a ja czytalem ze te auta za bezawaryjne, atu okazuje sie ze niePiter 35 pisze:Piskoor, nie kombinuj tylko pojedź do dobrego warsztatu lub salonu. Tam wszystko sprawdzą od nadwozia , podwozia po komp silnika
![]()
![]()
Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
					Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
	Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
- darecki1981
 - 5 gwiazdek
 - Auto: EVO 6 500 KM
 - Polubił: 0
 - Polubione posty: 1 raz

Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
- rrosiak
 - 6 gwiazdek
 - Auto: Duża Dacia :)
 - Polubił: 131 razy
 - Polubione posty: 201 razy

Bo są, tylko kiepsko znoszą bliskie spotkania z innymi autami lub przeszkodami betonowymidarecki1981 pisze: a ja czytalem ze te auta za bezawaryjne, atu okazuje sie ze nie![]()
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
- darecki1981
 - 5 gwiazdek
 - Auto: EVO 6 500 KM
 - Polubione posty: 1 raz

hehe aha hmmmm......rrosiak pisze:Bo są, tylko kiepsko znoszą bliskie spotkania z innymi autami lub przeszkodami betonowymidarecki1981 pisze: a ja czytalem ze te auta za bezawaryjne, atu okazuje sie ze nie![]()
- Peepuck!
 - 0 gwiazdek
 - Auto: Forester 2,0GX'99, Nissan Patrol K160 SD33 35" BFG +3"
 - Polubione posty: 0

Witam wszystkich użytkowników.
Przymierzam się do kupna subaru forestera z lat 1999-2001 z silnikiem 2000cm3. Czy ktoś z Was oglądał lub może powiedzieć coś na temat tego egzemplarza? http://otomoto.pl/subaru-forester-2-0-g ... 42896.html
A może jest ktoś z okolic Jeleniej Góry i mógłby chociaż wstępnie rzucić okiem czy warto dymać z Krakowa?
Konrad

Przymierzam się do kupna subaru forestera z lat 1999-2001 z silnikiem 2000cm3. Czy ktoś z Was oglądał lub może powiedzieć coś na temat tego egzemplarza? http://otomoto.pl/subaru-forester-2-0-g ... 42896.html
A może jest ktoś z okolic Jeleniej Góry i mógłby chociaż wstępnie rzucić okiem czy warto dymać z Krakowa?
Konrad
nie bądź kolejnym chętnym na pejzaże - poczytaj wcześniej o tym sprzedawcy (w tym samym wątku)Peepuck! pisze:Witam wszystkich użytkowników.
Konrad
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego"  J.Piłsudski
						- 
								Konto usunięte								
 - 6 gwiazdek

Peepuck!,  ten sprzedawca nie ma u nas wysokich notowań - co nie znaczy że auto jest słabe. Ale jest taka duża szansa.
My tu mamy własny Subaru Import Piter35 - jedyny człowiek godny zaufania. Wal do niego,coś Ci znajdzie.
Chodzi oczywiście o Pitera35

My tu mamy własny Subaru Import Piter35 - jedyny człowiek godny zaufania. Wal do niego,coś Ci znajdzie.
Chodzi oczywiście o Pitera35
- Peepuck!
 - 0 gwiazdek
 - Auto: Forester 2,0GX'99, Nissan Patrol K160 SD33 35" BFG +3"

Dzięki za szybki odzew. W takim razie uderzam do Pitera35  

- rrosiak
 - 6 gwiazdek
 - Auto: Duża Dacia :)
 - Polubił: 131 razy
 - Polubione posty: 201 razy

Konto usunięte pisze: jedyny człowiek godny zaufania
Z tym jedynym to przegiąłeś
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
- 
								Konto usunięte								
 - 6 gwiazdek

No w sumie tak, ja też się nadajęrrosiak pisze:Konto usunięte pisze: jedyny człowiek godny zaufania
- 
								bojar								
 - 6 gwiazdek
 - Auto: forester 2,5XT,Q5
 - Polubił: 85 razy
 - Polubione posty: 234 razy

Teraz to się nie tłumacz.Powiedz od razu jaką masz prowizję/Konto usunięte pisze:No w sumie tak, ja też się nadajęrrosiak pisze:Konto usunięte pisze: jedyny człowiek godny zaufania
- 
								Konto usunięte								
 - 6 gwiazdek

