I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
Re: I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
rrosiak, tylko właśnie jedno co mnie wqrwia najbardziej to to ,że właśnie powołano milion nowych służb żeby łapać kierowców dublując służby i etaty oraz kompetencje i Policja chyba ma najmniejsze prawa teraz

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
W linku jest mapa, na której stopniowo pojawiają się autostrady. Zwróćcie uwage w jakich latach ani kilometra!
http://pokolenie1983.salon24.pl/478548, ... -po-ludzku
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
burat,
(dot. karmnika dla sępów, nie uprawnień Policji, oczywista
)
(dot. karmnika dla sępów, nie uprawnień Policji, oczywista
- WiS
- 6 gwiazdek
Nie, oczywiście, że nie. Ale naszego burdelu organizacyjnego chwilowo mi się nie chciało komentować, za to karmniki dla sępów poprawiły mi humor na resztę wieczoru 
To zdjęcie trzeba edytować, na środku lina metalowa i podwójna ciągła.
- WiS
- 6 gwiazdek
No jasne, ale to przecież dla bezpieczeństwa wszystko - i żeby przepisy szanować, i żeby mordercy tędy po 180 nie jeździli... no, żeby tak jakby ogólnie cywilizacja była i Europa, a nie warcholstwo i zaścianek.
I tak nam dopomóż Tusk.
I tak nam dopomóż Tusk.
A tu z onet link o Tusku i Nwaku STIajem z Gdańska do Wawy
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/wa ... omosc.html
http://wyborcza.pl/1,75248,13184975,Fot ... darow.html
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/wa ... omosc.html
http://wyborcza.pl/1,75248,13184975,Fot ... darow.html
- WiS
- 6 gwiazdek
Nienoo, kurdęż, Arno, toż to manipulacja tabloidow, temat zastępczy i w ogole władza przecie wszędzie robi co chce...
Acz Tusk, trzeba przyznać, czasem wie co dobre.
Na wszelki wypadek doprecyzuję: nie, nie mam na mysli Nowaka
Acz Tusk, trzeba przyznać, czasem wie co dobre.
Na wszelki wypadek doprecyzuję: nie, nie mam na mysli Nowaka
Ja WiS, pokazuję jedynie co się wyprawia.
Byli dziś w Kawie na Ławę i się o tym pruli.
W sumie poza tym, że krytykują ratowanie budżetu radarami, nie bardzo mogą się czepnąć.
No bo przecież nikt nie powie: proszę nie stawiać radarów przy szkołach.
PO mówi - będziemy oceniać, gdzie radary stoją tylko dla kasy. I to się jeszcze zobaczy. Bo ja słyszałem o tym, że znaki będą sprawdzać już ze dwa lata temu.
Mam nawet pomysł, jak wkurwić mieszkańców Konstancina. Postawić urządzonko do mierzenia średniej między Konstancinem a Wilanowem. Tam 4 pasy i 60km. I jakieś 8KM jazdy. Od razu całe miasteczko do pracy będzie wychodzić 1/2h wcześniej. Niech se bydło nie myśli.
Na tej trasie nie jeden przekracza 3krotnie.
A i przed Jankami dałoby się kilka takich na obu trasach wstawić. Kilka nawet specjalnie dla Fido_'a.
Rozśmieszył mnie jeden w tej Kawie - "przekracza na ogół elektorat platformy, bo ich stać na takie auta."
Zwłaszcza ograniczenia 30/50/90 tylko wysilone i drogie auta przekraczają. A i do 160 dziś się każdy rozpędzi.
Byli dziś w Kawie na Ławę i się o tym pruli.
W sumie poza tym, że krytykują ratowanie budżetu radarami, nie bardzo mogą się czepnąć.
No bo przecież nikt nie powie: proszę nie stawiać radarów przy szkołach.
PO mówi - będziemy oceniać, gdzie radary stoją tylko dla kasy. I to się jeszcze zobaczy. Bo ja słyszałem o tym, że znaki będą sprawdzać już ze dwa lata temu.
