Startowałam w ostatnich latach do kilku przetargów PKP, jednej ze spółek LOTu, kilku ministerstw, urzędów, ZUSu i Parlamentu Europejskiego. Nie wygrałam żadnego, w większości dlatego że wygrywały firmy, które w ofercie miały dokładną odpowiedź na niepisane pytania przetargu, których bez znajomości królika nie dało się odgadnąć. Już nie raz i nie dwa omawialiśmy tu przetargi publiczne. Osobiście szkoda mi czasu na robienie tych ofert.busik pisze:barbie, a jaki macie problem z wystartowaniem w przetargu? potrzebujecie pomocy?![]()
małe firmy coraz częściej właśnie wygrywają duże przetargi i mam nadzieję, że dają radę z dostarczeniem- właśnie przegrałem jeden przetarg na dostawę netu z małą firmą z Częstochowy, przy ofercie na ok 120 tys zł, przegrałem o 2 tysiące
![]()
jedyny problem jaki mogę widzieć w Waszym przypadku, brak referencji na odpowiednią wartość PLN. A zaletę macie taką, że macie niższe koszty operacyjne co może obniżyć cenę oferty - a to ma ogromne znaczenie
PZP to fajna zabawa, tylko nie można się go bać i kalkulować możliwe ryzyka - składać oferty które się opłacają, a jak się wygra, to tylko zakasać rękawy i kasować
Piękny dzień dziś mamy
Re: Piękny dzień dziś mamy
Alan, Alan, Alan!,
Może zrobisz formularz do tematu Zima w Górach
Zalogowani ( zaufani ) userzy, tajne lokalizacje, informacja kto dołączył na daną godzinę za pośrednictwem sms'a
Może zrobisz formularz do tematu Zima w Górach

Zalogowani ( zaufani ) userzy, tajne lokalizacje, informacja kto dołączył na daną godzinę za pośrednictwem sms'a

Life is a Joke !
I opady śniegu na telefon@lbert pisze: Może zrobisz formularz do tematu Zima w Górach
Zalogowani ( zaufani ) userzy, tajne lokalizacje, informacja kto dołączył na daną godzinę za pośrednictwem sms'a![]()

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
barbie, musisz zacząć czytać między wierszami....
Przetargów...
Skoro spełniasz wszystkie punkty, to nie są w stanie Cię wyrolować.
Zapewne jakiś nie spełniasz....
Przetargów...

Skoro spełniasz wszystkie punkty, to nie są w stanie Cię wyrolować.
Zapewne jakiś nie spełniasz....

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
nasz projekt, w którym byłem programistą, dostał jakąś wypasioną nagrodę europejską. (ale nie z unii pińcet baniek, tylko chyba statuetka)
Wszyscy się cieszą to też se gdzieś o tym chciałem napisać.
później poczytam co to za nagroda, bo ja już w zasadzie dostalem jedną, nawet VAT odprowadziłem.
Wszyscy się cieszą to też se gdzieś o tym chciałem napisać.

później poczytam co to za nagroda, bo ja już w zasadzie dostalem jedną, nawet VAT odprowadziłem.

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Alan, Alan, Alan! pisze: nawet VAT odprowadziłem.
A dochodowy?

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

teżrrosiak pisze:Alan, Alan, Alan! pisze: nawet VAT odprowadziłem.
A dochodowy?

Artiemu, startującemu w dzisiejszym biegu Salomon Nordic Sunday w Jakuszycach w barwach klubowych pewnego forum motoryzacyjnego
gratulujemy 3go miejsca w kategorii wiekowej, prześcignięcia 67 rywali, w tym wielu "profeszynali" i straty jedynie sześciu minut do lidera!

no właśnie w/w warczał mi pod oknami ale nie było okazji zapytać o wynik jednak jak widzę pełne gratulacje

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Budyniowy pięknie , gratulacje 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Arti, super wynik tak trzymać 

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Gratuluję, gratuluję... ale ta "kategoria wiekowa" mnie zafascynowala - to Arti się już łapie na seniora...?Bergen pisze: gratulujemy 3go miejsca w kategorii wiekowej,

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
WiS, podobno był bardzo niezadowolony kiedy zamiast znaczka z muchomorkiem dostał numer startowy 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
A, to pewnie dlatemu tak zapieprzałChloru pisze: był bardzo niezadowolony

Jeeesssst !!
Wreszcie spadło 20cm śniegu ;)
Czas wyciągnąć subaru z garażu i śmiać się z tych co nie mogą ruszyć na śniegu