Kupno Forestera
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Kupno Forestera
Myśłisz że nie sprawdziłem? W serii miałem 6 sekund do setki i 16 s do 160 km/h. Po modyfikacji odczuwalna różnica w osiągach jest spora, więc obstawiam urwanie z pół sekundy do setki i na pewno znaczną poprawę do 160 km/h. O vmaxie nie piszę, bo to nie kategoria dla lodówek, choć jeszcze nie miałem okazji wypróbowac po zmianach, ale różnica raczej bedzie niewielka.
Ten Mesiek bardzo dobrze się prowadził, ale skrzynia tylko automatyczna i to jeszcze czterobiegowa pewnie była wytrzymała, ale odbierała trochę osiągów. No i pamiętajmy że silnik jest dokładnie dwa razy wiekszy od mojego a waży raptem 200 kg więcej..
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Obiecaj jej, że tyle ile na wachę pójdzie też na jej kosmetykiŚmietan pisze: weź babie wytłumacz

No nie, może niekoniecznie aż tyle samo, ale stała relacja może być argmentem

Bonus dla forum - nie powinna pozwolić na założenie gazu

- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubione posty: 1 raz
Zamiast perfum żonie kupcie pachnidła waszemu subarkowi najlepiej 98' on je kocha, wy też pokochacie 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Ta legenda o spalaniu subaru jest bardzo fajna. Bo powoduje, że nikt nieodpowiedni nawet nie podchodzi do zakupu subaraka 

-
Boombastic
- 4 gwiazdki
Jak słyszę teksty typu nie kupię Imprezy bo pali 25 l w mieście to mi ręce opadają.Konto usunięte pisze:Ta legenda o spalaniu subaru jest bardzo fajna. Bo powoduje, że nikt nieodpowiedni nawet nie podchodzi do zakupu subaraka
WiS pisze: OBK jest większy teoretycznie, ale w praktyce bywa roznie
w praktyce jest po prostu komfotowy przyrównujac do Forka

- darecki1981
- 5 gwiazdek
Można jeszcze ją pchaćJak słyszę teksty typu nie kupię Imprezy bo pali 25 l w mieście to mi ręce opadają.

eh, chłopaki....6 stron i dalej nie wiadomo co kupić
a podobno to kobiety nie potrafią szybko podjąć decyzji

a podobno to kobiety nie potrafią szybko podjąć decyzji

- darecki1981
- 5 gwiazdek
Wiemy napewno że SubaruMarlena pisze:eh, chłopaki....6 stron i dalej nie wiadomo co kupić![]()
![]()
![]()
a podobno to kobiety nie potrafią szybko podjąć decyzji![]()

- darecki1981
- 5 gwiazdek
Wiesz Śmietan ja rozumieć wszystko, ale powolne szukanie nieznaczy,że kupi się dobrze 

Śmietan - bierz OBK.
Ja też przymierzam się do zakupu Forka 2.0 bez turbaśki do 2001 roku.
Mało tego - też jeżdżę Corolla e11!
Serio...
ps.sorki że się wtryniłem w Twój temat
Ja też przymierzam się do zakupu Forka 2.0 bez turbaśki do 2001 roku.
Mało tego - też jeżdżę Corolla e11!

Serio...
ps.sorki że się wtryniłem w Twój temat

-
Boombastic
- 4 gwiazdki
Ja osobiście zawsze się dziwię takim pytaniom. Każdy ma swoje indywidualne potrzeby wedle których szuka auta. Chcesz szybkiego i zwrotnego - bierz takiego, chcesz komfortu, bierz takiego, ale i tak to kupujący musi posadzić w nim 4 litery by się zorientować czy mu to pasuje czy nie. My, jako użytkownicy, możemy odpowiadać na jakieś konkretne pytania związane z eksploatacją, ale nie czy się zmieści za kierownicą i jak mu się będzie jechało. Moja sąsiadka sięga mi prawie do łokcia i jeździ Yarisem który dla niej jest jak van, a Foryś to prawie autobus. Czy mam słuchać jej rady?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Boombastic pisze:Jak słyszę teksty typu nie kupię Imprezy bo pali 25 l w mieście to mi ręce opadają.Konto usunięte pisze:Ta legenda o spalaniu subaru jest bardzo fajna. Bo powoduje, że nikt nieodpowiedni nawet nie podchodzi do zakupu subaraka
Właśnie tyle mi pali

Ale ani myśle sprzedawać, ani zamieniać na nic innego

-
Boombastic
- 4 gwiazdki
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Z trójki przy 7500 obr?????

Ale tak przy okazji.
Też nigdy nie umiałem zrozumieć pytań w rodzaju, jaki model kupić, albo jaką wersję.
Przecież potrzeby i oczekiwania są tu tak różne, że jest ich pewnie tyle, ile użytkowników aut.
A to co dla jednego jest plusem danego modelu (np więcej miejsca), dla innego będzie minusem ("a po co mi taka wielka krowa do wożenia powietrza").
Każdy sam sobie musi odpowiedzieć na takie dylematy. To jest jak pytanie się innych, co mam sobie zrobić do jedzenia, żeby bardziej mi smakowało.....

Ale tak przy okazji.
Też nigdy nie umiałem zrozumieć pytań w rodzaju, jaki model kupić, albo jaką wersję.
Przecież potrzeby i oczekiwania są tu tak różne, że jest ich pewnie tyle, ile użytkowników aut.
A to co dla jednego jest plusem danego modelu (np więcej miejsca), dla innego będzie minusem ("a po co mi taka wielka krowa do wożenia powietrza").
Każdy sam sobie musi odpowiedzieć na takie dylematy. To jest jak pytanie się innych, co mam sobie zrobić do jedzenia, żeby bardziej mi smakowało.....
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Też mi się wydaje, że koledzy bardziej do tego pytania i wątku
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 81#p348581
się odnieśli.
Ale tak czy siak, kto pyta, nie błądzi... podobno
Śmietan, nie przejmuj się. Ja dziesięć lat wybierałem swoje Subaru, zanim wreszcie kupiłem. Po drodze za to zdarzyło mi się kupić dwie sztuki Suzuki i trzy Toyoty
Ale za to gdy już wreszcie kupiłem Subaru, to jestem zadowolny
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 81#p348581
się odnieśli.
Ale tak czy siak, kto pyta, nie błądzi... podobno

Śmietan, nie przejmuj się. Ja dziesięć lat wybierałem swoje Subaru, zanim wreszcie kupiłem. Po drodze za to zdarzyło mi się kupić dwie sztuki Suzuki i trzy Toyoty

Ale za to gdy już wreszcie kupiłem Subaru, to jestem zadowolny

Re:
z Forka XT wrażenia mega zajefajne, zastanawiałam się na wolnymssakiem ale wybór turbo był bardzo trafny.Śmietan pisze:
Pytam jakie są wasze wrażenia eksploatacyjne.
Koszty eksploatacji na pewno niższe od tych, które czasami można usłyszeć w "opowieściach" o subaru, wcale nie pali "jak smok" /zima na pełnym baku około 400 km - dojazd do pracy, na zakupy itd, w lecie na baku robiłam spokojnie ponad 500 km/. Auto nie awaryjne jak do tej pory więc poza wymianą oleju i jakiegoś czujnika, który był do wymiany przy zakupie, nie robiłam nic. Mam Forka od czerwca 2012...nie zamieniłabym go na żadne inne auto

i przyciemnionego a takie mają spalanie jak hybrydyWiS pisze:Marlena, ale Ty masz czarnego. Czarne są oszczędniejsze

Marlena pisze: wcale nie pali "jak smok" /zima na pełnym baku około 400 km
WiS pisze: Czarne są oszczędniejsze

bezproblemowo ponad 400 km na pełnym baku to moje 2,5T robi,
lubi łyknąc ten kocur

no jak Pańcia lubi przycisnąć to i Kocur musi się żywić odpowiednioesilon pisze:Marlena pisze: wcale nie pali "jak smok" /zima na pełnym baku około 400 kmWiS pisze: Czarne są oszczędniejsze
![]()
bezproblemowo ponad 400 km na pełnym baku to moje 2,5T robi,
lubi łyknąc ten kocur

ale już nie zwracam na to uwagi, Kocur pije tyle ile musi