Zima w górach AD. 2012-2013

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Zima w górach AD. 2012-2013

Post 14 gru 2012, o 11:20

zino pisze:Arti, mógłbyś przegrać zakład
Jeśli na dole będzie około zera i taki duży opad to 400 m wyżej na 100% będzie mróz i śnieg.
ryjeks pisze:Arti, dam znać co i jak
Ja stacjonuję na miejscu od dzisiaj przez cały weekend i będę miał rękę na pulsie. Ale w sobotę w nocy (wtedy kiedy wygląda, że będzie najmocniej sypać) nie będe mógł długo urzędować w górach, bo następnego dnia z samego rana jadę do Jakuszyc na zawody.

Obrazek

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 14 gru 2012, o 16:19

Arti pisze: a stacjonuję na miejscu od dzisiaj przez cały weekend i będę miał rękę na pulsie.

Klasa :mrgreen:
Tym lepiej, bo masz jeszcze bliżej niż ja :-)
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 14 gru 2012, o 18:27

Spokojnie - trasa ma stały monitoring. Narazie lipton :evil:

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 gru 2012, o 19:42

cyqan pisze: Spokojnie - trasa ma stały monitoring.

Łot technika :-)
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

Wełniacz
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: SI GT MY 99

Post 14 gru 2012, o 20:45

Śledzę Wasz wątek na bieżąco i zazdroszczę umiejętności, warunków i przede wszystkim tras :thumb:
Ja będąc w Zakopcu niedawno w dzień wyjazdu zastałem takie warunki i mając na uwadze powrót 700km z dużą dozą ostrożności pobawiłem się w mega warunkach :thumb:

Oby nam zima dopisała :) Więcej Wam nie zaśmiecam bo wiem, że czekacie na Czerwony Alarm :mrgreen: :thumb:
Pozdrawiam

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 gru 2012, o 20:58

Wełniacz, widziałem filmiki, mam Cię w subskrypcjach. Bardzo ładne długie slajdy, jestem na TAK :thumb:

j33mbo
5 gwiazdek

Post 14 gru 2012, o 21:18

Welniacz, bardzo ładnie, ale te auta na poboczu po zewnętrznej.....

Wełniacz
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 14 gru 2012, o 21:22

Zwróciłem uwagę tym co mi też filmiki kręcili, że słabe miejsca parkingowe wybrali ale stwierdzili, że jak ja omijam to inni pewnie też ... :wall:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 gru 2012, o 21:46

Wełniacz, przyjedź kiedyś do nas to będziesz miał więcej przestrzeni na takie sążne boki jak te z filmu. Również jestem na tak. :-)
Obrazek

Wełniacz
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 14 gru 2012, o 21:53

21-31 mam wolne i kumpla w Świdnicy z Lidzbarka :) także kto wie kto wie :whistle:

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,0 XT MY03 - Kocur ;)

Post 15 gru 2012, o 10:30

No i zamiast śniegu mamy deszcz i temp. +3'.

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza R 06,turbo dziadek

Post 15 gru 2012, o 10:37

jest pięknie....... pada deszcz. :roll:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 15 gru 2012, o 11:16

spokojnie to znaczy że opłuka tą breję co pozostała i zrobi ładnie miejsce na nowy ,ładniejszy :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 15 gru 2012, o 13:13

Jaki deszcz :?: śnieg wali aż miło :-p
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

Ciara
4 gwiazdki
Auto: Impreza GL 2.0
Polubione posty: 2 razy

Post 17 gru 2012, o 02:04

Teraz mi znajomy z Bialegostoku pisze ze u nich nawalilo sniegu w koncu ;-(

Wełniacz
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 17 gru 2012, o 06:35

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 17 gru 2012, o 10:32

Wełniacz, u nas jest kultura ;-) Nasze miejsca są na odludziu, nie są aż tak rozsławione, żeby ludzie z Mazur napinali, tak jak w Tatrach :mrgreen: Poza tym mamy pełne zabezpieczenie trasy - najważniejsze, to robić to z głową ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 gru 2012, o 10:35

