I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'

Post 14 sty 2013, o 13:14

Oj tam oj tam, ile płaciłeś Arno? :giggle:

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 14 sty 2013, o 13:29

"Dziennikarze czekali na ministra Nowaka godzinę. W końcu nie wytrzymali"
http://www.tvn24.pl/dziennikarze-czekal ... 968,s.html
Przez chwilę myślałem, że jechał tak jak my, szaraczki.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 184 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 14 sty 2013, o 13:32

A ja to myślę ,że fajne by było gdyby ktoś ponagrywał jak jeździ Nasza władza :idea: , jak łamie przepisy i gdzie ma obywateli :idea:

I do netu :thumb:

Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Post 14 sty 2013, o 13:40

gregski pisze:yanosik ostrzega o tych pomiarach sredniej?
Tak jak należało się spodziewać, nie będzie z tym problemu:
http://yanosik.pl/node/137

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 14 sty 2013, o 14:41

Ja widzę, że koledzy nie załapawszy konwencji literackiej. No naprawdę, a podobno niektórzy to nawet czytają w pociągach.

Ale co tam. Naważniejsze, żeby drugi byli, bo są potrzebne przecież ludziom drogi.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 14 sty 2013, o 14:43

Arno pisze: No naprawdę, a podobno niektórzy to nawet czytają w pociągach.

Bo oni mają tylko subskrybcję Faktu :razz:

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'

Post 14 sty 2013, o 16:40

Лукашэнка pisze:
gregski pisze:yanosik ostrzega o tych pomiarach sredniej?
Tak jak należało się spodziewać, nie będzie z tym problemu:
http://yanosik.pl/node/137
Gitarrrra.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 14 sty 2013, o 23:38

Qrwa słucham tego Nowaka i jestem za eutanazją :x
To ,że tych panów wybraliśmy nie oznacza ,że mogą Nas dymać przy wszystkich na ulicy :x
Co za aparatczyk , hipokryta :wall: nie odpowie na zadane pytanie :x

pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
Polubił: 1 raz

Post 14 sty 2013, o 23:44

Piter 35, pociesz się, że po takich zagraniach jak teraz z radarami, na trzecią kadencję raczej szans nie mają. IMO strzelili we własny elektorat.

Mój głos już stracili.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 14 sty 2013, o 23:48

pablonas, dokładnie teraz to powiedzieliśmy z Beatką :idea:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 254 razy
Polubione posty: 533 razy

Post 14 sty 2013, o 23:51

Ale ten nasz Piotruś się żony słucha :giggle: :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 14 sty 2013, o 23:59

Jarek do władzy wróci to bedzieta płakać za Nowakami i Donaldem :giggle: :giggle:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 15 sty 2013, o 00:00

burat, i to jest najgorsze w tym wszystkim... bo prawdę mówiąc to nie wiadomo na kogo głosować. :roll:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 15 sty 2013, o 00:05

Chloru pisze: Ale ten nasz Piotruś się żony słucha
Bo Mądrego zawsze jest miło posłuchać :thumb:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 sty 2013, o 00:10

Kurde jak ładnie punkty zbierasz :thumb: 8-) Na co można wymienić? :giggle: :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 15 sty 2013, o 00:12

Chloru pisze: Na co można wymienić?
A to już na pw :mrgreen:

pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
Polubił: 1 raz

Post 15 sty 2013, o 00:15

Chloru pisze: Kurde jak ładnie punkty zbierasz
To pewnie nawet nie Piter, tylko Żona się na jego profilu zalogowała :mrgreen:
burat pisze: Jarek do władzy wróci to bedzieta płakać za Nowakami i Donaldem :giggle: :giggle:
Może do wyborów jakaś trzecia siła się wyłoni? Bo jak nie to co? Uciekać z tego kraju?

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 15 sty 2013, o 08:50

burat pisze: Jarek do władzy wróci to bedzieta płakać za Nowakami i Donaldem
nie chciałbym wojny rozpętywać, ale już dość dawno tu twierdziłem, że nic by się nie stało. W sumie patrząc na to, to nawet bym wolał ;-)

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 15 sty 2013, o 09:08

Alan, Alan, Alan!, obyśmy nie musieli CI mówić "A nie mówiliśmy?!"

