eus deus kosmateus i morele bax

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Re: COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........

Post 20 cze 2008, o 14:41

maly pisze: lepiej o "OLINA" :-)

O to ja chciałem zapytać, ale już nie chcę dolewać oliwy do ognia ;-)

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 20 cze 2008, o 14:42

WRC fan pisze: O to ja chciałem zapytać, ale już nie chcę dolewać oliwy do ognia

powiedział WRC fan zakręcając korek

:mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 20 cze 2008, o 14:42

Panowie wybaczą, ale do pyskówki się dołączać nie będę. 8-)

Ad meritum, mam tylko jedno pytanie do Grubego: naprawdę nie dostrzegasz istotnej różnicy między wicepremierowskimi kwalifikacjami (moralnymi, politycznymi, merytorycznymi) Pawlaka i Leppera?

Waldi (najdelikatniej mówiąc) nie jest moim ulubionym bohaterem (jego partia też), ale jednak nic mi nie wiadomo ani o jego wybrykach chuligańskich, ani o oszustwach finansowych, ani o doktoratach hc z kijowskich uczelni pod patronatem KGB, ani o kursach w Instutucie Schillera; poziom i charakter publicznych wypowiedzi też jakby inny.
A że kiedyś pomógł Wałęsie odwołać rząd Olszewskiego... to IMO akurat jedna z niewielu jego zasług dla Polski ;-)

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 20 cze 2008, o 15:05

mały 5150 pisze: Michał, sorry ale mnie rozczarowałeś. Unikam polemiki na ten temat ale nie wytrzymałem. Czytając posty obiektywnie mogę stwierdzić, że to nie gruby, występuje w roli prowokatora, ale właśnie Ty. Co Cię tak nakręca aby o kumplu z forum w zaledwie kilku postach napisać takie sformułowania - "młodzieżowiec ogólnopolski gruby", "dworuję z ekstremistycznej postawy jednego z userów". Mnie już też chce się rzygać na kolejny słabych lotów obrazek, karykaturę czy zdjęcie któregokolwiek z Kaczyńskich. Owszem obydwaj PR mają do dupy, ale to wszyscy wiemy zarówno ich przeciwnicy jak i poplecznicy. To jest nic nowego i odkrywczego. Za to w przeważającej części tych żartów nie ma za grosz finezji i smaku, są prostackie, czasami nawet chamskie i odwołujące się do najniższych instynktów. Czy poczułeś się nawracany przez grubego na jak napisałeś "lechojarosławizm", bo ja nie.
mały5150

Przykro mi, że Cię rozczarowałem. Kolega gruby występował w roli prowokatora znacznie częściej niż ja. Młodzieżowiec ogólnopolski IMO nie jest obraźliwym stwierdzeniem, obraźliwym mogłoby być "młodzieżowiec weszpolski" (przekręcona nazwa jednej z bojówek). Postawę, przeze mnie ocenianą jako ekstremistyczną rzeczony użytkownik prezentuję.

Było umieszczone zdjęcie z szalikiem w odwrotną stronę - dowcipu tam nie ma - jest tylko gafa. Można dodawać Borubara i kilka innych bonmotów braci, które powodują taki a nie inny ich odbiór.

Patrząc na całokształt postów grubego na kropce i na kresce np:
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?p= ... ht=#663655
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?p= ... ht=#610190
http://theforum.pl/bb3/viewtopic.php?f= ... 005#p23005
http://theforum.pl/bb3/viewtopic.php?f= ... 784#p20784
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?p= ... ht=#568841
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?p= ... ht=#514728
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?p= ... ht=#510416
"WiS, za duzo GW, za malo IPN. "

wyrobiłem zdanie na temat poglądów tego użytkownika - i najdelikatniej da się je określić jako "lechojarosławizm".