Ale masakra :o
Tyle co można powiedzieć to, że (pisze o naszych wyjazdach) bezpieczeństwo zawsze jest na pierwszym miejscu i mogę dać sobie rękę odciąć, że jadąc z 'zawrotną prędkością' po zamkniętej na radiu drodze sprowadzamy na siebie (i innych uczestników ruchu) sto razy mniejsze ryzyko niż te wszystkie cioty drogowe, które jeżdzą 50 kmh na siedmioletnich zimówkach nie mając bladego pojęcia o kontrolowaniu samochodu. Wystarczy zobaczyć co się działo ostatnio podczas poranków z gołoledzią, ilu 'rozsądnych i przezornych' kapeluszników w matizach zginęło w drodze po poranne bułki, bo się pierwszy raz w życiu spotkali z tym, że auto nie skręca. :wall:
Ale artykuł można faktycznie potraktować ku przestrodze i pamiętać o tym żeby z jeszcze większą ostrożnością traktować 'cywili' na trasach i wykazać się rozsądkiem wrzucając np. filmy lub pisząc o spotkaniach.
Obrazek

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 17 gru 2012, o 10:48

Cywilom nie wytłumaczysz :razz:
Dopóki jesteś świadom manewru i robisz to zgodnie z art.19 ust 1 ustawy Prawa o ruchu drogowym, dopóty nie widzę podstawy do podpuszczania władz, aby te karały kierowców w myśl czegokolwiek. Subaru Impreza to samochody dosyć podsterowne, więc o wiele większe byłoby prawdopodobieństwo wypadnięcia z oblodzonego łuku przy prędkości 20-30km/h a niżeli przy kontrolowanym i zamierzonym poślizgu przy jak szacuję po filmiku ~40km/h. Jak dla mnie kierowca na filmie dostosowując manewr do panujących warunków drogowych prawdopodobnie uratował ludzi, zwierzynę i siebie. Ot "zwykły bohater". Ale dźwięk boxera + slajd, to dla obsranych laików zawsze będzie brawura i rajdy.
W niedzielę byłem w górach - pajace na letnich oponach, prędkość 5-10km/h, korki, ciężarówki szukające krótszej drogi... Skala obsrania pajaca oczywiście jest z reguły na takim poziomie, że nie patrzy w lusterka, przez co nie interesuje go 10, czy 15 samochodów jadących za nim. Pajac nie ustępuje miejsca i często gęsto przyspiesza podczas manewru jego wyprzedzania. TO JEST PRAWDZIWE ZAGROŻENIE!

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 gru 2012, o 10:48

Amen
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 gru 2012, o 11:11

Cygi bardzo dobrze napisane. Wszystko się zgadza i my to wszyscy wiemy. Ale jełop w skodzie felicji z zamarzniętymi szybami, silnikiem 1.3 z gazem skręconym na moc 10 KM, na kauczukowych zimówkach, które użytkowane są w domu z dziada pradziada nie wyobraża sobie, że można jechać więcej niż 10 kmh po nie-czarnej drodze nie wyrzucając co pół minuty przez okno pełnych pampersów. :wall: Powinniśmy uważać żebśmy podobnie jak bogu ducha winny Wełniacz po telefonach interwencyjnych (które jak wiemy bardzo często się zdarzają) takich zawodników z felicji sami nie stali się bohaterami lokalnych mediów, które notabene są na poziomie nawet nie dna a kilka metrów pod warstwą gównianego szlamu i tylko czekają na taki temat. Wyjeżdzać w góry bardzo późno, pilnować tego co się mówi na radiu, nie wyprzedzać ich w miejscach w których mogą się wystraszyć, ustawiać kolumnę tak żeby ślepy dziadzio nie musiał ugotować sobie mózgu rozkminiając 'jak ma ominąć te 3 zaparkowane na awaryjnych samochody' i przede wszystkim nie dzikować w mieście.
Obrazek

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 17 gru 2012, o 11:14

Problem polega na tym ,że tamtą drogą porusza się wielu siusiumajtów i dla nich coś takiego jak parę boczurków
to jest koniec świata :giggle: Ja to mam dobrze, mieszkam w dziczy i mogę sobie pośmigać.
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 17 gru 2012, o 12:52

eMTi, to Ty w jasnej czapeczce pierdziałeś wczoraj subaryną koło Odrzańskiej od Uniwerku? ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 gru 2012, o 13:03

FUX, nope, ja mam czarną czapeczkę ze świniaczem ;-)

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 gru 2012, o 13:12

Wszystko już zostało napisane od siebie dodam tylko: ale jajca :o

ODPOWIEDZ