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 15 sty 2013, o 10:27

Policja umywa ręce, czeka na polecenia z góry:
http://motoryzacja.interia.pl/raport/fo ... 82994,8265

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 sty 2013, o 10:45

A.A.A. nie zapominaj, że każdy przed wyborami gada co mu wygodnie. Potem się okazuje, że dziura budżetowa i niestety po zwycięzkich wyborach PiSu:

Któryś z posłów wypowie się: "radary choć jesteśmy przeciw i w ogóle, to szatany są, to to konieczność dziejowa i nie uciekniemy od nich, ale to dla dobra społeczeństwa, bo przecież ratujemy życie ludzkię, a to jak wiem z dyskusji o nienarodzonych wartość jest nadrzędna. Jednocześnie, My PiS wprowadzamy do fotoradarów udogodnienie - fotoradar będzie miał funkcję określającą czy kobieta jest w ciąży, będzie miał funkcję Face recognition, i ciężarna - już od pierwszego tygodnia - będzie notowana. I używając słownictwa samochodziarzy - będzie musiała dowieźć ciążę do mety. To wielkie zwycięstwo technologii nad siłami zła aborcyjnego! W ten sposób siły zła zostają przeciągnięte na chwalebną stronę dobroci w czystej postaci.Radar nas ubogaci."

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 238 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 15 sty 2013, o 12:40

A to
http://bi.gazeta.pl/im/8/13194/m1319422 ... BITYCH.jpg

było?

Zobaczcie, jak się „wypadkowość" zmniejszyła przez „udrogowienie" ;-) poszczególnych województw...

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 15 sty 2013, o 13:07

Nikt nie ma pretensji o to, że waadza jeździ sobie setką po torach tramwajowych, tylko że nie płaci za to mandatów.

A tu im więcej doniesień tym bardziej widać, że waadza ma społeczeństwo w dupie, bo głupie.

Lampy przeciwmgielne źle zamontowane? A nie, to wyposażenie radaru, a nie samochodu! Po prostu ordynarne walenie w rogi :evil: to ja sobie zamontuję w samochodzie kamerkę i też powiem, że lampy przeciwmgielne które mam źle zamontowane to wyposażenie kamery a nie samochodu i poproszę o opinię ministerstwa transportu a może finansów. Myślicie, że policja będzie się długo zastanawiać, czy nie zabrać mi dowodu? A skąd, zabiorą od razu. A tu widać że klika wzajemnych przywilejów na się dobrze - jedni pilnują przywilejów drugich, żeby tamci też się kiedyś odwdzięczyli. A wydawałoby się, że prawo jest dla wszystkich.

Wszyscy widzą, że budowa nowoczesnych dróg, wielopasmowych, obwodnic wyprowadzających ruch z miasta wpływa na bezpieczeństwo ruchu - a nie fotoradary ustawione na absurdalnych ograniczeniach i łapanie ludzi ZMUSZONYCH do jazdy przez wioski i miasteczka w ruchu tranzytowym. Zresztą mieszkańcy tych miejscowości też mają dość. Jest mapa bezpieczeństwa drogowego - drogi krajowe (nawet słynna ósemka, "droga zaufania" gdzie postawiono absurdalne płotki i pobudowano wysepki uniemożliwiające wyprzedzanie) są oznaczone jako obszary o najwyższym zagrożeniu dla życia. Dla kontrastu, nowo budowane autostrady i ekspresówki są wolne od tych zagrożeń - tam się prawie nie zdarzają wypadki!

Piszesz Arno, że chcę dziczyć po drodze. Nie, wcale nie chcę. Chcę móc tak przejechać przez Polskę, żebym w rozsądnym czasie i bez zbędnych wrażeń dojechał na miejsce. Wiele ograniczeń jest absurdalnych, a kierowcy są właśnie tam łapani, a nie tam gdzie trzeba. Przykład: policja regularnie poluje na kierowców pod mostem Łazienkowskim (ogr do 50) i Toruńskim (ogr do 70). Pod Toruńskim stoją tam, gdzie mija się salon Hondy i leci parę kilometrów estakady, z jednej strony las, z drugiej Wisła. Po co tam jest ograniczenie do 70? A nigdy nie widziałem żadnego radaru ani patrolu pod szkołą dziecka, gdzie jest ograniczenie do 30, ale "bogacze" co sobie pobudowali dom za miastem bo ich nie było stać na dom bliżej pracy lecą minimum 70 przez środek osiedla i obok szkoły. Straż miejska pojawia się tylko wtedy gdy jest wywiadówka i ludzie stają gdzie się da w tym na chodnikach - to wtedy przychodzą wypisywać mandaty.