Serdeczności/m

PS Edytowane parokrotnie bo widać nie umiem w forum ;)

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 20 cze 2008, o 15:31

michal pisze:
mały 5150 pisze: Michał, sorry ale mnie rozczarowałeś. Unikam polemiki na ten temat ale nie wytrzymałem. Czytając posty obiektywnie mogę stwierdzić, że to nie gruby, występuje w roli prowokatora, ale właśnie Ty. Co Cię tak nakręca aby o kumplu z forum w zaledwie kilku postach napisać takie sformułowania - "młodzieżowiec ogólnopolski gruby", "dworuję z ekstremistycznej postawy jednego z userów". Mnie już też chce się rzygać na kolejny słabych lotów obrazek, karykaturę czy zdjęcie któregokolwiek z Kaczyńskich. Owszem obydwaj PR mają do dupy, ale to wszyscy wiemy zarówno ich przeciwnicy jak i poplecznicy. To jest nic nowego i odkrywczego. Za to w przeważającej części tych żartów nie ma za grosz finezji i smaku, są prostackie, czasami nawet chamskie i odwołujące się do najniższych instynktów. Czy poczułeś się nawracany przez grubego na jak napisałeś "lechojarosławizm", bo ja nie.
mały5150

Przykro mi, że Cię rozczarowałem. Kolega gruby występował w roli prowokatora znacznie częściej niż ja. Młodzieżowiec ogólnopolski IMO nie jest obraźliwym stwierdzeniem, obraźliwym mogłoby być "młodzieżowiec weszpolski" (przekręcona nazwa jednej z bojówek). Postawę, przeze mnie ocenianą jako ekstremistyczną rzeczony użytkownik prezentuję.

Było umieszczone zdjęcie z szalikiem w odwrotną stronę - dowcipu tam nie ma - jest tylko gafa. Można dodawać Borubara i kilka innych bonmotów braci, które powodują taki a nie inny ich odbiór.

Patrząc na całokształt postów grubego na kropce i na kresce np:
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?p= ... ht=#663655
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?p= ... ht=#610190
http://theforum.pl/bb3/viewtopic.php?f= ... 005#p23005
http://theforum.pl/bb3/viewtopic.php?f= ... 784#p20784
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?p= ... ht=#568841
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?p= ... ht=#514728
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?p= ... ht=#510416
"WiS, za duzo GW, za malo IPN. "

wyrobiłem zdanie na temat poglądów tego użytkownika - i najdelikatniej da się je określić jako "lechojarosławizm".

Serdeczności/m

PS Edytowane parokrotnie bo widać nie umiem w forum ;)
Michał, mam nadzieję, że nie poczułeś się urażony. Może rzeczywiście nie powinienem się wtrącać a moja ocena nie była tak jak napisałem obiektywna. Uderzył mnie nadzwyczaj ostry ton Twoich wypowiedzi, ale może się mylę. Wątek był wcześniej raczej wolny od tego typu tematu i jego pojawienie od razu podniosło niepotrzebnie temperaturę. Uważam, że nie bardzo umiemy o tym rozmawiać i palcem mogę wskazać również w swoją stronę ;-)
A co do grubego, owszem potrafi czasami zaleźć za pazury :-) ale ogólnie uważam, że nadał fajnego kolorytu temu forum.
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L
Polubione posty: 0

Post 20 cze 2008, o 15:33

mały 5150 pisze: Owszem obydwaj PR mają do dupy,
ich pr jest zupełnie ok, to oni są do niczego
to oczywista oczywistość

a tak apropos, to ponoć lechu ma alzheimera. A przynajmniej jego zachowania są typowe dla wczesnego stadium. Ale to tylko plotka. :-p

gimof
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Nienajgorsza asterka

Post 20 cze 2008, o 15:34

To moze ja usunę to zdjęcie...znów jakieś nie potrzebne napięcie przeze mnie ;-(
"...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL- Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."-Krzysztof Hołowczyc

Dłubię to, dłubię tam to. :)

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 20 cze 2008, o 15:37

hehe, możesz usunąć, ale jak sprawdzisz pare postów wcześniej to je też tam znajdziesz :whistle:

maly
1 gwiazdka

Post 20 cze 2008, o 15:43

WRC fan, a widziałes wczoraj "SZPIEGA" na TVN
maly vel. stanley http://www.baukom.pl

gimof
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 20 cze 2008, o 15:49

Przypomina mi się romantyczna komedia pt "nie kłam kochanie"... "to może ja jej powiem, że mam tego raka" :o
"...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL- Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."-Krzysztof Hołowczyc

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 20 cze 2008, o 15:50

mały 5150 pisze:
Michał, mam nadzieję, że nie poczułeś się urażony. Może rzeczywiście nie powinienem się wtrącać a moja ocena nie była tak jak napisałem obiektywna. Uderzył mnie nadzwyczaj ostry ton Twoich wypowiedzi, ale może się mylę. Wątek był wcześniej raczej wolny od tego typu tematu i jego pojawienie od razu podniosło niepotrzebnie temperaturę. Uważam, że nie bardzo umiemy o tym rozmawiać i palcem mogę wskazać również w swoją stronę ;-)
A co do grubego, owszem potrafi czasami zaleźć za pazury :-) ale ogólnie uważam, że nadał fajnego kolorytu temu forum.
Mały5150,

NIe poczułem się urażony, nie uważam też żebym użył mocnych sformułowań.

Masz rację, że w tym wątku dyskusja o polityce jest średnia. Co do rozmów na tematy polityczne to może kiedyś przy okazji jakiejś flaszki gdy skończą się inne tematy a jeszcze nie będzie się chciało iść spać to można je kontynuować.

Co do grubego - ktoś przecież musi pełnić funkcje dyżurnego malkontenta :-)

pzdr/m

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 20 cze 2008, o 15:55

maly pisze: WRC fan, a widziałes wczoraj "SZPIEGA" na TVN

Oglądałem całą serię z zapartym tchem.
W czasie gdy miały miejsce te wydarzenia (mówię tu o wątku polskim w karierze Zacharskiego), byłem małym smarkaczem nie rozumiejącym o czym tak dokładnie się mówi w mediach, dlatego po wczorajszym odcinku Szpiega podnosiłem szczękę z podłogi. Zwłaszcza po zasugerowaniu kim byli agenci "Kat" i "Minin". Bardzo chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat .

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 20 cze 2008, o 15:56

minimus pisze:
mały 5150 pisze: Owszem obydwaj PR mają do dupy,
ich pr jest zupełnie ok, to oni są do niczego
to oczywista oczywistość
Tak jak nie przepadam za hasłemi, że "w latach 1945-1989 w Polsce zionęło tylko chujnią i patatajnią" i "jakie strasznie złe te komuchy byli", tak samo nie przepadam za hasłem, że "bracia są do niczego". W mojej branży za poprzednich rządów zostało zrobione sporo dobrego.

pzdr/m

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 20 cze 2008, o 15:57

Zawsze będziemy nabijać się z ekipy rządzącej.
Im więcej gaf, tym więcej pretekstów do żartów.

Obrazek Obrazek
Obrazek
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

radekk
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Forester, MX5

Post 20 cze 2008, o 16:31

Tu obszerniejsza relacja:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 cze 2008, o 18:09

michal,
"w latach 1945-1989 w Polsce zionęło tylko chujnią i patatajnią"
Przepraszam, spłycę to wszystko ale ta chujnia i patatajnia jest przepiękna. Mogę używać, mam przyzwolenie ? :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Ja też nie uważam aby lata 1967 (od wtedy oddycham) - 1989 były li tylko chujnią i patatajnią, nie wiem jednak czy akurat ja mam moralne prawo coś o tych latach mówić... :-|
Brak podpisu.

maly
1 gwiazdka

Post 20 cze 2008, o 18:42

WRC fan pisze:
maly pisze: WRC fan, a widziałes wczoraj "SZPIEGA" na TVN

Oglądałem całą serię z zapartym tchem.
W czasie gdy miały miejsce te wydarzenia (mówię tu o wątku polskim w karierze Zacharskiego), byłem małym smarkaczem nie rozumiejącym o czym tak dokładnie się mówi w mediach, dlatego po wczorajszym odcinku Szpiega podnosiłem szczękę z podłogi. Zwłaszcza po zasugerowaniu kim byli agenci "Kat" i "Minin". Bardzo chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat .
ja ogladałem wszystkie odcinki a wczorajszy mnie zdemolował :)
i fakt szczeka opadła , szkoda tylko ze nie pojechali na maksa i nie powiedzieli wszystkiego, by sie działo w polsce :o
ten"Kat" i "Minin" ? kurde Zacharski zasial ziarnko......musze gdzies sciagnac całosc i na spokojnie ogladnac jeszcze raz i poukładac w głowie:)
maly vel. stanley http://www.baukom.pl