Mam nawet pomysł, jak wkurwić mieszkańców Konstancina. Postawić urządzonko do mierzenia średniej między Konstancinem a Wilanowem. Tam 4 pasy i 60km. I jakieś 8KM jazdy. Od razu całe miasteczko do pracy będzie wychodzić 1/2h wcześniej. Niech se bydło nie myśli.
A i przed Jankami dałoby się kilka takich na obu trasach wstawić. Kilka nawet specjalnie dla Fido_'a.
Rozśmieszył mnie jeden w tej Kawie - "przekracza na ogół elektorat platformy, bo ich stać na takie auta."
Zwłaszcza ograniczenia 30/50/90 tylko wysilone i drogie auta przekraczają. A i do 160 dziś się każdy rozpędzi.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Z drugiej strony powiedz mi jaki jest sens utrzymywania tam ograniczenia 60km/h?Arno pisze: Mam nawet pomysł, jak wkurwić mieszkańców Konstancina. Postawić urządzonko do mierzenia średniej między Konstancinem a Wilanowem. Tam 4 pasy i 60km. I jakieś 8KM jazdy. Od razu całe miasteczko do pracy będzie wychodzić 1/2h wcześniej. Niech se bydło nie myśli.
Arno pisze: A i przed Jankami dałoby się kilka takich na obu trasach wstawić. Kilka nawet specjalnie dla Fido_'a.
Niech sobie stawiają, ja już bardzo rzadko ciągnę samochód do pracy. Koleje Mazowieckie, kindle z ciekawymi książkami, muzyczka, czas na własne przemyślenia, można zobaczyć co się dzieje za oknem. Pełny chillout (no chyba, że nie grzeją w zimę
Fido_, w kwestii ograniczenia do Konstancina pisałem do władz odpowiedzialnych i dzwonilem tu i ówdzie. Odpowiedź otrzymywałem jedną: to jest teren zabudowany, czyli miasto. ( tylko że tam jak wiemy brak budynków). Na uwagę, ale na Wisłostradzie nawet jest wyższa prędkość, słyszalem - to nie ma związku.
A dobrej kolei do pracy zazdroszczę, bo istotnie można se poczytać, jak w metrze.
A dobrej kolei do pracy zazdroszczę, bo istotnie można se poczytać, jak w metrze.
i obawiam się ,ze tak będzie wyglądała "weryfikacja" sensowności znaków bo nikt nie będzie chciał się przyznać ,że jest idiotą i znajdzie wytłumaczenie do każdego znakuArno pisze: Odpowiedź otrzymywałem jedną: ...............- to nie ma związku.
Arno, a w Wiedniu ile jest; 80 czy 100 na autostradach?
Raczej niewielu jedzie grubiej i da się. Wjazd od N i wyjazd na SW zajmuje czasami ponad 0,5h
Głównie szarżują rodacy, czesi, ruski i kasztany.
Raczej niewielu jedzie grubiej i da się. Wjazd od N i wyjazd na SW zajmuje czasami ponad 0,5h
Głównie szarżują rodacy, czesi, ruski i kasztany.
No chyba, że kto inny będzie robił weryfikacjęburat pisze:i obawiam się ,ze tak będzie wyglądała "weryfikacja" sensowności znaków bo nikt nie będzie chciał się przyznać ,że jest idiotą i znajdzie wytłumaczenie do każdego znakuArno pisze: Odpowiedź otrzymywałem jedną: ...............- to nie ma związku.
Arno, z pewnością będą ją robili jacyś eksperci z odpowiednimi dyplomami i certyfikatami 
z zarządu dróg
Azrael pisze: Pasieczny chociaż jest praktykiem, fanatykiem, ale praktykiem
jeżeli to prawda , jezeli nigdy nie wyprzedził cięzarówki jadacej 88,5 km/h przekraczając dopuszczalne 90km/h to niniejszym serdecznie przepraszam go za wszystko co o nim dotychczas myslałem podczas oglądania i słuchania wywiadów, wielki szacun i jeszcze raz sorki
-
Jacol
- 2 gwiazdki
- Auto: brak Forestera 2,0 Turbo LPG
- Polubił: 2 razy
- Polubione posty: 0
Naród sam jest sobie winien, bo się nie solidaryzuje!!! Z solidarnym narodem żadna władza nie wygra - tego dowiedliśmy w latach '80 i '90.
