnych ras. 1. dominator, 2. sika pod siebie, jak dominatora zobaczy, przestał kryć, a to dość istotne, bo hodowla, na trzeciego nr 1 i 2 zgodnie polują. Dużo nerwów i uwagi trzeba poświęcić, żeby taki stan utrzymać. Psy też wyluzowane nie są.
U mnie w domu są trzy pieski. Dwa ON'ki (chłopak i dziewczynka) i pudliszon. Chłopak z dziewczynką dogadują się wspaniale ale chłopak z pudliszonem nienawidzą się strasznie. Być może popełniłem jakiś błąd przy zapoznawaniu bo dziewczynka zrozumiała natychmiast kto jest przywódcą stada. Pudliszon, mimo iż najmniejszy, sądzi, że jest największy.
Aha! Dziewczynka wysterylizowana.
Swoją drogą, uważam, że jeżeli psy nie są przeznaczone do reprodukcji, powinny być sterylizowane. Wszystkie! i chłopcy i dziewczynki.

Aha! Dziewczynka wysterylizowana.
Swoją drogą, uważam, że jeżeli psy nie są przeznaczone do reprodukcji, powinny być sterylizowane. Wszystkie! i chłopcy i dziewczynki.
Też mam trzy, albo cały bagażnik

Trzy dziewczyny 5-9 lat, najstarsza rządy w stadzie sprawuje autorytetem, córka jej (najmłodsza w stadzie) ma trudny charakter, nieustannie próbuje wygryźć ze stanowiska. Mimo przewagi fizycznej nigdy nie doszło do awantuyr, kończy się na powarkiwaniu. Do niedawna jadły pokojowo z jednej michy, teraz seniorka już ma dietę.

Trzy dziewczyny 5-9 lat, najstarsza rządy w stadzie sprawuje autorytetem, córka jej (najmłodsza w stadzie) ma trudny charakter, nieustannie próbuje wygryźć ze stanowiska. Mimo przewagi fizycznej nigdy nie doszło do awantuyr, kończy się na powarkiwaniu. Do niedawna jadły pokojowo z jednej michy, teraz seniorka już ma dietę.
świetne psy, mój coraz bardziej podobny do PONków, charakter ma w każdym bądź razie katalogowy ONkowymaf1 pisze: Dwa ON'ki

rewelacjaBiP pisze: Też mam trzy, albo cały bagażnik

esilon, my mamy jedną ON-kę, ale nie wyobrażam sobie jeszcze jednego psa w domu. Wystarczy jeden spacer po roztopach 

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
faktycznie ostatnio lekko nie jest po spacerku z kudłaczem, całe podwozie czarne a kąpieli nienawidzi szczerze i serdecznie