esilon
6 gwiazdek

Post 20 cze 2008, o 18:52

maly pisze: musze gdzies sciagnac całosc i na spokojnie ogladnac jeszcze raz i poukładac w głowie:)

maly, jak znajdziesz całość gdzieś to daj sygnał proszę, niestety tylko wyrywkowo oglądałem :evil:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 cze 2008, o 18:58

Grzesiek_67 pisze: nie wiem jednak czy akurat ja mam moralne prawo coś o tych latach mówić...
Jeśli ta wątpliwość wynika z tego, o czym kiedyś wspomniałeś, a co tyczy zaszłości familijnych 8-) - to masz prawo. Każdy ma, kto to przeżył. Zapewniam. A szczegóły... może kiedyś się zdarzy omówić ;-)
maly pisze: by sie działo w polsce

1. Nic by się nie działo, bo kto miał wiedzieć, ten wiedział - dla tych którzy się wtedy trochę w polityce czy obok niej kręcili, ten serial nic specjalnie nowego nie wniósł (z tego co wiem, bo przeziewałem pierwszy odcinek, resztę znam z drugiej ręki).

2. Polsce - jednak z dużej litery. Nawet w necie. Błagam.
hogi pisze: Zawsze będziemy nabijać się z ekipy rządzącej.
Im więcej gaf, tym więcej pretekstów do żartów.
Rzecz w tym, że niektórzy teraz dla odmiany nabijają się z opozycji...

esilon
6 gwiazdek

Post 20 cze 2008, o 19:02

WiS pisze: Rzecz w tym, że niektórzy teraz dla odmiany nabijają się z opozycji...

a nie z Kaczyńskich, po prostu :?:

gimof
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 20 cze 2008, o 19:06

esilon pisze: a nie z Kaczyńskich,
Jeżeli mnie by się to tyczyło to tak praktycznie tylko z nich(i nieraz z ich byłych współpracowników)...chodź Tusk popełnia błędy i nie robi nic specjalnego to Kaczyńscy przez swój wygląd, zachowanie, niejednokrotny brak ogłady, kontrowersyjność są numerem jeden do szykan.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 cze 2008, o 19:09

gimof pisze: niejednokrotny brak ogłady,
No właśnie - nawet bezy jeść nie umieją :wall: I nie bywają "ostrzy jak brzytwa". :whistle:

esilon
6 gwiazdek

Post 20 cze 2008, o 19:10

gimof pisze: chodź Tusk popełnia błędy i nie robi nic specjalnego

On nie zarządza metoda kryzysową, dzieki temu ma spokój względny

esilon
6 gwiazdek

Post 20 cze 2008, o 19:14

WiS pisze: No właśnie - nawet bezy jeść nie umieją

dobre, ale czy nie jest tak, że na pewnym szczeblu nawet prawidłowe skonsumowanie bezy ułatwi rozmowy, na plityce się znam oczywiście z TV :mrgreen: ale jak ktos jedząc beze sie np upaprze albo niedaj... rozmówce, to raczej minus

p.s. a jak sie je prawidłowo bezę? po kawałku czy w całości? :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek

Post 20 cze 2008, o 19:17

Kończąc powiem tak:
1. Szczerze wierze, że Kaczyńscy z patriotyzmu wszelkie (wiekszość) działania podejmowali :!:
2. Intencje nie wystarczą.
3. Tusk robi niewiele(przynajmiej ja nie odczuwam :cofee: ) ale tez nie wprowadza chaosu
4. Chaos dobry był na początku, a my jestesmy w środku

pozdrówka

ODPOWIEDZ