a tak nie wiem co dzień przyniesie
Kreska charytatywnie 2012/13 edition: 3 marca 2013
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Re: Kreska charytatywnie 2012 edition
ja mogę coś powiedzieć na 2-3 dni przed
i czy będzie czym przyjechać 
1. Wiśnia - Alan
2. Subarbie - Barbie
3. Zło - mały 5150 + KonSTi
4. Kruszyn
5. GL - l_ewy + citan
6. Mini Monia
7. rrosiak (OBK lub Cytryna, czyli jakiś transportowiec z dwoma fotelikami 15-36kg)
8. Subarynka RX - Klema
9. Gal
10. Hogi
Tak na 99%. Wyklaruje sie za tydzień. Postaram się być sam, 1 fotelik 15-36 + dwie podkładki.
2. Subarbie - Barbie
4. Kruszyn
5. GL - l_ewy + citan
6. Mini Monia
7. rrosiak (OBK lub Cytryna, czyli jakiś transportowiec z dwoma fotelikami 15-36kg)
8. Subarynka RX - Klema
9. Gal
10. Hogi
Tak na 99%. Wyklaruje sie za tydzień. Postaram się być sam, 1 fotelik 15-36 + dwie podkładki.
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
To i ja mam prośbę.
Na kropce organizujemy zbiórkę dla dzieci i ich rodzin z Warszawskiego Hospicjum Dla Dzieci, które są w trudnej sytuacji finansowej.
Poniżej informacja jakie przedmioty są potrzebne.
Witam Pana,
Bardzo dziękujemy za chęć pomocy nieuleczalnie chorym dzieciom. Hospicjum istnieje dzięki ludziom dobrej woli.
Chciałabym zaznaczyć, że w ramach naszej opieki dojeżdżamy do chorych dzieci, które są w swoich domach na terenie Warszawy i okolic do 100 km. Zatem możemy dowieźć dzieciom paczki, które Państwo wcześniej by przygotowali. Jednocześnie mamy pod opieką ok. 30 rodzin. Dzieci są w różnym wieku, od urodzenia do młodych dorosłych, w większości cierpią z powodu chorób neurologicznych, więc kontakt z nimi jest utrudniony. Większość rodzin jest w trudnej sytuacji finansowej. Proponujemy pomoc w następującej formie:
- płyty z bajkami i muzyką (szczególnie płyty z czytanymi bajkami), gry planszowe, układanki, książki, zeszyty, materiały plastyczne i szkolne dla naszych podopiecznych i ich rodzeństwa,
- środki pielęgnacyjne i czystościowe dla podopiecznych i ich rodzin (np. mydło, proszki i płyny do prania),
- artykuły spożywcze (np. herbata, kawa dla rodziców, ew. słodycze).
W każdej chwili może się pojawić pacjent z chorobą nowotworową ze szczególnym życzeniem/marzeniem, wtedy możemy zmodyfikować plan pomocy. Wtedy mogliby Państwo pojechać do takiego dziecka i osobiście zrealizować jego marzenie.
Po zakończeniu całej akcji mamy możliwość opublikowania na temat danej inicjatywy materiału w naszym informatorze „Hospicjum”.
http://www.hospicjum...teka/informator
Pozdrawiam serdecznie,
Marta Kwaśniewska
Fundacja Warszawskie Hospicjum dla Dzieci
W terminie późniejszym podam info, kiedy przewieziemy wszystko do Hospicjum.
Namiary na mnie:
Wojciech Ossowski
Hawajska 18a/80
02-776 Warszawa
600-00-77-70
hogi1 małpa wp.pl
Na kropce organizujemy zbiórkę dla dzieci i ich rodzin z Warszawskiego Hospicjum Dla Dzieci, które są w trudnej sytuacji finansowej.
Poniżej informacja jakie przedmioty są potrzebne.
Witam Pana,
Bardzo dziękujemy za chęć pomocy nieuleczalnie chorym dzieciom. Hospicjum istnieje dzięki ludziom dobrej woli.
