W kolejce do kina
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: W kolejce do kina
FUX, też byłem w kinie na tym... może u nas kultura jakaś inna bo nie zauważyłem, żeby ktoś niekulturalnie konsumował. 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru, może. Ja do Wrocka do kina już przestałem jeździć, a na tym filmie byłem właśnie tam...
Na miejscu mam kino i zachowanie ludzi w kwestii konsumpcji i wydawania dźwięków jest takie, jakie była w kinach ze 20-30 lat temu.
Ale do Multipleksów to głównie chyba Ci napływowi muszą chodzić...
Na miejscu mam kino i zachowanie ludzi w kwestii konsumpcji i wydawania dźwięków jest takie, jakie była w kinach ze 20-30 lat temu.
Ale do Multipleksów to głównie chyba Ci napływowi muszą chodzić...

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
FUX, ostatnio w nie-multipleksie to byłem na Bruno. To nie jest bardzo ambitne kino 

Stare kina nie były planowane pod spore dodatkowe dochody z konsumpcji. Natomiast multipleksy są od początku zaprojektowane aby sprzedać wszystkiego jak najwięcej, to tego to ponoć modne i na amerykańskich filmach też żrą - teraz każdy młodziak idzie za tryndem a starzy za to płacą.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Tajemnicą nie jest, że z multipleksami jest trochę jak ze stacjami benzynowymi -inquiz pisze: Natomiast multipleksy są od początku zaprojektowane aby sprzedać wszystkiego jak najwięcej, to tego to ponoć modne i na amerykańskich filmach też żrą - teraz każdy młodziak idzie za tryndem a starzy za to płacą.
Dokładnie, tylko teraz sobie wyobraźmy ,że nie ma na stacji czy w kinie tych towarów....dopiero byłby lament...WRC fan pisze: Tajemnicą nie jest, że z multipleksami jest trochę jak ze stacjami benzynowymi - większość duża część zysku nie pochodzi z towaru "statutowego" (biletów, paliwa), ale z dodatków (pop-corn, tacosy, cola, a na stacji wóda, kawa, hotdogi i reszta spożywki).

FUX pisze: zachowanie ludzi w kwestii konsumpcji i wydawania dźwięków jest takie, jakie była w kinach ze 20-30 lat temu.
W kinach 20 czy 30 lat temu też były barki i można było kupić jakieś czeskie cukierki batony itp ...nie bądźmy teraz świętsi od papieża ...

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn, oczywiście że to robiłem. Różnica jest taka, że jeden żłopie, a inny pije, niekoniecznie przez słomkę.
Od wielu lat nie kupuję konsumpcji, która potrafi przebić ceny biletów, a cena 5-7 zł za małą wodę, która kosztuje 1 zł, to już kpina...
Od wielu lat nie kupuję konsumpcji, która potrafi przebić ceny biletów, a cena 5-7 zł za małą wodę, która kosztuje 1 zł, to już kpina...

po seansie "Drogówki" i powiem ,że to jest naprawdę bardzo dobry kryminał choć trochę za dużo tam rzeczy zaczerpniętych trochę z internetu (chodzi mi o niektóre gagi które jak ktoś trochę jest na bieżąco z YT czy FB zaraz wyłapie choć nie razi jakoś mocno
) Nie jest tak mroczne i duszne jak dom zły ale naprawdę dobry.
Podkreślę ,że jakimś bezkrytycznym fanem Smarzowskiego nie jestem ot lubię jego filmy ,a ten jest naprawdę dobry.

Podkreślę ,że jakimś bezkrytycznym fanem Smarzowskiego nie jestem ot lubię jego filmy ,a ten jest naprawdę dobry.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

no i jeszcze jest temat mocno nas wszystkich dotykający bo jeden z głównych bohaterów pomyka ślicznym ,niebieskim GTkiem który pięknie brzmi na ekranie 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

brownnoise, jak to film ,jest trochę przejaskrawień żeby było napięcie i film dało się oglądać i akcja była wartka
, jednak samo zachowanie ludzi ,ich charaktery i wzajemne relacje są bardzo prawdopodobne
może oprócz jednego faktu ,którego tu nie poruszę bo zdradził bym niepotrzebnie fabułę tym co nie widzieli 

Zemsta policji na narodzie za ten film będzie straszna.
Już mi żal aktorów, którzy tam występują>
- O, panie Arkadiuszu, czy pan wie ile pan jechał? 91km/h na 60 - no to się z prawkiem jednak pożegnamy...tia.
Już mi żal aktorów, którzy tam występują>
- O, panie Arkadiuszu, czy pan wie ile pan jechał? 91km/h na 60 - no to się z prawkiem jednak pożegnamy...tia.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Re:
dla ułatwienia dodam, że na przykład cały dom na plantacji zbudowano od zera. Schody prowadzące na górę miały kilka wariantów, w tym jeden tylko po to, żey nakręcić buty jednego gościa. Że scena z kuk-lux klanem była oświecona z dwóch gigantycznych dźwigów stojących na wzgórzach i lampy takie jak na legii wisiały na doliną, oczywiście specjalnie przygotowane, żeby było złudzenie światła księżycowego. I cały film nakręcony na taśmie filmowej a nie na cyfrze, żeby oglądało się jak western stary.burat pisze:Popieram Quentin w dobrej formie i muzyka też super
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
to zależy większości środowiska się podobałArno pisze:
Zemsta policji na narodzie za ten film będzie straszna.

- Chloru
- 6 gwiazdek
burat, masz tu ode mnie w prezencie komplet znaków interpunkcyjnych - ,.-'"!?. Jak będziesz kopiował i wklejał starczy na parę postów

Chloru, czasami zjadam przecinki ale tu chyba nie brakło nigdzie 

to zależy (wstaw kropkę lub przecinek), większości środowiska się podobał
co za różnica - wystarczy w głowie czytać na głos

co za różnica - wystarczy w głowie czytać na głos

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- Chloru
- 6 gwiazdek
burat, zabrakło przecinka, kropek i wielkich liter
Tobie zwracam uwagę bo jest jeszcze szansa na resocjalizację. Taki Arno na przykład jest już za stary i robi to złośliwie

eee tam mi lepiej pasuje tak jak jest 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
A emotikonki to są kropki, czy przecinki, bo nie wiem na co Ci zwrócić uwagę?Chloru pisze:burat, zabrakło przecinka, kropek i wielkich literTobie zwracam uwagę bo jest jeszcze szansa na resocjalizację. Taki Arno na przykład jest już za stary i robi to złośliwie
![]()

Zresztą nawet jeśli uznamy je za kropki, to w powyższej wypowiedzi nadal brakuje mi kilku znaków interpunkcyjnych.

Ostatnio zmieniony 5 lut 2013, o 10:55 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
vibowit, ale ja nie poprawiam i nie mienię się językowym mistrzem
p.s. jeden poprawiłem

p.s. jeden poprawiłem