Czas pokaże , czy naprawdę dobry to silnik....Godlik pisze:"Subaru BRZ's "FA20" Boxer Engine Named to Ward's "10 Best Engines" of 2013"
http://www.fhi.co.jp/english/news/press ... 86445.html
Owoc :) Toyoty -Subaru oto mamy
Re: Owoc :) Toyoty -Subaru oto mamy
Subaru SVX -> Audi a4 1.8t -> Lexus IS300 -> Mazda 6 3.0 v6 ->Mazda rx8 -> Subaru Impreza WRX -> Toyota GT86->e60 535i
Robię.Arno pisze:Łukaszenka a ty czasem w Fordzie nie robisz?
Czasem nawet po kikanaście godzin na dobę.
Dokładnie w Fordzie S-Max 2.0 EcoBoost (2010).

Bo często się silnik psujeЛукашэнка pisze: Robię.

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
przymar,przymar pisze:Jeżeli tak to muszę "serdecznie" podziękować za wtryskiwacze w silnikach TDCiArno pisze:Łukaszenka a ty czasem w Fordzie nie robisz?![]()
Po super silnikach które zbierały laury: fordowskim TDCi (wtryski i EGR) i fiatowskim JTDm (dwumasa, EGR, DPF, kolektor ssący) postawiłem na coś bardziej sprawdzonego z kraju kwitnącej wiśni. Więc te nagrody dla silników to powinny być wg mnie przyznawane po min. 5 latach eksploatacji.
na co dokładnie teraz postawiłeś?
Tylko nie mów, że na na Diesel-Boxer

Szwedzki przedstawiciel Subaru otwarcie potwierdza, że te silniki mają wady, które powodują ich poważne awarie, statystycznie najczęściej przy przebiegach 65 000 - 80 000 km.
http://www.autobild.de/artikel/subaru-m ... 32727.html

Piter 35,Piter 35 pisze:Bo często się silnik psujeЛукашэнка pisze: Robię.
nie będę Ci opisywał, czego to ja nie robiłem już w tym samochodzie...
bo byś nie uwierzył.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Лукашэнка, ale odkrycie, wszyscy wiedzą że do MY 2010 były problemy z tymi silnikami. Głównie ZTCW kwestia oprogramowania.
Dlatego też NIGDY nie kupuję samochodu nowo wprowadzonego do produkcji. Nie lubię być darmowym testerem.
I jakoś tak patrz, dziwnie się złożyło, że nigdy nie miałem problemów z moimi autami...
Dlatego też NIGDY nie kupuję samochodu nowo wprowadzonego do produkcji. Nie lubię być darmowym testerem.
I jakoś tak patrz, dziwnie się złożyło, że nigdy nie miałem problemów z moimi autami...

- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubione posty: 1 raz
umowmy sie jest bariera, ktora nie mozesz przekroczyc-cenaKonto usunięte pisze:Лукашэнка, ale odkrycie, wszyscy wiedzą że do MY 2010 były problemy z tymi silnikami. Głównie ZTCW kwestia oprogramowania.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
A co ma geniuszu cena do kupowania NOWEGO auta po kilku latach w produkcji danego modelu?darecki1981 pisze:umowmy sie jest bariera, ktora nie mozesz przekroczyc-cenaKonto usunięte pisze:Лукашэнка, ale odkrycie, wszyscy wiedzą że do MY 2010 były problemy z tymi silnikami. Głównie ZTCW kwestia oprogramowania.
Zanim napiszesz to pomyśl trochę - bo się ośmieszysz, jak i w innych wątkach.

Konto usunięte, no to w takim razie jakimś tam odkryciem dla Ciebie w tym materiale z "AutoBild", może być, że nie głównie kwestia oprogramowania.Konto usunięte pisze:Лукашэнка, ale odkrycie, wszyscy wiedzą że do MY 2010 były problemy z tymi silnikami. Głównie ZTCW kwestia oprogramowania.
Czyli jednak teraz nie ten?Konto usunięte pisze:Dlatego też NIGDY nie kupuję samochodu nowo wprowadzonego do produkcji. Nie lubię być darmowym testerem.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=5omijXhkw0U