Naród się powinien znowu zSOLIDARYZOWAĆ jak za komuny i w latach 90'tych - pamiętam że wtedy każdy patrol z radarem był demaskowany przez innych kierujących mruganiem długimi, tak żeby ostrzec tych, którym groził. Teraz od kilku lat tego nie widzę. Dzisiaj wpadam na radar w Skomielnej, a z przeciwka minęło mnie 50 aut i nikt nie pomyślał o mnie!!! Osiągnęli swój cel jesteśmy masą, z którą mogą zrobić wszystko, nałożyć dowolnie wysokie podatki, kary, wymagania, upokorzenia i wszystko łykamy jak papkę z jajek.
Jakiś czas temu w małopolsce była fajna akcja zamalowywania czarnym sprayem soczewek fotoradarów... ja oczywiście jestem przeciw i nie powinno się tak robić (wiadomość dla służb, które czytają pewnie i to forum żebym nie miał kłopotów) ale niech żyją TIRowcy, bo z osobówki się nie dosięgnie...

Naród się powinien znowu zSOLIDARYZOWAĆ jak za komuny i w latach 90'tych - pamiętam że wtedy każdy patrol z radarem był demaskowany przez innych kierujących mruganiem długimi, tak żeby ostrzec tych, którym groził. Teraz od kilku lat tego nie widzę. Dzisiaj wpadam na radar w Skomielnej, a z przeciwka minęło mnie 50 aut i nikt nie pomyślał o mnie!!! Osiągnęli swój cel jesteśmy masą, z którą mogą zrobić wszystko, nałożyć dowolnie wysokie podatki, kary, wymagania, upokorzenia i wszystko łykamy jak papkę z jajek.
Jakiś czas temu w małopolsce była fajna akcja zamalowywania czarnym sprayem soczewek fotoradarów... ja oczywiście jestem przeciw i nie powinno się tak robić (wiadomość dla służb, które czytają pewnie i to forum żebym nie miał kłopotów) ale niech żyją TIRowcy, bo z osobówki się nie dosięgnie...
Czyny niezaistniałe często wywołują katastrofalny brak następstw.
esilon pisze: jeżeli to prawda , jezeli nigdy nie wyprzedził cięzarówki jadacej 88,5 km/h przekraczając dopuszczalne 90km/h to niniejszym serdecznie przepraszam go za wszystko co o nim dotychczas myslałem podczas oglądania i słuchania wywiadów, wielki szacun i jeszcze raz sorki
Parę lat temu próbowałem to potwierdzić i nie udało mi się ustalić że to co opowiada jest nieprawdą. Niemniej nie włożyłem w to jakichś znacznych środków. W każdym razie on jest żeglarzem i mówił, że znad morza jedzie ponad 7h.
Tam przed mapą jest wpisaneArno pisze:W linku jest mapa, na której stopniowo pojawiają się autostrady. Zwróćcie uwage w jakich latach ani kilometra!
Nie wiem zatem, czy mapka jest wiarygodna jeśli chodzi o ilość dróg ekspresowych w Polsce.Ilość autostrad i drug ekspresowych
czarne jest piękne...
drug - to po rusku przyjaciel. Ponieważ jest nieodmienione, wiec chyba chodzi o ekspresowe przyjaciółki.
np: na trasie z Gdańska do Małkini spotkałem 5 drug ekspresowych. Usługi wykonane w iście ekspresowym tempie ku zadowoleniu usługobiorcy.
np: na trasie z Gdańska do Małkini spotkałem 5 drug ekspresowych. Usługi wykonane w iście ekspresowym tempie ku zadowoleniu usługobiorcy.
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: To dziwne, ale mam Subaru, nawet dwa
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 153 razy
Ja bym sie tym na forum nie chwalił na Twoim miejscu. Jeszcze żona albo ktos z rodziny przeczyta..........Arno pisze: np: na trasie z Gdańska do Małkini spotkałem 5 drug ekspresowych. Usługi wykonane w iście ekspresowym tempie ku zadowoleniu usługobiorcy.
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD