Polska duma narodowa
Re: Polska duma narodowa
królowa Jadwiga.
z powodów dowolnych skupiliśmy swoją uwagę na tej postaci.
i przeżyliśmy szok poznawczy. wszelkie znamiona wskazują, że mieliśmy na tronie (przez bardzo krótką chwilę) Katarzynę (carycę) albo Elżbietę (pierwszą) lub inną panią takiego lub większego formatu. Niestety, za krótko.
to powinna być nasza jedna z naszych dum narodowych
z powodów dowolnych skupiliśmy swoją uwagę na tej postaci.
i przeżyliśmy szok poznawczy. wszelkie znamiona wskazują, że mieliśmy na tronie (przez bardzo krótką chwilę) Katarzynę (carycę) albo Elżbietę (pierwszą) lub inną panią takiego lub większego formatu. Niestety, za krótko.
to powinna być nasza jedna z naszych dum narodowych
Czysta prawda i wszelkie protesty "święcie oburzonych" są śmieszne. Podobnie jak śmieszne jest oburzenie na prawo kanoniczne. Prawo kanoniczne w dość dzikich czasach starało się zapobiegać pedofilii, a przynajmniej uczynić ją karalną. Oczywiście tej prawdziwej pedofilii, czyli uprawianiu seksu z dziećmi. To, że obecnie dziećmi (w niektórych aspektach) są osoby do 18. roku życia jest pewnie bardziej kwestią ekonomiczno - gospodarczą niż jakąkolwiek inną.WiS pisze: Bo, jak wiesz, pare stuleci wstecz chędożenie nastolatek nikogo w naszym kręgu kulturowym nie szokowało. Prawie, jak dzisiaj w sferach postępowej bohemy
Biologicznie zresztą ma to sens, to nasza cywilizacja sztucznie przesuwa granicę inicjacji (seksualnej i społecznej) coraz bardziej w górę.
Coś, co jest nielegalne niekoniecznie musi być nieracjonalne.
I odwrotnie - ale to temat na zupełnie inny watek.
Kościół podchodził do tego w sposób zdroworozsądkowy i uznawał osoby dojrzałe fizycznie (jasne, że nie wszystkie 12-to latki takie są), jako zdolne do współżycia.
Współczesne enuncjacje najpoważniejszych gazet (GW) o "słoneczku" gimnazjalistów (gimnazjum = 13-16 lat) chyba jakoś uzasadniają tezę o seksualności nastolatków.
Jasne, że sobie robię jaja. Ktokolwiek nie ma amnezji (ideowej), to pamięta siebie z tamtego wieku.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Właśnie mnię wqu... wziął.
O rewelacyjnej postawie polskich skoczków w Zasypanym z 10-15s. z naciskiem na kiepski skok Miętusa, któremu niestety wiatr przeszkodził.
Chłopak wyszedł na tego, co dał doopy i przez niego nie stanęli nasi skoczkowie na najwyższym pudle...
Na marginesie zostawili tuzów z D, N, A, etc.
Za to o jakimś debilnym zdjęciu/portrecie jakiejś księżnej z Anglii i dodaniu jej powagi/lat, nawet jakiegoś Worocha puścili.
LUDZIE. Co sie dzieje?
O rewelacyjnej postawie polskich skoczków w Zasypanym z 10-15s. z naciskiem na kiepski skok Miętusa, któremu niestety wiatr przeszkodził.
Chłopak wyszedł na tego, co dał doopy i przez niego nie stanęli nasi skoczkowie na najwyższym pudle...

Na marginesie zostawili tuzów z D, N, A, etc.
Za to o jakimś debilnym zdjęciu/portrecie jakiejś księżnej z Anglii i dodaniu jej powagi/lat, nawet jakiegoś Worocha puścili.
LUDZIE. Co sie dzieje?
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
FUX, a jak już Ci ten wkurw minie, mógłbyś napisać, o co Ci chodzi i co to ma do naszej dumy narodowej? 