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Jakby to powiedzieć - kusi. Ale stylistyka z drugiej strony też nie powala. Chociaż obecny model jak wchodził to produkcji to wydawał się odrażający, a teraz jest nawet czadowy
Kto wie, czym nas uraczą styliści za parę lat. Czy powiemy wtedy: ach, ta klasyczna, czysta linia MY 2013?
Silnik wygląda fajnie - na papierze. A jak będzie w rzeczywistości? Zobaczmy za parę lat
No widzisz, trzeba przeczekać choroby wieku dziecięcego
tak a propos dyskusji o tej bawarce 245 KM 

Silnik wygląda fajnie - na papierze. A jak będzie w rzeczywistości? Zobaczmy za parę lat

Лукашэнка pisze: nie głównie kwestia oprogramowania.
No widzisz, trzeba przeczekać choroby wieku dziecięcego

- darecki1981
- 5 gwiazdek
A co ma geniuszu cena do kupowania NOWEGO auta po kilku latach w produkcji danego modelu?
[/quote]
ja nie chce z toba walczyc
wirtualnie bo nie o to chodzi ale jestes jakis dziwny, wszystko ma byc jak powiesz?hmmm...to nie dla mnie jak nie pasuje to po co sie wypowiadzaz
ale tak na marginesie to sam sobie odpowiedizales na retoryczne pytanie
[ pozdrawiam]

ja nie chce z toba walczyc

darecki1981 pisze: ale jestes jakis dziwny, wszystko ma byc jak powiesz?
Nie, wszystka ma być jak ja powiem.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Nie prawda! Wszystko ma być robione tak jak mówi Anonymous! 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Z jazdy próbnej tą bawarką zrezygnowałem....Konto usunięte pisze:No widzisz, trzeba przeczekać choroby wieku dziecięcegotak a propos dyskusji o tej bawarce 245 KM
jeszcze by mi sie zaczęła podobać...
i co wtedy?

A z chorobami wieku dziecięcego to prawda.
Z jednej strony, najbezpiecznie jest poczekać do pierwszego liftu, czyli zwykle 2, góra 3 lata od wejścia modelu.
Z drugiej, nowe kusi.

Chloru, znowu zanęcasz
ciekawe co się złowi 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- darecki1981
- 5 gwiazdek
nie chcialbysChloru pisze:Nie prawda! Wszystko ma być robione tak jak mówi Anonymous!

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Chloru pisze: Wszystko ma być robione tak jak mówi Konto usunięte!![]()
Wszystko ma być tak, jak mówi Chloru!

Лукашэнка pisze: Z jazdy próbnej tą bawarką zrezygnowałem....
jeszcze by mi sie zaczęła podobać...
i co wtedy?
Oj, podobała mi się. Ale coś mi tak nie do końca pasowało.
W sumie Jag lepszy

I się złowiło.burat pisze:Chloru, znowu zanęcasz![]()
![]()
ciekawe co się złowi

Ba!Konto usunięte pisze:W sumie Jag lepszy
I do tego jeszcze wprowadzili w tym roku w obu modelach XF i XJ 240-konną wersję tak tu przeze mnie chwalonego silnika EcoBoost!

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
o tej?Konto usunięte pisze:Myślałem raczej o jakiejś gustownej V8-ce
Link: http://www.youtube.com/watch?v=ovOh58UBWOs
hmmm...
sam nie wiem.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Akurat napęd na tył jest jak najbardziej na tak.Konto usunięte pisze:Ale co jest nie tak poza napędem na tył
Moja drobna wątpliwość czy aby na pewno Jag jest lepszy od bawarki pojawiła się, gdy zobaczyłem, że Stig wykręcił odrobinę lepszy czas w M5 niż w tym XFR.

A mówiąc bardziej serio, to niezależnie czy zobaczę Cię następnym razem na doszkoleniu u ALa w nowym XFR czy jednak w M5...
to w podobny sposób rozdziawię gębę.

Podziękuj firmie Delphiprzymar pisze: Jeżeli tak to muszę "serdecznie" podziękować za wtryskiwacze w silnikach TDCi![]()

O zwycięstwie lub klęsce decyduje generał, nie szeregowcy.WRC fan pisze:Podziękuj firmie Delphiprzymar pisze: Jeżeli tak to muszę "serdecznie" podziękować za wtryskiwacze w silnikach TDCi![]()