dlaczego media mają wpływ?

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Re: dlaczego media mają wpływ?

Post 6 gru 2012, o 11:13

ale jaja, rrosiu chyba się zestarzał :giggle: :mrgreen:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 6 gru 2012, o 13:36

esilon pisze:ale jaja, rrosiu chyba się zestarzał :giggle: :mrgreen:
Chyba tak, ale ponoć po czterdziestce człowieka czeka druga młodość, a to już za rok ;-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 7 gru 2012, o 20:13

A to jest piękne :-d
Obrazek
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

barton
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Post 7 gru 2012, o 21:44

inquiz, a to jeszcze lepsze:

Obrazek
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 1 mar 2013, o 19:56

Polecam poświęcenie paru minut i obejrzenie do końca...

Link: http://www.youtube.com/watch?v=tHXFCWvi ... Q&index=28

Lecę po banany...
:wall:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 4 mar 2013, o 19:08

FUX pisze: Polecam poświęcenie paru minut i obejrzenie do końca...
facet ma rację ale system amerykański ma sporo wad, obawiam się że przeniesienie go do naszej rzeczywistości to byłaby całkowita parodia. do tego dochodzi całkowicie inny status społeczny i materialny sędziego.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 11 mar 2013, o 23:07

Wrzuciłem do googla Robert Kubica.
Co za możliwości mi pokazało?
Robert Kubica nie żyje
Robert Kubica zmarł
Robert Kubica zginął w wypadku

Harpie medialne nie boją się, nie wstydzą tworzyć takie tagi, żeby tylko ludność otworzyła ich stronę. A może coś takiego powinno być karalne, a przynajmniej pię†nowane? Jak daleko posuną się dla mamony. Bezmyślnie czasem.

O małych ludziach:
Dziś w teatrze telewizji szła sztuka INKA 1946 o ubekach i dzieczynie 17letniej, którą w końcu pod ścian rozwalili. I mówiliśmy sobie z żoną, że tacy ludzie, jak sędziowie z tamtych czasów, prokuratorzy, śledczy, ubecy gdzieś dzisiaj także są. Mają podobną moralność, tylko lądują gdzie indziej. Są tacy, co zawsze zgłoszą się do plutonu egzekucyjnego, żeby sobie kogoś rozwalić.
Brak moralności, wrodzone zło, agresja - ludzie się nie nagle nie zmienili. Może znęcają się nad podwładnymi w Auchanie, czy w jakiejś korporacji. Może robią co innego, ale oni są - dajmy im tylko szansę, a wylezą i zaczną działać.

Mali ludzie piszą RK zginął.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 11 mar 2013, o 23:12

Arno pisze: Wrzuciłem do googla Robert Kubica.
Co za możliwości mi pokazało?
Robert Kubica nie żyje
Robert Kubica zmarł
Robert Kubica zginął w wypadku
również właśnie wrzuciłem i nie mam takich.

Ale kiedyś pisałem, wyniki google są dostosowywane indywidualnie, nawet jak nie masz u nich konta.
Widocznie google stwierdził, że Ci się takie spodoba :mrgreen:

(co nie zmienia faktu, że jak ktoś pozycjonuje stronę na trupa Kubicy, to jest skończonym sk...)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 11 mar 2013, o 23:16

Aż sam to sprawdziłem i nic takiego nie wyskoczyło :idea: . Czego ten Arno szuka po tym necie ,że Google takie frazy Mu podpowiada :giggle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 11 mar 2013, o 23:20

takie akcje są często na fejsie spotykane ze zdjęciem jakimś tylko po to żeby kliknąć na link a potem to samo dziadostwo sieje się w twoim imieniu. Z Hołkiem tak było teraz z Ferdkiem Kiepskim widziałem ,po co to nie wiem nie jestem informatykiem ;-)

Co do spektaklu i samej Inki to czytałem gdzieś ,że w plutonie egzekucyjnym byli chłopaki wzięci do służby zasadniczej i wszyscy mieli karabiny maszynowe. Podczas wykonania wyroku wszystkie, dziwnym sposobem, kule spudłowały i wyrok wykonał dowódca z przyłożenia broni do głowy. Czy prawda, nie wiem gdzieś taką historię przeczytałem :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 mar 2013, o 23:27

Piter 35 pisze:Aż sam to sprawdziłem i nic takiego nie wyskoczyło :idea: . Czego ten Arno szuka po tym necie ,że Google takie frazy Mu podpowiada :giggle:
w Macu jak wpisujesz w pasku na górze to ci wyłażą sugestie.
A mac jest czyszczony więc niestety nie ma historii, żeby ścierwo pamiętało.
Załączniki
Zrzut ekranu 2013-03-11 o 21.54.51.png

