Zima w górach AD. 2012-2013
Re: Zima w górach AD. 2012-2013
booSTI, ładnie, zgrabnie
Twój nowy nabytek ?

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
A dzięki mistrzu ryjeks! Montuję coś z szybszych partii, może też się spodoba. Sprzęt pożyczony.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Dokładnie! Wir był mega, parędziesiąt minut latania i pół baku poszło...
- wolek1993
- 2 gwiazdki
- Auto: 2x Impreza GT MY97 & MY99
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
booSTI, jeżeli to GoPro to posprawdzaj sobie wszystkie dokręcenia i poszukaj luzu gdzieś na łączeniach. Miałem w mojej to samo, mała podkładka i od tego czasu cisza :D
a filmik bardzo fajny, chyba też pomyśle nad takim mocowaniem
a filmik bardzo fajny, chyba też pomyśle nad takim mocowaniem

Niedziela na czuwaku, a potem znowu wiosna 

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- wolek1993
- 2 gwiazdki
Ja akurat miałem lekki luz przy tych "przedłużce" (o ile można to tak nazwać) między tymi elementami co się śrubką skręca
ale sprawdź też czy przypadkiem sama kamera nie rusza się delikatnie w obudowie, bo ten odgłos jest identyczny jak u mnie gdy był luz. A chyba ta przyssawka nie będzie przenosić odgłosów jeżeli byś miał stuki przy spoilerze. Najlepiej poruszać kamerką i nasłuchiwać czy coś gdzieś się nie rusza 

A i zapomniałem dodać, że mam battery pack. Może być za luźna obudowa...
stuki na moje ucho są ewidentnie od kamery... booSTI, przecież drzwiczki do battery packa też są dopasowane..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
Czegóż to te gupie Hamerykany nie wymyślą

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
Ciekawe czy na krętych górskich czy mazurskich drogach też by cfaniakowali takim sprzętem 

pablonas, myślę, że bardzo dobrze - on koła naczepy ma w pełni sterowane, więc może sobie dowolnie ustawiać wychylenie.. nie musi się tak jak my, z przeciwskrętu
booSTI, napierd... zdrowo
A sprawdzałeś, czy kamerka nie lata w obudowie? Na drzwiczkach na środku powinna być naklejona taka gąbeczka dociskająca, może jej nie ma? Ja też u siebie nagrywałem mocując do spoilera, trzęsło dużo bardziej, bo cały obraz momentami latał, ale było cichutko...

booSTI, napierd... zdrowo

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Naczepa bokiem i to bez jednego ruchu kierownicą!Kruszyn pisze:Uważajcie bo nowe może nadejść![]()
Link: http://www.youtube.com/watch?v=YJEgkbq_ ... ture=share

DObrze, że Polskę nie stać na takie zabawki

- leinad
- 3 gwiazdki
- Auto: impreza wrx,legacy diesel
A u nas jest śnieg
ale nie ma takich dróg jak u was
do tego nie ma gdzie pojeździć
Zrobiłem sobie trasę za halą w pracy ale przeholowałem z ilością zakrętów i nie mam gdzie się rozpędzi, muszę poczekać aż znowu coś napada to zmienię ustawieni trasę.

Zrobiłem sobie trasę za halą w pracy ale przeholowałem z ilością zakrętów i nie mam gdzie się rozpędzi, muszę poczekać aż znowu coś napada to zmienię ustawieni trasę.
- Żemol
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99
W Ś-cy sypie a jak na Szwarcu ?
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
U mnie też się zabieliło, później pojadę sprawdzić Tyrol. Jutro ostatnia okazja do polatania, bo od poniedziałku wiosna.
- wolek1993
- 2 gwiazdki
booSTI, Odgłos tego stukania jest tylko podczas montowania na spoilerze... To jest dziwne... może rzeczywiście przenosi jakieś drgania z samochodu
Na spoiler przyczepiasz tak samo jak np. na maskę, czy stosujesz jakieś dodatkowe przedłużenia?

we wro pada, ale jutro i tak ma być odwilż...
wolek1993, o czym Ty mówisz, stuka non stop, niezależnie od miejsca, w niektórych miejscach jest to po prostu mniej słyszalne, czyli na spoilerze są największe drgania, a dźwięk jest ewidentnie z okolic kamerki, bo to są bardzo charakterystyczne stuki, na bank to nie jest nic z samochodu..

wolek1993, o czym Ty mówisz, stuka non stop, niezależnie od miejsca, w niektórych miejscach jest to po prostu mniej słyszalne, czyli na spoilerze są największe drgania, a dźwięk jest ewidentnie z okolic kamerki, bo to są bardzo charakterystyczne stuki, na bank to nie jest nic z samochodu..

Trasę z Oławy przez Strzelin po Ząbkowice też nieźle przybieliło. Jechało się b. sympatycznieJarecki pisze:

Life is a Joke !
Tu moje stuka bo kamerka była przymocowana do sufitowej lampki i tam lekki luz jest... według mnie GoPro nie może mieć luzu między kamerką a obudową... trzeba mocno skręcić i musi być ok. Ja na początku jak mocowałem na taśmę 3M te mocowania to nie wiedziałem po co jest gumka biała... a ona wypełnia mocowanie żeby właśnie nic nie drgało .. ale tu mamy przyssawki więc może to być spoiler...eMTi pisze: wolek1993, o czym Ty mówisz, stuka non stop, niezależnie od miejsca, w niektórych miejscach jest to po prostu mniej słyszalne, czyli na spoilerze są największe drgania, a dźwięk jest ewidentnie z okolic kamerki, bo to są bardzo charakterystyczne stuki, na bank to nie jest nic z samochodu..![]()