Zawsze chciałem mieć... taki samochód!

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Re: Zawsze chciałem mieć... taki samochód!

Post 22 lut 2013, o 20:42

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

ember
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: GT MY99
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 23 lut 2013, o 10:39

Obrazek
albo polift:
Obrazek
albo jak juz szalec, to z chwytakiem powietrza bardziej krzykliwym niz mam w subaru
Obrazek

Obrazek

u nas na wsi jeden Pan ma taka, tyle ze czarna

Ponadto:
Obrazek

Obrazek

Jak widac jedno juz spelnilem :-)
Obrazek

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 23 lut 2013, o 20:25

ember pisze:Obrazek

Ehhhhhh......

Czasem tak sobie myślę, jakbym dowiedział się że wygrałem w lotka, to pierwsze co bym zrobił, to telefon do Pitera, żeby wyszukał mi najlepszy egzemplarz Evo6 w EU i sprowadził go natychmiast.....

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 7 lut 2014, o 16:09

Ja może niekoniecznie, ale nasza Policja na pewno. Dubaj ma takie wózki :razz:
Załączniki
dubai.jpg
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: komis
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 8 lut 2014, o 16:11

Ja swoje marzenia motoryzacyjne spelniam sukcesywnie.
Najpierw byl 126p
Obrazek
oczywiscie koniecznie bialy i rdzewiejacy. W pewnym momencie byla juz nawet wersja Flinstonowa, wiec trzeba bylo postarac sie o nowa podloge i pare innych elementow. Udalo mi sie wtedy znalezc dawce z oryginalnymi przyciemnianymi szybami (export) i podsufitkami ze skaju. To byl wypas

Potem duzy skok na Merkur'a Scorpio z widlasta V6 2.9 i 145km.
Obrazek
Mialem go caly miesiac i rozbilem go jeden dzien po zalozeniu instalacji gazowej, po ktora jechalem przez pol Polski do samej stolicy.

Nastepnie bylo takie cudo. 1.1 i pierwsze ubezpieczenie w Irlandii. €1450 na rok. Bolalo. Nie chcieli uznac znizek z Polski :(
Obrazek

No i w koncu moje spelnione marzenie. Od momentu kiedy przejechalem sie tym autem odstawiajac je klientowi od znajomego mechanika wiedzialem, ze musze je kiedys miec i z reszta mam do dzisiaj. A8 4.2 Quattro
Obrazek
Skrzynia troche juz szarpie, tempomat czasem nie dziala, Webasto przestalo dzialac w Koscielisku na wypadzie na narty kiedy najbardziej go potrzebowalem, ale poza tym auto nigdy mnie nie zawiodlo i wszedzie nim dojechalem. Najbardziej pancerny woz jaki mialem do tej pory i ma juz u mnie emeryture. Niedlugo ponaprawiam to co trzeba i dalej bede sie nim cieszyc.

Nastepnie bylo ciekawie. W skrajnosci w skrajnosc
Obrazek
Pomimo powyzszej sytuacji auto oddalem w uzytkowanie mojej pani, ktora ma dzisiaj urodziny i jest to chyba kolejne autko ktore zostanie w rodzinie. Idealny pojazd na zatloczone miasta - zero problemow z parkowaniem. Do dzisiaj parkujemy je prostopadle do kraweznika :thumb:
Obrazek

Pozniej dlugo dlugo nic nowego i trzeba bylo ta przerwe czyms zapelnic. 231KM z dwoch wiertarek sklejonych ze soba. Tak to chyba mozna najlepiej okreslic :-)

Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -jMDV1P-qo

No i w koncu ostatni krok w mojej ewolucji motoryzacyjnej to oczywiscie ta maszynka

Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... xZYg#t=117

Jest jeszcze kilka bezplciowych firmowych, ktore niekoniecznie mi sie marzyly wiec nie bede ich tutaj wklejac. Jak spelnie kolejne swoje moto marzenie to na pewno sie nim tutaj podziele.

ODPOWIEDZ