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 mar 2013, o 23:30

burat pisze:takie akcje są często na fejsie spotykane ze zdjęciem jakimś tylko po to żeby kliknąć na link a potem to samo dziadostwo sieje się w twoim imieniu. Z Hołkiem tak było teraz z Ferdkiem Kiepskim widziałem ,po co to nie wiem nie jestem informatykiem ;-)

Co do spektaklu i samej Inki to czytałem gdzieś ,że w plutonie egzekucyjnym byli chłopaki wzięci do służby zasadniczej i wszyscy mieli karabiny maszynowe. Podczas wykonania wyroku wszystkie, dziwnym sposobem, kule spudłowały i wyrok wykonał dowódca z przyłożenia broni do głowy. Czy prawda, nie wiem gdzieś taką historię przeczytałem :cofee:
Tak było z chłopakami ze służby, zabrali im naboje, zostawili po 10. Mieli pepesze. Ale do wyroku było dwoje. Inka i ktoś z jej oddziału. I wszyscy strzelali do niego. I uwaga - nie zabili go, jęczał, więc podszedł jeden porucznik i go z bliska z pistoletu.
A potem podszedł do dziewczyny lat 17, powiedział ty kurwo i ją rozwalił.
Oparte na dokumentach, wywiadach z byłymi pracownikami więzienia. Bydła i dewiantów wszędzie pełno

Gootek
6 gwiazdek

Post 11 mar 2013, o 23:30

Arno pisze:O małych ludziach:
Dziś w teatrze telewizji szła sztuka INKA 1946 o ubekach i dzieczynie 17letniej, którą w końcu pod ścian rozwalili. I mówiliśmy sobie z żoną, że tacy ludzie, jak sędziowie z tamtych czasów, prokuratorzy, śledczy, ubecy gdzieś dzisiaj także są. Mają podobną moralność, tylko lądują gdzie indziej. Są tacy, co zawsze zgłoszą się do plutonu egzekucyjnego, żeby sobie kogoś rozwalić.
Brak moralności, wrodzone zło, agresja - ludzie się nie nagle nie zmienili. Może znęcają się nad podwładnymi w Auchanie, czy w jakiejś korporacji. Może robią co innego, ale oni są - dajmy im tylko szansę, a wylezą i zaczną działać.
Arno, stalinowscy zbrodniarze pozostali w Polsce najczęściej bezkarni. Dziś są albo staruszkami, albo już poumierali, ale podożywali swoich lat we względnym dobrobycie, nie rozliczeni za swoje nikczemne a często wręcz bestialskie uczynki. To daje ich współczesnym odpowiednikom przekonanie, że takie postępowanie się opłaca.
Najgorsze na co można natrafić w międzynarodowej firmie to szef - Polak, taki, który aby się podlizać swoim codzoziemskim mocodawcom, jest gotów posunąć się naprawdę bardzo daleko w nikczemnym traktowaniu podległych mu pobratymców.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 mar 2013, o 23:31

Łukaszenka, śnięta prawda. Słabi ludzie, niestety. Słabi i słoma z buciorów wyłazi wielu.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 11 mar 2013, o 23:34

Arno, dziś w teatrze tv było.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 11 mar 2013, o 23:35

Arno, czyli dobrze czytałem
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 mar 2013, o 23:37

Kruszyn pisze:Arno, dziś w teatrze tv było.
Kruszyn, piętro wyżej lub dwa właśnie o tym teatrze pisałem.

Gootek
6 gwiazdek

Post 11 mar 2013, o 23:42

Arno pisze:Tak było z chłopakami ze służby, zabrali im naboje, zostawili po 10. Mieli pepesze. Ale do wyroku było dwoje. Inka i ktoś z jej oddziału. I wszyscy strzelali do niego. I uwaga - nie zabili go, jęczał, więc podszedł jeden porucznik i go z bliska z pistoletu.
A potem podszedł do dziewczyny lat 17, powiedział ty kurwo i ją rozwalił.
Oparte na dokumentach, wywiadach z byłymi pracownikami więzienia. Bydła i dewiantów wszędzie pełno
Stalinowski prokurator Wacław Krzyżanowski, który swoimi absurdalnym zarzutami doprowadził do zabicia Inki i innych osób w tamtym okresie, żyje sobie spokojnie. Wprawdzie IPN go trochę ciągał po sądach, ale niezawiśli sędziowie III RP go uniewinniali.
Bo niestety faktem jest, że zarówno w prokuraturach jak i w sądach (nie stalinowskich, tylko naszych współczesnych) bydła i dewiantów jest pełno. Z co gorsze, jest to bydło chronione immunitetami, niezawisłe - czyli często bezkarne w swoich dewiacjach.

