Korki i moja nieustanna frustracja
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Korki i moja nieustanna frustracja
Лукашэнка pisze: Autostrada A2 Stryków-Warszawa to budowla patiomkinowska.
Otwarli ją na EURO2012, ale potem ponownie zwinęli.
Dziwne rzeczy prawisz... bo nie dalej jak 30 minut temu tamtędy jechałem

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Golf, Pruszków... widać zmiany
Kiedy dresik i bulterier?

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Jadąc od północy to są jeszcze dwa rozwiązania - albo w Palmirach jedziemy przez las po dziurach i dalej przez Babice albo na górkę śmieciową albo też z 10tki przebijamy się na Wyszogród i zaraz za mostem w lewo jedziemy kiepską drogą po południowej stronie Wisły, później na Leszno i Babice.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
A to bardzo fajnie, że teraz jest OK.Chloru pisze:Лукашэнка pisze: Autostrada A2 Stryków-Warszawa to budowla patiomkinowska.
Otwarli ją na EURO2012, ale potem ponownie zwinęli.
Dziwne rzeczy prawisz... bo nie dalej jak 30 minut temu tamtędy jechałem

Mimo to, jadąc z Gdańska, nie nadkładałbym drogi przez Włocławek do Strykowa, tylko jechał na Płock, Sochaczew i najwyżej wjechał na tą A2 koło Żyrardowa, co by się nią kawałek przejechać.

- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Pytanie do mieszkańców W-wy:
Jak dojechać i gdzie zaparkować w pobliżu lotniska Bemowo?. Wybieramy się na koncert RHCHP i planujemy około 15-16 wchodzic na teren lotniska.
Jak dojechać i gdzie zaparkować w pobliżu lotniska Bemowo?. Wybieramy się na koncert RHCHP i planujemy około 15-16 wchodzic na teren lotniska.
nigdy nie parkowałem podczas dużej imprezy ale obok lotniska masz centrum handlowe z parkingiem. może tam się upchniesz. ewentualnie możesz zaparkować dalej i dojechać komunikacją miejską. na Wrocławskiej jest też mcdonald ale tam wiele miejsca nie ma.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Podczas dużej imprezy to już u mnie w okolicach Górczewskiej nie ma nic. Jak nic nie wymyślisz to napisz to Cię zaparkuję u mnie na strzeżonym ode mnie jest jakieś 2km na piechotę, jeździ z tuzin autobusów, przystanek tuż koło parkingu. Ja chodzę piechotą na koncerty.
Propozycja Kuby brzmi najlepiej, jakby nic nie wypaliło to daj znać i najwyżej zaparkujesz gdzieś koło mojej pracy a ja bym się na 20 minut wyrwał podrzucić cie w jedną stronę.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
inquiz faktycznie z naszego kołchozu jest tak blisko na Bemowo? i co Ty jeszcze w robocie robisz o tej porze ? 

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
OBK H6 samochodem dość szybko. a komunikacja miejska działa całkiem dobrze w okolicy.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- danikl
- 6 gwiazdek
inquiz, Azrael, Dziękuję.
Jak możecie to prześlijcie mi na PW swoje numery tel. Jak będę miał problem to się odezwę.
Jak możecie to prześlijcie mi na PW swoje numery tel. Jak będę miał problem to się odezwę.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
inquiz pisze: obok lotniska masz centrum handlowe z parkingiem
Carrefour najlepszy, tylko miejsca może nie być. Njalepiej przyjechać rano, zaparkować i zwiedzać miasto

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
problem w tym taki, że trzeba później wyjechać. We Wrocku po imprezach na przykład zawsze to się kończy staniem 2h w pierwszej uliczce zaparkingiem. (przynajmniej na tych, na których byłem)Konto usunięte pisze: Carrefour najlepszy, tylko miejsca może nie być. Njalepiej przyjechać rano, zaparkować i zwiedzać miasto
Moim zdaniem lepiej zaparkować dalej i się przejść, bo człowiek jeszcze wypoczęty, niż później zmęczonemu tkwić w gąszczu aut.
- danikl
- 6 gwiazdek
Tragedii nie było, zaparkowałem na parkingu Carrefoura i po koncercie około 30 min czekania na wyjazd.
danikl, to mikro koncert, na Metallice sparaliżowane było wsyztsko w promieniu 3k.
- danikl
- 6 gwiazdek
Azrael, podobno było około 60 tys. ludzi. Samochodów nie było zbyt dużo skoro o 18 znalazłem spokojnie miejsce na parkingu. Nie wiem może zadziałała na szersza skalę akcja "parkuj i jedź". Działały specjalne linie autobusowe przeznaczone do tego. Nie wiem czy przy wcześniejszych koncertach tak było czy po prostu było sporo więcej ludzi.
Jeśli ktoś ma ochotę zapoznać się ze statystykami zakorkowania polskich największych miast to proszę bardzo:
http://korkowo.pl/raport/ranking-najwol ... -miast-286

http://korkowo.pl/raport/ranking-najwol ... -miast-286

Ci w Krakowie to mają totalnie przerąbane. Nie dość, że największe korki w kraju, to jeszcze najgorsze powietrze.
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... -najgorzej

czarne jest piękne...
vibowit,vibowit pisze:Ci w Krakowie to mają totalnie przerąbane. Nie dość, że największe korki w kraju, to jeszcze najgorsze powietrze.![]()
jedyny ratunek dla zdrowia mieszkańców tego grodu - to rowery i pojazdy elektryczne.
No i oczywiście zakaz wjazdu pojazdów zasilanych silnikami spalinowymi, które nie spełniają normy emisji EURO XXX.

Лукашэнка, na szczęście
już podejmuje się działania w tym kierunku. 

czarne jest piękne...
fajnie widać taką czapę ze smogu, jeśli stanie się w okolicy kopca Kościuszki, albo w rejonie Mistrzejowic (które są na podobnej wysokości), a dokąldniej parku przy os. Złotego Wieku i popatrzy się na miasto... Ciemna, by nie powiedzieć czarna zawiesina, która unosi się nad budynkami. I tak przez ponad 200 dni w rokuvibowit pisze:Ci w Krakowie to mają totalnie przerąbane. Nie dość, że największe korki w kraju, to jeszcze najgorsze powietrze.![]()

Np. aktualne prognozy, można znaleźć tutaj:
http://www.malopolska.pl/Obywatel/EKO-p ... fault.aspx
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
generalnie świetnie widać z miejsc, które są brzegiem krakowskiej niecki... Ewentualnie z wieżowców (wysokie piętra) + widok na coś więcej niż blok na przeciwko
Myślę, że fajna panoramka może być ze wzgórza w parku przy osiedlu Tysiąclecia

Myślę, że fajna panoramka może być ze wzgórza w parku przy osiedlu Tysiąclecia
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"