Wątek Wyjątkowo Wakacyjny
Wątek Wyjątkowo Wakacyjny
Wybieramy się do Chorwacji , znowu
, ale jakies słuchy chodza, że nie można własnej żywności wwozić, słyszał kto o tym ?

Re: Wakacje kierunek Chorwacja
Tak, jest awantura w Czechach z tego powodu. A po diabła chcesz tam jedzenie wieźć, sklepy tam wszystkie pozamykali? Czy nie wytrzymasz bez paprykarza szczecińskiego? 

http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
devlin pisze: A po diabła chcesz tam jedzenie wieść, sklepy tam wszystkie pozamykali? Czy nie wytrzymasz bez paprykarza szczecińskiego?

mamy taki już opracowany system, że mieszkamy w tzw samodzielnych "apartamentach" z kuchniami i dobrze nam z tym, a w sklepach to co jest, to na sniadanie się nadaje i to nie zawsze, w knajpach (tam gdzie jedziemy sa 3 słownie trzy) głownie pizzable a na rakiji długo sie nie pociągnie
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Ty czy Forek...?esilon pisze: na rakiji długo sie nie pociągnie

Ten zakaz to efekt buntu drobnego handlu i sklepikarzy w Chorwacji, ponoć właśnie Czesi ich dobijali, wioząc własne paprykarze na cały pobyt.
Proponuję w technicznym założyć wątek pt. "gdzie w Foresterze można zrobić dobry schowek". No i Subaryta powinien mieć jakieś zaprzyjaźnione mrówki, warto go spytać...

WiS pisze: ponoć właśnie Czesi ich dobijali
to fakt, że co drugi to Czech a paprykarz szczeciński nigdzie tak nie smakuje jak nad Adriatykiem

już nad tym pracujęWiS pisze: gdzie w Foresterze można zrobić dobry schowek

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Wątek Wyjątkowo Wakacyjny
1. Duży wydech.
2. Kszynka na listy.
3. Nowe ramki w drzwiach (no, to raczej na jakieś mocniejsze dragi tylko
).
2. Kszynka na listy.
3. Nowe ramki w drzwiach (no, to raczej na jakieś mocniejsze dragi tylko

Podczepiwszy się do tematu, pozwoliłem sobie zmienić jego nagłówek*. Jednocześnie pragnę zapytać - czy znacie jakiekolwiek miejsca w Internecie, gdzie dowiedziałbym się o sprawdzone miejsca do biwakowania w północnej Skandynawii? Oczywiście wiem, że obowiązuje tam prawo ziemi, jednak dane było mi się przekonać w niejeden szybko zapadający zmrok że w praktyce nie wygląda to tak różowo...
*) dlaczego? bo mogę
*) dlaczego? bo mogę

ad1 jest
ad2 musi wiater przelatywać a tam gorący jest na dodatek
ad3nie ma w planach

ad2 musi wiater przelatywać a tam gorący jest na dodatek
ad3nie ma w planach

A ja od kilku lat nie wyjeżdżam w wakacje. Pozostałe 10 miesięcy a i owszem 

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

A myślisz dlaczego cały czas nie masz paska?WiS pisze: Nie z każdej możliwości powinno się korzystać.

a może ktoś się do Norwegii wybiera? lub był? lub chce jechać? 

if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
zagatka tam jest tak drogo, że jak wracając wjeżdżasz do niezbyt taniej szwecji, to się czujesz jak na słowacjizagatka pisze:a może ktoś się do Norwegii wybiera? lub był? lub chce jechać?

Wybieram się. A co? A co?zagatka pisze: a może ktoś się do Norwegii wybiera?
Slyszalem, ze kupila torpedy i chce na jakims promie przetestowac.Bergen pisze:Wybieram się. A co? A co?zagatka pisze: a może ktoś się do Norwegii wybiera?
g.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Bergen pisze: *) dlaczego? bo mogę![]()
Abstrahując od tego, że powinieneś moderować na technicznym, a nie głównym to zmiana czyjegoś tematu bez jego zgody zajeżdża...
ćśś miałeś nikomu nie mówić :Pgruby pisze:Slyszalem, ze kupila torpedy i chce na jakims promie przetestowac.
g.
a bo mnie tak wczoraj naszło - że by było fajnie pojechać :)a nic nie wiem co tam gdzie i jak? ale w jakieś konkretne miejsce jedziesz czy objazdówka? jak to $ wychodzi za np 10 dni? a kiedy jedziesz? :>Bergen pisze:Wybieram się. A co? A co?
trudno :) na spełnienie marzenia jestem w stanie rozbić jedną ze świnek skarbonekKonto usunięte pisze:zagatka tam jest tak drogo

if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
EterycznyŻołądź pisze:Bergen pisze: *) dlaczego? bo mogę![]()
Abstrahując od tego, że powinieneś moderować na technicznym, a nie głównym to zmiana czyjegoś tematu bez jego zgody zajeżdża...
Witula, postawiłeś pewne tezy. Teraz proszę udowodnij, że jesteś inteligentnym człowiekiem i dowiedź ich słuszności.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
a zgoda była? przed czy po zmianie?
bo szczerze mówiąc też jakoś tak się poczułem nieswojo
bo szczerze mówiąc też jakoś tak się poczułem nieswojo
Konto usunięte pisze: a zgoda była? przed czy po zmianie?
nie było pytania nie było więc zgody
ale teraz to mi lata
Panowie, czy wy przypadkiem nie przesadzacie? Ktoś kiedyś, świadom wszelkich konsekwencji zdecydował, żeby nadać mi uprawnienia do edycji treści i tutaj w dobrej wierze - i jawnie - z tego prawa skorzystałem, a Wy zachowujecie się jakbym Was okradał. Nigdzie nie ustalono, że wątek jest własnością czyjąkolwiek - jeśli tak jest, to czy powinienem mieć do Was pretensje, że np. w "moim" wątku o żabie zaczęliście wymieniać uwagi na temat innego samochodu?
esilon, jeśli temat Ci nie odpowiada, w każdej chwili możesz go zmienić, czy mam też skasować swój post z Twojego wątku?
Wszak nie zapytałem, czy mogę tu napisać i ktoś mógł się poczuć nieswojo.
esilon, jeśli temat Ci nie odpowiada, w każdej chwili możesz go zmienić, czy mam też skasować swój post z Twojego wątku?
Wszak nie zapytałem, czy mogę tu napisać i ktoś mógł się poczuć nieswojo.

Bergen pisze: czy mam też skasować swój post z Twojego wątku?
nie kasuj
Proponuję wszystkim wyluzować, napić się browara, kawy czy czego tam i zająć czymś istotniejszym niż drobne znaczki na ekranie monitora.
Zaraz i tak wpadnie tu Barbie
i wszyscy dostaną po równo, łącznie ze mną.
Zaraz i tak wpadnie tu Barbie