To właśnie, między innymi, z tych powodów, a nie z powodu jakiś osobistych sympatii, głosowałem swego czasu na Lecha Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich i trzymałem jakiś czas kciuki za rząd J. Kaczyńskiego (choć nie głosowałem na PIS), bo oni parę rzeczy próbowali wyprostować.
Ale, przegrali swój bój. Za trudne zadanie sobie postawili.
Teraz, to państwo będzie się nadal psuło. Myślę, że to nieuchronne.
Przy czym, gdy patrzę na to szerzej - cała współczesny "zachodni" system (w państwach europejskich, ale również w USA) staje się coraz bardziej zepsuty, nie tylko moralnie, ale również materialnie, więc i tak nadejdzie jakieś przesilenie...
a potem coś nowego.
Zobaczymy co, o ile dożyjemy.
;-)
Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, o 23:59 przez Gootek, łącznie zmieniany 2 razy.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 mar 2013, o 23:55

Arno pisze: A mac jest czyszczony więc niestety nie ma historii, żeby ścierwo pamiętało.
to, że czyścisz Maca nie znaczy, że Google czyści Ciebie. Ciasteczka to jedno z wielu kryteriów ;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 mar 2013, o 23:59

A.A.A. masz najprawdopodobniej rację, to znaczy na pewno ją masz. Przykre to, że nie ma już wolności.
To znaczy wolność jest - ale bez internetu. Odcięcie się od tego - to jak dawniej wyjechanie na Kaukaz na miesiąc.
Czyli w zasadzie, można sobie bez wysiłku zrobić wolność w domu, wyłączając elektronikę. Wakacje i narty pokazaują, że daje się bez tego ścierwa żyć. Niezwykłe, lecz prawdziwe.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 12 mar 2013, o 00:26

Z tego co kojarzę to te podpowiedzi wynikają ze statystyk. Te statystyki wynikają chyba z tego czego ludzie szukaja. Ludzie to bydło. C.B.D.U. :whistle:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 mar 2013, o 00:29

Arno pisze: To znaczy wolność jest - ale bez internetu. Odcięcie się od tego - to jak dawniej wyjechanie na Kaukaz na miesiąc.
Czyli w zasadzie, można sobie bez wysiłku zrobić wolność w domu, wyłączając elektronikę. Wakacje i narty pokazaują, że daje się bez tego ścierwa żyć. Niezwykłe, lecz prawdziwe.
Chciałbym tak sądzić jak Ty. Niestety Ty się odetniesz, ale Twoi znajomi nie ;-)
I tak Google/FB/Apple/MS będzie wiedzieć o Tobie dużo za dużo. ;-)
Chloru pisze: Z tego co kojarzę to te podpowiedzi wynikają ze statystyk.
zapytanie do Google filtrowane jest przez około 50 parametrów takich jak IP, lokalizacja, ciastka i co tam można sobie jeszcze wyczytać.
Statystyki (takie ogólne) pewno też.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 12 mar 2013, o 07:27

Alan, Alan, Alan! pisze: zapytanie do Google filtrowane jest przez około 50 parametrów takich jak IP, lokalizacja, ciastka i co tam można sobie jeszcze wyczytać.
Statystyki (takie ogólne) pewno też.

Ja mam dokładnie takie same wyniki jak Arno. Może też mam ciasteczka pt "stary dziad, myśli o śmierci" hehe

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 mar 2013, o 08:58

Niezłe parę lat temu, w pewnym piśmie literackim, znalazłem wierszyk. A że akurat byłem w minorowym nastroju, to mi podpasował, bo był właśnie o myśleniu negatywnym o starości, śmierci itepe.. Pnieważ mój stary był iłośnikiem poezji, to mu to wysłałem. A on mi na to: Co ty mi przysyłasz. Jakiegoś depresanta bezsensu. Trza z optymizmem do przodu. - I zawsze taki był. To pomaga we wszystkim. Zgodnie z hasłem: to szczęście daje pieniądze czy sukces, a nie odwrotnie. Pesymiści nie mają takich sukcesów jak optymiści i ludzie szczęśliwi.

Więc nich mi ten google nie daje śmiertelnych kawałków - zresztą to co się pokazuje, to mi wygląda na jakieś TAGI, które jakiś kretyn napisał.
I przypomniał mi się Wałęsa, który już o śmierci mówi, o drugiej stronie, o tym, że tu koniec - oszalał facet.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 12 mar 2013, o 09:25

Arno, mój koleś doooobrych kilka lat temu miał 50-kę.
Wyraził się, że on już wszystko przeżył :o i teraz to z górki. Nasza starsza o dobre kiiiilka lat koleżanka powiedziała później.
Co za palant!

I to jest kwintesencja. Pogodnym ludziom żyje się lepiej... :thumb:

ODPOWIEDZ