Tajemnica handlowa  
 Ale mam pismo z Ministerstwa Finansów, że stawka jest rynkowa  

tylko nery i wątroba po tej prowizji cierpią potem  

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
Jedz do Jarka, powie Ci czy bylo cos robione w geometrii czy nie. Samej geometrii Ci nie zrobi, poleci Ci zaklad na Bialolece.Piskoor pisze:Znalazlem warsztat na cynamonowej..
Wydaje mi sie jednak ze juz na oko serwis powie czy płyta podłogowa była dłubana czy nie. Jeśli była sprawdzę więcej...
Jeżeli szyby będą oryginalne to szansa ze nadwozie zbyt mocno nienruszone też jest..
Ahaaaa.. można jakoś sprawdzić czy poduchy zrobiły bum czy nie ?
No może ten szwajcar coś jeszcze powie..
Aha i ztymi zakladami od geometrii to trzeba tez uwazac, kiedys pierwszy raz jak to robilem pojechalem, do polecanego zakladu na chlodnej - pierwsze zdziwienie, ze nie ma takiego samocho OBK w systemi
BTW. Jak bys jednak starszego szukal i po Nowym Roku to ja byc moze bede sprzedawal swojego :)
Pozdrawiam
Marcin
						Marcin
- Chloru
 - 6 gwiazdek
 - Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
 - Polubił: 256 razy
 - Polubione posty: 533 razy

sherif,  ale odróżniasz geometrię zawieszenia od geometrii płyty podłogowej? 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Tak, poprostu bylo 2w1: pomiar plyty+ ustawienia zawieszenia.Chloru pisze:sherif, ale odróżniasz geometrię zawieszenia od geometrii płyty podłogowej?
Pozdrawiam
Marcin
						Marcin
- Chloru
 - 6 gwiazdek
 - Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

sherif,  o ile dobrze kojarzę to na Chłodnej (Biernacki) nie mają możliwości pomiaru płyty podłogowej.  

Maja / mieli ale partacze straszni, nie mieli w systemie auta OBK, wg ich systemu auto konczylo sie na 99', Legacy Obk tez brak. NA szczescie przewidzialem taka ewentualnosc i zrobilem wydruk z manuala serwisowego, potem wyszlo ze jest zle - co nie bylo prawda, bo w sumie niby czemu mialo tak byc. Poza tym merytorycznie tez mi zle powiedizeli, juz niestety nie pamietam dokladnie co, ale nastepny zaklad to sprostowal, a ich pomiary okazaly sie bledne. Wg innego fachowca, tak wyszlo, bo zle to zrobili.Chloru pisze:sherif, o ile dobrze kojarzę to na Chłodnej (Biernacki) nie mają możliwości pomiaru płyty podłogowej.
Stracilem tylko czas pieniadze i nerwy. Radze omijac szerokim lukiem !!!
Pozdrawiam
Marcin
						Marcin
- Chloru
 - 6 gwiazdek

sherif,  no to chyba już nie mają z tego co kojarzę. A co do braku modelu to kwestia softu którego aktualizacje są pewnie drogie. Z tego co piszesz to może było dodatkowo rozkalibrowane ustrojstwo czy ki czort.

- Piskoor
 - 2 gwiazdki
 - Auto: Forester S-Turbo 2002 / Outback 2.5 2008 Viessmann Edition By Jako

sherif pisze: Jedz do Jarka, powie Ci czy bylo cos robione w geometrii czy nie.
Byłem....
No i.... powiedział : Brać... widać że przejechane 60 kilka tys i nie kręcone...
zawieszenie w idealnym stanie, silnik tez...
z uwag:
samochód był strzelony przodem, ale miał wymieniony pas przedni a nie klepany, wymieniony wiatrak wentylatora na zamiennik ( należy dać nawet używany oryginał bo ten się po 15 tys zepsuje
i wymieniona maska... ale blacharz choć polakierował ja ok to nie dał uszczelniacza na krawędziach od spodu i należy to zrobić bo za jakiś czas na krawędziach mogłaby się rdza wdać...
jak podsumował... 500-700 pln i jest igła...
Geometrii płyty mówił żeby nie robić - bo widać ze jest ok... robić za to geometrie zawieszenia...
zrobiłem...
na 14 parametrów na początku 3 nie trzymały normy...
na koniec normy nie trzymał tylko kąt pochylenia koła tylnego prawego ( a wiec raczej nie od uderzenia ) ale po pierwsze nie wiedzieli gdzie się to reguluje a po drugie odchylenie od normy jest niewielkie bo norma 0,45 stopnia a mi wyszło 0,57 stopnia
pozostałe parametry na zielono
Oczywiście wydaj mi się że można będzie geometrię poprawić np u Sylwka ale to jak juz go dostanę ( np przednie zawieszenie jest w normie bo norma do 1,15 stopnia a ja mam 1,00 )
Tak czy Inaczej
dziś odebrałem dowód tymczasowy...
zamówiłem świniacze.
umówiłem LPG u Jako na początek stycznia....
no i jest szansa że do tygodnia przeparkuję smolucha ( czarny albowiem ) pod nowe miejsce postojowe przy moim domku
One cappucino per favore - Danke
						- Chloru
 - 6 gwiazdek

Piskoor,  oby dobrze służył. Pamiętaj, żeby oblać porząnie zakup!  

- Piskoor
 - 2 gwiazdki

Oooosszzzzzywwwwiiśśśśśccciieeeee  

- Piskoor
 - 2 gwiazdki

- Chloru
 - 6 gwiazdek

Odp: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
Piłeś? Nie pisz!So What! pisze:Chloru, gratulacje![]()
Piskoor, fajny awatar