do działania w moim imieniu przed organami administracji samorządowej oraz państwowej, w tym też podatkowej, we wszystkich sprawach, w których jestem lub będę stroną.
I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
Re: I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
sluchajcie, a nie wystarczy jak dam tacie takie pelnomocnictwo?
gregski, w praktyce z pełnomocnictwami w Polsce jest tak, że nawet jak ściśle prawnie wystarczy to zwykle urzędnik nie ma takie opcji w swojej instrukcji i może się to i tak skończyć przed sądem, słyszałem o masie takich przykładów. Lepiej jak Ci wyślą skana.
Inquiz, wiem o tych radarach. A do Grójca będą odcinkowe pomiary średniej - bramki są. Tak samo jak za Łomiankami.
Nadrabianie z kolei, spowoduje, że cię suszarką jakiś wyhaczy
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
I to wszystko dla naszego bezpieczeństwaArno pisze:Inquiz, wiem o tych radarach. A do Grójca będą odcinkowe pomiary średniej - bramki są. Tak samo jak za Łomiankami.

dzieki chopy, dzwonilem do GITD i pelnomocnictwo powinno wystarczyc.
zaryzykuje.
zaryzykuje.

Arno pisze: odcinkowe pomiary średniej
ponoc odcinkowe pomiary średniej będa tylko na obowiązującym jednakowym ograniczeniem , czyli chyba nici z procesowania się o ukaranie za średnią
rano w trójce było o helikopterach dla ITD i planowanych bezzałogowcach ale..... ponoc dopiero jak lotniskowiec zamówia to będzie trzeba sie martwić

łódź podwodną tez ktos proponował

Jakby się tak zagłębić w przepisy homologacyjne to pewnie większość radiowozów i w ogóle pojazdów służb w Polsce nie może mieć przeglądu.
też tak sądzę.Azrael pisze:Jakby się tak zagłębić w przepisy homologacyjne to pewnie większość radiowozów i w ogóle pojazdów służb w Polsce nie może mieć przeglądu.
Zresztą, czy z "cywilnymi" samochodami jest statystycznie lepiej?
Przecież po polskich drogach jeździ prawie wszystko, co jeszcze jest w stanie się poruszać. A nie tylko te pojazdy, które faktycznie spełniają warunki techniczne i inne wymagania.
Jak do tej pory nie lubiłem się w trasie zatrzymywać to teraz siku albo tankowanie trzeba będzie planować na odcinkowych pomiarach. Tamte lokale zarobią a te przed i za będą miały mniej klientów. Ciekawe czy zabłąkany liść na tablicy wystarczy czy też trzeba będzie kombinować.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
yanosik ostrzega o tych pomiarach sredniej?
masakra...
masakra...
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Z tego co wiem to taki odcinek na którym będzie wykonywany pomiar średniej będzie oznakowany - gdzie się zaczyna i gdzie kończy. Np. w Austrii na autostradzie są tak oznakowane.gregski pisze:yanosik ostrzega o tych pomiarach sredniej?
masakra...
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
Лукашэнка pisze: Zresztą, czy z "cywilnymi" samochodami jest statystycznie lepiej?
Oczywiście że nie. Wg. mojej prywatnej, niedoskonałej metodologicznie oceny 40% tego co jeździ po drogach powinno iść do huty. Ale to jakby kwestia niezależna od tego że w Polsce funkcjonuje niezwykle formalistyczne podejście do kwestii dopuszczenia do ruchu, homologacji itp. Dlatego faktycznie pewnie dla każdego modelu (o ile nie egzemplarza!!!!) radiowozu policja powinna wnioskować do odpowiedniego ministra o odstępstwa od homologacji związane z bezpieczeństwem pasywnym i aktywnym, bezpieczeństwem pieszych, niestandardowe wyposażenie itd. Kolejną i znowu odrębną kwestią jest to jak ten sprzęt jest zainstalowany w tych pojazdach. Miałem okazję obejrzeć kilka razy radiowozy stojące w naprawach blacharskich. Króluje blachowkręt, często powkręcany w tapicerkę, a nie w elementy konstrukcji, a jak w elementy konstrukcji to od zewnątrz w taki sposób że korozja jest murowana prawie od razu. :)
Myślę że tych liści będzie musiała być cała fura - przednia tablica, tylna, naklejka.inquiz pisze:Jak do tej pory nie lubiłem się w trasie zatrzymywać to teraz siku albo tankowanie trzeba będzie planować na odcinkowych pomiarach. Tamte lokale zarobią a te przed i za będą miały mniej klientów. Ciekawe czy zabłąkany liść na tablicy wystarczy czy też trzeba będzie kombinować.
Że tak powiem , jak nie spełniają przepisów to niech nie jeżdżąAzrael pisze:Jakby się tak zagłębić w przepisy homologacyjne to pewnie większość radiowozów i w ogóle pojazdów służb w Polsce nie może mieć przeglądu.

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
było ?
Cytat:
Inspekcji Transportu Drogowego marzą się śmigłowce i drony z fotoradarami, twierdzi "Dziennik Gazeta Prawna".
Główny Inspektorat Transportu Drogowego ma już 375 fotoradarów, 29 aut wyposażonych w urządzenia rejestrujące i armię urzędników, liczącą w samej centrali ponad 700 pracowników (cztery lata temu było ich 50).
Według "DGP" w planach jest wysłanie nad drogi dwóch śmigłowców z fotoradarami, potem kolejnych, a nie wykluczone - nawet dronów, czyli specjalnych bezzałogowych samolotów. Zdaniem GITD godzinny przelot nad trasą z Warszawy do Krakowa - to murowane zarejestrowanie tysiąca wykroczeń i tyleż mandatów dla kierowców.
Jak nieoficjalnie dowiedziała się "DGP" plan wprowadzenia kontroli z powietrza przez GITD została wstrzymana po konsultacjach z Ministerstwem transportu. Ale prawo wciąż na to inspekcji pozwala.
by żyło sie lepiej
Cytat:
Inspekcji Transportu Drogowego marzą się śmigłowce i drony z fotoradarami, twierdzi "Dziennik Gazeta Prawna".
Główny Inspektorat Transportu Drogowego ma już 375 fotoradarów, 29 aut wyposażonych w urządzenia rejestrujące i armię urzędników, liczącą w samej centrali ponad 700 pracowników (cztery lata temu było ich 50).
Według "DGP" w planach jest wysłanie nad drogi dwóch śmigłowców z fotoradarami, potem kolejnych, a nie wykluczone - nawet dronów, czyli specjalnych bezzałogowych samolotów. Zdaniem GITD godzinny przelot nad trasą z Warszawy do Krakowa - to murowane zarejestrowanie tysiąca wykroczeń i tyleż mandatów dla kierowców.
Jak nieoficjalnie dowiedziała się "DGP" plan wprowadzenia kontroli z powietrza przez GITD została wstrzymana po konsultacjach z Ministerstwem transportu. Ale prawo wciąż na to inspekcji pozwala.
by żyło sie lepiej

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
"Wszystkie zwierzęta są sobie równe, ale niektóre są równiejsze od innych."
http://www.fakt.pl/Tomasz-Polec-Glowny- ... 886,1.html
Pitu pitu, ale już wiem co powiedzieć, kiedy zatrzymają mnie za wyprzedzanie na podwójnej ciągłej:

Pitu pitu, ale już wiem co powiedzieć, kiedy zatrzymają mnie za wyprzedzanie na podwójnej ciągłej:
To jest oficjalna wykładnia GITD?Jakim prawem tak łamie przepisy? Szefa broni oczywiście rzecznik prasowy GITD Jan Mróz. – Manewr wyprzedzania został przeprowadzony w sposób nie zagrażający bezpieczeństwu innych użytkowników ruchu drogowego – uważa Mróz.

Służbowe BMW?Konto usunięte pisze:http://www.fakt.pl/Tomasz-Polec-Glowny- ... 886,1.html
Jeszcze w październiku zawistnicy zazdrościli generałowi, że się wozi służbowym Oplem Insignia OPC:
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... 850366,324
A ja wtedy pisałem na forum, że co tam Opel, mógłby przecież jeździć BMW...
no i widzę, że przeczytał i wziął sobie do serca.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Лукашэнка pisze: Służbowe BMW?
Też się zdziwiłem, ale skoro to minister, to może z floty rządowej.
Minister to jeszcze nie, podlega jedynie ministrowi...Konto usunięte pisze:Лукашэнка pisze: Służbowe BMW?
Też się zdziwiłem, ale skoro to minister, to może z floty rządowej.
ale było tyle gadania o tej Insigni OPC, że najprawdopodobniej faktycznie Sławek Nowak użyczył Tomkowi jeden z wozów ze swojego ministerialnego garażu.
Po koleżeńsku...
Przeciez to również Sławek wystarał się o tytuł generała Policji dla Tomka, gdy Tomek już nie pracował w Policji tylko w ITD podległej Sławkowi.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Nic z tego oczywiście nie wynika, ale tępić hipokryzję należy.Konto usunięte pisze:"Wszystkie zwierzęta są sobie równe, ale niektóre są równiejsze od innych."
![]()
BTW czy na moście śląsko-dąbrowskim to czasem torowisko nie jest od jakiegoś czasu przeznaczone tylko dla tramwajów i autobusów?
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Jestem juz prawie emeryt.Nie mam strzelby na kolorowe kulki.Ale własnie zmontowałem fajny młotek na dłuugiej rączce.Zakupiłem również piankę w sprayu. Zamierzam zająć się 2 okolicznymi szpiegami.Tak po gospodarsku.Nie że co dzień.Ale parę razy w roku na pewno.A może i wiatrówkę sprawdzę .Niby tylko 5,5 mm ale przy odpowiednim doborze tego co wylatuje to może zadziałać.
Pamietajmy o Wołyniu.
Chloru, o tym sięu nas mówiło od lat i zawsze to było nie do uwierzenia ludziom postronnym.
Zobaczymy co z tego wyjdzie

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Wyślij zapytanie i jeszcze dopytaj, czy ze zdjęciami z foto także można się oprzeć na takim stanowisku...Konto usunięte pisze: To jest oficjalna wykładnia GITD?