WiS, poszęęęęęęęęęęęę
http://www.sport.pl/skoki/1,65078,13184 ... ie.html#MT
http://www.sport.pl/skoki/1,65078,13184 ... ie.html#MT
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
FUX pisze: LUDZIE. Co sie dzieje?
Zapotrzebowanie społeczne ?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
FUXik się wkurzył, że komercyjna telewizja wysłała specjalnie reportera, żeby zobaczył i zrelacjonował informację pudelkową, natomiast to co interesuje cały naród przeczytał spiker komentarzem opatrzonym zdjęciem...WiS pisze:FUX, a jak już Ci ten wkurw minie, mógłbyś napisać, o co Ci chodzi i co to ma do naszej dumy narodowej?
FUX - przestań oglądać telewizję, ja juz serwisy informacyjne dawno porzuciłem - tylko jak jestem za granicą, to czasem obejrzę, coby wiedzieć co w ojczyźnie się dzieje
każda stacja robi serwis pod siebie, teraz musiałbyś obejrzeć wszystkie, nagrać, odtworzyć kilka razy i wyciągnąć sedno - nie ma co
tak narzekaliśmy na hamerykańską telewizję lata temu, że taka szukająca taniej sensacji... to co TVN, Polsat, WIadomości puszczają - to przebija na głowę amerykanów
a duma narodowa? gdyby to były jakieś mistrzostwa świata, to bym się zgodził, a przypadkowe otarcie się o zwycięstwo w konkursie loteryjnym, gdzie wiatr wszystko wypaczał... dumą nie napawa, przynajmniej mnie

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
busik, bosze a Ciebie puszczają za granicębusik pisze: tylko jak jestem za granicą, to czasem obejrzę, coby wiedzieć co w ojczyźnie się dzieje

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
cholera wydało się 

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
To ja jeszcze raz przypomnę, że...
Ale się zreflektowałem.
Wszak aerodynamika kombinezonu, skład smaru do nart i dieta skoczka pochłaniają dziś trochę dolców i euro w laboratoriach.
Biznes niezgorszy się robi na sprzedawaniu kibicom czapeczek i na reklamach w TV.
A sztuką jest... nie zauważyć, że jakiś gość fruwający z dwoma deskami przpiętymi do nóg budzi większe emocje i wzruszenia, niż pisanina Petrarki albo bohomazy Picassa.
No, cóż, c'est la żizń
Niemniej, jako człek niedzisiejszy, po raz kolejny proszę: ze sportem mi sio stąd. Narzekania na mendia też mają swój odrębny, stosowny wątek.
Swoją drogą, naprawdę, oglądanie telewizji to jest jakiś dziwny masochizm
Już miałem dodać, że skoki na nartach nie są ani nauką, ani sztuką, ani biznesem.w pierwszym poście tego wątku jego założyciel, znaczy niejaki WiS pisze: powodem do narodowej dumy mogą być osiągnięcia ważniejsze niż to, że jakiś osiłek z Polski rodem czasami nakładzie po ryju mięśniaka innej narodowości, że jakiś polskojęzyczny patyczak pojedzie po asfaltowym torze nieco szybciej od Giermańca, a nawet to, że jedenastu troglodytów, potrafiących po polsku jedynie kląć, raz na jakiś czas trafi skórzaną kulą pomiędzy słupki ze sznurkową siatką.
(...)
poproszę tu wlepiać - polskie dokonania w dziedzinie nauki, sztuki, biznesu...
Ale się zreflektowałem.
Wszak aerodynamika kombinezonu, skład smaru do nart i dieta skoczka pochłaniają dziś trochę dolców i euro w laboratoriach.
Biznes niezgorszy się robi na sprzedawaniu kibicom czapeczek i na reklamach w TV.
A sztuką jest... nie zauważyć, że jakiś gość fruwający z dwoma deskami przpiętymi do nóg budzi większe emocje i wzruszenia, niż pisanina Petrarki albo bohomazy Picassa.
No, cóż, c'est la żizń

Niemniej, jako człek niedzisiejszy, po raz kolejny proszę: ze sportem mi sio stąd. Narzekania na mendia też mają swój odrębny, stosowny wątek.
Swoją drogą, naprawdę, oglądanie telewizji to jest jakiś dziwny masochizm

FUX, by pierwsze było jak by nie rzucali pod nogi kłód zawodnikom dobrze rokującym
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 3WV5wfMFyk#!

Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 3WV5wfMFyk#!
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
dobre
Polak to jednak Polak

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
ta niemiec biegał jak szalonyburat pisze:dobre![]()
Polak to jednak Polak
![]()
hiszpan też powalczył jakiś tam rekord miał ale nikt nie sprawdził Regulaminu

choć mógł jeszcze wyjąć z koszy worki i osobno do koszy i do worków napakować tego towaru po sam brzeg

255 tysi no to ładnie- sprzeda cześc w necie za 70% sumy i też będzie gicio
Pogratulować , Chłop wykazał się sprytem 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
chyba działalnośc będzie musiał załozyćKonto usunięte pisze: sprzeda cześc w necie za 70% sumy i też będzie gicio

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
nie do końca, może sprzedawać to jako uwaga- rzeczy kolekcjonerskieesilon pisze:chyba działalnośc będzie musiał załozyćKonto usunięte pisze: sprzeda cześc w necie za 70% sumy i też będzie gicio

Ciekawe czy skarbowy dowali podatek ?
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa