W kolejce do kina

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Re: W kolejce do kina

Post 29 gru 2012, o 13:47

FUX, też byłem w kinie na tym... może u nas kultura jakaś inna bo nie zauważyłem, żeby ktoś niekulturalnie konsumował. :whistle:

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 29 gru 2012, o 14:47

Chloru, może. Ja do Wrocka do kina już przestałem jeździć, a na tym filmie byłem właśnie tam...
Na miejscu mam kino i zachowanie ludzi w kwestii konsumpcji i wydawania dźwięków jest takie, jakie była w kinach ze 20-30 lat temu.

Ale do Multipleksów to głównie chyba Ci napływowi muszą chodzić... :whistle:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 29 gru 2012, o 18:29

FUX, ostatnio w nie-multipleksie to byłem na Bruno. To nie jest bardzo ambitne kino ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 23:04

No i czego to dowodzi/wnosi? :roll:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 30 gru 2012, o 00:15

Stare kina nie były planowane pod spore dodatkowe dochody z konsumpcji. Natomiast multipleksy są od początku zaprojektowane aby sprzedać wszystkiego jak najwięcej, to tego to ponoć modne i na amerykańskich filmach też żrą - teraz każdy młodziak idzie za tryndem a starzy za to płacą.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 30 gru 2012, o 02:09

inquiz pisze: Natomiast multipleksy są od początku zaprojektowane aby sprzedać wszystkiego jak najwięcej, to tego to ponoć modne i na amerykańskich filmach też żrą - teraz każdy młodziak idzie za tryndem a starzy za to płacą.
Tajemnicą nie jest, że z multipleksami jest trochę jak ze stacjami benzynowymi - większość duża część zysku nie pochodzi z towaru "statutowego" (biletów, paliwa), ale z dodatków (pop-corn, tacosy, cola, a na stacji wóda, kawa, hotdogi i reszta spożywki).

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 30 gru 2012, o 02:50

WRC fan pisze: Tajemnicą nie jest, że z multipleksami jest trochę jak ze stacjami benzynowymi - większość duża część zysku nie pochodzi z towaru "statutowego" (biletów, paliwa), ale z dodatków (pop-corn, tacosy, cola, a na stacji wóda, kawa, hotdogi i reszta spożywki).
Dokładnie, tylko teraz sobie wyobraźmy ,że nie ma na stacji czy w kinie tych towarów....dopiero byłby lament... :-)
FUX pisze: zachowanie ludzi w kwestii konsumpcji i wydawania dźwięków jest takie, jakie była w kinach ze 20-30 lat temu.

W kinach 20 czy 30 lat temu też były barki i można było kupić jakieś czeskie cukierki batony itp ...nie bądźmy teraz świętsi od papieża ... ;-) . FUX, możesz napisać ,że nigdy nie jadłeś czy nie piłeś w kinie...ale nikt w to nie uwierzy ...
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 gru 2012, o 08:51

Kruszyn, oczywiście że to robiłem. Różnica jest taka, że jeden żłopie, a inny pije, niekoniecznie przez słomkę.
Od wielu lat nie kupuję konsumpcji, która potrafi przebić ceny biletów, a cena 5-7 zł za małą wodę, która kosztuje 1 zł, to już kpina... :wall:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 19 sty 2013, o 11:50

DJANGO :thumb:

D jest nieme :-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 19 sty 2013, o 12:16

Popieram Quentin w dobrej formie i muzyka też super :->
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lut 2013, o 23:45

po seansie "Drogówki" i powiem ,że to jest naprawdę bardzo dobry kryminał choć trochę za dużo tam rzeczy zaczerpniętych trochę z internetu (chodzi mi o niektóre gagi które jak ktoś trochę jest na bieżąco z YT czy FB zaraz wyłapie choć nie razi jakoś mocno ;-) ) Nie jest tak mroczne i duszne jak dom zły ale naprawdę dobry.
Podkreślę ,że jakimś bezkrytycznym fanem Smarzowskiego nie jestem ot lubię jego filmy ,a ten jest naprawdę dobry.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 3 lut 2013, o 23:46

Trzeba będzie się na Drogówkę wybrać w takim razie...
Marcin

-_-

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 00:00

no i jeszcze jest temat mocno nas wszystkich dotykający bo jeden z głównych bohaterów pomyka ślicznym ,niebieskim GTkiem który pięknie brzmi na ekranie :-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 01:07

brownnoise, jak to film ,jest trochę przejaskrawień żeby było napięcie i film dało się oglądać i akcja była wartka :-) , jednak samo zachowanie ludzi ,ich charaktery i wzajemne relacje są bardzo prawdopodobne :-> może oprócz jednego faktu ,którego tu nie poruszę bo zdradził bym niepotrzebnie fabułę tym co nie widzieli ;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 21:17

Zemsta policji na narodzie za ten film będzie straszna.
Już mi żal aktorów, którzy tam występują>
- O, panie Arkadiuszu, czy pan wie ile pan jechał? 91km/h na 60 - no to się z prawkiem jednak pożegnamy...tia.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Re:

Post 4 lut 2013, o 21:21

burat pisze:Popieram Quentin w dobrej formie i muzyka też super :->
dla ułatwienia dodam, że na przykład cały dom na plantacji zbudowano od zera. Schody prowadzące na górę miały kilka wariantów, w tym jeden tylko po to, żey nakręcić buty jednego gościa. Że scena z kuk-lux klanem była oświecona z dwóch gigantycznych dźwigów stojących na wzgórzach i lampy takie jak na legii wisiały na doliną, oczywiście specjalnie przygotowane, żeby było złudzenie światła księżycowego. I cały film nakręcony na taśmie filmowej a nie na cyfrze, żeby oglądało się jak western stary.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 22:07

Arno pisze:
Zemsta policji na narodzie za ten film będzie straszna.
to zależy większości środowiska się podobał ;-) (choć nie wiem jak Warszawa - główni bohaterowie :-) )

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 22:16

burat, masz tu ode mnie w prezencie komplet znaków interpunkcyjnych - ,.-'"!?. Jak będziesz kopiował i wklejał starczy na parę postów :giggle: :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 22:18

Chloru, czasami zjadam przecinki ale tu chyba nie brakło nigdzie :-p

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 4 lut 2013, o 22:20

to zależy (wstaw kropkę lub przecinek), większości środowiska się podobał ;-)
co za różnica - wystarczy w głowie czytać na głos :giggle: :giggle: :giggle:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 22:20

burat, zabrakło przecinka, kropek i wielkich liter :-> Tobie zwracam uwagę bo jest jeszcze szansa na resocjalizację. Taki Arno na przykład jest już za stary i robi to złośliwie :mrgreen: :giggle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 22:21

eee tam mi lepiej pasuje tak jak jest :-p

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 5 lut 2013, o 06:08

Chloru pisze:burat, zabrakło przecinka, kropek i wielkich liter :-> Tobie zwracam uwagę bo jest jeszcze szansa na resocjalizację. Taki Arno na przykład jest już za stary i robi to złośliwie :mrgreen: :giggle:
A emotikonki to są kropki, czy przecinki, bo nie wiem na co Ci zwrócić uwagę? :-p
Zresztą nawet jeśli uznamy je za kropki, to w powyższej wypowiedzi nadal brakuje mi kilku znaków interpunkcyjnych. :cofee:
Ostatnio zmieniony 5 lut 2013, o 10:55 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 1 raz.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 5 lut 2013, o 10:34

Konto usunięte, w Twojej również. :mrgreen:
czarne jest piękne...

Konto usunięte
6 gwiazdek