Proste pytanie

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Piciak
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Proste pytanie

Post 24 gru 2012, o 04:24

Witajcie moi mili.

Kieruje do Was zapewne trywialne pytanie.
Mianowicie: ile na chwile obecna nalezy mniej wiecej dac za seryjna Impreze GT z lat 98-99?
Chodzi mi o zwyczajnego sedana bez jakichs udziwnien, bez gazu ect.

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Re: Proste pytanie

Post 24 gru 2012, o 10:00

Zapytaj Pitera pewnie ma takie do sprzedania albo na oku do przywiezienia

snowmoto
0 gwiazdek
Auto: 2.0 NA

Post 24 gru 2012, o 13:21

widziałem ceny od 6 do 36.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 24 gru 2012, o 14:26

Piciak, cena zależna jest od stanu samego auta oraz od widzimisię sprzedawcy. Ciężko jest powiedzieć konkretnie bo można kupić za 10tyś i za 30 czy 40 tyś z tym ,że musisz być świadom tego ,że te auto już swoje w życiu nalatało i może się okazać że tak samo w tym za 10 jak i za 30 będzie do włożenia jeszcze 10 ;-) a może nie być nic przez najbliższe lata ,kwestia szczęścia i tego jak ty podchodzisz do auta i tego jak ma wyglądać :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Piciak
0 gwiazdek

Post 24 gru 2012, o 15:28

Patrzylem na allegro, widzialem ceny, rozbieznosc jest ogromna dlatego pytam mniej wiecej ile mozna krzyknac za zwykla serie :)
Jestem na kupnie GT-ka i po prostu chcialbym wiedziec jaka cena jest jakims takim wyznacznikiem. Powiedzmy, ze ponizej 25 tysiecy juz trzeba uwazac co sie bierze a ponad 30 tysiecy oznacza, ze juz jest dlubane, nie wiem, kute itd.
Pytam po prostu o jakas taka srednia, zebym nie przeplacil albo nie kupil padla. :)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 24 gru 2012, o 15:39

Słuchaj cena nie jest absolutnie wyznacznikiem "padło-napadło" bo są tak jak ci mówię przypadki ,że w aucie za 30tyś po miesiącu padła panewa. Moje kosztowało w granicach 10tyś i odpukać na razie jeździ bez problemów. Musisz przedewszystkim oglądnąć dobrze autko przed zakupem i powiedzieć sobie że chcesz takie i ile ktoś za nie wolą jesteś w stanie zapłacić :->
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubione posty: 1 raz

Post 24 gru 2012, o 16:20

za 30 tys, to mozesz sie pokusic na wrx bez dlubania, w dobrym stanie, ogladalem takie dwa.Powiem ze godne uwagi :mrgreen:

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 24 gru 2012, o 20:54

darecki1981 pisze: za 30 tys, to mozesz sie pokusic na wrx bez dlubania, w dobrym stanie, ogladalem takie dwa.Powiem ze godne uwagi

tylko, że jak ktoś kocha budę klasycznego GT to innej nie wybierze, choćby to był miodny WRX... To jest jak z tą odwieczną dyskusją: co lepsze Evo czy sti.... I nie ma na to sensownej odpowiedzi :giggle: (bardziej jest to kwestia osobistych preferencji + do czego auto ma służyć)...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

reaction
0 gwiazdek

Post 25 gru 2012, o 15:06

Moim zdaniem niezależnie od kwoty jaką zakładasz na zakup, zostaw sobie pieniądze na "zestaw startowy". Jeśli uda ci się kupić egzemplarz zdrowy do przy odrobinie szczęścia będziesz użytkowo długo, długo bezawaryjnie. Gdyby jednak zaraz po zakupie "powychodziły kwiatki" będziesz na to gotowy, nie będzie tak bolało.
Nie zawsze jest tak, że egzemplarz kosztujący 15tys będzie padłem totalnym a ten kosztujący 30tys będzie "rodzynem". Auta z roczników które wymieniłeś, jak napisał @burat, swoje mają już nalatane więc pewne naprawy są trudne do przewidzenia. Jechać i oglądać. Im więcej zobaczysz tym punkt odniesienia będzie lepszy.
Powodzenia w zakupie.

Piciak
0 gwiazdek

Post 25 gru 2012, o 15:38

Nie no Panowie, ja wiem, rozumiem, ogarniam jak to wszystko wyglada, nie jest to moj pierwszy samochod.
Dziekuje za rady, jakby ktos mial jeszcze cos do dodania to walcie smialo, chetnie przeczytam i czegos sie dowiem :)
Ps. Jeszcze mnie jedno gryzie. Czy gdy do GT-ka przerzuce deske rozdzielcza z zegarami od modelu z dajmy na to 2002 to czy musze zmieniac calutka wiazke elektryczna? Czy wystarczy cos pogrzebac w kostkach, na nowo piny porobic etc.

ODPOWIEDZ