Chciałabym zaznaczyć, że w ramach naszej opieki dojeżdżamy do chorych dzieci, które są w swoich domach na terenie Warszawy i okolic do 100 km. Zatem możemy dowieźć dzieciom paczki, które Państwo wcześniej by przygotowali. Jednocześnie mamy pod opieką ok. 30 rodzin. Dzieci są w różnym wieku, od urodzenia do młodych dorosłych, w większości cierpią z powodu chorób neurologicznych, więc kontakt z nimi jest utrudniony. Większość rodzin jest w trudnej sytuacji finansowej. Proponujemy pomoc w następującej formie:
- płyty z bajkami i muzyką (szczególnie płyty z czytanymi bajkami), gry planszowe, układanki, książki, zeszyty, materiały plastyczne i szkolne dla naszych podopiecznych i ich rodzeństwa,
- środki pielęgnacyjne i czystościowe dla podopiecznych i ich rodzin (np. mydło, proszki i płyny do prania),
- artykuły spożywcze (np. herbata, kawa dla rodziców, ew. słodycze).
W każdej chwili może się pojawić pacjent z chorobą nowotworową ze szczególnym życzeniem/marzeniem, wtedy możemy zmodyfikować plan pomocy. Wtedy mogliby Państwo pojechać do takiego dziecka i osobiście zrealizować jego marzenie.
Po zakończeniu całej akcji mamy możliwość opublikowania na temat danej inicjatywy materiału w naszym informatorze „Hospicjum”.
http://www.hospicjum...teka/informator
Pozdrawiam serdecznie,
Marta Kwaśniewska
Fundacja Warszawskie Hospicjum dla Dzieci
W terminie późniejszym podam info, kiedy przewieziemy wszystko do Hospicjum.
Namiary na mnie:
Wojciech Ossowski
Hawajska 18a/80
02-776 Warszawa
600-00-77-70
hogi1 małpa wp.pl
Doradca Finansowy
- lokiee
- 1 gwiazdka
- Auto: Impreza WRX 03 blob kombi; TA650
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Hehe, dam Ci namiary i już się dogadacie samibarbie pisze:lokiee, bardzo chętnie, to ja już nie będę dzwonić![]()
Ale to dopiero w sobote cos się rozjaśni.
pozdro
jarek
jarek
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 261 razy
- Polubione posty: 535 razy
hogi, co sie wpychasz w kolejkę?

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
lokiee, ok, to czekam na info. Update listy w pierwszym poście.
Ciebie tam na liście nie widzę...Chloru pisze: hogi, co sie wpychasz w kolejkę?![]()
![]()
Doradca Finansowy
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
hogi, no to popatrz raz jeszcze. Damy Ci drugą szansę 
Chłopaki, nie przepychajcie sie, jesteście obaj na liście. Obowiązuje lista z 1 postu 
- Chloru
- 6 gwiazdek
barbie, nie przepychamy się po prostu żyją w nas jeszcze kolejki z tamtych lat 
W pierwszym wpisie aktualizacja stanu konta, do wszystkich, od których doszły przelewy wysłałam maile z potwierdzeniem 
Nie było mnie troszkę i widzę, że spore zmiany zaszły. Niestety 15 u mnie wypada dzień pracujący, więc z przykrością muszę wypisać się z listy. 
1. Wiśnia - Alan
2. Subarbie - Barbie
4. Kruszyn
5. GL - l_ewy + citan
6. Mini Monia
8. Subarynka RX - Klema
9. Gal
10. Chlor (90%) - Cytryna, bez fotelików, 2 wolne miejsca.
11. Hogi na 100 % (2-3 foteliki)
2. Subarbie - Barbie
4. Kruszyn
5. GL - l_ewy + citan
6. Mini Monia
8. Subarynka RX - Klema
9. Gal
10. Chlor (90%) - Cytryna, bez fotelików, 2 wolne miejsca.
11. Hogi na 100 % (2-3 foteliki)
Doradca Finansowy
Update listy i stanu konta w pierwszym poście. Przepraszam, że przez cały tydzien nie wysyłałam potwierdzeń przelewów, trochę mnie robota przygniata
Do wszystkich którzy przelali kaskę w tym tygodniu wysłałam właśnie maile z potwierdzeniem.
Ponieważ gokarty ostatecznie upadły (za 3k można dzieciom zafundować dużo więcej rzeczy i rozrywek), aktualnie mamy koncepcje takie:
1. kino
2. zoo i akwarium-rekinarium
macie jakieś inne pomysły gdzie można zabrać dzieci 15 grudnia? Pamiętając, że są w różnym wieku i jest ich 20-30.
Oraz wciąż brakuje nam samochodów
Zbieramy też foteliki. Fajnie gdyby każdy mógł od znajomych/rodziny załatwić foteliki do swojego auta, tak byłoby najłatwiej.
Do wszystkich którzy przelali kaskę w tym tygodniu wysłałam właśnie maile z potwierdzeniem.
Ponieważ gokarty ostatecznie upadły (za 3k można dzieciom zafundować dużo więcej rzeczy i rozrywek), aktualnie mamy koncepcje takie:
1. kino
2. zoo i akwarium-rekinarium
macie jakieś inne pomysły gdzie można zabrać dzieci 15 grudnia? Pamiętając, że są w różnym wieku i jest ich 20-30.
Oraz wciąż brakuje nam samochodów
Zbieramy też foteliki. Fajnie gdyby każdy mógł od znajomych/rodziny załatwić foteliki do swojego auta, tak byłoby najłatwiej.
Nie pisalem ale oczywiscie mam dwie sztuki. Jeden dla mniejszych chyba do 15kg, drugi dla starszych powyzej 15kg.
barbie, może do Centrum Kopernika
Dzieciaki są w różnym wieku i dla każdego coś fajnego się znajdzie, nawet ja się tam świetnie bawiłem

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 
- Chloru
- 6 gwiazdek
mały 5150, tam podobno są megakolejki. Pomysł zacny. Pozostaje kwestia czy to można jakoś logistycznie ogarnąć.
Hi, nie mam fotelika, ale z dawnych czasów mam tzw. "podpupkę" - siedzisko dla nieco starszych dzieci, jeśli się nada to służę uprzejmie (15 pracuję
).
Witamy wszystkich, osobiście nie możemy pomóc w transporcie dzieciaków, ale wpłacimy pieniądze na konto.Pozdrawiamy wszystkich forumowiczów.
Kochani,
właśnie rozmawiałam z Marcinem z SMD i donoszę co następuje:
W tej sytuacji oczywiście zbiórka kaski trwa dalej i nic się na pewno nie zmarnuje, ale jeżeli ktoś z Was chciałby aby te pieniądze były bardziej mikołajkowe niż styczniowe, to proponuję przekazanie ich na akcję organizowaną przez Hogiego dla hospicjum. Osoby, które wpłaciły pieniądze i chciałyby, żebym je przekazała do Hogiego proszę o PW/maila ([email protected]) - natychmiast przekażę co trzeba. Jeżeli zaś ktoś całkowicie się chce wycofac, to oczywiście też wszystko zwracam bez zająknięcia
W tej sytuacji osoby na liście proszę o ponowne potwierdzenie obecności - wiem że bez konkretnego terminu to na razie trudne, więc tylko niezobowiązująco, czy mam kogoś wykreślić.
właśnie rozmawiałam z Marcinem z SMD i donoszę co następuje:
Czyli mówiąc krótko Dom Dziecka zaproponował przełożenie akcji na styczeń. W tej sytuacji, skoro i tak brakuje nam aut, może uda się nam zebrać więcej osób na termin styczniowy. A ściślej gdzieś na przełomie stycznia i lutego.dzisiaj rozmawialem z dyrektorem z dalibora bo byli na motomikolajkach
powiedzial ze oni wola na styczen z tego wzgledu, iz wlasnie w najblizszym czasie przeprowadzaja caly dom dziecka
a na styczen bedzie o tyle fajnie iz jest duza szansa iz bedziemy mieli tor w Warszawie za 1/3 kwoty ktora chcialo RCW
W tej sytuacji oczywiście zbiórka kaski trwa dalej i nic się na pewno nie zmarnuje, ale jeżeli ktoś z Was chciałby aby te pieniądze były bardziej mikołajkowe niż styczniowe, to proponuję przekazanie ich na akcję organizowaną przez Hogiego dla hospicjum. Osoby, które wpłaciły pieniądze i chciałyby, żebym je przekazała do Hogiego proszę o PW/maila ([email protected]) - natychmiast przekażę co trzeba. Jeżeli zaś ktoś całkowicie się chce wycofac, to oczywiście też wszystko zwracam bez zająknięcia
W tej sytuacji osoby na liście proszę o ponowne potwierdzenie obecności - wiem że bez konkretnego terminu to na razie trudne, więc tylko niezobowiązująco, czy mam kogoś wykreślić.
Ja potwierdzam ale....

żeby nie wyszło jeszcze gorzej, ponieważ jest to okres ferii i wyjazdów. Ja np. jadę na narty - noga mi się już zrosłabarbie pisze: na przełomie stycznia i lutego
l_ewy, w sumie każdy termin jest kiepski, zawsze jest coś 
Ale mam nadzieję że mimo wszystko się uda zrobić tak, żeby było jak dzieciaki przewieźć
Ale mam nadzieję że mimo wszystko się uda zrobić tak, żeby było jak dzieciaki przewieźć