Może coś podpowiecie.
Dziękuję.

Piter 35, SBD '08Piter 35 pisze: diesel jest ok ( byle miał mało najechane )
Jak kupisz z silnikiem benzynowym to kup benzynę. Lepiej chodzi niż na dieselu.slawomir77 pisze:Witam chciałbym kupić OUTBECKA 2008 i zastanawiam się czy wybrać diesla czy benzyne?
Może coś podpowiecie.
Dziękuję.
Sprzęgłoskokus_2006 pisze:czytałem wątek o magicznym programie z ASO zmniejszający moment obrotowy w zakresie niskich obrotów. Wprost odpowiedzi, dlaczego i po co nie znalazłem, chyba nikt o tym nie napisał. Ale wniosek nasuwa mi się jeden... Coś nie wytrzymywało.
To rzeczywiście napawa optymizmem.leinad pisze:Najlepsze jest spalanie. Ostatnio miałem trasę około 1000 km spalanie według komputera to 5.4 z kalkulatorem 5.6. Prędkości od 90 do 130 więc jak na 4 łapy to nie jest źle![]()
Лукашэнка pisze: okazało się, że średnio wyszło grubo ponad 6 litrów ropy na 100km. O ile dobrze pamiętam, to bliżej siedmiu.
Potwierdzam, to spalanie jest możliwe . Ja mam średnio 6,2 droga krajowa oraz powiatówki . Możnaby powiedzieć , że taki cykl mieszany i muszę podkreślić , że dosyć często wykorzysuję fajną dynamikę silnika 2.0D , więc nie jeżdżę żeby oszczędzać . W rok zrobiłem 60 tys. , teraz mam 75 tys. Zero brania oleju , żadnych kłopotów z filtrem i sprzęgłem . Wymienione tylko łączniki stabilizatora przód , ale to normalne , bo dużo po kopalni jeżdżę . Ogólnie auto OK . Naprawde OK !leinad pisze:Najlepsze jest spalanie. Ostatnio miałem trasę około 1000 km spalanie według komputera to 5.4 z kalkulatorem 5.6. Prędkości od 90 do 130 więc jak na 4 łapy to nie jest źle![]()