kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
jarmaj, silnik zawsze można przełożyć tylko to trochę bez sensu bo koszt wyjdzie drugie tyle. O ile kojarzę to trzeba zrobić swap kompletnego układu silnik-skrzynia-wiązka. W nagrodę dostajemy więcej mocy i niewykluczone, że szperę Z drugiej strony to auto ma >150-160 KM/tonę. Powinno dawać trochę frajdy. Szczególnie jak ktoś celował w CC/SC
Nie piszę tego z własnych doświadczeń, ale pełno aut startujących w zawodach w okolicy ma poprzekładane silniki na 1,6 VTEC, czasem też i na 1,8 (ten z Integry). Nie wyglądało też mi nigdy, by były to jakieś wielkie inwestycje. Oczywiście najczęściej goście sami w to wkładali swój czas i robotę, ale chyba jest to do ogarnięcia.
Jak do tego doliczy się pierdoły typu oleje skrzynia, silnik, nierząd i inne paski + pierdoły to 10 kPLN wydaje się rozsądnym budżetem. No chyba, że idziemy w te najmocniejsze silniki to pewnie z 15 kPLN. Dla mnie to trochę overkill przy całym aucie które się kupuje za 9 kPLN.
Chloru pisze:jarmaj, silnik zawsze można przełożyć tylko to trochę bez sensu bo koszt wyjdzie drugie tyle. O ile kojarzę to trzeba zrobić swap kompletnego układu silnik-skrzynia-wiązka. W nagrodę dostajemy więcej mocy i niewykluczone, że szperę Z drugiej strony to auto ma >150-160 KM/tonę. Powinno dawać trochę frajdy. Szczególnie jak ktoś celował w CC/SC
Akurat największą frajdę sprawia mi moje Subaru które ma 190 km / tonę (ale nie też o samą moc chodzi) ale dlatego skłaniam się w stronę CC/SC ze względu na koszty zabaw w rajdy, a dodatkowo wiem iż takim bzyczkiem będę mógł iść na 100% jego możliwości między drzewami aż tak bardzo nie ryzykując swoim i pilota życiem/zdrowiem niż dużo mocniejszym sprzętem.
Burat raczej potwierdzi, że aby mieć Fun nie trzeba nie wiadomo jakiego sprzętu
ma być fun i jak jakieś wyniki będą to będzie też miło :) Sej z lekko dłubniętym 1.1 w Walimiu i Kamionkach sobie powalczy z równymi sobie, na innych Kajtkach już gorzej bo będzie w klasie z Swiftami GTi i paroma innymi autami zdecydowanie lepiej jeżdżącymi ale zawsze można wrzucić tam też coś innego za małe pieniądze (nawet zwykłe 1.2 8v z palio) i próbować dalej, a nie ma co też zaczynać "kariery" od niewiadomo jakiego sprzętu żeby później brakowało kasy na serwis
Krysztal, znowu 100% racji. Honda będzie na pewno droższa niż CC/SC ale graty do niej to i tak ułamek ceny części do Subaru. Mam wrażenie, że z dostępnością też jest dużo lepiej.
Krysztal pisze:
wiem iż takim bzyczkiem będę mógł iść na 100% jego możliwości między drzewami aż tak bardzo nie ryzykując swoim i pilota
no tu się z tobą absolutnie nie zgodzę bo wbrew pozorom to nie jedzie 20 na godzinę i w życiu bym się nie odważył iść tym wszystko bo to jest wielkości pudełka po butach
Krysztal pisze:
Sej z lekko dłubniętym 1.1 w Walimiu i Kamionkach sobie powalczy z równymi sobie,
i tu zaczyna sie problem bo jest wielu którzy nie przyznają ,a pod maską już nie maja 1.1 a w tej klasie jeżdżą nikt tam za bardzo tego nie sprawdza to jest w formie oświadczenia
Jak wrzucisz coś większego (1.2) to trafisz na "Kamionkach" do klasy z swiftami i moim poldonem nigdy nie będziesz z Hondami bo to jest kategoria do 1400ccm3
Wbrew pozorom nawet dłubniętym SC CC masz większe szanse w KJSach bo tam jest podział do 1300 cm3 i tam masz ewentualnie Swifty.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=oHzmOy8TjmE
1.40 z takimi SC CC przyjdzie ci walczyć w klasie "niedłubanych" i jest tam ich kilku którzy idą tak jak na załączonym obrazku dla mnie na taką mrówę to za dużo w wyższej klasie to masz Swifciory i też mocno dłubane SC/CC
tyle ode mnie
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"
Burat wiadomo że nie 20 km/h i trzeba mieć rozwagę ale zawsze to jednak sporo wolniej niż przy takiej Hance.
A co do krętaczy kłamiących z pojemnością to szkoda gadać... W Picanto Cup z tego co pamiętam też się niektórzy bawili w wstawianie 1.2 tylko tam na szczęście dostali dyskwalifikacje...
Dobra my tu pitu pitu a auta jak nie było tak dalej nie ma
edit
Burat na serio takie coś pod maską może przejść niezauważone i startować z 1.1 lub 1.3 ??
Krysztal, o ile ktoś pod maskę zagląda ,ale jak wychodzi smród to goście nie są traktowani potem jakoś wylewnie ,jednak zdarzają się numery i chyba częściej niż rzadziej
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"
Byłem oglądać 2 seje... Były nawet całkiem spoko ale niestety cenowo uparci właściciele uniemożliwili dokonanie tranzakcji :P
Ale podjąłem decyzję, że szukam jednak taniej zdrowej budy i buduje od podstaw całość także jakby ktoś słyszał coś o poflotowych wyprzedażach Seicento 1.1 albo miał ktoś taką tanią zdrową budę to pisać