Dlatego tak długo, jak fotoradary nie będą służyć poprawie bezpieczeństwa tylko łupieniu kierowców, co jest ewidentne dla wszystkich, będę przeciwko rozbudowie opresyjnego systemu.

A te nowe zabawki ITD to już jest jawne łupienie - normalnie piraci z Konstancina - jeżeli nawet nie zatrzymują kogoś, kto popełnia wykroczenie, zagraża bezpieczeństwu ruchu, to co to jest. Tak samo ten nowy system, zapłać stówę więcej i możesz szaleć dalej, bo nie dajemy punktów. No i co to ma wspólnego z bezpieczeństwem? Nic.

A ja nie czuję się odpowiedzialny za zapewnienie bezpieczeństwa na drodze, to ma zapewnić rząd któremu płacę na to podatki.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 sty 2013, o 13:09

Gdzieś ktoś powiedział czy napisał, że nasze kursy nie uczą jazdy defensywnej.
Czy widzieliście, żeby ktoś w Polsce wyprzedzając rower poczekał aż przejadą auta z naprzeciwka - na wąskiej drodze? Nie, nie zwolni, pcha się, rower mija na milimetry, to samo z pieszymi.
Bo nikt na kursie w Polsce nie uczy mądrego zachowania. Skupili się na przepisach i parkowaniu oraz rondach.
w Stanach są jakieś delikatne pytania przepisowe, a reszta dotyczy mądre zachowania na drodze.
No bo czy trzeba wykuć na pamięć wszystkie znaki, żeby wiedzieć dojeżdżając do skrzyżowania, że jak jest strzałka prosto, to jedziemy prosto? Jakoś nie widziałem w USA miliardów najróżniejszy znaków. Króluje znak STOP. który w zasadzie załatwia wszystkie uprzywilejowania.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 sty 2013, o 13:18

Cześć Funky.
Zdaje się, że stoimy jednak po tej samej stronie barykady.
Ja jedynie twierdzę, że naiwnością jest myślenie, że władza nie będzie bezkarna. Chociaż może ta awantura spowoduje, że posłowie będą obrywać za to i owo.
Dlaczego dopisali tę stówę? Cholera wie, ale chyba po to, żeby jednak kierujący zapłacił.
Nie wiem, czy to ma znaczenie: ale nie jest to mandat, ale kara administracyjna, pod którą podpadają posłowie ( tak Nowak twierdził). Więc punkty nie punkty, poseł beknie.
Ilu jest ludzi, ktorzy mogą sobie bulić po 300,500 pln ( a wkrótec 2x tyle) ad infinitum? No jednak niewielu. I jak dostanę kilka mandatów, czy moja córka, lub sąsiad, to raczej się w końcu uspokoję.
Najgorsze - bo znienacka - są nieoznakowane auta. Wracasz se z podróży do domu a prawa jazdy niet! I to uważam jest wyjątkowo skuteczny sposób. ( tam jest także ta stówka wpisana - no ale wtedy kasa się sumuje).
Bo cała dyskusja nie dotyczy jedynie ludzi maję†nych, ktorych jest jednak bardzo mało, ale całego narodu, który cały popierdala z wyjątkami ( bo benzyna droga dziś).
Wszystkie repy robiącę jatki na drodze może się uspokoją.
Ja na pewno zwolnię.
Jak jadę do Austrii autostradą, to do granicy jadę GPS 149 i wystarcza. I bezkarnie.
Strach za to jest w mieście - bo tu NIKT nie jedzie zgodnie. Zdaje się że wszystko jest ustawione około 20plus.
Jaką morderczą prędkością jeździmy po Wisłostradzie? Przecież nie jakieś 70!

ODPOWIEDZ